Şimdi Ara

20-25 Bin TL arası Corolla tavsiyesi ve sorular.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba.Bu araba alma işi ne kadar zormuş, kafam allak bullak.Her marka her model için iyi-kötü konuşan birsürü insan var.Gönlüm bir o araca bir bu araca kayıyor,en sonuda Toyota Corolla oldu :)
    Başlıktada dediğim gibi 20-25 bin arası ( + / - ) bir araç arıyorum.Bu fiyatlara yada 3-5bin fazlasına sıfır araçlarda var....dediğim gibi acayip bir karasızlık var,konuyla ilgili çok fazla bilgimde yok.
    Sizlere danışmak istediğim corollanın sahibindene baktığımda birsürü çeşidi var,bunlardan hangisi benim için uygun olur?
    Sedan kasa,yakıt olarak üzmeyecek,görünüm olarak estetik, bir aile arabası işte.Öyle performasnta falan çok fazla gözüm yok.Kısaca 20-25 bandında alınabilecek en iyi corolla sizce hangisidir?

Bunun yanında başka tavsiyeleriniz varsa onlarıda duymak isterim....Misal bu kadar para verip 2.el bir araç yerine 20-30 arası bir sıfır araçmı alsam? yada farklı marka 2.el bir araçmı?

Zor bu işler zor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESTEEM -- 28 Mayıs 2011; 15:00:44 >

• Beğendiğiniz COROLLAyı satıcıdan alırken BENİM İSTEDİĞİM BİR YETKİLİ SERVİSTE EXPERTİZ YAPTIRACAĞIZ...Araba temiz ise alıyorum. Masrafını ödeyeceğim. Bir yerinde bir vukuatı çıkarsa expertiz parasını sen ödersin...Arabanı almmam....Diye pazarlığa dahil edin. Arabayı satıcının istediği yerde değil, SİZİN SEÇTİĞİNİZ BİR YETKİLİ SERVİSTE muayene ettirip satın alın..Kolay gelsin.. NOT... Bu gün 25.000 liraya satılan COROLLA SOL SEDAN aynı aksesuar ve özellikleri ile yeni kasa 42.000 Liraya satılıyor. Corolla solün aynı aksesuarına sahip yeni kasası .COROLLA ELEGANT misal olarak yazıyorum... Yine 22.000 Liraya satılan Corolla sedan diğer versiyonları aynı aksesuar ile yeni kasa 0 km bayide 38.000 Liraya satılıyor... Bu yazdığım fiyatlar artmış olabilir..Yetkili bayiden aldığınız 0 km bir arabanın plakası takılıp kontak anahtarı çevildimi yüzde yirmi değer kaybediyor.. 50 bine alıp plaka takın piyasa fiyatı 40 bin oluyor. Kimseler her türlü kredi imkanı ile yenisi 50 bin lira iken gidip 45- 46 bine az kullanılmış araba almıyorlar..ÖZET...SATIN ALIP 5 -10 YIL KULLANACAĞIM DİYENE 0 ARABA CAZİP..Yine 0 alırım 2 yıl sonra satarım diyen kesin zarar ediyor.. ARABAMI ALIP KULLANIRIM İSTEDİĞİM ZAMAN ALDIĞIM FİYATA ÇOK YAKIN SATARIM DİYENE 2. EL CAZİP..SPRİNG, BROADWAY, DOĞAN, ŞAHİN, MEGANE, EFSANE KASA COROLLA, BORA , ADAPAZARI GÜZELİ ŞİŞMAN KASA COROLLA , CLİO ASLA ZARAR ETMİYORLAR..Piyasadaki alım satım fiyatları belli..Sigara gibi..Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Haziran 2011; 11:12:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

2. el corolla o paraya alacağınız 0 bir araçtan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Tabi temiz ve kmsi kurcalanmamış bi araca denk gelirseniz. Mümkünse yanınızda 2. el araç alım işinden anlayan birini bulundurun zira adama kazasız diye pert araba bile satanlar olabiliyor.

Kesinlikle katılıyorum; artık ülkemizde (arabadan çok anlamaıyorsak) 2. el araç almak çok riskli. En az 2 yere servise götürüp baktırmak gerek. Daha 2 gün önce okuduk yine otomobil bölümünde kazalı golfü çizikten boyalı diye sattıklarını(Kaza yapan kişi kazalı resimlerini paylaştı hatta). Gerçi sıfırda alsan burası Türkiye :) 3 kağıtçılıkta sınır tanımıyoruz. Gemiden tıra yükleren vinçten düşürdükleri araçları da orasını burasını değiştiriyorlar, sıfır diye satıyorlar. Hatta bizim burda servisle yolcu taşımacılığı yapan bi abimize 2004' te sıfır aldığı ford transit'te kazık atmışlardı. Araç burun üsrü vinçtenmi ne düşmüş, motor haşat olmuş ve nasıl olduysa 2001 transit motoru takıp 0 km diye bizim abiye kakalamışlar. Ne zaman mı anlamış? Taki ilk yağ değişimi gelene kadar.
    Araba almak zor iş, Allah yardım etsin. Saygılar..

• Aradığın kriterler o paraya alınabilecek 0 km.li araçlarda bulunmaz.İkinci el araç alırken elbette dikkatli olmak lazım.Bu da ikinci elin bir dezavantajı.
  • İkinci elden söz açılmışken kendimden bir hatıramı yazıyorum. Renault 1995 SPRİNG arabamı ben 1999 da ikinci el 4 milyon liraya aldım. Yıllarca Tertemiz kullandım. 2003 te araba 250.000 km de komple motor yenileme yaptırdım. 800 bin lira tuttu. O zamanın parasıyla yazıyorum. Daha sonra 2004 te bu tertemiz bakımlı kazasız. vuruksuz, boyasız ,beyaz ,yeni motor yapılmış arabamı 5.500.000 Liraya sattım.Gidip yeni bir 0 .COROLLA aldım..Şimdi temiz SPRİNG hiç kalmadı gibi..Çok zor temiz olanda 7 - 8000 Liraya gidiyor..Bol bol CLİO - SIENA - ALBEA - PALİO - MEGANE çok uygun fiyatlarla piyasada mevcut..Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 5 Haziran 2011; 12:06:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Beğendiğiniz COROLLAyı satıcıdan alırken BENİM İSTEDİĞİM BİR YETKİLİ SERVİSTE EXPERTİZ YAPTIRACAĞIZ...Araba temiz ise alıyorum. Masrafını ödeyeceğim. Bir yerinde bir vukuatı çıkarsa expertiz parasını sen ödersin...Arabanı almmam....Diye pazarlığa dahil edin. Arabayı satıcının istediği yerde değil, SİZİN SEÇTİĞİNİZ BİR YETKİLİ SERVİSTE muayene ettirip satın alın..Kolay gelsin.. NOT... Bu gün 25.000 liraya satılan COROLLA SOL SEDAN aynı aksesuar ve özellikleri ile yeni kasa 42.000 Liraya satılıyor. Corolla solün aynı aksesuarına sahip yeni kasası .COROLLA ELEGANT misal olarak yazıyorum... Yine 22.000 Liraya satılan Corolla sedan diğer versiyonları aynı aksesuar ile yeni kasa 0 km bayide 38.000 Liraya satılıyor... Bu yazdığım fiyatlar artmış olabilir..Yetkili bayiden aldığınız 0 km bir arabanın plakası takılıp kontak anahtarı çevildimi yüzde yirmi değer kaybediyor.. 50 bine alıp plaka takın piyasa fiyatı 40 bin oluyor. Kimseler her türlü kredi imkanı ile yenisi 50 bin lira iken gidip 45- 46 bine az kullanılmış araba almıyorlar..ÖZET...SATIN ALIP 5 -10 YIL KULLANACAĞIM DİYENE 0 ARABA CAZİP..Yine 0 alırım 2 yıl sonra satarım diyen kesin zarar ediyor.. ARABAMI ALIP KULLANIRIM İSTEDİĞİM ZAMAN ALDIĞIM FİYATA ÇOK YAKIN SATARIM DİYENE 2. EL CAZİP..SPRİNG, BROADWAY, DOĞAN, ŞAHİN, MEGANE, EFSANE KASA COROLLA, BORA , ADAPAZARI GÜZELİ ŞİŞMAN KASA COROLLA , CLİO ASLA ZARAR ETMİYORLAR..Piyasadaki alım satım fiyatları belli..Sigara gibi..Saygılarımla.

yav bu ne demektir??

ADAPAZARI GÜZELİ ŞİŞMAN KASA COROLLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thythy -- 5 Haziran 2011; 15:18:30 >

• Bilenler bilir.2003 - 2007 arası Adapazarında üretilen ..COROLLA SOL SEDAN Vuruksuz, kazasız, boyasız satıştaa varmı ? SATAN VARMI ?.. Bir bakın arayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Haziran 2011; 1:38:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.