Şimdi Ara

20-25 Bine aile arabası tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1.6 Priville olmasi lazim ama en bosu bile full doludur d segmenti sonucta 2.0 olani mukelml gider ama vergisi yuksek olur 1.6 temz bulun 2003-2006 model araasi yeter size..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

2000 model volvo s40 1.9 t4
    aldım
    alır almaz sadece yağını değiştirdim hiç masraf çıkarmadığı gibi istanbul e5 in yoğun trafiğinde 25 kuruş lpg yakıyor
    tam bir aile arabası

Teşekkürler hocam, volvoların parçası, bakımı pahalı mıdır bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dural8262

1.6 Priville olmasi lazim ama en bosu bile full doludur d segmenti sonucta 2.0 olani mukelml gider ama vergisi yuksek olur 1.6 temz bulun 2003-2006 model araasi yeter size..

Eyvallah kardeşim. Bi tane buldum 2.0http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-yetkili-servis-bakimli-204745413/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: dilemma17

quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

2000 model volvo s40 1.9 t4
    aldım
    alır almaz sadece yağını değiştirdim hiç masraf çıkarmadığı gibi istanbul e5 in yoğun trafiğinde 25 kuruş lpg yakıyor
    tam bir aile arabası

Teşekkürler hocam, volvoların parçası, bakımı pahalı mıdır bilginiz var mı?

yetkili servis triger değişimi işçiliğe 224 tl parçasına 1500 tl istedi
    ama herkes yetkili servis kazığını iyi bilir
    triger set parça fiyatı piyasada150-250 tl arasında
    misal bir adet sis farı piyasada 100 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKır -- 20 Mart 2015; 14:58:02 >
  • s40 ın aile arabası olduğu diğer arabalarda olmayan arka koltukların birkaç hamlede çocuk koltuğu olmasından belli

• ford mondeo 2.0 tdci ghia modeli hakkında bilgi sahibi olan, kullanan arkadaş var mı, bilgilendirirse sevinirim
  • quote:

ford mondeo 2.0 tdci ghia modeli hakkında bilgi sahibi olan, kullanan arkadaş var mı, bilgilendirirse sevinirim

2006 full paket dizel olanını kullandım araba resmen uçuyordu
    ama ikinci el dizel araç ticareti yapan arkadaşım iyiki almamışsın dedi

• quote:

Fikir veren herkese teşekkürler. Sayın piastre şu anda nissan primera kullanıyorum, onu satıp başka bi araç almayı düşünüyorum. Nissan'dan soğudum çünkü parça bulma sıkıntısı çok oluyor. Belki almerada böyle bi problem yoktur ama dediğim gibi soğudum

primeranın hangi parçasını bulamadınız merak ettim 99 a4 üm var takas etmeyi düşünüyorum 07 model buldum birtane. kardeşim nissan almera kullanıyor 1 yılda 3 kez kazaya karıştı 2 sefer park halindeyken vurdular kaportaydı fardı yan sanayiydi vs hemen bulunuyor sadece kapının dışında cam ve kapı sacının arasındaki uzun plastik çerçeve zorladı. böyle incik boncuk parçaları orjinal isterseniz renault fiat dahil bir süre beklersiniz çıkmacıdan hemen alayım derseniz evet sorunlar olabiliyor çıkması var ama adam komple kapıyı satmak istiyor parçayı çıkarıp vermiyor orjinali için 1 hafta beklemiştim yağmur yağsa camın kenarından su alırdı. a4 ün kapı içi tutacağı için yine komple pandizotu satmaya çalıştılar 15 günde onun orjinalini beklemiştim. 2 marka içinde bunlardan başka herhangi bir sorun olmadı. sizin primeranın sorun olan hangi parçasıydı?

• quote:

ford mondeo 2.0 tdci ghia modeli hakkında bilgi sahibi olan, kullanan arkadaş var mı, bilgilendirirse sevinirim

2. el dizel için benim çekincem kullanım hataları bilgisiz sürücü ve yakıt kalitesi nedeniyle motor ömrüne nisbeten daha çabuk yıpranan 4 enjektör fiyatının benzinli bir aracın rektifiye masrafına eşdeğer olması. şayet bu farkı aracı düşük fiyattan satın alarak amorti edebiliyorsanız bence ideal fakat dizel 2. el araçlar aksine daha pahalı oluyor. ilk el dizel alan kişiler yakıttan tasarrufunu yapmış hatta lastiğini bile değiştirmeden satıyor masrafını ise 2. elcilere bırakıyor.
  • Megane 2. Focus 1. honda civic.

Bu Araçlar güzeldir genistir parça sıkıntısı yoktur çekişi güzeldir. Ben bunları tavsiye ederim satarken zorlanmaz ve zarar etmezsiniz cok dengesiz bi fiyata almazsanız arabayi. Tutulan arabalara bakın. D sınıfına gözünüz çok kaymasin. Bizim ülkemizde d sınıfı tutulmuyor malesef :( c sınıfı bu araçlar size göre diye düşünüyorum. Aralarında en genişi de Megane 2 dir bagaj hacmi 520 litredir. Biz kullaniyoruz. C sınıfı böyle genislik görmedim arka koltuklar aşırı geniş diz mesafesi. Hayırlı alisverisler

• dilemma17 D kullanıcısına yanıt
    ailen için saçma piyasayı unut rahat hoş bi araba al gerisini .......... et

şöyle;
    2.0T lpgli manuel elegance vectra c
    1.8T lpgli manuel highline passat b5
    2.0TDCI manuel ghia mondeo mk3
    2.0 lgpli manuel ghia mondeo mk3
    2.0 lpgli manuel veya otomatik accord (+2003)

bu araçların değişenine boyasına bakma, bütçeye bu araçların değişensiz boyasızları gelmiyo (zaten değişensiz boyasız olanlarınada hakettiğinden fazla istiyorlar) bence tavanı boyasız bel altı boyalı veya 1 değişen 2-3 boyalı km en azından 300bini devirmemiş (araç temizse sorun değil aslında çünkü daha önce 539bin, 645bin ve 703bin kmlerde olmak üzere 3 aracım vardı, üçünde servis bakımlı makam çıkması araçlardı, pimpirikli cins bir aile (özellikle bayan kullanıyorsa) eline düşmüş 100binde bir araçtan daha diri daha temiz daha performanslı idiler.)

gidip b ve c segmentlerinde sürünme keyifle bin. boyalı değişenli araba zararını 0 alana ettirir, kazayı yapana ettirir 2. elde siz aracı zaten zarar etmiş olarak alıyorsunuz gittikçe daha çok zarar edecek diye düşünmeyin çünkü bu mantığa göre bi süre sonra bu aracı satmak için üstüne para mı vermek zorunda kalacağız ??

aracın piyasası iyi olmasından dolayı utana sıkıla binmektense varsın piyasası daha cansız bi araç olsun gururla sevinçle mutlulukla keyifle her seferinde hafif bi tebessümle binin. zamanında bende bu hatalara düştüm ancak şimdi doğru yolu buldum mutluyum.

değişenli boyalı yüksek kmli araç candır.

elin ülkesinde komple boyanmış parçası değişmiş araca daha çok para veriyorlar bizde elde kalır vs. boş dırdırlar var....

• Piastre kullanıcısına yanıt
    Parca sıkıntısından kastim, orjinal parcalarinin emsallerine gore daha pahali olmasi ve yan sanayisinin de zayif olmasidir. Örnegin gaz telini degistirmem gerekti, Ankara gibi bir yerde yan sanayi gaz telini bulamadim. Orjinalini 260 liraya 10 gun bekleyerek aldim. Sol aynayi birisi carpti goturdu. Yan sanayi 400 orjinali 750 lira. Arka farlardan birisi 750, digeri 650 lira. Bu arac 98 primera. Toplam ederi 13000 lira. Bu ederdeki bi araca bu parca fiyatlari cok fazla. Bi ara arabayi parca parca satmayi dusundum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4everford

ailen için saçma piyasayı unut rahat hoş bi araba al gerisini .......... et

şöyle;
    2.0T lpgli manuel elegance vectra c
    1.8T lpgli manuel highline passat b5
    2.0TDCI manuel ghia mondeo mk3
    2.0 lgpli manuel ghia mondeo mk3
    2.0 lpgli manuel veya otomatik accord (+2003)

bu araçların değişenine boyasına bakma, bütçeye bu araçların değişensiz boyasızları gelmiyo (zaten değişensiz boyasız olanlarınada hakettiğinden fazla istiyorlar) bence tavanı boyasız bel altı boyalı veya 1 değişen 2-3 boyalı km en azından 300bini devirmemiş (araç temizse sorun değil aslında çünkü daha önce 539bin, 645bin ve 703bin kmlerde olmak üzere 3 aracım vardı, üçünde servis bakımlı makam çıkması araçlardı, pimpirikli cins bir aile (özellikle bayan kullanıyorsa) eline düşmüş 100binde bir araçtan daha diri daha temiz daha performanslı idiler.)

gidip b ve c segmentlerinde sürünme keyifle bin. boyalı değişenli araba zararını 0 alana ettirir, kazayı yapana ettirir 2. elde siz aracı zaten zarar etmiş olarak alıyorsunuz gittikçe daha çok zarar edecek diye düşünmeyin çünkü bu mantığa göre bi süre sonra bu aracı satmak için üstüne para mı vermek zorunda kalacağız ??

aracın piyasası iyi olmasından dolayı utana sıkıla binmektense varsın piyasası daha cansız bi araç olsun gururla sevinçle mutlulukla keyifle her seferinde hafif bi tebessümle binin. zamanında bende bu hatalara düştüm ancak şimdi doğru yolu buldum mutluyum.

değişenli boyalı yüksek kmli araç candır.

elin ülkesinde komple boyanmış parçası değişmiş araca daha çok para veriyorlar bizde elde kalır vs. boş dırdırlar var....

Kesinlikle katılıyorum.

Bu fiyata ekonomik diye alacağınız birçok b - c segment araçtan daha uyguna daha kaliteli araç alabilirsiniz.

2001 avensis aldım 17.500tl ye. Önceki aracım 2006 model daihatsuydu.

Daihatsu varken bunun hoparlörleri çok dandik, hoparlör mü taktırsam, yalıtımı çok kötü yalıtım mı yaptırsam, malzeme alıp ben mi yalıtım yapsam, bu arabanın direksiyonu yüksek hızlarda hiç güven vermiyor, frenleri çok kötü, yokuşlarda gitmiyor, rüzgardan çok etkileniyor gibi dertlerim oluyordu. Şimdi avensis aldım sadece yakıt olarak 1-2 litre fazla yakıyor(uzun yolda 1.0 daihatsudan daha az yakıyor) onun dışında her anlamda daha iyi. Araba daha sessiz, konforlu, geniş, rahat, zevkli. İçinden dışına kadar her aksamında daha kaliteli.

Az yakıyor diye b segment kıytırık araç yerine bu tür d segment araç bakın.

Mondeo, accord, mazda 6, avensis, vectra gibi araçlar tavsiye ederim.

• bende 1.0 daihatsu sirion var sizde sanırım sirion vardı. dediklerinizin bazılarına katılıyorum ama ş.içinde bu dediklerinize katılamam. bir kere 1.0 sirionla 2.0 avensis arasında 100 kmde 2.5 3 litre fark var bendede daha önce 1.6 avensis vardı. 1.6 avensisle 1.0 sirion arasında ş.içinde bariz 100 kmde 2.5 litre fark var. sirion 7 litre yakarken avensis 9.5 litre lpg yakıyordu. bunu uzun vadeye yayarsanız 1000 kmde 25 10000 kmde 250 20000 kmde 500 lt fark oluyor buda tl bazında sana geri dönüyor.

yani lpg 2.25 desek 100 kmde =22 tl
    1000 kmde= 220 tl
    10000kmde= 2200 tl
    20000 kmde= 4400 tl

fark ediyor. siriona ayda 30 lira benzin alıken avensise 50 tl benzin alıyorsun. buda ayda 20 tlden yılda 240 tl fak ediyor. birde siz 2.0 avensisten bahsediyorsunuzki bu fark dahada büyüyecektir. ş.dışında daha rahat konforlu bir araç avensis tabikide sonuçta arada 2 segment fark var ama hangimiz sadece uzun yola gitmek için araç alıyoruz ? çoğumuz arabasını %80 ş.içinde kullanıyor. uzun yolda 2.0 avensis 1.0 daihatsudan daha az yakıyor demeniz çok iddalı olmuş. gelin test edelim sirion 1.0 10 tl lpg ile aynı hızda aynı şartlarda 70 km yol alırken avensis max 50 km yol yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 1 Nisan 2015; 15:49:44 >

• Benim sirion benzinliydi. Sirionun şehir içi 8litre yaktığı aynı yerde avensis haliyle daha performanslı kullanımla 10.5litre tüketiyor. Kadıköy'de ortalama 25km/h ve altındaki değerler. Aldığım tüm yakıtları excel'de tutarım o yüzden veriler ortalama böyle.

Sirion uzun yolda az yakmazdı. Özellikle yüklü ve de hız biraz yüksekse ekonomik olmuyordu. Aşağıdaki konumda avensisle uzun yol tüketimlerim var. Benzer hızlarda sirion aynı verileri yakalayabilir mi sizce?

http://forum.donanimhaber.com/m_97374893/f_//tm.htm#97374893

20bin km kullanımdaki farkı hesaplamışsınız ama ben yılda 10bin civarı yol yapıyorum bunun da en az %60ı şehir dışı. Şehir içi olsa bile ortalama hız arttıkça, yoğunluk azaldıkça bu fark azalıyor.

Benim sirion 100bin km'ye gelince motor arıza yaptı, 1200tl civarı masrafım oldu. Ondan bir 10 - 15bin km sonra da komple yatak sardı. Yatak sarınca arızalı olarak uyguna sattım.

Sirion ekonomi için üretilmiş bir araba, d segment avensisten elbette ekonomik olmalı ama yalıtımı, iç mekanı vasattı, performansı vasattı, ses sistemi tek kelime ile berbattı, direksiyonu uzun yolda beşik gibiydi, dikkat et her an takla atabilirim hissi veriyordu, 100km üzeri hıza çıkınca tedirgin ediyordu, frenleri, yol tutuşu çok iyi değildi, klimayı açınca ışıklarda kapamak zorunda kalıyordum, stop edecek gibi oluyordu.

Sirionun tipini çok seviyorum ama sırf az yakıyor diye de katlanmak istemem açıkçası. Sırf şehir içi kullanacak olsam yine 1.3 ya da 1.5 sportylerini düşünürüm ama onun dışında çok zor. O yüzden kıytırık b segment yerine d segment araçlar her türlü tercih edilir.

• Hyundai Elantra veya Nissan Almera larada bir bakmalısın bence
  • dilemma17 D kullanıcısına yanıt
    İlan No: 180499187

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-accent-era-ilk-sahibinden-orjinal-63.000de-temiz-180499187/detay

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.