Şimdi Ara

20+ Haneli Sayıyı 1 Dakikada Ezberleme ( Hafıza Geliştirme Yöntemleri )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
4
Favori
7.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Epeydir hafıza geliştirme metodlarıyla uğraşıyorum sizle hayatımda en çok kullandığım metodu paylaşmak istedim belki ilginizi çeker

çok haneli sayıları kısa bir sürede nasıl ezberleyip hayat boyu aklınızda tutabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız aşağıdakileri uygulayın

öncelikle

sayılarımız

0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

bu her bir sayıya karşılık kafamızda bir imge canlandırıcaz

0 için futbol topu
    1 için kalem
    2 için kuğu
    3 için kelepçe
    4 için yelken
    5 için denizatı
    6 için golf sopası
    7 için bumerang
    8 için kardanadam
    9 için ipe bağlı bir balon

zaten bu imgelerin hepsi sayıların şekillerine benziyo dikkat ederseniz

hayal edin ve gözünüzün önüne getirin

mesela aklımızda tutmak istediğimiz sayı şu olsun ve bu sayıyı 1 dakika gibi bir sürede ezberleyerek hayat boyu geri çağırabilmek ( recall yapmak istiyoruz )

79046213585994013276

tek yapmamız gereken her bir sayıyı tek tek okurken aynı şekilde gözlerimizi kapatarak sayılara atadığımız şekillerle bir absürt hikaye oluşturmak

örnek:

otobüs durağında yanında kızıyla bekleyen bir adam var kızının elindeki balona bumerang(7) fırlatıyorum ve balonu(9) patlıyor sonra babası kafama futbol topu(0) fırlatıyor yere düşüyorum ve yere düşütkten sonra kafamı kaldırdığımda bir deniz görüyorum o denizde bir yelkenli(4) var ardından o yelkenlideki adam bana golf sopası(6) fırlatıyor tekrar yere düşüyorum kafamı kaldırdığımda bir nehir görüyorum o nehirde bir sürü kuğu(2) var cebimden çıkarttığım kalem(1) kağıt ile kuğuları çizmeye çalışıyorum arkamdan bir polis geliyor ve kuğuları resmetmeye kalktığım için ellerimi kelepçeliyor(3)ardından beni nehire atıyor nehirin içinde gözlerimi açtığımda denizatları(5) görüyorum aynı zamanda nehirin dibinde bir kardanadam(8) bu kardanadam nehirin içinde ne arıyor diye düşünürken üstümden elinde 2 tane balon olan denizatı(599) geçiyor ardından su yüzüne çıkıyorum karşıki denizde yine bir yelkenli(4) görüyorum nehirden çıkıyorum kafama fırlatılan futbol topu(0) yerde duruyor karşımda ünlü bi futbolcu görüyorum topu imzalatmak için cebimden kalem(1) çıkartıyorum o sırada polisler gelip futbolcunun ellerini kelepçeliyor(3) ve yere yatırıyor ardından uzaklaşıyorlar futbolcu birden kuğuye(2) dönüşüyor yerdeki bumerangı(7) ağzına alıp golf sopasıyla (6) golf oynamaya başlıyor.

bu hikayeyi kafanızda canlandırmanız topu topu 2-3 dakika alacak bütün işlemi tamamladıktan sonra hikayeyi anımsayarak sayıları sırasıyla yazmaya çalışın ve sonucu görün 20 haneli sayıyı 2-3 dakikada istediğiniz zaman geri çağırabilecek şekilde ezberlediniz

ayrıca sondan başa doğru da geri çağırabilirsiniz

hikayeyi kafanızda ne kadar canlı bir şekilde hayal edebilir ve gözünüzün önüne getirebilirseniz ve ne kadar absürt olursa okadar iyi

bundan sonra tek yapmanız gereken kafanızda canlandırdığınız hikayeyi baştan sona yada sondan başa gözünüzün önüne getirerek sayıları geri çağırmak

eğer kafamızda hiçbir hikaye yada imge yaratmadan direk olarak sayıları ezberlemeye kalksaydık ilk 2 hanesini bile geri çağıramazdık ama beynin görsel hatırlama mekanizması okadar iyiki 20 haneli sayıyı bırakın 2000 haneli sayıyı bile bu yöntemle geri çağırabilir

istersek 10 deste iskambil kağıdını sırasıyla baştan sona sondan başa olmak üzere 1 saat gibi bi sürede ezberleyebilir hayat boyu geri çağırabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmileGaillard -- 3 Aralık 2015; 0:53:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

20+ Haneli Sayıyı 1 Dakikada Ezberleme: Hafıza Geliştirme Yöntemleri

20'den fazla haneli bir sayıyı 1 dakika gibi kısa bir sürede ezberlemek, hafızanızı geliştirmek için etkili teknikler sayesinde mümkündür. İşte bu yöntemlerden bazıları:

• Görselleştirme Tekniği: Sayıyı parçalar halinde görselleştirmeyi deneyin. Her parçayı bir görüntüye, renge veya sembole bağlayın. Bu, sayıyı zihninizde daha kolay canlandırmanıza yardımcı olacaktır.
    • Sesli Tekrar: Sayıyı yüksek sesle tekrar ederek işitsel hafızanızı kullanın. Parçalar halinde bölün ve her parçayı birkaç kez tekrar edin.
    • Ritmik Tekrar: Sayıyı bir melodi veya ritimle eşleştirin. Bu, ezberleme işlemini daha ilginç ve etkili hale getirebilir.
    • Mekan Yöntemleri: Sayının parçalarını belirli bir mekanda yerleştirin. Bir odayı veya tanıdık bir yeri kullanabilir ve her parçayı odanın farklı bir yerine koyabilirsiniz.
    • Aralıklı Tekrar: Sayıyı yalnızca bir kez değil, aralıklarla tekrar edin. Bu, hafızanızın güçlenmesine ve bilginin uzun süreli saklanmasına yardımcı olacaktır.

Bu hafıza geliştirme yöntemlerini uygulamak düzenli çalışma ve sabır gerektirir. Ancak zamanla, 20'den fazla haneli sayıları 1 dakika veya daha kısa sürede başarıyla ezberleyebileceksiniz.

Ezberleme Teknikleri İpuçları:

• Mola verin ve tekrar gözden geçirin.
    • Çeşitli teknikler kullanın.
    • Düzenli olarak pratik yapın.
    • İyi uyuyun ve sağlıklı beslenin.

Bu ipuçlarını takip ederek, hafızanızı geliştirebilir ve 20+ haneli sayıları kolayca ezberleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zihin sarayı gibi birşeymi bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gastimneydimoni

Zihin sarayı gibi birşeymi bu ?

zihin sarayı ( method of loci ) gibi ama tam değil bunda anahtar nokta sayıları şekillerle birleştirerek absürt hikaye oluşturmak ve birbirine linklemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmileGaillard -- 3 Aralık 2015; 0:46:23 >

• Yanlış anlama hocam hikayeye güldüm ezberleme yöntemine değil
  • Bilindik bir şey zaten. Pi sayısının ilk 720 basamağını bu şekilde ezberledim. Absürt hikâyem üç ciltten oluşuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Bilindik bir şey zaten. Pi sayısının ilk 720 basamağını bu şekilde ezberledim. Absürt hikâyem üç ciltten oluşuyor

hikayeyi yazı olarak düşünme kafanda canlandırdığın hikayeyi yazman saatlerini alır ama o hikayeyi sadece hayal ederek geri çağırman saniyelerini alır

anahtar nokta short term memory'i atlayarak direk olarak bilgiyi long term memory'e işlemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmileGaillard -- 3 Aralık 2015; 0:55:01 >
  • hikayeyi ezberleyene kadar sayıları ezberlerim ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

hikayeyi ezberleyene kadar sayıları ezberlerim ben

hikayeyi ezberlemicen zaten hikayeyi kafanda canlandırınca ezberlemene gerek kalmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmileGaillard

quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

hikayeyi ezberleyene kadar sayıları ezberlerim ben

hikayeyi ezberlemicen zaten hikayeyi kafanda canlandırınca ezberlemene gerek kalmıyor

işte ben onu yapamıyorum, canlanmıyor kafamda
  • Hikaye uydurmadan 20 saniyede ezberledim bakmadan yaziyorum 79046213585994013276

• sercan4335 S kullanıcısına yanıt
    Metodu saçma buldugumu söyleyerek başlayayım. Ancak karşı çıkmak amaciyla yorum atıyorsunuz.Arkadaşın bahsettiği olay bu sayilari omur boyu olmasada uzun sure akilda tutabilmek için türetilmiş.20 rakamı ortalama bir zeka ve hafızadaki herkes ezberler ancak obur gun unutursunuz.

• Bos isler bunlar

• edit yarın bakarım
  • Hikayeyi 1 dkda mı yazacaz anlamadım

• Ezberleyince nolcak

• Fotografik hafıza teknikleri seti falan alip calismistim bende zamaninda ama gercek hayatta hic bi ise yaramiyor bunlar. Gel kullan anatomide olmuyo ama.

• 5 gundur olmayan interneti, hergun 3 defa musteri hizmetlerini arayaraktan 10 haneli musteri hizmet numarami hic merak etmeden ezberledim. Artik elimde fatura olmadan her dakika musteri hizmetlerini arayip sikayette bulunabiliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.