Şimdi Ara

20 Km/h ve altı ortalama hızlarda yakaladığınız tüketimler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Maşallah. Tahmini Daha kaç bin km daha gider bu motor?
    Bende de buji uyarı ışığı yandı sanayiye gittim bosch marka bitane buji aldım 20 TL Ye ustanın birine takdirdim.

Bakımları düzenli yapılıyor. Tahminim600 bin'e kadar rahat yolu var. Çünkü motor rektefiye belirtisi vermiyo ilk günkü gibi. Bunda kaliteli yakıtın ve nerdeyse günü gelmeden değişen yağında etkisi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cmax Tdci Titanium 20 km ortalama hız..7.1 lt
  • 2008 tdci ford focus, 21 km. ort. hız, 8.2 litre gösteriyor. Kullanım şehiriçi 3 km gidiş,3 km. geliş şeklinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Sabah 2-3 dakika bekleyip sonra 200 metre civarı 1. vites 2000 devir gidiyorum motor daha iyi ısınıyor, bu sırada ortalama değer yakalıyor araç bazen ve 11 litre çıkıyor.

Hocam bu sabah bekleme işi forumda çok abartılıyo.
    2-3 dakika bence çok fazla. Yakıt tüketiminide etkiler.
    Onun yerine 15 saniye bekleyip 2000 devri geçmeden ısınmasını beklemek daha sağlıklı olur bence. Tabi ne kadar beklesekte yağın kalitesi önemli.

• yukseluc98 kullanıcısına yanıt
    Sizi tebrik ederim. Araciniza düzenli yaptırdığınız bakimlarin meyvesini alıyorsunuz.
    Ve sabah bekleme konusuna gelince. Bende en az 2-3 dk beklemeden tekeri milim oynatmam. Yakıtı etkiler demissiniz ama rolantide çalışan bi araç 3 dk da Ne kadar yakabilir ki? Motor soğukken harcanan mazot tan haberiniz yok heralde sıcak ve soğuk motor anlık yakıt tuketimlerini bizzat ölçtum ve %90 a yakın fark vardı arada.

• punto evo 1,4 77 hp dualogic vites benzinli
    esenler dörtyol-atışalan-kocatepe-gaziosmanpaşa-rami güzergahı.Özellikler rami ve gopda 2 rampa inip çıkıyorum.ortalama hız 20kmh 9lt/100 yazıyor.eskiden
    aynı araçlar rami-alibeyköy-emniyettepe-nurtepe-kağıthane güzegahinda nisbeten daha az trafikde 7 lt/100 kmye kadar düşmüştüm ama ortalama hızım 30 kmh civarı idi
  • quote:

Sizi tebrik ederim. Araciniza düzenli yaptırdığınız bakimlarin meyvesini alıyorsunuz.
    Ve sabah bekleme konusuna gelince. Bende en az 2-3 dk beklemeden tekeri milim oynatmam. Yakıtı etkiler demissiniz ama rolantide çalışan bi araç 3 dk da Ne kadar yakabilir ki? Motor soğukken harcanan mazot tan haberiniz yok heralde sıcak ve soğuk motor anlık yakıt tuketimlerini bizzat ölçtum ve %90 a yakın fark vardı arada.

Şimdi şöyle. Siz 2-3 dakka bekledikten sonra da yakıt tüketimi değişmiyo. Soğuk motor her zaman çok yakar. Sabah bekleme işi kartere çöken yağın şöyle bi iki kere motorda dolaşıp yağlanması içindir. Araç rolantideyken yağlaması zayıf oluyo ve daha çok aşınıyor. Onun yerine harakete geçip hızlı ısınmasını sağlamak daha doğru. Benim fikrim bu. Takside önemsiz zaten motor hiç soğumuyo.

• Araç peugeot 3008 1.6 hdı otomatik.

Şehir içi sakin kullanım.

Sonraki aracım olan c maxın fotoğrafları bulamadım ama

Oda 1.6 dizel manuel 18 km ortalama hız ile 8.6 litre
     20 Km/h ve altı ortalama hızlarda yakaladığınız tüketimler

• yukseluc98 kullanıcısına yanıt
    Mantıklı hocam. Bu konuyu arastiracam.

• 2008 linea 11,6 lt (ort hiz 16 )

• quote:

Orijinalden alıntı: yukseluc98

quote:

Hocam aracı bi gösterin bence sorun var. Bende 1.3 Linea vardı ortalama hızım 20 km de ort. Tüketim 7.0-7.2 lt arasında değişiyordu. 18 km de hadi 8 lt olsun.13 gerçekten çok

Hocam pompa olarak 6 litre yakıyo ama yol bilgisayarında 12-13 gösteriyo.
    Gece tekrar bi bakarım acaba ben mi yanlış hatırlıyorum.

200 km yolda 40-60 liralık mazot alıyo.

Hocam yanlış anlamazsanız bişey söylemek isterim.

Fiatlarda yol bilgisayarı litre/100km değil km/1litre şeklindedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetiner19

quote:

quote:

Hocam aracı bi gösterin bence sorun var. Bende 1.3 Linea vardı ortalama hızım 20 km de ort. Tüketim 7.0-7.2 lt arasında değişiyordu. 18 km de hadi 8 lt olsun.13 gerçekten çok

Hocam pompa olarak 6 litre yakıyo ama yol bilgisayarında 12-13 gösteriyo.
    Gece tekrar bi bakarım acaba ben mi yanlış hatırlıyorum.

200 km yolda 40-60 liralık mazot alıyo.

Hocam yanlış anlamazsanız bişey söylemek isterim.

Fiatlarda yol bilgisayarı litre/100km değil km/1litre şeklindedir

Estafurullah hocam, ben bilmiyodum. Belki bizimki o ayardadır bi bakarım.

• Punto'yla Ağustos ayında elde ettiğim bir tüketim
    Bu da Fabia :

• Honda civic ile 13 lt
  • Bende sabah bilgisayarı sıfırladım ve akşam ki durum bu tam bir test olsun diye normalde kullandığımdan sert kullandım. Yakıt tüketimi amaçlı kullansam 9 litreye düşürürdüm. Güzergahım garajdan çıkış (dik rampa) 200 metre gidip stop edip çocukları kreşe bırakıp 4 km gidip park etmek akşamda tam tersini yapmaktan ibaret. Araçta 2 yetişkin var lastikler kışlık. 20 Km/h ve altı ortalama hızlarda yakaladığınız tüketimler

• quote:

quote:

Eğer pompa verisi 6, yb verisi 12-13lt ise yine sıkıntı var demektir. Ama ticari aracmis genelde ticariler hor kullanıldığı için normal karşılamak lazım. Peki araç kaç km de?

430 binlerdeydi hocam. Rektefiye yok . Kızdırma bujisi hatası verdi son zamanda. Yakında detaylı bakıma gircek. Enjektör balata vs.

helal olsun fiat a...gerçekten güzel motor yapmışlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

quote:

quote:

Eğer pompa verisi 6, yb verisi 12-13lt ise yine sıkıntı var demektir. Ama ticari aracmis genelde ticariler hor kullanıldığı için normal karşılamak lazım. Peki araç kaç km de?

430 binlerdeydi hocam. Rektefiye yok . Kızdırma bujisi hatası verdi son zamanda. Yakında detaylı bakıma gircek. Enjektör balata vs.

helal olsun fiat a...gerçekten güzel motor yapmışlar...

Ekonomik ve sağlam, kendini kanıtlamış bir motor.

• kesinlikle haklısnız...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.