Şimdi Ara

20 lik diş ameliyatım hakkında (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
7
Favori
262.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maxpak

quote:

Orijinalden alıntı: SosyalNet

quote:

Normal dokyorda yapmayin çene Cerrahisi olamayan yere kesinlikle gitmeyin yukarida gecen senelerde yazdim. Birini normal dişçi diğerini cene cerrahisi yani birine 300 digeti devlette yaptim discide parayla yaptirdigim hala sogukta sizliyor tavsiye ederim

Kesin başka bir çürüğünüz daha vardır, soğukta sızlayan yer orasıdır. Yoksa imkanı yok soğukta o çekim yeri sızlamaz.

diş kalmadıkı cektı bos olan yer sızlıyor anlamadıgım budiş kalmadıkı cektı bos olan yer sızlıyor anlamadıgım bu

Bence bir diş hekimine gidin mutlaka, hatta mümlünse özel bir diş hekimine gidin 300 lira gerçekten para değil, 300 lira nerelere harcamıyoruz ki en önemli şey sağlığa neden harcamayalım?

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SosyalNet

quote:

Normal dokyorda yapmayin çene Cerrahisi olamayan yere kesinlikle gitmeyin yukarida gecen senelerde yazdim. Birini normal dişçi diğerini cene cerrahisi yani birine 300 digeti devlette yaptim discide parayla yaptirdigim hala sogukta sizliyor tavsiye ederim

Kesin başka bir çürüğünüz daha vardır, soğukta sızlayan yer orasıdır. Yoksa imkanı yok soğukta o çekim yeri sızlamaz.

diş kalmadıkı cektı bos olan yer sızlıyor anlamadıgım budiş kalmadıkı cektı bos olan yer sızlıyor anlamadıgım bu

Bence bir diş hekimine gidin mutlaka, hatta mümlünse özel bir diş hekimine gidin 300 lira gerçekten para değil, 300 lira nerelere harcamıyoruz ki en önemli şey sağlığa neden harcamayalım?

Alıntıları Göster
    Yeni operasyon geçirmiş biri olarak tavsiye edebileceğim en önemli şey, iyi bir hekim araştırması yapmanız. 20'lik diş çekimi normal diş çekimi gibi olmayacağı için çene cerrahisi konusunda uzmanlaşmış hekimleri tercih etmenizde fayda var.

Ben İzmir'de yaşayanlar ya da İzmir'e gelebilecekler ve masrafı göze alacaklar için konusunun en iyilerinden Prof. Dr. Turgay Seçkin'i öneriyorum. Kendisi deyim yerindeyse hocaların hocasıdır.

Forumdaki arkadaşlar için faydası olabilir.

Bir başka tavsiyem eğer sıkıntı çekmeye başladıysanız ya da şüphelendiyseniz vakit kaybetmeden doktora gidin. Ne kadar beklerseniz o kadar sıkıntı çekersiniz ve diğer sağlıklı dişlerinizi de kaybedebilirsiniz.

Ben 20'lik dişi arabalardaki triger kayışına benzetiyorum. Kayış zamanında değiştirilmez ise malum hem motora hem de cebinize çok zarar veriyor. Sonra "Ah!.. Vah!.." etmek de fayda vermiyor. Sorun çıkartan 20'lik diş de zamanında alınmaz ise hem ağız sağlığına büyük zarar veriyor hem de tedavinin masrafı çok oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Laynis

Yeni operasyon geçirmiş biri olarak tavsiye edebileceğim en önemli şey, iyi bir hekim araştırması yapmanız. 20'lik diş çekimi normal diş çekimi gibi olmayacağı için çene cerrahisi konusunda uzmanlaşmış hekimleri tercih etmenizde fayda var.

Ben İzmir'de yaşayanlar ya da İzmir'e gelebilecekler ve masrafı göze alacaklar için konusunun en iyilerinden Prof. Dr. Turgay Seçkin'i öneriyorum. Kendisi deyim yerindeyse hocaların hocasıdır.

Forumdaki arkadaşlar için faydası olabilir.

Bir başka tavsiyem eğer sıkıntı çekmeye başladıysanız ya da şüphelendiyseniz vakit kaybetmeden doktora gidin. Ne kadar beklerseniz o kadar sıkıntı çekersiniz ve diğer sağlıklı dişlerinizi de kaybedebilirsiniz.

Ben 20'lik dişi arabalardaki triger kayışına benzetiyorum. Kayış zamanında değiştirilmez ise malum hem motora hem de cebinize çok zarar veriyor. Sonra "Ah!.. Vah!.." etmek de fayda vermiyor. Sorun çıkartan 20'lik diş de zamanında alınmaz ise hem ağız sağlığına büyük zarar veriyor hem de tedavinin masrafı çok oluyor.

Alıntıları Göster
    Dikişleri aldırma sorun olmasa hemen olacağım ama 10 gün sonra civarı alınması gerekli sanırım.En erken dikişer ne zaman alınıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Dikişleri aldırma sorun olmasa hemen olacağım ama 10 gün sonra civarı alınması gerekli sanırım.En erken dikişer ne zaman alınıyor?

Alıntıları Göster
    bende yarın 20 lik dişimi aldırıcam.çene cerrhından aldım randevu doç. murat metin ama çok korkuyorum uçuk çıktı bugün o kadar yani:) bu arada 750 tl dedi herkes fazla diyo ama bende panik atak olduğu için rahat bi yere gitmem gerekiyo inş rahat bi şek,ilde atlatırım
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Ben Cuma günü operasyon geçirmiştim, Çarşamba günü dikişler alındı, yani 5 gün. Ama zaten 2 gün sonra yemek yemek problem olmuyor. Fakat doktorunuzu iyi seçmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laynis

Ben Cuma günü operasyon geçirmiştim, Çarşamba günü dikişler alındı, yani 5 gün. Ama zaten 2 gün sonra yemek yemek problem olmuyor. Fakat doktorunuzu iyi seçmenizi öneririm.
    750 TL fazla biraz 250-500 TL arası şu anda piyasa. Dediğiniz gibi 5-7 gün genelde şu anda, doktorda öyle dedi. Bakalım ağrı yapmıyor, filmlerden gördüğüm kadarı ile yamuk yumukta değil bizim diş, bir daha ağrırsa ama hiç şansı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

750 TL fazla biraz 250-500 TL arası şu anda piyasa. Dediğiniz gibi 5-7 gün genelde şu anda, doktorda öyle dedi. Bakalım ağrı yapmıyor, filmlerden gördüğüm kadarı ile yamuk yumukta değil bizim diş, bir daha ağrırsa ama hiç şansı yok
    dün cene cerrahına cektırdım 20 lık dısımı catır catır pazarlık 180 tl ıkı taksit :..))
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaca38

dün cene cerrahına cektırdım 20 lık dısımı catır catır pazarlık 180 tl ıkı taksit :..))

Alıntıları Göster
    Bende bugün çektirdim özel bir hastanede sağ en arka gömülü idi şuan biraz şiş ve ağrıyor inş daha cok şişmez buz koydum hep çekilecek bir diş daha var napacaksam bilemiyorum bi dahaki aya felan
  • Ben gömülü olan 2 tane 20lik dişimi doktorumun tavsiyesi ile aldırmıştm. Benim ameliyatım bir saat sürdü ve hiç kanama olmadı neredeyse sonrasında. Bence illa özele yaptırmanıza gerek yok, ben çapada prof. doktora yaptırmıştım, ögrencileri de ameliyatı izledi. kendisi işinin ehli hemde çok ilgiliydi sağolsun, ikinci diş için koşa koşa gittim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shebila

Ben gömülü olan 2 tane 20lik dişimi doktorumun tavsiyesi ile aldırmıştm. Benim ameliyatım bir saat sürdü ve hiç kanama olmadı neredeyse sonrasında. Bence illa özele yaptırmanıza gerek yok, ben çapada prof. doktora yaptırmıştım, ögrencileri de ameliyatı izledi. kendisi işinin ehli hemde çok ilgiliydi sağolsun, ikinci diş için koşa koşa gittim

Benimde kolay oldu ama sonrası maf etti şuan Şiş ve ağrıyor yemek yiyemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: retroboy

Ben iki tane gömülü diş çektirdim.Ne çekilirken ne de sonra öyle ciddi bir ağrım olmadı.Hemde 1 er hafta arayla oldum operasyonları.Ayrıca gömülü diş çekimleri ciddi bir operasyon olup çene hekimleri tarafından yapılmalıdır.öyle her dişçi yapamaz yani.2-3 gün doğru dürüst birşey yiyemezsiniz ancak öyle sıkıntılı bir durumda söz konusu değil.İlk gün biraz sıkıntı o kadar.O da uyuşmadan dolayı.

Alıntıları Göster
    Bugün 15.00 gibi diş hekimine 3 iğne ile yaklaşık 1 saatte aldı.Acele alınması gerektiğinden yaptı çünkü 1 haftadır ağrıdan süründürüyordu.Ne bileyim böyle olacağını sağlam yemek yerdim sabah kahvaltısıyla duruyorum.

------------------------

edit:Aradan 2 gün geçti hemen hemen normal halime döndüm.Eğer böyle bir probleminiz varsa hemen yaptırın.Gitmeden önce sağlam beslenin çünkü iğnelerin etkisi geçene kadar bir şey yememeniz tavsiye ediliyor zaten ilk gün ağrısıylada düzgün şekilde ılık çorbayı bile içemiyorsunuz diğer diş için aynı hatayı yapmayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djodesa -- 12 Aralık 2014; 0:41:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djodesa

Bugün 15.00 gibi diş hekimine 3 iğne ile yaklaşık 1 saatte aldı.Acele alınması gerektiğinden yaptı çünkü 1 haftadır ağrıdan süründürüyordu.Ne bileyim böyle olacağını sağlam yemek yerdim sabah kahvaltısıyla duruyorum.

------------------------

edit:Aradan 2 gün geçti hemen hemen normal halime döndüm.Eğer böyle bir probleminiz varsa hemen yaptırın.Gitmeden önce sağlam beslenin çünkü iğnelerin etkisi geçene kadar bir şey yememeniz tavsiye ediliyor zaten ilk gün ağrısıylada düzgün şekilde ılık çorbayı bile içemiyorsunuz diğer diş için aynı hatayı yapmayacağım

Alıntıları Göster
    İzmir - Ege Üniversitesi Diş Hastanesi'nde 1 buçuk saat önce yaptırdım, eve yeni geldim sayılır hatta :)

Öncelikle arkadaşlar 20'lik dişinizin çekilmesi gerekiyorsa (özellikle genç arkadaşlar) bir an önce çektirin derim. Ben yurtdışı, randevu kaçırma vs vs derken 2 3 sene aksattım, alt dişlerim önceden düzgündü şuan çapraşık ön kısım.

Çekimden korkulacak bir şey yok, acı ağrı vs hissetmiyorsunuz. Ben çok çok az hissettim normal dendi onun haricinde hissedeceğiniz tek şey baskı olacak çünkü doktor bayağa uğraşıyor yerinden çıkarmak için.

Özel hastanelere güvenemiyorsanız yada para vermek istemiyorsanız bir an önce gidip düzgün bir devlet hastanesinden randevu tarihi alın derim.

Şuan daha yeni çektirdiğim için hafif bir kanama var zaten sağ taraf uyuşuk hiç bir şey hissetmiyorum. Haftaya bugün de dikişleri aldıracağım, bir aksilik yada sıkıntılı bir durum yaşar isem buraya yazarım tekrar ama sanmıyorum :)

Diş sağlığı önemli arkadaşlar lütfen ihmal etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: retroboy

Ben iki tane gömülü diş çektirdim.Ne çekilirken ne de sonra öyle ciddi bir ağrım olmadı.Hemde 1 er hafta arayla oldum operasyonları.Ayrıca gömülü diş çekimleri ciddi bir operasyon olup çene hekimleri tarafından yapılmalıdır.öyle her dişçi yapamaz yani.2-3 gün doğru dürüst birşey yiyemezsiniz ancak öyle sıkıntılı bir durumda söz konusu değil.İlk gün biraz sıkıntı o kadar.O da uyuşmadan dolayı.

Alıntıları Göster
    ankarada derya perçin var. almanyadan tanıyorum. ankaraya yerleşmiş eli cidden çok hafif. tavsiye ederim.

• Yas 28 20 luk disim curumus doktor cekicez dedim aha dedim ayvayi yedik ,tabiki yastan dolayi dislerim cikmis bende cekin dedim aksam 6 gibi gittim once bir sivii surdu ve 5 dk sonra igne yapti toplamda 10 dk icinde islem Tamamdir dedi gecmis olsun dedi 6:15 te disim cekilmisti,24 saat hafif kanama oldu,suan 1 hafta oldu hic hissetmiyorum aci agri olmadi,her hafta cumaq aksamina randevu aldim bu aksamdan itibaren dolgu islemi basliyacak,fiyat konusunda birsey konusmadik,1 yirmilik cekimi 4 dolgu bakalim ne kadara patliyacak merak etmjyor degilim
  • Durumumuz aynı sanırım.Benimde 4 dişimin alınması gerektiği söylendi ama biri yamuk.Sadece yamuk olanı mi aldırmalıyım obürlerini aldırmasak olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KraftMK

Durumumuz aynı sanırım.Benimde 4 dişimin alınması gerektiği söylendi ama biri yamuk.Sadece yamuk olanı mi aldırmalıyım obürlerini aldırmasak olur mu?
    İğne yapıldığı için işlem sırasında hiçbir şey hissetmiyorsunuz asıl dert sonrası (ağrı, şişme vs) ama anlatıldığı gibi zor veya korkunç değil rahat olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celerymen

İğne yapıldığı için işlem sırasında hiçbir şey hissetmiyorsunuz asıl dert sonrası (ağrı, şişme vs) ama anlatıldığı gibi zor veya korkunç değil rahat olun

Alıntıları Göster
    ıkı haftada ıkı 20 lık gııttı sımdı hıc sıkıntı olmadı özel olmasınında etkısı olabılır bılmıyorum,dunde arka dısıme dolgu yapıldı gayet memnun dolgu yapıldıktan sonra doktor yarım saat bekle sonra cevız kırabılırsın dedı sasırdım meger ısın tedavısı uygulamıs ıslem yaptıktan sonra hemen eskı saglıgına kavustum helal
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

ıkı haftada ıkı 20 lık gııttı sımdı hıc sıkıntı olmadı özel olmasınında etkısı olabılır bılmıyorum,dunde arka dısıme dolgu yapıldı gayet memnun dolgu yapıldıktan sonra doktor yarım saat bekle sonra cevız kırabılırsın dedı sasırdım meger ısın tedavısı uygulamıs ıslem yaptıktan sonra hemen eskı saglıgına kavustum helal

Alıntıları Göster
    ARkadaşlar bir sorum oacak 20 yaş dişi daha boyutu küçük ve ağrı falan oluşturmamışkenmi çektirmek iyi yoksa büyümüş biraz olgunlaşmışken çektirmekmi iyi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ertu0000

ARkadaşlar bir sorum oacak 20 yaş dişi daha boyutu küçük ve ağrı falan oluşturmamışkenmi çektirmek iyi yoksa büyümüş biraz olgunlaşmışken çektirmekmi iyi :)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benimde bir sorum vardı, ben 20lik dişi çektirecem ama alerjik rinit hastasyım yani günde mutlaka 10-25 defa yaz kış fark etmeden hapşururum, sizce bu sorun yapar mı, yani dikişlerle ilgili patlatma falan gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murattekno

arkadaşlar benimde bir sorum vardı, ben 20lik dişi çektirecem ama alerjik rinit hastasyım yani günde mutlaka 10-25 defa yaz kış fark etmeden hapşururum, sizce bu sorun yapar mı, yani dikişlerle ilgili patlatma falan gibi?

Alıntıları Göster
    Benim de dişlerimi aldırmam lazım. Ağrı, sızı yok ama diğer dişleri sıkıştırıyor. Röntgeni çektirdim ancak doktor konusunda karar veremedim. Emekli diş hekimi bir tanıdık dişlerin muntazam çıkmış olduğunu, çekimde bir sorun olmayacağını, tecrübeli herhangi bir diş doktorunun çekebileceğini söyledi. Ben yine de bir cerraha gitmemin doğru olacağını düşünüyorum. Muhakkak devlet hastanelerinde de harikulade doktorlar var ancak benim onları arayıp bulacak ne zamanım ne sabrım ne de risk alacak cesaretim var. O yüzden özele gideceğim. Başkent üniversitesi hastanesinin (ankara) iyi olduğunu biliyorum ama tecrübe eden arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum. Ya da başka bir cerrah tanıyan?

Bir de son zamanlarda ankara'da özelde operasyon geçiren arkadaşlar fiyat konusunda bilgi verirlerse memnun olurum.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.