Şimdi Ara

20'lik diş çekimi sonrası oluşan kan pıhtısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
49.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şimdi aynadan baktım da dikişin bir kısmı çıkmış kanama yok ama ne zaman çıktı bilmiyorum şüphelendim baktım 3 gündür pipetle beraberdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

Yorumlari okudum hayattan sogudum. Yas 20 oldu bu rezillikleri yasayacak miyim. 3 gun sis kalma ne. Erken falan almiyolar mi bunu. Tam cahilim valla

2 tane 20 lik diş çektirdim. Kan pıhtısı oluşması normaldir. Yaklaşık 3 4 gün halsizlik oluyor ondan sonra geçiyor abartılcak kadar ağrı veya acı olmadı bende

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • calibrane kullanıcısına yanıt
    ölsen bile mezarda çıkar derler eskiler, tabi kimisinde yaş 50 olmuş hiç olmuş mu olmamış mı anlamamış. seninki de öyle olur umarım.
  • Ne bileyim su yasima kadar dislerimle alakali hic problem yasamadim. 4-5 yildir da 365 gunun en az 300 gunu fircaliyorum diyebilirim. Hic usenmem fircalamadan rahat etmem de buna bagli olmayan birseyse ugrasacaz gibi Eger herkeste cikacak diye bi kaide varsa elbet ugrasiriz da acaba belirtisi falan var mi. Ne yapicaz ne edicez. Kusura bakmayin cidden cahilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ne bileyim su yasima kadar dislerimle alakali hic problem yasamadim. 4-5 yildir da 365 gunun en az 300 gunu fircaliyorum diyebilirim. Hic usenmem fircalamadan rahat etmem de buna bagli olmayan birseyse ugrasacaz gibi Eger herkeste cikacak diye bi kaide varsa elbet ugrasiriz da acaba belirtisi falan var mi. Ne yapicaz ne edicez. Kusura bakmayin cidden cahilim.

20 lik diş yamuk çıkarsa önündeki dişi direk çürütüyor baskı yaparak. Benim 2 dişim çürüdü hem 20 lik çektirdim hemde kanal tedavisi yaptırmak zorunda kaldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Önder

quote:

Ne bileyim su yasima kadar dislerimle alakali hic problem yasamadim. 4-5 yildir da 365 gunun en az 300 gunu fircaliyorum diyebilirim. Hic usenmem fircalamadan rahat etmem de buna bagli olmayan birseyse ugrasacaz gibi Eger herkeste cikacak diye bi kaide varsa elbet ugrasiriz da acaba belirtisi falan var mi. Ne yapicaz ne edicez. Kusura bakmayin cidden cahilim.

20 lik diş yamuk çıkarsa önündeki dişi direk çürütüyor baskı yaparak. Benim 2 dişim çürüdü hem 20 lik çektirdim hemde kanal tedavisi yaptırmak zorunda kaldım.

Bi ara bi disciye gidelim o zaman bakalim ne durumdayiz. Ya valla halimden memnunum. Bu konuyu ne diye gorduysem huzurum kacti yemin ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: demeter07

pipet neden yasak peki ? ağzımdaki büyük kan pıhtısı bugün arkadaşlar yemek yerlerken ufak ufak beni beslemeye başladılar o arada serçe parmak kadar olan kan pıhtısını farkında olmadan yedim sonra 2-3 saat sancılı karın ağrısı çektim.

Negatif basınç ve vakumlama etkisi oluşur buda vakum etkisiyle pıhtıyı söker yerinden oynatır bozar.
  • teşekkürler hocam yeniden oluşmadı pıhtı ve dikişler açılmış biraz da bakalım sonu ne olacak iyileşme sürecini etkiler mi
  • demeter07 kullanıcısına yanıt
    Açılmaması anormal olurdu doktor size ne dediysem sizin sağlığınız içindir iltihap kalmadıysa biraz geç iyilesir

• demeter07 kullanıcısına yanıt
    İçin rahat etsin istiyorsan doktora git ama o yanak şişmesi de kan pıhtısı dediğin şey de normal.

• dikişleri almadı doktor şu an kimisi açılıp kimisi duruyor öylece
  • ben dün 2 tanesini çektirdim ama dikiş atılmadı, bunların hiçbirini de yaşamadım
  • Bir dişçide tüm 20lik dişlerimi(4 tane) çektirdim. Dişlerin sadece ucu dışarda olduğu için tutup çekme gibi bir yöntem uygulanamadı. Onun yerine diş etine, kökün de altına asansör çaktı. Sonra vidasını döndürdükçe o asansör yükselerek dişi ittirdi ve (herzamanki çatırdama çuturdama sesleri eşliğinde) dişi çıkarttı.

Yaklaşık 15-20 ay sonra bunlardan birinin komşusu kırıldı. Kırıldığı yer üst kısmının yarısıydı yani yine tutacak yeri kalmamıştı. Böyle olunca da yine çekmek yerine "kanırtmak" gerekiyor. Bu diş de kanırtılarak(bir sağa bir sola kuvvet uygulayarak) çekildi. Çatır çutur sesler sizi korkutmasın normalmiş. Ayrıca "çatır çutur" seslerinden önce kök bağlantılarının(3 tane kök vardı) pıt pıt birer birer esnemeye başladığını hissedebilirsiniz.

Hiç acımıyor ama dişlerinizin kökleri sağlamsa çok ses çıkarabiliyor.

Kanal tedavisinde başarılı olamama olasılığı varmış. Böyle durumlarda çekmek de gerekebiliyormuş. Bugün riske girmeyip çektirdim(üstteki kanırtma olayı). Çektikten sonra diş köklerinden kanal tedavisinin başarısız olacağı anlaşılınca biraz rahatladım. Şu anda oradaki diş etinin apse yapma evresindeyim.

Sakın pipetle birşey çekmeyin. Pıhtı kopabilir. Hatta hıçkırmayın bile. O pıhtı sayesinde wolverin gibi yara kapanıyormuş. Pıhtı olmayınca da hulk gibi yerinizde duramıyormuşsunuz. Pıhtı olmayınca diş eti yeniden(doktor tarafından) kanatıldığı için herşey yeni baştan beklenmek zorunda kalınıyormuş.

Bana deseler "sana 2000 TL vercem her gün dişlerini fırçala" yine fırçalamayı unuturdum ama gel görki toplam masraf(20lik dişler, çürükler, kırıklar,çekimler) 2000 TL yi bulmuştur. Yani en başından fırçalayınca sanki 2000 TL kâr elde ediyor insan. Bir de bu yönden düşünün. Kaybedilen/kazanılan zaman da cabası.

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    pıhtının kopup kopmadığını nasıl anlarız? Benim 20liğin kökü görülemeyecek kadar dipte. Dr ancak gördü.
  • Bende gömülü dişimi aldırmıştım.Aynı tedaviyi uyguluyorlar diye biliyorum gece dikişim atmış benimde acile gitmiştim ağzımın her yeri kan pıhtısıydı doktor kan pıhtılarını elimle temizlememi söyledi ve daha sonra ilaçlı bir tampon koydu ertesi gün tekrar doktora gidip dikiş attırana kadar idare etmişti. Tavsiyem imkanın varsa bir acile git onlar baksın ne yapılması gerekiyorsa yaparlar. Ordaki kan pıhtısı kanamayı tutuyordur muhtemelen orayı temizleyip bir şey yapmaman kanamayı devam ettirir bence. Kan pıhtısını temizlemeden de bir şey yemen zor o yüzden en iyisi acile gitmen. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.