Şimdi Ara

20 yaş üstü araç sahiplerine müjde(gerçekten müjde mi acaba) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
21.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

Cevreye ciddi zararlar veriyor bu araçlar. Zorunlu hale gelmesinden yanayim ben 20 degilde en azindan 90 alti araclari cekerseler nasil trafik azalir biliyormusunuz?

Parası olmayan adam ne yapacak.

Arabaya binmeye hakkı yokmu onun.

Gerekli parayi verecek o zaman devlet. 2012 yilinda trafikte 30 yasinda arabalarin olmasi pek saglikli degil

Daha önce de dediğim gibi, imkansız. Zira elimdeki 58 model Chevrolet 15.000TL masraf sonunda 60.000$ ediyor. Kaldı ki ederini ödeyecek olsalar da vermem. Keyif benim değil mi? Trafikte gezemezsin diyebilir. Haksız birşey; ama ona birşey diyemem. O zaman da vergi ödemem... Kısaca imkansız. Klasikleri ayrı tutacak bir model lazım. O da işlerine gelmiyor. Klasikler eski de olsa Motor hacimleri büyük olduğu için normal araba kadar Vergi veriyorlar. Ben tanesine 700TL civarı yıllık vergi ödüyorum. Zorunlu yasa dahilinde arabama dokunamazlar. Kaçırırım gayet.

O yüzden olayı sadece kendi açınızdan düşünmeyin. Çok farklı tarzda, gelir grubunda, insan var. Herkesin derdi farklı, trafikteki eski araçlar bir sorunsa, kimseyi üzmeyecek çözümler her zaman iyidir.

• quote:

Gerekli parayi verecek o zaman devlet. 2012 yilinda trafikte 30 yasinda arabalarin olmasi pek saglikli degil

Kardeş neden böyle düşündünüz anlamadım. "Devlet gerekli parayı verecek" derken miktar sizce nedir?
    Yıl ne olursa olsun trafikte sorun teşkil etmiyecek eski model bir aracı hiç kimse kendi kafasına trafikten çekemez, bu devlet dahi olsa.

Aslında bu uygulama insanlara yanlış mı anlatıldı ne herkes farklı yorum yapmakta. Bazı arkadaşların belirttiği gibi sahibi vermek isterse devlet bunu belli bir bedel karşılığı kanun çıktığında alırım diyor.

Trafikte bulunan her eski model araca hurda gözü ile bakmamak lazım bence.
    Üst satırlarda 58 Chevrolet'i olan arkadaş gibi benimde 56 Chevrolet'im var ve TÜV muayenesi ilk başladığı sene sadece "ekzos paslı" ibaresi ile geçmişti. Kaldı ki ekzos paslı değildi, ısıdan kararmıştı.

Hep yeniye yönlenecek olursak tarihi değerlere önem vermeyen bir millet olur çıkarız.

• Orada 20 yaş sınırı çok saçma oluyor...Eski hurda, canı çıkmış aracını isteyen götürüp teslim etsin...Borcu silinsin...Falan ancak yollarda imrenerek baktığım 1980 - 1985 model MERCEDESLER çok...Yeminle yazıyorum yeni diye satılan bir çok arabayı on defa eskitir....Her tarafı klas...Her tarafı kalite arabalar..İsteyen versin kurtulsun ancak zorlama asla ve asla olamaz...Öyle düşünüyorum..Hurda zaten TÜV TÜRK te takılıyor....Geçemiyor...İşi bitiyor...Onları devletin temsilcisi yetkili acentesi olarak TÜV TÜRK hurdaya sevketsin. (Bu arabanı kullanamazsın. Git doğru düzgün tamiratını yenilemesini yaptır.Muayeneden geç..Yok diyorsan al 5.000 Liranı hadi güle güle. ) Bu teklife kimse hayır demez....Bu kadar basit....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 29 Eylül 2012; 1:13:11 >

• quote:

quote:

Cevreye ciddi zararlar veriyor bu araçlar. Zorunlu hale gelmesinden yanayim ben 20 degilde en azindan 90 alti araclari cekerseler nasil trafik azalir biliyormusunuz?

Parası olmayan litresi 5 liradan nasıl benzin alacak? Litresi 3 liraya yaklaşan LPG de cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

quote:

quote:

Parası olmayan litresi 5 liradan nasıl benzin alacak? Litresi 3 liraya yaklaşan LPG de cabası.

Sizin gibi hergün binmez.

Haftada 1 kez biner. Ailesini pikniğe, akraba ziyaretine götürür. Otobüslerde rezil olmaz.

Hepsini geçtim gece çocuğu hastalandığında kimseye muhtaç olmadan hastaneye götürür.

Bu bile herkesin araba sahibi olması gerektiğinin göstergesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 29 Eylül 2012; 9:42:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Haftada 1 kez biner. Ailesini pikniğe, akraba ziyaretine götürür. Otobüslerde rezil olmaz.

Hepsini geçtim gece çocuğu hastalandığında kimseye muhtaç olmadan hastaneye götürür.

Bunun yerine taksiyi kullanır çok gerektiği zaman. Parası da cebinde kalır (arabaya ve yakıta vereceği paraya göre)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bunun yerine taksiyi kullanır çok gerektiği zaman. Parası da cebinde kalır (arabaya ve yakıta vereceği paraya göre)

Çok gerekmediği zamanlar ne olacak?

İlla çoluk çocukla otobüslerde rezil edecem diyorsun.

Buda bi düşünce tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vergisini ödeyenler yine enayi yerine kondu..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar sormak istediğim bir şey vardı yardımcı olursanız sevinirim ben aracımı vizeye hazırladım ama bende şimdi sadece vize parası kaldı 11:13:2009 dan beri vizem yok ve geçenlerde 20 gün önce ceza yedim200 tl vizeye soksam bir şey olurmu acaba ödemeden geçirirmiyim yoksa öde öle gelmi derler bir yardım ya lütfen
  • çok saçma , bmw mercedes volvo gibi çok dayanıklı araçlar üreten firmalar var , adam isterse 50 yıl kullanır muayeneden geçtikten sonra bence kimsenin hakkı yok böyle bir şeye

araç muayenesi zaten bunun için var , eğer eski ve yıpranmış bir araçsa muayeneden zaten geçirmezler
  • Hurdaların trafikten çekilmesi şart ancak yaşa göre uygulama yapmak çok saçma, gıcır gıcır klasik araçları ne yapacaklar? Bunu yapmanın tek yolu araç muayenelerini iyice sıkılaştırıp hurdaları ayıklamak, muayenesiz araçları da hiç acımadan çekeceksiniz parka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pan river

arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar sormak istediğim bir şey vardı yardımcı olursanız sevinirim ben aracımı vizeye hazırladım ama bende şimdi sadece vize parası kaldı 11:13:2009 dan beri vizem yok ve geçenlerde 20 gün önce ceza yedim200 tl vizeye soksam bir şey olurmu acaba ödemeden geçirirmiyim yoksa öde öle gelmi derler bir yardım ya lütfen

bir yardım ya lütfen
  • http://www.tuvturk.com.tr/userfiles/document/arac-muayenesi.pdf

Vergi veya Ceza borcu olan araç muayeneye alınmyormuş.
  • hadiya inla ödeyecemmi zaten bellim büktü ama arabada on numara oldu 2 aydan önce zor olur kimileri gerek yok dedi ceza ödemedende yaptırısın diye ehliyetsiz araç kullanmaktan yedim kayıptı çıkardım şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

http://www.tuvturk.com.tr/userfiles/document/arac-muayenesi.pdf

Vergi veya Ceza borcu olan araç muayeneye alınmyormuş.

saol şimdi indiriyom bakayım bi teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Klasik araçların durumu ne olucak ?

belli bir fiyat belirlenip vergi matrahı belirlenecek vergisini ödeyen kalacak 35.000tl gibi birrakamda söz ediliyor ben bir iki araç sahibi ile görüştüm adamların haberi olmuş eski araba kıymetlendi
  • Orada öyle yazıyor olması kesin uygulandığını göstermez, malum burası Türkiye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

Orada öyle yazıyor olması kesin uygulandığını göstermez, malum burası Türkiye :)

Fenni Muayene zin Belgesi, Vergi Dairelerinden alınan ve aracın vergi borcu, OGS ve trafik cezası
    olmadıgını ibraz eden belgedir. ewet yandık şimdi 2 ay kadar daha vizeye giremicem ofya
  • Son durum ne arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.