Şimdi Ara

20 yaş üstü araç sahiplerine müjde(gerçekten müjde mi acaba) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
21.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • "Efsane kasa"'ların fiyatları normalize olur belki
  • evet arkadaslar bı komsumun hurda bınek aracı ıcın konuyu takıp edıyorum bıraz arastırma yaptım ama bu yasanın sadece tıcarı aracların bazılarını kapsadıgının otesınde bır bılgıye ulasamadım yanı bınek otomobıllere de aynı yasa gecerlımı? bu konuda bılgısı olan varmı acaba?
  • arkadaş çekilsinler çekilmesine de sen hem hurda araçları çekeceksin
    ondan sonra sıfır araçtan yüzde 40 ötv alacaksın
    benim normalde 6-6.5 eden olan eski arabamı da 5 bin liraya sayacaksın
    arabaya binmeyin demenin kibarcası

ha bide köylerdeki renolar tofaşlar kalkınca köylü neye binecek acaba merak ediyorum
    ne sokacakalar o köy yollarına?

peki körü körüne hurdalar kalksın diyen arkadaşlar hiç o köy yollarına soktunuz mu araçlarınızı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metemetemete

arkadaş çekilsinler çekilmesine de sen hem hurda araçları çekeceksin
    ondan sonra sıfır araçtan yüzde 40 ötv alacaksın
    benim normalde 6-6.5 eden olan eski arabamı da 5 bin liraya sayacaksın
    arabaya binmeyin demenin kibarcası

ha bide köylerdeki renolar tofaşlar kalkınca köylü neye binecek acaba merak ediyorum
    ne sokacakalar o köy yollarına?

peki körü körüne hurdalar kalksın diyen arkadaşlar hiç o köy yollarına soktunuz mu araçlarınızı?

Doğu'da çok kötü durumda yollar olduğundan eminim, ancak 1990'lardan bugüne kadar memleket Isparta-Sütçüler ve Karadenizde (Torosların eteğinde, dağ yolları, Sütçüler'e bağlı tüm köy yolları da dahil) her sene fıldır fıldır gezdik. Ek olarak sık sık Ege'de kaz dağları ve civarına gitti geldi araçlar.

Arabalar sırası ile,
    1980 Chevrolet Silverado (Eh bir zahmet girebilsin bozuk yola!)
    1989 Alfa 75 (yere normal bir japon arabasından bile daha yakın, sayısız kere altını vurduk o yollarda; ama birşey olmuyor. Bir zararını görmedik. )
    1994 Saab 900
    1996 Suzuki Vitara
    1998 Opel Frontera
    2002 Volvo S60
    2008 Ford S-max
    2008 BMW Z4 (3 sene boyunca minimum 6 kere gitti bu araç! )
    2011 Subaru Legacy (ilk Sütçüler gezisini geçen hafta yaptı)
    2010 A3 Cabrio (2 defa da bu araç gitti)

Toprak ve bozuk satıhlı yoldan bu kadar da korkmamak lazım. Kullanmayı bilen için arabaya o kadar zararlı değil. Ancak sürekli köy ortamında kullanmalık araba gerekli hallerde köyde de tamir edilebilecek arabadır. Yukarıdaki arabalardan Silverado hariç hiçbirini köyde tamir edemezsiniz.

Araçlarımı bol bol köy yollarına soktum. Bir zararını da görmedim. Korkmayın bu kadar. Ancak hurdalar kalkacaksa usturubuyla kalkar. Devletin zorunluluk getireceğini hiç sanmıyorum. "İsteyen gelsin" der. İşine gelen götürür, işine gelmeyen götürmez. 1975 model bir toros'un hurda olduğunu da kim çıkardı zaten? Yürür, durur, çürüksüz araba hurda değildir ki? Ancak piyasadan gerçek hurdaların kalkması şart.

• nasıl ya 72 model mercedes e 94 model corrado vr6 tanıdıklarımda var ne olacak bunlara? şahin fln anlarım da corradonun frenleri yol tutuşu vs. şu andaki çoğu arabadan daha iyi...
  • Muayeneden geçen aracı trafikten hiçbir şekilde men edemezler. Bu eski aracını hurdaya ayırmak isteyenlere bir teşvik sadece.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenni muayene denetimini iyice sıksınlar acımasınlar kimseye geçebilecek taş gibi arabalar var neticede onlara da karışmasınlar artık düşünsenize bir sapasağlam 57 bel air'i hurdaya çıkardıklarını.
  • bugün ustamla konuştum.ustama dedimki 20 yaş ve üstü araçlar artık hurda indiriminden faydalanacaklarmış.fakat aracını hurdaya atmak istemeyenler vermiycekler.yani bütün 20 yaş üstü arabalarda zorunlu değilmiş dedim.ustam bana dedi ki 20 yaş üstü araçları bu şekilde hurdaya göndermesede Tüvturk muayeneden geçirmemek içiin ellerinde geleni yapıcaklar yani yeni tüvtürk sistemi bu şekilde işleyecekmiş dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1654 -- 2 Ekim 2012; 8:54:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Zorunlu olması çok saçma olurdu zaten. Ve kanunsuz olurdu. İnsanlardan arabalarını veya başka eşyalarını zorla alamazsınız. Mal mülk edinme kanunu denen bir şey var.

Bi tek bizde mi var bu kanun ? Diğer avrupa ülkelerinde , neden yok ? Almanya çatır çatır eskimiş arabaları hurdaya ayırıyor ?

Anıl abi orada 2. el arabalar zaten çok pahalı değil.Hurdaya ayrılan arabaların çoğunun devletin onlara verdiği parayla denk olduğuna ya da yakın olduğuna eminim.Ama mesela burada 90 model temiz şahine 7 8 bin veren var devlet 4bin verirse bu adamda satmayacaktır.
  • Bir tanıdığımda S320 vardı.Arabanın alt takımlarının sağlamlığından bahsediyordu."ben bununla bağa bahçeye gidiyorum.takımları hala orginal" demişti.
    Parası olana hava hoş tabi.Cevap verdiğin kişinin demek istediği bu arabaların yerine verdiğiniz parayla köy yoluna girecek ve hurda olmayacak kadar genç araba alınabilecekmidir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Sefa

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Zorunlu olması çok saçma olurdu zaten. Ve kanunsuz olurdu. İnsanlardan arabalarını veya başka eşyalarını zorla alamazsınız. Mal mülk edinme kanunu denen bir şey var.

Bi tek bizde mi var bu kanun ? Diğer avrupa ülkelerinde , neden yok ? Almanya çatır çatır eskimiş arabaları hurdaya ayırıyor ?

Anıl abi orada 2. el arabalar zaten çok pahalı değil.Hurdaya ayrılan arabaların çoğunun devletin onlara verdiği parayla denk olduğuna ya da yakın olduğuna eminim.Ama mesela burada 90 model temiz şahine 7 8 bin veren var devlet 4bin verirse bu adamda satmayacaktır.

vergisini yüksek tutacaklar sanırım mtv ile eski arabanın maliyet avantajını yok edecekler bu sayede 80 model 2.000tl anca eden 124 ile 80 model 50.000tl eden jaguarın aynı mtvyi vermesi engellenecek e buda güzel bir şey hazine gelirlerini arttırır ise eğer belki mükellefi biraz daha nefes alır

• güzel haber, sıfır ve modelli araç satışlarına talep artar. Üretim artar, ...
  • http://www.sahibinden.com/index.php?a=1004&b=1&list_type=1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben bu yasaya katılmıyorum ben asgari ücretle çalışıyorum düyünümden artakalan takılarla zor bela bir adet brodway aldım oda evde hastam var 2 günde bir acile gidiyor diye almıştım şimdi soruyorum ben istemezmiyim sırfır araç binmeyi ama gelin görünki vergisi muayenesi yakıtı bunların ucuzluğu ve aldığım maaş bana düşük model binme zorunluluğu getiriyor hatta yeni model araçlarda insafsız parçacıların kazıklı fiyatlarınıda söylemiyom bile şimdi ben asgari ücretliyim diye araç binme hakkım yokmu bazı örgütler vekiller brokratlar diyorki aracı 5-6bine alsın devlet taksitle sıfır araç versin ben kendi aracımı zor bela aldım o taksidi nasıl ödeyeyim cebinde bol parası olanlar hatta baba parası yiyenler bundan anlamazlar asıl trafikte tehlike arzedenler onlar çünkü nasılolsa ekmek elden su gölden 2013 model aracıyla sokak aralarında 60-70 le sürüp aracı vurursam ya kasko öder ya babam diyenler var eğer akıllarda bu ülkede sıfır araç üretenleri daha zengin etmek varsa hiç uğraşmasınlar 20binliralık araçları 50bine satarak zengin oluyorlar bunuda benim gibi 2-3 asgari ücretliyi fazla çalıştırarak elde ediyorlar sonra devlete baskı yapıp eski araçları çek benimkiler satılsın diyorlar amerikada almanyada ingiltere gibi büyük ve gelişmiş ülkelerde hurda araçlar yok hepsini çekmişler yada çekiyorlar diyorlar bizim ülkemizde onların asgari ücretlisine verilen maaş veriliyormuki adamların en düşük maaşlısı gelip ülkemizde tatil bile yapıyorlar bizdaha şehir içi otobüse bile binemiyoz %70 i vergi olan benzini onlar kullanmıyor 20binlik araca 50 bin vermiyorlar verdirmiyorlar eğer bu ülke demokrasiyle yönetiliyorsa bu hakkımızı istiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustu25 -- 4 Kasım 2013; 7:20:09 >

• neyseki yalanmış...
  • Bir çok sigorta firması durumdan vazife çıkarıp zorunlu trafik sigortasını 1000 civarına çıkartıyor.Arabalar zaten 3 yada 5 eder olacak iş değil

Haaa bu arada 96 model Renault Broadway var 20 YE AZ KALDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 19 Ocak 2014; 15:49:51 >
  • Saçma.Arabasına gözü gibi çocugu gibi bakan 85 90 95 model çok araba sahibi var adam kendi canı pahasına savaşır vermez arabasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Bir çok sigorta firması durumdan vazife çıkarıp zorunlu trafik sigortasını 1000 civarına çıkartıyor.Arabalar zaten 3 yada 5 eder olacak iş değil

Haaa bu arada 96 model Renault Broadway var 20 YE AZ KALDI

Aynen..

2010 model aracıma 290 liraya sigorta yapan acentem, 1977 model aracım için sorduğumda 1.060 lira demişti..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.