Şimdi Ara

20 yaşında memurum (istifa edecem lütfen yardım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
27.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstifa edeceğin için mi 70 bin TL vermek zorundasın yoksa normal hayattaki borçlar mı ?
  • Kardeşim

2006 - 2010 yılları arasında üniversite okudum polis okulu askeri okul denedim olmadı sonra saldım gitti karı kız ortam ohhh baba parası okuduk üni biter bidaha okuruz dedik öyle güzel ortam haaaa

Ne oldu ? Yaş oldu 20 21 okul son seneleri başladımı hayat kaygısı iş bulma korkusu babadan para isteme anneden para isteme utanması acizliği erkeksin 20 kusur yaşındasın okul bitse nasıl isterin para iş bulurmuyum atanırmıyım derdindesin

Okul bitti askere gittik hemen kaçtık ya iş yok en azından oraya kaçalım dedik oda bitti geldik 5 sene çalıştım askeri ücret askeri ücretten hallice işler 12 saat çalıştım haftada bir gün izin yaptım insan yerine konmadım para az ulaaaa evlenme hayali kuramadım neyle geçinecen kız arkadaşım terketti aile baskısı ile atanamadık memur olamadık ya hep dua ettim bi memurluk olursa DİE 4 5 yıl sürdü bu

2015 de pomemi kazandım mesleğe başladım doğudayım maaaş güzel 6 -7 bin evlendim 2 senelik memurum 100 binlik arabaya biniyorum evlendim düğün yapım çocuğum var her istediği alınıyor eşim ev hanımı bir gün mağdur etmedim ne istediyse alındı yeri geldi 12/12 çalıştım ailemden uzak göreve gittim kendimden 5 yaş küçük pmyo mezunu na abi dedik sicil den dolayı onların baskısına magruz kaldık ama koyarmııııı ulan dışarda adam yerine konmuyorsun özelde 12/12 çalıştım çok kaç para için patron azarladı kaç para için

20 yaşında belinde silah 5 bin maaş memur olmuşsun derdin ne ? Üniversite okusan ne olacak tıp kazanırsın kesin atama anlarım aile çok zengin olur atanır atanmaz para sorunun olmaz anlarım da Cidden derdin ne etrafına bak atanamayan üni mezunları ne yapıyor

Kardeş ben pmyo mezunlarını anlamıyorum lisede devlet okutmuş lise bitmiş 20 yaşında memur olmuşsun beline silahı takmışsın dışarıdaki hayata özeniyorsun sivil hayata özeniyorsun hepiniz böylesiniz çünkü hayatın zorlugunu görmemişsiniz askeri ücretle geçim derdi çekmemişsiniz aileden para isteme utancını yaşamamışsınız 5 bin maaşın izinden dolayı 100 lirası kesilse o gece uyuyamayan adam var memnun değil hayatından 25 yaşında evini arabasını almış borcu yok pmyo mezunu adam hayatından memnun değil .

Kendine gel ya kafasına sıkacakmış sen bi istifa et oku atanama 26 27 yaşında işsiz gez ozaman sıkarsın kafana 3 5 sene sonra üst devre olacaksın abi çektireceksin sende

İşine ekmegine bak kardeş Bursa 28 30 yaşında üni bitirmiş işsiz adam var 20 yaşında 5 bin maaş alan memursun ses etme fazla ŞÜKRET

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hukuk okumanın yarari olacagini düşünmüyorum, sizden cok cok daha kotu durumda olanlar var benim gibi, gipta edilebilecek görevdeyken sutlandim bir lira gelirim yok su yaşımda, düşündüklerini ara ara dusunuyorum ama benden bile kotuleri dayanmaya calisirken senin bu durumda olman mantikli degil onu bil. Kendini ezdirme gururun herseyden once gelir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 milyar maaş ufff be var ya bi ay çalışsan bi yıl KYKdan kredi almana da gerek kalmaz 6 ay çalışsan fakülteyi bitiretecek para elinde olur uff aklımı kaciracam şimdi öğrenci halimle 5 liranın hesabını 4000 verecekler banaki off

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam emin ol 25 yaşında mezun olurken gelecek kaygısı şuan yaşadığın psikolojiden daha kötü duruma sokabilir. Şuan benim yaşadığım psikolojiyi yaşamak istemezsin. Ama ben senin yaşadığını yaşamak isterim. Lisans mezunu olacağım ama polis olmak aklımdan geçmiyor değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecyln -- 23 Aralık 2018; 18:7:0 >
  • İstifa edecek arkadaşlarıma hep dediğim birşey var. Yeni iş bulmadan sakın istifa etme. hele de bu ortamda iş bulmak o kadar sıkıntıyken. Şu a 20 yaşındasın ve 4k küsür para alıyorsun. Borç ile ayrılıp okuyacağım diyorsun da realist düşünceler değil bunlar. parasız pulsuz öğrencilik yapacaksın sonra iş bulacaksın öylemi! 6 yılda kendini kasıp ev alırsın aklını başına devşir. Dayanmaya çalış. Bu arada Mobbingi ispatlayabilirsen çok can yakarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Virüsü

Dostum bu anlattiklarini gidip bi psikiyatriye anlat psikolojik rapor alip kurumuna ver kimse sesini cikaramz.

sonradam gidip çektiklerimi piskiyatriste anlattım
    şizofren deyip yatırmak istediler hastaneden kaçtım
    ırgat olduğumdan bunlar beni kuruma şikayet ederler diye düşündüm
    bimere kendimi ihbar ettim

savcılık adli soruşturmayı takipsizlikle kapattı
    idari sorusturma sonunda kurum olarak olmasa da departman olarak yerim değiştirildi böylece entrika ortamından kurtulabildim ve dünyanın en iyi amiriyle 4 yıl çalışabildim
    ama onu da baylok tan aldılar ardından kabus gibi amir verdiler

gelir gelmez ilk iş hakkımda disiplin soruşturması başlatmak oldu
    birgün yer değişikliği talep dilekçem ile makam odasına girdim masasına bıraktım
    anlat derdini dedi
    ben de şu an stresten o hale geldim ki tv haberlerinde ailesini kıtır kıtır doğrayan baba olma yolundayım
    artık saf alkol içiyom dedim

bana nasılsa önümüzdeki hafta tatile yurtdışına gidiyon sen tatilde bi rahatla grl sen yine de gitmek istersen ben seni gönderirim dedi
    kabul ettim

tatil dönüşü ailevi nedenlerden daha beter oldum beyin kanamasına ramak kaldı
    birkaç ay sonra odasına çağırdı ve hala gitmek ister misin diye sorunca hayır dedim
    bu cevap üzere ofisten benim yerime bir başkasını göndererek personel tasarruf genelgesine riayet etti

bu olaydan 1 sene sonra da amir terfi etti yeri değişti ben yerimde kaldım

• Cimer konusunda haklısın devletteyken çalıştığım yer hakkında Cimere bir şey yazmıştım başıma gelmeyen kalmadı
  • Kardeşim şükür ki güzel bir ailen var, zor durumda olmalarına karşın senin arkanda olduklarını belirtmişler, hiçbir şey için geç değil bence. Bundan sonraki hayatında istediğin bir işi yapman dileğiyle.

• yav zaten kım ıyı polıs kım kotu polıs kım cete bellı degil yarın birgun senıde bır oyun ıcıne alabılırler dikkatli ol derım hiç yoktan senı fetocu vs yapabılırler haytın kayar uyanık ol bellıkı karakoldakı tıpler pek saglam degıl
  • Bu gibi şeylerde gizli kayıt, ses kaydıyla isimsiz ihbar yapılamaz mı, yeteri kadar ispat toplayıp haber kanalına, şikayet birimlerine iletilemez mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende 16 yıllık memurum.Ve anladığım bazı insanlar memur olmak için yaratılmamış.

Etrafımda sizin yaşadığınızı yaşayan bir çok insan var.

Mobbing yaşamasalar da işe gelmek zulüm geliyor.

Sevmiyorlar.Bundan 10 yıl önce bir meslektaşım demişti

"Şu binaya girene kadar okadar mutluyum ki...Girdikten sonra tamamen ruh halim değişiyor .Biliyormusun bina fobisi diye birşey var"

Ben o zamanlar pekte anlamamıştım.Ama bugün aynı kurumda çalışanlardan bazıları emekliliği geldiği halde çoktaihtiyaçları olmamasına rağmen evde ne yapıcam diye çalışıyorken ...bir çoğu biryerden para çıksa da kurtulsam...ne zaman emekli olacam diye gün sayıyor.

Her iş her insana uymuyor.

Başka bir meslekte rahat edeceğinize kesinlikle emin olmadan işi bırakmayın...Memurluk genelde böyle.

Ama.tayin isteme yer değiştirme gibi opsiyonları var..

Bunlardan faydalanabiliyorsanız belki durum değişir...

Benim tavsiyem artık esnaflar iyi iş yapan güvenebildikleri insanlara işlerini görene iyi para veriyorlar...Eğer bugünün parasıyla 3000 veren paranı gününde veren biryer bulursan hiç başka işle uğraşma memurluk 3 aşağı 5 yukarı aynı...

• Görevinden fazlasını yapmazsan, sana ne yapabilirler?

• o meslek her geçen gün daha da çekilmez hale gelecek emin ol. keyfiliğin diz boyu olduğu, memur maaşı aldıpın ama memur olamdığın bir meslek ne yazık ki. ama bırakmak yerine bir yandan altarnatif yarat daha sonra bırak bence
  • 6 yıldır memurum hesapta her gün istifa ediyorum.

Gelir öyle bazen geçer sonra.

• Kendine güveniyorsan önce sınav kasıyorsun, devam zorunluluğu olmayan hukuk fakültesi kazanıyorsun, sonra kendini sürdürüp doğuya gidiyorsun. İt gibi çalışıp kalan zamanında ders çalışacaksın, eline geçen ekstra parayı da sürekli biriktireceksin. Doğudan döninxe bir süre de batı da çalışırsın. O sırada hukuk u bitirirsin, istifa edersin biriktirdiğin para staj zamanı seni rahatça idare edebilmeli, sonrasında avukatlık yapar devam edersin. Zor biliyorum ama orası cehennem gibiyse herkese cehennem olan bir yere git

• Tayin isteyemezmisin hocam?
  • Çalıştığınız yeri değiştirme imkânınız varsa başka bir yere geçmeye çalışın hocam.

• Pm den ulaş bana. Bende senin gibiyim bir umutla girdik astsubayliga ama insanin kararlari,fikirleri zamanla hersey degisiyor. Para pul makam mevki bir yere kadar mutluluk veriyor. Ya ben napayim tel orgulerin arkasinda duzenim yok kogusta kaliyorum suriye sinirina gidiyorum nobetiydi asti ustu hepsi mesele. Banada bagirsinlar cagirsinlar evvela basima gelmiyor degil ama sorumluluk denen illet yuzunden hayattan sogudum. Aksam oluyor evraklar yazilar kafamda donup doruyor is yetismiyor bitmiyor ic huzurum yok. Polislige gecmeye calisiyorum yasitim insanlar olur hic yoktan yaptigim is belli olur 3-4 kisinin isini tek basima yapiyorum kimse isini duzgun yapmiyor sorumluluktan kaciyor. Benden sana tavsiye birakma askeriye olsa evvela sark,sivil hayattan kopuksun,yemekler rezalet insana insan muamelesi edilmiyor. Sabret prozac al takma kafana benim takmama luksum yok surekli evrakla yaziyla ugrasiyorum yaz ciz yolla yap et z..ktir et olmuyor abicigim hepsi farkli farkli.

Bak bu konulari ben actim düşün halimi annemin hatrina katlaniyorum eskiden soruyorlardi oglun ne is yapiyor diye kadin boynu bukuk duruyordu ben issiz kaldim uzun sure annemin omru bitti bitecek mezara girecek yasi 60 a yaklasti Allah buyuktur dua et bende polislige gecip huzur istiyorum mobbing e raziyim

• Çalışırken hazirlan hocam madem hukuk istiyorsun devam zorunlulugu olmayan bir yerde uzaktan egitim gibi sinavdan sınava okursun

Gunde 45dk 1 saat kitap okuman yeterli hukuk da gecmek için

Zor mu zor ama imkansız değil calisan olup hukuk okuyan cok adam tanıdım

Uni sınavı biraz sorun olabilir onda da 1 yil sıkacaksin disini her gün 3 saat calissan devlet unilerinin cogunu kazanırsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.