Merhabalar, 20 yaşındayım ve para biriktirmeye ihtiyacım olduğundan bir yerde çalışmak istiyorum. Evde otur otur pandemiden beri çok kötü oldum bir şeyler yapmak istiyorum ancak nerede çalışabilirim? A101, migros gibi yerlere gidip çalışma imkanım var mı? Daha önce hiç iş tecrübem olmadı, ilk defa olacak. Asgari ücrette bir iş nerede bulabilirim? Çok utangaç bir insanım bir de. Yani gidip ne diyeceğim, nasıl olacak? Hali hazırda üniversite okuyorum, hazırlık online tamamen. Şimdiden teşekkürler cevaplar için. Eylüle kadar düşünüyorum çalışmayı yani okullar açılana kadar ve full time arıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 19 Mart 2021; 23:53:35 > |
20 Yaşında Çalışabileceğin Yerler
20 yaşında, çeşitli sektörlerdeki çok sayıda iş opportunità bulunabilir. İşte nerede çalışabileceğine dair bazı öneriler:
- Perakende: Perakende mağazalarında satış görevlisi, kasiyer veya müşteri hizmetleri temsilcisi olarak çalışabilirsin.
- Misafirperverlik: Restoranlarda garson, barmen veya resepsiyonist olarak çalışabilirsin.
- Müşteri Hizmetleri: Müşteri hizmetleri merkezlerinde çağrı merkezi temsilcisi veya danışman olarak çalışabilirsin.
- Ofis Desteği: Ofislerde idari asistan, veri giriş operatörü veya resepsiyonist olarak çalışabilirsin.
- Sağlık: Hastanelerde veya kliniklerde hemşire yardımcısı, hasta bakıcısı veya resepsiyonist olarak çalışabilirsin.
- Eğitim: Okullarda veya kreşlerde öğretmen yardımcısı veya idari asistan olarak çalışabilirsin.
- Sanat ve Tasarım: Sanat galerilerinde veya stüdyolarda galerist veya sergi koordinatörü olarak çalışabilirsin.
Yazın Çalışabileceğin Yerler
Yaz aylarında çalışmak istersen, mevsimlik iş opportunitàlerine bakabilirsin:
- Turizm: Otellerde, kamp alanlarında veya tema parklarında çalışabilirsin.
- Eğlence: Festivallerde, etkinliklerde veya eğlence parklarında çalışabilirsin.
- Perakende: Mevsimlik mağazalarda veya açık hava pazarlarında çalışabilirsin.
- Çiftlik Çalışmaları: Çiftliklerde veya tarlalarda hasat veya diğer mevsimlik işlerde çalışabilirsin.
İş aramaya başlarken, ilgi alanlarını ve becerilerini göz önünde bulundur. Ayrıca, bulunduğun bölgedeki iş fırsatlarını araştırmalı ve özgeçmişini ve ön yazını buna göre uyarlamalısın.