Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (25. sayfa)
-
-
Hocam araçta antifriz olmamasından korkun, hararet göstergesinden değil.
Ben bugün 37 derece öğlen sıcağında km'lerce hem ş.içi hem ş.dışı sürdüm. Süreklide fan devredeydi. Korkmayın artık bunlardan. Bu bir şey bile değil 40° üzeri havalarda yoğun ş.içi trafiğinde yol yaptığımı bilirim. Aracınız bakımını yapıyorsanız, yağına antifrizine özen gösterdiyseniz, eksiğini giderdiyseniz aracınıza güveneceksiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hararet ibresi kaç derece gösteriyordu hocam. Antifirizi ben de kullanmak istiyorum ama önceki sahibi kullanmamış şimdi ben tekrar koysam delecek patlatacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
100'e yakın veya geçkin gösteriyordu. Hemde benim araç GM ecu sizdeki Bosch ecu(beyin)'lara göre daha sıcak çalışmaya ayarlı diye biliyorum.
Hocam şimdi bakın su 100 derecede kaynar. Antifriz ise benim bildiğim karışımda 126 derece saf kullanımda 160 derecelere kadar çıkıyor. Yani antifriz varsa, sogutma sisteminde devirdaim ve radyatörde blok kanallarında tıkanma çamur, pas oluşmamışsa motorun hararet yapma gibi bir problemi olamaz. Rahat olun bu konuda. Ama su ule kullanmak araçta pas kireç oluşumuna bunlarda su kanallarında çamurlaşma ve sonrasıda tıkanmalara ve çürümelere yol açıyor.
Hocam 40-45 derece sıcak var, güncel arabalar bile dayanmıyor.
Lada Beylerin yapabileceği bir şey yok.
Panjuru iki tane vida tutuyor, yüksek sürat yapmıyorsan görüntü hariç hiçbir şey olmaz. Evde sineklik varsa dikdörtgen kesip aşağıdan ve panjur vidalarının oradan vidalayabilirsin. Birkaç güne yapacağım ben.
Hocam ben Castrol aldım Trendyol dan GTX ibareli 10w40 olanlardan.
Üstünde de aynısı vardı memnun kaldım. Benim contalar da değişeceği için havaların soğumasını bekleyeceğim yağ için.
Değiştireli 12 bin km oldu.
Benim araç henüz 100 dereceyi görmedi 90nın 0 hizasına geliyor. Fotoğrafını attığım bmw tip panjur nasıl olur. Görüntü olarak da daha güzel daha açık gibi duruyor
Sensör bozulmuş hocam. Benim Skoda da yapıyordu, ya sıfır ya 130 derece okuyordu.
Antifriz koyman da şart hocam, senin araç contadan dolayı su eksiltiyordu. Tesisat sağlam büyük ihtimalle.
Çok iyi bir şey almana gerek yok. Trendyol dan 100-150 liralik bir sey al eve gelsin boş yere arabayla gezme. Değiştirmeye de 100 TL alıyorlar sanayide. Radyatörün orada tıpası var kendin de değiştirebilirsin.
Tıpa demişken tıpayı kontrol ettin mi hic kaçaktan dolayı? Şimdi aklima geldi
Boş yere para harcama hocam. Önemli olan şu yaz aylarını kazasız belasız atlatlmak.
Zaten korna, kaput kilit mekanizması yüzünden panjur yokken bile radyatörün ön kısmı tam açılamıyor.
Bu şekil en azından araba rahatlıyor, sadece radyatör değil külbütörün oraya kadar hava vuruyor. Fan açtıği zamanda fan çok rahatlıyor, geçen fan açtığında elimi koydum, panjur olmadığı için geniş bir alandan havayı rahat rahat çekiyordu. Birde böyle korna daha iyi çalışıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@motograter hocam arka camin uzunluk genisligini olcebilir misin cam filmi alacagim da 75cm kurtarir mi emin degilim
Tabi yarın ölçerim ama arka camın kavisi ve bombesinden dolayı filmi ısı tabancası ile arka cama gore şekillendirmeniz gerekiyor.
Hocam castrolun gtx yağını asla koynam ben Ladama o yağ 5bin km anca dayanır 12bin km yapılmaz pişmiş içi geçmiştir o yağın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 6 Haziran 2024; 0:41:8 >
Ben Lubex marka antifriz koyuyorum. Mavi lubex ready to use kullanına hazır karışım -56 olarak geçiyor.
Tavsiye ederim.
Kapak açılırken borunun içini gördüm pas rengini almış turuncuydu. Parça parça ekleyecem antifrizi kontrole gittiğimde 1 lt ekleyecem şimdilik valla patlamasında korkuyorum tesisatın.
Tıpalık bir durum yoktu hocam zaten hiç bir yerde kaçak yoktu kaçak motordaymış :)
Maşaallah kayış gibi :) bu arada inceleme videosunu bekliyoruz hocam
Hocam güzel video hazırlıyorum komple Lada modelleri ve kısaca Rus otomotiv sanayisine de değineceğim.
Arabayı yıkayıp cillop gibi yaptığım bir gün çekeceğim. Haftaya muayeneden sonra yıkar çekerim InsaAllah.
25 dk fln olacak video.
Arka cama içeriden değil dışarıdan çekeceğim hocam, rezistanslar zaten zar zor çalışıyor film çekersem temelli iptâl olurlar.
100x3 metre film Trendyolda 200 TL, Guney Kore malıymış. Trafikte arkadan gelenler çok sıkıştırıyor. Çekmişken yanlara da çekersem bayağı izole olurum trafikte.
Hemde yazın bir tık daha serin olur içi, bu şekil yanıyor.
Dışardan çok çabuk bozulur. Yine de şeiil tutacağını sanmıyorum. Deneyin siz yine.
Ayrıca benim arka rezistans da çalışmıyor. Kalorifere güveniyoruz o konuda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 6 Haziran 2024; 19:48:4 >
Hocam yağmurda hiçbir camdan önümü göremiyorum.
Rezistansı açtıktan 5-6dk sonra en üst sırada gözle görülür kopuk olan teller çalışıyor ve çözüyor, alt sıranın hepsi sağlamken çalışmıyorlar.
Ön camda buğu oluyor. Kaloriferde pek işe yaramıyor.
Arkayı ölçebildin mi hocam tavandan bagaja 75 cm den fazla mı?
200 TL daha vermek zorunda kalacağim 100 cm film için
-
Hocam asıl antifriz olmazsa patlar çünkü @motograter hocamın dediği gibi 100 derecede kaynamaya başlayıp buhar basıncı oluşturacak antifrizle bunu 110-120 dereceye çıkartsan yeter.
Antifriz gereğinden fazla olursa da su pompasını yoruyor, hortumlar çürüyor.
https://www.youtube.com/watch?si=sDgQtxmwvv9v-FOw&v=G2A9jH_P254&feature=youtu.be
Su çok tehlikeli kesinlikle. Oluşturduğu buhar basıncı, elektrot taşıması ayrı, paslanma tıkanıklık çürüme vs...
Hazır karışım antifriz en iyisi.
Hocam film olayını gidin bir filmciye kalitelisinden yaptırın gitsin. Zaten en sonunda o olacak. Boşuna para harcamamış olusunuz.
Arka cam tavandan bagaj kapağına ölçüyü 55 cm kadar ölçtüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 7 Haziran 2024; 15:30:29 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X