Şimdi Ara

[+200 KİŞİ] Dövüş sporlarıyla ilgilenenler buraya!...DH Fight Club (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.474
Cevap
35
Favori
327.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben 17 yasindayim 1.85 boy var 63 kiloyum..seneye sinavim var bende hem kafa dagitmak hemde bisiler ogrenmek ( savunma - teknik vs. ) amaciyla kick boksa yazilayim diyorum..sorum şu kick boks gercekten cok mu agir antrenman vs..ben mumkunse yazdan sonrada spora devam edeyim diyorum ama malum agir olursa yazdan sonra birakabilirim..yardimlarinizi bekliyorum..birde boks onerenlerde var sizler ne dersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle hocam Wingt Tsun ve Aikido yapmaktayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brkfba7171

Arkadaslar ben 17 yasindayim 1.85 boy var 63 kiloyum..seneye sinavim var bende hem kafa dagitmak hemde bisiler ogrenmek ( savunma - teknik vs. ) amaciyla kick boksa yazilayim diyorum..sorum şu kick boks gercekten cok mu agir antrenman vs..ben mumkunse yazdan sonrada spora devam edeyim diyorum ama malum agir olursa yazdan sonra birakabilirim..yardimlarinizi bekliyorum..birde boks onerenlerde var sizler ne dersiniz ?

Kick Boks , Muay Thai gibi sporlar gerçekten çok sert'tir.Antremanda kaşın açılabilir , bacağını kırabilirsin hatta burnun bile kırılabilir.Antremanları ağır geçer ama 2,3 ay sonra zorlanmadan sürdürürsün.

• gogogo. kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kickboksa cidden yazılıyım diyodum bu sene sınava girecem sen naptın burun kırma kaş açma flan :D hele biyerleri kırma falan cidden sıkıntı..ben sadece bisiler ögreneyim diye gidicem öyle müsabaka falan işim olmaz ona ragmen öyle sakatlanma olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brkfba7171

Hocam ben kickboksa cidden yazılıyım diyodum bu sene sınava girecem sen naptın burun kırma kaş açma flan :D hele biyerleri kırma falan cidden sıkıntı..ben sadece bisiler ögreneyim diye gidicem öyle müsabaka falan işim olmaz ona ragmen öyle sakatlanma olurmu?

kırılma olaılığı çok düşük müsabaklarada filan çıkmazsan sorun olmaz diye düşünüyorum.
    Sert bir spor sonuçta en hafif teknikleri çalışırken bile sakatlanma riskleri olabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala güncel mi ?
  • hocam benide ekle 3 yillik boksorum. mobil uygulamadan girdigim icin fotolar gorunmuyor bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: TheAtom

hocam benide ekle 3 yillik boksorum. mobil uygulamadan girdigim icin fotolar gorunmuyor bu arada

hocam merhabalar. benim bi kaç yazı yukarıda bi yazım var kimse yardımcı olmak istemedi bana galiba artık ümitsiz vakamıyım neyim sen bana biraz bilgi verebilirmisin boks istiyorum zayıflarmıyım aylık uygun fiyatlarda nerede boks salonu bulabilirim. çünkü internet üzerinden bulduklarım pek uygun fiyat vermiyorlar. yardımcı olursan sevinirim. sizde 3 yıldır yapıyormussunuz. artısı eksisi falan biraz anlatabilirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mucahit.yilmaz55

iyi günler arkadaşlar konuyu daha yeni gördüm ve bunca yıldır devam etmesine çok sevindim. 16 yaşımdan 18 yaşıma kadar bir iki kere ara vermek suretiyle güreş yaptım şu an 26 yaşındayım ve güreşin çoğu şeyini unuttum diyebilirim. 2 yıldır evliyim ve memurum masa başı işim var tahmin edersiniz ki felaket göbek yaptım boyum 1,78 kilom 90 oldu bazen 88 falan da oluyo şimdi arkadaşlar güreş kulübü arıyorum ben aksaraydakine gitmiştim istanbulda. şu an beylikdüzünde oturuyorum aksaraydaki kulübe gidemem maalesef zaten sordum olmaz dediler yaşı küçükleri alıyoruz sadece dediler. Nerede güreş kulübü bulabilirim ??? bayağı aradım ama bulamıyorum en olmadı güreş bulamıyorum boks yapsam olurmu boksu severim ama onunda aylıkları çok pahalı biyere sordum kickboks 350 normal boks 250 aylık dedi :( çok bana maalesef evlibarklı adamım o kadar para maalesef veremem. :( hem zayıflamak hemde spora geri dönmeyi cok istiyorum.. nolur bana yardımcı olun :(

hocam o aylık 250 diyen yer uçmuş, aylık o paraya hiç bir dövüş ve savunma sporu olmaz.. büyük ihtimalle özel derstir o

boks yapabilir miyim diye sormak yanlış o tamamen sana kalmış.. istekliysen niye öğrenemeyesin.. ama boks salonu bulmak zordur.. kick boks salonları bir çok yerde var, genelde fiyatlar 80 civarı olması lazım.. ama oturduğun yerde hiç salon bilmiyorum, anadolu yakasında olsan yarıdmcı olabilirdim

belediyelerin açtığı spor kompleksleri var, orada güreş var (bizimkinde var meslea) üstelik ücretleride çok cüzi oalcağını tahmin ediyorum

olmadı kick boks, muay thai bakabilirsin

veya eskiden güreş yaptın madem judo, jujitsu salonlarına da bak derim

kolay gelsin

• WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle teşekkür ederim yardımınız için. şöyle söyleyeyim mecidiyeköyde mma kick boks gibi yerlere sordum alayı 250 - 350 arası. ben aylık 80 e kick boks bulsam avrupa yakasında hiç düşünmem giderim ha boksu seviyorum ve yaşımdan ötürü yapabilirmiyim diye sordum yani mesela güreş salonlarının çoğu belkide hepsi belli bi yaştan sonra almıyorlar kabul etmiyorlar. ama kick boks yada muay thai fazlasıyla olur yani isterim hele o dediğiniz fiyatlara bulsam göbek atarım
  • mucahit.yilmaz55 M kullanıcısına yanıt
    bulursunuz hocam merak etmeyin.. mma Türkiye'de ne kadar iyi öğretiliyor soru işareti.. hoca yurtdışına gidip bu işin eğitimini aldı mı yoksa, 2-3 stil bilip ben mma ciyim diye dolaşıyorsa uzak dur.. var öyle üçkağıtçılar..

boksun yaşı yok, spor olarak gayet rahat yaparsın.. güreşte de sorun çıkmaması lazım, sonuçta profosyonel oalrak yapmayacaksın.. niye kabul etmediler anlamadım
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    mma hakkında düşüncelerimiz aynı ayrıca boks için gerçekten içimi rahatlattı söyledikleriniz güreş ise her yerde yok ve olanda ücretsiz oluyo. dernek veya vakıflar desteğiyle ayakta duruyorlar çoğu. o yüzden pek uğraşmak istemiyorlar yani yaşı geçkinlerle çocuk geliyorsa alıyorlar o kadar umarım boks falan bulurum. internetten bulunmayacak onu anladım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: mucahit.yilmaz55

quote:

Orijinalden alıntı: TheAtom

hocam benide ekle 3 yillik boksorum. mobil uygulamadan girdigim icin fotolar gorunmuyor bu arada

hocam merhabalar. benim bi kaç yazı yukarıda bi yazım var kimse yardımcı olmak istemedi bana galiba artık ümitsiz vakamıyım neyim sen bana biraz bilgi verebilirmisin boks istiyorum zayıflarmıyım aylık uygun fiyatlarda nerede boks salonu bulabilirim. çünkü internet üzerinden bulduklarım pek uygun fiyat vermiyorlar. yardımcı olursan sevinirim. sizde 3 yıldır yapıyormussunuz. artısı eksisi falan biraz anlatabilirseniz sevinirim.

basta gec cevap verdigim icin ozur dilerim. uzun zamandir girmiyordum foruma. spora gelecek olursak; boks cok harika bisey, disaridan gorundugu gibi degil, ama cokta zordur. bir anlik hata bile kabul etmez. biraz sert ama alisinca acitmiyor fazla yumruklar, hatta bir zamandan sonra zevk aliyorsun yumruk yiyince. tabi sporda ilerledikce savunman ve sogukkanliligin artacagi icin fazla yumruk yemezsin. kisilik olarak cok sey degisiyor (pozitif anlamda). ve burasi turkiye sokakta bile gezerken sana bulasabilirler. en azindan boksorum desen biraz cekinirler. zaten sporcu oldugun icin gucunun farkinda olursun ve vurmaktan cekinirsin. ama bu bir spor ve sokakta kullanilmasi asiri riskli. cunku sen nereye ne zaman vuracagini bilirsin. bir de spor salonu cok guzel bir ortam. macta dayak yersin 2 dk sonra "guzel vurdun haa" diye konusmalar gecer. asla salonun disina tasmaz. kilo olarak calismana bagli. mesela bizim salonda bir abimiz vardi. tam anlamiyla herseyin hakkini vererek calisirdi. 3 ayda 25 kg verdi. spor salonu olarak hangi sehirde oldugunuzu bilmiyorum ben ankara sincandayim. ama devletin yerlerine gidin genelde ucretsiz okur veya az isterler. egitimleride iyidir. mesela ankara da ego sppr var gecen tanzanya milli takimiyla antreman yapiyorlardi. onun gibi isi bilen insanlarla antreman yaparsiniz. sonuc olarak boks harika bir spor ve akittiginiz teri, kani hakeden bir spor. bu arada boks filmleri falan cok sacma hic izlemeyin bile sogursunuz

• bu da ben yorumlarınızı bekliyorum

http://www.youtube.com/watch?v=3nQ1JFVMzJU

http://www.youtube.com/watch?v=0A4Q6SUtGzU

http://www.youtube.com/watch?v=RqbRdTJ0SCM

http://www.youtube.com/watch?v=_gFe_bM_bS4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayhat -- 17 Temmuz 2014; 12:47:20 >

• http://www.izlesene.com/video/hakem-cildirdi/7064496

Bu videodaki dövüş sporu nedir ?
  • Hemen hemen birçok dövüş sanatını internetten videolar sayesinde izleme şansım oldu. Farklı dövüş sanatlarının birbirleriyle olan müsabakalarını da inceledim. Şunu söyleyebilirim tecrübem olmadan; Karate, Boks, Kick - Box, Muay Thai, Taekwando tarzı dövüş sanatları dışındakiler müsabakalarda kendi sitillerinden ziyade karate ya da taekwando yapmaya başlıyor.
    IP Man'den ötürü Wing - Chun yayıldı ama izlediğim videoların birçoğunda Wing - Chun yapanlar diğer dövüş sanatı yapanlardan dayak yiyor :) Wing - Chun'da rakibe yakın olman gerekiyor ama yanına yaklaşmak çok zor rakibin. Ya geri kaçıyor ya da tekmeyle savuruyor rakibi. Yani hiçbiri öyle IP Man filmindeki gibi olmuyor.
    Aynı şekilde Aikido da. Tanıtımlarını, gösteri maçlarını izlediğinde adamın bileğinden tutup onla resmen dans ediyor ama başka bir dövüş sanatıyla maç yaptığında bunların hiçbirini uygulayamıyor.
    Jijutsu da aynı şekilde Aikido gibi ama gel gelelim resmi müsabakalarda rakibe sarılarak yere indirip yerde bacak - omza yapmaktan başka hareketleri yokmuş gibi hep aynı.
    Aikido - Judo - Jijutsu - Ninjutsu - Taijutsu ( Hepsinin temelini Taijutsu oluşturuyor ) ve yeni çıkan israil ve rus ordularında yapılan Krav Maga ve Systema hemen hemen aynı. Tamamen rakibin hareketine bağlı olarak geliştirilmiş teknikler uyguluyor.
    Neyse kısaca; hiçbiri filmlerdeki gibi dövüşemiyor :)
    Ama görsel olarak baktığında en güzeli Kung - Fu ve dalları. Küçükken Ninja ve Kung - Fu filmlerini severdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_iverson -- 30 Temmuz 2014; 2:05:17 >

• Beyler boyum kısa yani 1.70 civarı kick boksta sıkıntı olur mu

• Schtroumpf kullanıcısına yanıt
    olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_iverson

Hemen hemen birçok dövüş sanatını internetten videolar sayesinde izleme şansım oldu. Farklı dövüş sanatlarının birbirleriyle olan müsabakalarını da inceledim. Şunu söyleyebilirim tecrübem olmadan; Karate, Boks, Kick - Box, Muay Thai, Taekwando tarzı dövüş sanatları dışındakiler müsabakalarda kendi sitillerinden ziyade karate ya da taekwando yapmaya başlıyor.
    IP Man'den ötürü Wing - Chun yayıldı ama izlediğim videoların birçoğunda Wing - Chun yapanlar diğer dövüş sanatı yapanlardan dayak yiyor :) Wing - Chun'da rakibe yakın olman gerekiyor ama yanına yaklaşmak çok zor rakibin. Ya geri kaçıyor ya da tekmeyle savuruyor rakibi. Yani hiçbiri öyle IP Man filmindeki gibi olmuyor.
    Aynı şekilde Aikido da. Tanıtımlarını, gösteri maçlarını izlediğinde adamın bileğinden tutup onla resmen dans ediyor ama başka bir dövüş sanatıyla maç yaptığında bunların hiçbirini uygulayamıyor.
    Jijutsu da aynı şekilde Aikido gibi ama gel gelelim resmi müsabakalarda rakibe sarılarak yere indirip yerde bacak - omza yapmaktan başka hareketleri yokmuş gibi hep aynı.
    Aikido - Judo - Jijutsu - Ninjutsu - Taijutsu ( Hepsinin temelini Taijutsu oluşturuyor ) ve yeni çıkan israil ve rus ordularında yapılan Krav Maga ve Systema hemen hemen aynı. Tamamen rakibin hareketine bağlı olarak geliştirilmiş teknikler uyguluyor.
    Neyse kısaca; hiçbiri filmlerdeki gibi dövüşemiyor :)
    Ama görsel olarak baktığında en güzeli Kung - Fu ve dalları. Küçükken Ninja ve Kung - Fu filmlerini severdim :)

filmler yanıltmasın.. filmler kar amaçlı, izleyici toplamayarak para kazanmak için yapılan çalışmalardır..

ninjalı filmlerin hiçbirinde gerçek ninjutsu öğeleri göremezsiniz, zaten o ninja diye koydukları aktörler ya karateci, tae kwandocu ya kick boksör vs dir, çoğuda atlamalı zıplamalı taklalı sahneler için jimnastik eğitimleri almıştır

bu sporları dövüşmek için değil kendinizi savunmak için öğrenin

iyi bir judocu, karateci, tae kwan docu, kick boksör vs kendisini dışarıdaki sıradan birine karşı rahatlıkla savunabilir

çünkü bu sporlarla:

kaslarınız sertleşir

vücudunuz esnekleşir

reflexleriniz gelişir

tekniğiniz artar

yani dışarıda hiç antreman yapmayan birine göre fazla fazla avantjlı olursunuz

turnuvalar ise rakibi kısa yoldan yenmeye odaklı olduğu için çok fazla teknik görmemek normal.. kişi en kolay en hızlı rakibi nasıl yenebilirim onun derdine düşer çünkü.. zaten bütün teknikleri gerçek bir turnuva veya dövüşte uygulayacak kıvama gelmek uzun yıllar ciddi bir çalışma ister.. fakat zaman zaman farklı ve zor tekniklere turnuvalarda rastlamak mümkün

o yüzden şu çocukça "wing chuncu döver" "kick boksçu kodumu oturtur" kavramlarıyla kendi kendini kandırmadan sevdiğiniz spora yönelmek en önemli olanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 31 Temmuz 2014; 8:42:51 >

• 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.