Şimdi Ara

[+200 KİŞİ] Dövüş sporlarıyla ilgilenenler buraya!...DH Fight Club (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.474
Cevap
35
Favori
327.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hadi ya. ee nasıl belirleniyor hoca çırak ilişkisi, profösyonellik ?

mesela aikidoda 8 dan var.
    yeni başlıyanlar 1.dan temel hareketleri öğrenirler.felsefesini öğrenirler.spora alışırlar.bunlar Sho denilir
    2.dan, 1.dan'dan istiyenlere uygulanır.sınav kurulu tarafından verilir.Sholara hız ve çeviklik eklenir.hareketleri daha iyi ve hızlı yapabilirler.
    3.dan aikidonun asıl manasına giriş seviyesidir.incelik ustalık netlik temiz hareket yapma vb. şeyler öğretilmeye başlanır.felsefesine daha çok yoğunlaşılır.gerekirse 1.dan Sholara öğretmenlik edebilirler.
    4. dan teknik seviyede ilerlemiş kişidir. Usta yerine ders verebilir niteliğine erişmiştir.
    5. dan tekniğini artık sanata dönüştürmeye başlamıştır. karşılaştığı hareketlere yeni çözümler üretebilir.
    6. dan hızın çevikliğin ve kuvvetin en üst seviyesindedir.izleyene kendi ispat niteliğinde hem ders verir hem çok zevklidir izlemesi.
    7. ve 8. dan olayın artık felsefi boyutudur. tüm tekniklerin en üst seviyede taşır.bunların dışında zihni artık bu şekilde yoğrulur aikido temel prensibidir hayatının. 7. ve 8. danları açıklamak benim için biraz zor.daha bilgili birisi daha iyi anlaşılır şekilde anlatabilir aslında.

edit: sırasıyla adlarınıda yazayımda tam olsun

Shodan
    Nidan
    Sandan
    Yondan
    Godan
    Rokudan
    Nanadan
    Hacidan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Error 404 -- 19 Temmuz 2008; 2:57:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Error 404

hadi ya. ee nasıl belirleniyor hoca çırak ilişkisi, profösyonellik ?

mesela aikidoda 8 dan var.
    yeni başlıyanlar 1.dan temel hareketleri öğrenirler.felsefesini öğrenirler.spora alışırlar.bunlar Sho denilir
    2.dan, 1.dan'dan istiyenlere uygulanır.sınav kurulu tarafından verilir.Sholara hız ve çeviklik eklenir.hareketleri daha iyi ve hızlı yapabilirler.
    3.dan aikidonun asıl manasına giriş seviyesidir.incelik ustalık netlik temiz hareket yapma vb. şeyler öğretilmeye başlanır.felsefesine daha çok yoğunlaşılır.gerekirse 1.dan Sholara öğretmenlik edebilirler.
    4. dan teknik seviyede ilerlemiş kişidir. Usta yerine ders verebilir niteliğine erişmiştir.
    5. dan tekniğini artık sanata dönüştürmeye başlamıştır. karşılaştığı hareketlere yeni çözümler üretebilir.
    6. dan hızın çevikliğin ve kuvvetin en üst seviyesindedir.izleyene kendi ispat niteliğinde hem ders verir hem çok zevklidir izlemesi.
    7. ve 8. dan olayın artık felsefi boyutudur. tüm tekniklerin en üst seviyede taşır.bunların dışında zihni artık bu şekilde yoğrulur aikido temel prensibidir hayatının. 7. ve 8. danları açıklamak benim için biraz zor.daha bilgili birisi daha iyi anlaşılır şekilde anlatabilir aslında.

bu arada ben 3.danım

Bence gayet güzel anlatmışsın. Yalnız ben 10 Dan var diye biliyordum?

• quote:

Orjinalden alıntı: Error 404

quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

adamı çevirip duvara kafasını duvara çarptırınca ya da bileğini kırınca aikido'nun hiç masumiyeti kalmıyor. Bence aikido çok sert bir spor.

sert değilde aslında çünkü olsa ben yapamazdım kötü sonuçlara yol açabileceği için biraz daha tehlikeli diyelim diğer sporlara göre.

sen yapmazsın ama birisi mutlaka yapar. O açıdan şakası olmayan bir spor. Kafama yumruk yiyip bilincimi kaybetmek, parmaklarımın kırılmasından iyidir.
    Bu arada steven seagal aikodu'cuydu di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 19 Temmuz 2008; 2:52:30 >

• hocam 8 dan var 10 dan hiç duymadım valla
  • Arkadaşın dediği gibiyse Aikidocu Steven yıllarca bizi keklemiş öyle vahşice hareketlerde bulunarak.

Allah belanı versin Steven.

• bilmiyom steven neci
  • Aikidocu hocam evet.

Yalnız herif filmlerde tekme atar, yumruk atar, parmak kırar, kasap satırını adamın eline saplar Amele Style & Aikido karışımı bir stili var herifin.
  • U
  • P
  • Yeni katılımlar bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: El Diablo

Yok Gürkan'ı kastediyorum.

Serkan'a pek bakmadım ona da bakayım eğer dediğin gibiyse.

Bence Gürkan Özkan'ın tekmelerinden birşey olmaz. Türkiye ve Kickboks'da tekme denince aklıma ilk gelen Serkan Yılmaz'dır.
  • Gene banı yedik.

Niye forumca Gürkan'a bu kadar düşmansınız?
  • Up.
  • Muhammed Ali'den başkasını tanımam .
  • Boks diyorsan Rocky Marciano, James J. Braddock, Oscar De La Hoya, Mike Tyson'ı da eklemezsek olmaz.
  • Hoda korosu yu bilenler var mı??? nedir??
  • Hö?

Ben biraz araştırdım, basit nesnelerle adam öldürmeyi öğreten bir sanatmış. Kalemi adamın gözüne sokmak (dikkat göz t ile değil), dergiyi kıvırıp burnuna odun niyetine geçirmek falan gibi.

Bu kadar saçma bir şey olamaz adam öldürmek için sanat mı olur ne bu böyle. Savaş sanatı da değil. Bunu yapan falan varsa almam Club'a kusura bakmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElDiablo -- 19 Temmuz 2008; 23:23:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Türk Oğlu

quote:

Orjinalden alıntı: El Diablo

Yok Gürkan'ı kastediyorum.

Serkan'a pek bakmadım ona da bakayım eğer dediğin gibiyse.

Bence Gürkan Özkan'ın tekmelerinden birşey olmaz. Türkiye ve Kickboks'da tekme denince aklıma ilk gelen Serkan Yılmaz'dır.

gürkan özkan hikaye de serkan yılmaz iyi. zaten k1 de dövüşüyor. youtube da mı ne bir videosu vardı 3 metre küsür yüksekliğe tekme atıyordu. bundan başka bir de gökhan saki iyidir. yabancılardansa jerome le benner ile badry hari.
  • Muay Thai'de Ramon Dekkers ile Kaoklai Kaennorsing'i tek geçerim ben de.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.