Şimdi Ara

[+200 KİŞİ] Dövüş sporlarıyla ilgilenenler buraya!...DH Fight Club (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.474
Cevap
35
Favori
327.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şöyle düşün, 2 tonluk bir cismin yere yaptığı basınç...
  • http://youtube.com/watch?v=IvIax8I6oDI

4.cü dakkadan sonrası.

1 pound = 453.6 gr

boksör 450 kg vurdu

• Neyse gelince konuşuruz, antreman var ve ben taa Üsküdar'a gideceğim.

Sağlıcakla kalın, güzeldi sohbet.
  • Ya ben hala anlamadım bunun nasıl ölçüldüğünü...
  • arkadaşlar 11 yıldır aikido ile ilgileniyorum. ama birşey düzeltmek isterim. aikido dövüş sporu değildir burda dövüş sporu olarak gösterilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Error 404 -- 19 Temmuz 2008; 2:58:53 >
  • E ya nedir hocam, tamam savaş sanatı olayları falan vardı bir ara onları anlarız da, dövüşmüyor musunuz, rakibin canını yakmıyor musunuz, basbayağı dövüştür bu.

Ekleyeyim bu arada seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 18 Temmuz 2008; 23:25:26 >
  • 20 dakka sonra fox ta k1 başlıyor benden söylemesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: El Diablo

E ya nedir hocam, tamam savaş sanatı olayları falan vardı bir ara onları anlarız da, dövüşmüyor musunuz, rakibin canını yakmıyor musunuz, basbayağı dövüştür bu.

Ekleyeyim bu arada seni.

ilk öğrendiğimiz şeylerden biri idi ilk derslerde bu bir dövüş sporu değil kendini koruma sporudur diye çünkü pek vurma üzerine dayalı haraketler yok bundan dolayı deniliyor.

edit: biraz daha anlatayım. yani mesela aikidoda öğrendiğiniz hareketlerle birini dövemezsiniz.ancak biri size saldırdımı canını acıtabilirsiniz.yani hiç birşey yokken force olarak bir hareket yok.ama biri size karşı bir atakta bulundumu herhangi bir şekilde o harekete göre kendinizi nasıl koruyacağınızı ve aynı zamanda karşınızdakini nasıl etkisiz hale getirebileceğinizi öğretiyor.aslında çoğu spordan daha tehlikeli.çünkü mesela boks kick box ve benzeri sert ve güce dayalı sporları yapanların sokakta bunları uygulaması hem spor etiği olarak yasak hemde tehlikelidir.ama aikido zaten normal yaşamınızda günlük hayatınızda uygulamak için öğrendiğiniz bir spordur.biri size saldırdı mı kendini korumak için.tehlikeli olan kısmı ise genelde vücudun sinir yoğunluğu ve kemik olarak zayıf noktalarına doğru odaklanan bir spor olması.biri size istediği kadar profösyonel olsun saldırdımı eğer üst dan bir aikidocuysanız bu karşıdaki için çeşitli uzulların kırılmasına, sakat kalmasına kadar uzayacak kadar hareket imkanı sağlıyor.ve aikido pek güç istemiyor.kaslı yapılı biri olmanıza gerek yok.belirli noktaları ve taktikleri öğrendiğinizde profösyonel bir yumruğu ve tekmeyi dahi karşılıyıp kolayca kırabilirsiniz. buna rağmen yapılı sayılmam hatta zayıfımdır 1.72 boyum 60 kilom.ama dediğim gibi bu sporu uygulamak boks kick box gibi fiziğe güce gereksinim gerektirmiyor. doğru hareketle sizden 20 cm uzun 50 kilo fazla bir adamı dahi kaldırıp yere atabilir tek hareketle sizden iki kat kalınlığında olan bacağının farklı 2 yerinde kırık yaratabilirsiniz. ama dediğim gibi en başta biri size saldırmazsa atakta bulunmazsa bu dediklerimin hiç birini yapamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Error 404 -- 19 Temmuz 2008; 2:59:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

20 dakka sonra fox ta k1 başlıyor benden söylemesi.

Hatırlatma için sağol.

Aikido'da hiç saldırgan hamle yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamingExpert -- 19 Temmuz 2008; 0:01:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Error 404

quote:

E ya nedir hocam, tamam savaş sanatı olayları falan vardı bir ara onları anlarız da, dövüşmüyor musunuz, rakibin canını yakmıyor musunuz, basbayağı dövüştür bu.

Ekleyeyim bu arada seni.

ilk öğrendiğimiz şeylerden biri idi ilk derslerde bu bir dövüş sporu değil kendini koruma sporudur diye çünkü pek vurma üzerine dayalı haraketler yok bundan dolayı deniliyor.

Tamam işte...

Ya ben diyorum 3x2, sen diyorsun 2x3, aynı kapıya çıkıyor ikiside. Sonuçta rakibin canını yakıyorsunuz. Bak olay şu aslında, dövüş sporları ikiye ayrılır: Saldırı ve savunma. Saldırıda hücum önemlidir savunmaya o kadar ağırlık verilmez savunmada ise kendini korumak önce gelir rakibin canını yakmaktan ziyade. Saldırıya örnek olarak Kickbox, Muay Thai, boks, Kung Fu, Jiu Jitsu, Ninjutsu, savunmaya da Karate, Judo, Aikido, Tae Kwon Do'yu verebiliriz.

Olay bundan ibaret.

• quote:

Orjinalden alıntı: GamingExpert

quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

20 dakka sonra fox ta k1 başlıyor benden söylemesi.

Hatırlatma için sağol.

Aikido'da hiç saldırgan hamle yok mu?

var tabi ki var.ama şimdi burda ki diğer sporlarla karşılaştırdığımızda saldırı unsuru en az olan spordur.temel felsefesi kendini korumadır.bundan dolayı korumaya dayalı daha çok hareket barındırmaktadır.
  • quote:

quote:

quote:

Ekleyeyim bu arada seni.

Tamam işte...

Ya ben diyorum 3x2, sen diyorsun 2x3, aynı kapıya çıkıyor ikiside. Sonuçta rakibin canını yakıyorsunuz. Bak olay şu aslında, dövüş sporları ikiye ayrılır: Saldırı ve savunma. Saldırıda hücum önemlidir savunmaya o kadar ağırlık verilmez savunmada ise kendini korumak önce gelir rakibin canını yakmaktan ziyade. Saldırıya örnek olarak Kickbox, Muay Thai, boks, Kung Fu, Jiu Jitsu, Ninjutsu, savunmaya da Karate, Judo, Aikido, Tae Kwon Do'yu verebiliriz.

Olay bundan ibaret.

anladım hocam senide işte pek dövüş adına birşey yapmadığımız için pek öyle algılamıyoruz.aslında terimsel olarak senin dediğin gibi doğru olanı.böyledir yani.ama işte ilk verilen aşılanan felsefesi ta 1. dan'dan saldırı değil kavga değil dövüş değil olduğundan biz de böyle diyoruz genelde

bu arada yukarıda ki yazıma edit biraz daha bişiler yazdım onları da okursan sevinirim

• Okudum bile.

Çok güzel yazmışın eline sağlık.

Hmm aslında top 3 yerine top 4 yapsak daha iyi olur Aikido da çok güzel spor.

Hatta top 5 yapayım Jeet Kune Do da olsun, o bambaşka birşey zaten. Ama yapması en zor spor o, Kung Fu'yu falan geçin. Bana hadi lan oradan diyenler bir araştırsın.
  • quote:

Okudum bile.

Hatta top 5 yapayım Jeet Kune Do da olsun, o bambaşka birşey zaten. Ama yapması en zor spor o, Kung Fu'yu falan geçin. Bana hadi lan oradan diyenler bir araştırsın.

top 3 falan ne hocam ? daha yeniyim grupta bilmiyorum herşeyi

• quote:

quote:

Okudum bile.

top 3 falan ne hocam ? daha yeniyim grupta bilmiyorum herşeyi

Televizyonlarda falan top 5 şarkılar olur görmedin mi? Aynısını dövüş sporlarına uyguladım işte.

• adamı çevirip duvara kafasını duvara çarptırınca ya da bileğini kırınca aikido'nun hiç masumiyeti kalmıyor. Bence aikido çok sert bir spor.
  • K-1 Jerome Lebanner maçı çok güzel olacak diye umuyorum.
    Bir de Top 5 yapacaksan 1. Brazilian JiuJitsu
  • Oha. O kadar spor arasından Brazilian Jiu Jitsu'yu mu 1. yapacağım? De get.

Sıralama yapmadan yazayım sevdiklerimi hatta.

-Kung Fu
    -Ninjutsu
    -Krav Maga
    -Aikido
    -Muay Thai
    -Jeet Kune Do

Başka spora ihtiyaç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 3 Ağustos 2008; 17:06:55 >
  • Ne yapacaksın Thai Box mu?
    BJJ tek geçerim bence en basit ve etkilisi. Denendi.

Sıralama Krav Maga hariç TV Top5'i olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamingExpert -- 19 Temmuz 2008; 0:41:35 >
  • Thai Box ayrı Muay Thai ayrı, Muay Thai'nin de ne olduğu ortada.

Dediğim sporlarda sırf Kung Fu ve Aikido'da diz/dirsek yoktur. Kung Fu'nun Wing Tsun stilinde falan var ama olsun genelinde yok. Ama onların da başka avantajları olduğu için ekledim.

BJJ güreş usulü biraz birkaç kişilik dövüşlerde pek işe yaramaz.

Yani evet adam gelirse Muay Thai yapacağım ve karşılığını alacağım.

Bu arada nerede denedin merak ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 19 Temmuz 2008; 0:47:25 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.