Şimdi Ara

[+200 KİŞİ] Dövüş sporlarıyla ilgilenenler buraya!...DH Fight Club (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.474
Cevap
35
Favori
327.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: El Diablo
    Şimdi buradan bakılınca "oooha adamın kaslarına bak, bu Muhammed Ali'den de güçlüdür, herkesi döver, eder" görüşleri ortaya çıkar. Fakat orta siklet bir Kung Fucu bile bu adamı perişan eder.

Ayrıca görünüş ile vuruş gücünün alakası yoktur.

+666
    2 3 sene body gitmis adam kum torbasina vurmayi bilmiyor
    cok duydum kum torbasina wurum bilegini kiran vatandaslari

2 sene bodye gitmis bi elaman kum torbasina daha 20 dk wurunca nefes nefese kaliyor
    ben daha 15 yasimda kum torbasna 40 dk rahat vuruyorum (sadece direkt yumruk degil krose aparkart swing.. )

• Evet çok kaslı adamlar çevik olamıyor katılıyorum ama 20 dakikada nefesi kesilmez iyi bir vücutçunun
  • bana karete'de yaz weletken gitmistim
    yesil kusakta biraktim
    bi giyazukiyi hatirliyorum bide heyan sodan heyan godan zart zurt hade hödö
  • Yazdım.

Resim de eklesen?
  • Ya arkadaşlar yorumlar iyi hoşta birazda gerçekçi olsanız ne güzel olacak,29 yaşındayım nice dayaklar yedim nicelerinide attım,vucudçu adam işe yaramaz falan demeyin,sen istersen siyah kuşak ol,ne olursan ol,adamın kolu bi defa 20 kilo,daha bismillah senin burnuna bi gömdümü,yıldızları sayarsın(yaşadım biliyorum),ilk vuran her zaman avantajlıdır bunu unutmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: synaX:Lecter

cok duydum kum torbasina wurum bilegini kiran vatandaslari

Onlardan biri de bendim işte ama kırık değil ters büküldü benim.
    Şimdiye iyileşti tabii ki

İntikamımı aldım kum torbamdan yırtıldı derisi koli bandıyla yapıştırdım...
    Bi de 15 yaşında 40 dk rahat vurman alışkın olduğun ve (sanırım) genç olduğun için. Sadece 2 hafta ara verdin mi bile çok farkediyor. Ben eldivenle hamsam, formumda değilsem 15-20 dakika anca dayanıyorum kalbim patlayacak gibi oluyor ama formumdaysam 1 satte yakın kalabiliyorum. Eldivensiz, elim kesilene kadar vuruyorum.

@cluberrr

Ya iyice uyuz olacaksın sen bana ama kuzenimin arkadaşı var vücutcu yaşça benden büyük tabii ikisi de. Misafirliğe gitmiştik dayımlara az buz konuşuyorduk işte ben civelek civelek yok şu stil yok bu stil diyordum kuzen atıldı onu bunu bilmem en kralı aikido diye. Ben ??? gibi kaldım. Neyse daha ilerleyen zamanlarda merak ettim niye öyle dedin falan çok kesin söyledi diye bir de o kadar ilgili değildir bu tarz şeylere, bunun arkadaşı olan ağabeye yaşı ilerlemiş amcamızın teki vur bana demiş bir süre tabii ki vur dedi mi çakmamış o saniyede neyse detaylara girmeyeceğim resmini kuzenimin spaceinde gördüğüm devasa adamı nasıl kilitlediğine şaşırmış falan kuzen... vs. vs. Güçle yetenek birbirini tamamlamalı yani. (Forumdan Koray_Aykut[yanlış hatırlamıyorsam] da bunu söylüyor kendisi aikido ile meşgul yanısıra vücut geliştiriyormuş)

Olayı bizzat görmedim bu arada sadece duydum yalan olabilir de olmayabilir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamingExpert -- 17 Temmuz 2008; 23:19:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cluberrr

Ya arkadaşlar yorumlar iyi hoşta birazda gerçekçi olsanız ne güzel olacak,29 yaşındayım nice dayaklar yedim nicelerinide attım,vucudçu adam işe yaramaz falan demeyin,sen istersen siyah kuşak ol,ne olursan ol,adamın kolu bi defa 20 kilo,daha bismillah senin burnuna bi gömdümü,yıldızları sayarsın(yaşadım biliyorum),ilk vuran her zaman avantajlıdır bunu unutmayın

Hocam ona bakarsan da Muhammed Ali ile Bruce Lee kapışsa ve Ali oturtursa Lee'nin kafası püreye döner, ancak oturtabilirse. O hızıyla Ali'nin her yumruğundan kaçabilir. Yani bilmem anlatabiliyor muyum?

• quote:

Yazdım.

Resim de eklesen?

yok bu imza beni anlatio
  • bende istiyorum ama benim oldugum yerde salon yok
    canakkale gelıbolu
    ama kocaelıye okullar acılınca gıdecegım
    bıldıgınız bır yer warmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brooklynn -- 18 Temmuz 2008; 4:19:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: synaX:Lecter

quote:

Yazdım.

Resim de eklesen?

yok bu imza beni anlatio

Tamam abi madem çok seviyorsun o imzayı bak sağda resim için nefis yer var oraya ekle sen de.

quote:

Orjinalden alıntı: brooklynn

bende istiyorum ama benim oldugum yerde salon yok
    canakkale gelıbolu
    ama kocaelıye okullar acılınca gıdecegım
    bıldıgınız bır yer warmı?

Kocaeli'de Wing Tsun var, ona git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 18 Temmuz 2008; 10:18:22 >

• quote:

Tamam abi madem çok seviyorsun o imzayı bak sağda resim için nefis yer var oraya ekle sen de.

2 resim olunca 1 uyari puan aliyorum

look:

Uyarı durumu Uyarı filtresi
    Son güncellenme: 7/18/2008 11:12:11 AM
    Son Uyarı: Buraya tıklayın
    Toplam Uyarılar: 21

21 olmus sinirsiz bana doru gidiyorum
  • Up.
  • Up...
  • U
  • öncelikle profesyonel değilim belirteyim. Zamanında tekvando'da sarı kuşak almıştım
    Bi de lise yıllarında kendi çapımda biraz kas çalışmıştım.

O açıdan görüşlerim doğrudur diye idda etmiyorum

Bence en iyi dövüş sporu kung fu'dur. Adamlar insan anatomisi ile yapılabilecek herşeyi denemişler. Bir sürü alt kolu var. Ama çok zor birşey kung fu. Uzun yıllar çalışmak gerekiyor. Kas alışkanlığı diye birşey var. Kavga anında, hesab edilmiş yumruklar ve tekmeler için zaman olmayabilir. Tekniğin refleks haline gelmesi lazım. O yüzden çok uzun yıllar kasmak gereken bir spor.

Sokak dövüşüne en çok benzeyen, ve kısa vadede getirisi en çok olan spor bence boks

Body olayına gelirsek, faydası olduğu tartışılmaz. Kaslardaki net güç artıyor. Aşırı body yapmak bence saçma. Hem vücudunuzu bozuyosunuz görüntü olarak, hem de hantallaşıyorsunuz bir nebze. Orta karar bir kas gücü kafi. Ama kas olayında önemli olan asıl şey, kasların hep zinde olması. Yani hayvan gibi kol kasınız olabilir. Ama hamsanız çok işe yaramaz. Zinde olan az kas, ham olan çok kastan iyidir.

Bir de şu var. Mümkün mertebe dövüşten kaçınmak lazım. Dövüş sporuna ya da kaslara güvenmemek lazım fazla. Bence dövüş sporu yerine savunma sporu demek daha doğru. Kavga her zaman olduğu an bitmez. Daha sonra yediremeyen biri tarafından kurşun yağmuruna tutulabilirsiniz.

Son olarak bana çok ilginç gelen bir konuyu aktarayım. Ortalama bir şempanze 45 kg ve 1.5 metre boyundadır. Ama ortalama olgun erkek bir insandan 5 kat daha güçlüymüş. Şempanzelere bulaşmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

öncelikle profesyonel değilim belirteyim. Zamanında tekvando'da sarı kuşak almıştım
    Bi de lise yıllarında kendi çapımda biraz kas çalışmıştım.

O açıdan görüşlerim doğrudur diye idda etmiyorum

Bence en iyi dövüş sporu kung fu'dur. Adamlar insan anatomisi ile yapılabilecek herşeyi denemişler. Bir sürü alt kolu var. Ama çok zor birşey kung fu. Uzun yıllar çalışmak gerekiyor. Kas alışkanlığı diye birşey var. Kavga anında, hesab edilmiş yumruklar ve tekmeler için zaman olmayabilir. Tekniğin refleks haline gelmesi lazım. O yüzden çok uzun yıllar kasmak gereken bir spor.

Sokak dövüşüne en çok benzeyen, ve kısa vadede getirisi en çok olan spor bence boks

Body olayına gelirsek, faydası olduğu tartışılmaz. Kaslardaki net güç artıyor. Aşırı body yapmak bence saçma. Hem vücudunuzu bozuyosunuz görüntü olarak, hem de hantallaşıyorsunuz bir nebze. Orta karar bir kas gücü kafi. Ama kas olayında önemli olan asıl şey, kasların hep zinde olması. Yani hayvan gibi kol kasınız olabilir. Ama hamsanız çok işe yaramaz. Zinde olan az kas, ham olan çok kastan iyidir.

Bir de şu var. Mümkün mertebe dövüşten kaçınmak lazım. Dövüş sporuna ya da kaslara güvenmemek lazım fazla. Bence dövüş sporu yerine savunma sporu demek daha doğru. Kavga her zaman olduğu an bitmez. Daha sonra yediremeyen biri tarafından kurşun yağmuruna tutulabilirsiniz.

Son olarak bana çok ilginç gelen bir konuyu aktarayım. Ortalama bir şempanze 45 kg ve 1.5 metre boyundadır. Ama ortalama olgun erkek bir insandan 5 kat daha güçlüymüş. Şempanzelere bulaşmayın

Görüşlerin çok mantıklı. Aynen katılıyorum.

Eklemek istediğim birşey var ama;

Bence en iyi dövüş sporları Kung Fu, Muay Thai ve Ninjutsudur.

Muay Thai Tayland'ın ata sporu adı üstünde, ve Taylandlılar Çin'in güneyinden göç etmiş insanlar. Ve bildiğiniz üzere Kung Fu da Çin'in.

Bu yüzdendenkir Muay Thai'nin Kung Fu'ya benzediği noktalar vardır.

Fakat Kung Fu'da kaval kemiklerinin kullanılmaması büyük eksiklik, kaburgaya ve surata harika ataklar yapılabilir highkick yada middlekick ile.

Bu arada ekleyeyim mi seni hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 18 Temmuz 2008; 15:07:18 >

• quote:

valla bilmem ki, 1 ay içinde body'ye başlıycam, bi tane sınav var bitmesini bekliyom. Body'ci dövüşçü sayılır mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

valla bilmem ki, 1 ay içinde body'ye başlıycam, bi tane sınav var bitmesini bekliyom. Body'ci dövüşçü sayılır mı?

Üyeler arasında uğraştıkları sporu bırakmış o kadar kişi var ki...
  • quote:

Üyeler arasında uğraştıkları sporu bırakmış o kadar kişi var ki...

kusura bakma şu an üye olmak istemiyom belki daha sonra. Aslında boks eğitimi almak isterdim fakat şöyle sports center tadında bir yerde olması lazım. Öyle bir şey bulabileceğimi sanmıyorum. Mahalle arasındaki izbe yerlerle uğraşamam bu yaştan sonra.
  • Ortaköy'de dediğin tarzda bir yer var. İstersen detayıyla araştırırım.

Ama bence tekme olmayan bir spor yapmak ne kadar doğru tartışılır. Biz "abi dövüş sporlarında diz ve dirsek de olmalı mı" diye tartışırken hem de. Yani sen bilirsin tabi de...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.