Şimdi Ara

2000-2005 dogumluluarin sanssizligi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kaynak cibutide olan akrabaların mı?

• Cem kullanıcısına yanıt

Nasıl diyorlar beyaz yakalılar "networku geniş"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt

Biraz daha açalım, işin matematiğine girelim.

• Ben de 99 luyum lakin hayatımın son 2-3 senesi çok ama çok zor geçiyor maddi anlamda. 2020-2021 senesinde 25 30tl ye adam gibi 1 öğün yemek yiyebiliyordum şimdi aynı menü 230tl. Örnek köri soslu tavuk menüsü. Patates kızartması pilav salata 33 lük kutu kola ve tahminim 100 150 gram arası köri soslu tavuk. 30tl idi. ( 25tl yemek 5tl kutu kolaydı) şimdi yemek sadece 230tl olmuş aynı kalite aynı porsiyon aynı mekan. Kutu kola da 50tl ye satılıyor. Ne etti 280tl etti. 30tl den 280tl ye çıkmış 4-5 sene içinde. %833 lük enflayon örneği verdim size sadece 1 öğün yemekten. Yani maddi olarak rezalet hayat yaşıyoruz sinema biletleri de o zaman 20tl lerde iken normal salon şimdi öğrenci 135tl aynı normal salon. Her şeyin 2024 güncel fiyatı ortada. Kyk bursu ortada asgari ücret ortada memur maaşı kiralar sabit giderler ortada. Kısacası olay sadece 2000-2005 doğumluların şanssızlığı değil tüm ülke boka batmış vaziyette.

o kadar matematiği bilseydim kendim zengin olurdum.

• Her dönemin/zamanın kendine göre şanslı ve şansız olduğu taraflar var. 90'larda tuşlu takoz ericson hayali ile büyüyen gençler vardı şimdikiler xx pro max plusları beğenmiyor, şimdi rtx3060lara burun kıvıran bir nesil 16mb ekran kartı aldığı için taklalar atmıyor ısınmak için odun için kömür taşımıyor gibi örnekler çok fazla.. kısacası zamanında sadece zenginlere mahsus hayatı şimdi her kesim iyi kötü yaşayabiliyor.. (Zaten eskilerin iktidarı körü körüne desteklemesinin en büyük sebepleri de bunlardır)

2005 gibi doğan çocuklar 80-90lara göre çok şanslı bence.. Sağlık hizmetleri, bezidir kıyafetidir oyuncağıdır zamanına göre çok kaliteli ve iyi imkanlarda büyüyorlar. Bunlardan ziyade teknolojinin bilimin ve tıpın ilerlemesi ile bilinçli bireyler ebeveyn olmaya başladılar güzel nesiller yetiştirmeye gayret ediyorlar..

Toplum ve sosyolojik açıdan baktığımız zaman ise yeni nesil çok şansız yozlaşmış bir toplum var şuanda, her taraf mülteci dolu komşuluk bitmiş, arkadaşlıklar dostluklar, kadın erkek ilişkileri laçkalaşmış menfaate dayalı insan ilişkileri çoğalmış samimiyet yok olmuş art niyetli suça meyilli insan sayısı çoğalmış vs vs..

Bu ülkede var olmak hiç bir zaman kolay olmadı, herkes payına düşeni yaşamak ile mükellef kısacası her dönemin kendine göre şanslı ve şansız tarafları var.

• ONY86 kullanıcısına yanıt

Çünkü normal şartlarda öyle bir matematik yok.

Tamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.