Şimdi Ara

2000-4000 arası tavsiye / yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yüksek özelliklere ihtiyacım olduğundan değil ancak 2 gün sonra bu niye açılmıyor demek istemediğim için ve yükseltmek istediğimde elimde patlamaması için orta halli bir bilgisayar toplamaya çalışıyorum.

şimdilik karar verdiğim iki parça var;
    i5-6500 skylake işlemci, 6400 de olabilirdi ama aradaki f/p farkı nedir tam olarak bilmediğimden 6500 düşündüm,

kingston hyperX fury 8gb 2133 cl14 ram. ram slotları genelde çift olduğu için 8 alıp ihtiyaca göre 8 daha alarak 16gb yaparım diye düşündüm,

hard diskler malum fazla fark etmiyor diye biliyorum, 120gb samsung evo ssd ve 1tb western blue sata düşündüm,

şu an en büyük tereddüt ANAKART ve EKRAN KARTI,

ekran kartı olarak msy rx 470 gaming X 4gb gddr5 256 bit düşünüyorum ama açıkcası ne kadar ihtiyacım olur bilmiyorum.

anakart özelliği en az 32gb'a yükseltilebilir RAM desteği olması lazım. rastgele seçtiğim kartta 64gb destekliyor, ram 2133 destekliyor, 1151 işlemciye uygun görünüyor.

soğutucu, psu, kasa bilgim yok.

https://store.donanimhaber.com/ed/6d/5c/ed6d5c509ad0f1da38bf709a5bf840e5.jpg

daha önce samsung RF510 notebook kullanıyordum. 6ram 2+2ekran kartı i7 işlemci

• görseldeki fiyatlar sinerji'den güncel fiyatlardır.

MONİTÖR için de f/p tavsiye alabilirim.
  • umit_0721 U kullanıcısına yanıt
    limitin boğazın iki yakası gibi, 2k mı 4 k mı?
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    oyun delisi değilim, en son ne zaman battlefield yada call of duty oynadım hatırlamıyorum. açıkcası 1,500tl ye hazır pc bile alsam işimi görür ama "olmuşken tam olsun" mantığıyla hareket ediyorum.

teknoloji bu, bunun bi sınırı yok. ben de ortalama bir bilgisayar toplamaya çalışıyorum. çok aşırı çeşit var ve bir çok konuda "onu almışken 50 daha ver bunu al" yada "şuna gereksiz para vermişsin bu da işini görür" dedikleri için fiyat aralığı koydum. tabi ki fiyat performans açısından bakınca en ucuza hangisi olur onu arıyoruz :) ama elimizde de patlamasın.

gözden çıkarttığım rakamlar 2bin tl ile 4bin tl arası olabilir. ne kadar düşük olursa o kadar iyi, oyun tutkunu değilim, öyle yüksek fps'ler, full hd görüntüler falan aramıyorum ama şu oyun nasılmış dediğimde de elimde patlamazsa iyi olur

bi beden büyük olsun seneye de giyerim mantığıyla 8gb ram ilerde 8gb daha alırım,
    işlemci olarak 6400 yada 6500 skylake,
    ekran kartı 2gb 256bit de olur, 4gb 256bit de. işte tam burda siz ve sizin engin bilgileriniz devreye giriyorsunuz :)

daha önce samsung rf510 laptop vardı. 6gb ram, 2+2 ekran kartı, i7 işlemci. şu an kullandığım pc onboard ekran kartı, 1gb ram, dual core işlemci.

• mesela ram şu an 8gb düşünüyorum ve ihtiyaca göre bir tane daha 8gb alıp 16 yaparım.

ekran kartı fiyatları az değil, 600 700 verip 1yıl sonra değiştirmek yerine 800 1000 verip 2yıl sonra değiştireyim.

işlemci 6400 ile 6500 arasındaki farkı pek anlamıyorum, fark çok değilse 150tl gereksiz olur benim için.

soğutucu, psu ve kasa konusunda hiç bir bilgim yok.

yüksek özellikli bir monitör seçimi şu an için olmaz. mesela şu an eski tip LG flatron ez t730sh kullanıyorum. masanın tamamında monitör var :D
    Intel Core i5-6500 Skylake 6M 3.20Ghz 1151
    MSI B150M Pro-Vdh D4 2133Mhz mATX 1151
    Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz
    Corsair Builder VS 450W
    Zalman ZM-T1 Plus ATX
    Sandisk Ultra II 240GB
    MSI RX470 Gaming X 4GB GDDR5

bu şekilde 2600 tl, tüplü monitörle ilerlemezsin sanırım.
    400-500 de onun için gider. asus vp yi övüyorlar, değerlendirilebilir.
  • ekran kartı olarak msi rx 470 gaming X 4gb gddr5 256 bit
    yerine senin başka bir konuda önerdiğin bi kart vardı, gtx970 o da olabilir. 200tl bi fark var sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3500 4000 arası pc tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forumda biri i5 6500 için b150 gereksiz olur daha düşük bir anakart bak demiş.
    Bu konuda fikri olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bir de 250 Gb SSD takarsan bunu öneririm
  • Helias kullanıcısına yanıt
    ssd muhtemelen 250gb alıcam, 120 az geleceği kesin gibi görünüyor

tavsiye ettiğin anakartın bi ekstrası var mı yoksa mevcut sistemi götürebilecek olduğu için mi yazdın?

benim ilk baktığımda 32gb'a kadar ram desteği var ve daha iyi sistemlerde de tavsiye edilmiş bir anakart, tabi fiyat farkı da az değil.

b150 pro gaming/aura d4 fazla mı gelir? gereksiz mi sence?
  • Farklı fikirler verecek yada mevcut önerileri destekleyecek birileri yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.