Şimdi Ara

2000 TL Bütçe Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 3 Hafta önce powerımın üzerindeki voltaj ayarını bızıklarken çalışır haldeki bilgisayarımın birçok parçasını yaktım ve yeni bi bilgisayara ihtiyacım var.

2000 TL bütçem var. Daha çok online oyunlarla zaman harcıyorum Lol - Silkroad - Combat Arms gibi. Fakat Watch Dogs ve GTA 5 oynayabilmek icin elimde yeterli sistem yoktu bu yeni kasamda bu 2 oyunuda oynayabilmek istiyorum. Kendi topladığım bi sistem var bunun için tavsiyelerinize ihtiyacım var olur olmaz gibisinden veya siz 2000 TL bütçeli bi sistem tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.

Vatandan aldığım ssdeki parçalar 1675 Lira tutuyor. Ekran kartı olmaksızın, elimde yanan pcmden kalma GT420 duruyor(Kasadan geriye kalan tek sağlam parca :(.. Sizce bu elimdeki ekran kartı hala iş görür mü yoksa yenilemelimiyim onuda ?

Ve İşlemci olarak AMD almak istiyorum illaki. Fiyat olarak cazip performans olarakda intel ile arasında büyük fark göremedim fiyatları dısında. Bunun sebebi nedir ? Misal olarak aşağı yukarı aynı özelliklerde bi AMD işlemci 500 TL fakat intel işlemciler 700-800. Bu aradaki fiyat farkı nedendir aynı veya birbirine yakın özelliklere sahip olmalarına rağmen ?

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.

Bu arada 2000TL bütçem var dedim fakat duruma göre 2500'ede zorlayabilirim :)
     2000 TL Bütçe Sistem Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacowayne -- 7 Ocak 2015; 21:17:47 >

• wacowayne W kullanıcısına yanıt
    ağırlıklı olarak online oyunlar oynıcaksan intel bi sistem topla,çünkü lol gibi silkroad gibi oyunlar genelde işlemcinin tek çekirdeğini kullanıyorlar,ve intel işlemcilerin tek çekirdek performansları amd ye göre çok daha iyi
    gt420 yeni nesil oyunlar için yetersiz bi ekran kartı
    İşlemci olarak i5 4460 ı önerebilirim fiyat/performans bakımından iyidir,ekran kartı olarakda r9 280 i öneririm yine f/p iyi bi model---bütçe el vermesse r9 270
    frisby gibi alt seviye ürünler üreten bi markadan kasa alma,cooler master - corsair - zalman - thermaltake nin kasalarına bak
    ssd yi mümkünse samsung 250 evo 120 gb olarak değiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 7 Ocak 2015; 23:15:36 >
  • Peki hocam bu tavsiye ettiğiniz yeni parcalar ile Watch Dogs ve GTA 5 kaldırır mı sistemim ?
    Veya 2500 TL civarında bu 2 oyuna yeterli gelebilecek bir sistem toparlayabilir miyim yoksa bütçeyi biraz daha arttırmam mı gerek

Kasada markanın kötü olduğunu bilmiyordum tasarımı hosuma gitmisti sadece o yüzden direk görüdügüm gibi almıstım listeye :)

http://www.vatanbilgisayar.com/rc-k380-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html?srt=RA

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-carbide-serisi-wamp_spec-01-80plus-550w-kirmizi-fanli-midt-atx-kasa.html?srt=RA

Hangisini tavsiye edersiniz bunlardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacowayne -- 7 Ocak 2015; 23:31:01 >

i5 4460,8 gb ram,120 gb ssd,r9 280 ekran kartı ile gta 5 i rahat oynarsın merak etme
    kasa olarak ben bunu öneririm,beğeniyorum bu kasayı CORSAIR GRAPHITE SERİSİ™ 230T 80PLUS 650W MidT ATX SİYAH KASA
    sen r9 280 alıcaksan cooler masterın 600 watt olan kasasını seç,yani buna bütçen yetmezse

ya şuan tam olarak net fiyatı şey yapamadım yanlış bişey söylemiyim sen vatanbilgisayar gir parçaları seçip bak kaç para tutuyor,
  • hocam işlemci kasa ve ram 1109 TL yapıyor. Kasayı Cooler master yaptım 600W.

Ekran kartına gelirsek r9 280 modellerden hangisini almalıyım her markanın var ideal olan nedir aralarında.

İşlemci ve ekran kartına bütçeyi yoğunlaştırmak istiyorumda fakat neden illaki intel öneriyorsunuz :D amd bütçe ve özellik olarak daha çekici göründü bana. inteldeki ghz düsüklügü ve önbellekleri düsük bunlar amdde daha yüksek daha uygun fiyat. kusura bakmayın iç donanım konusunda daha acemiyimde merakımdan soruyorum bilmedigimden tam olarak :)

Bütçemi zorlasam ve bu ekran kartını alsam değer mi bu paraya bu parça hocam :https://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-gaming-gddr5-4gb-512bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP#genel-bakis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacowayne -- 8 Ocak 2015; 9:20:24 >

• bunu alabilirsin

Intel Core i5 4460 3.2 Ghz LGA 1150 işlemci ( Ya da az daha verip i5-4590 )

Asus H97M-Plus 1150 1600 Mhz anakart

Corsair Vengeance 8 GB ( 2×4) 1600 Mhz ram

Seagate barracuda 1 TB 7200 rpm 64 MB HDD

Corsair Carbide 200R 550 Watt 80+ PSU’lu ATX Kasa

Asus GTX760 DCU II 256 bit 2GB GDDR5 ekran kartı

ekran kartını beğenmezsen sapphire r9-280x alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: snane3858

bunu alabilirsin

Intel Core i5 4460 3.2 Ghz LGA 1150 işlemci ( Ya da az daha verip i5-4590 )

Asus H97M-Plus 1150 1600 Mhz anakart

Corsair Vengeance 8 GB ( 2×4) 1600 Mhz ram

Seagate barracuda 1 TB 7200 rpm 64 MB HDD

Corsair Carbide 200R 550 Watt 80+ PSU’lu ATX Kasa

Asus GTX760 DCU II 256 bit 2GB GDDR5 ekran kartı

ekran kartını beğenmezsen sapphire r9-280x alabilirsin

Öneriniz için teşekkürler bakıcam simdi parcalara fakat neden işlemci olarak intele ağırlık veriliyor hocam. ve anakartta 2133Mhz anakartlar dikkatimi cekti 1600 ve 2133 arası fark nedir.
    ekran kartı olarakhttps://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-gaming-gddr5-4gb-512bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP#genel-bakis bunu düsünüyorum bu sabah itibariyle değer mi sizce vericeğim paraya ve bu kart sizin tavsiye ettiğiniz sistem ile uyum sağlar mı

• bütçeniz 2000 TL olduğu için o kartı alırsanız diğer bileşenlere para kalmayabilir.İntele ağırlık veriliyor çünkü parasınız hakkını sonuna kadar veren bir işlemci.Oyunlarda sıkıntı çıkarmaz ayrıca ileride sistemi güncellerseniz sorun olmaz yani sisteminiz uzun ömürlü olur
  • ama illa amd olsun diyorsanız bu sistemi öneririm

AMD Fx6300 işlemci

Kingston 8 GB ( 2×4) 1600 Mhz ram

MSI 970A G43 AM3+ anakart

Sandisk 128 GB Standart SATA SSD + WD Caviar Green 500 Gb 5400 rpm HDD ( İsteğe bağlı)

Sapphire R9 280 3GB GDDR5 384 Bit ekran kartı ( Bu aralar indirimde. Kaçırmayın derim )

CoolerMaster KC380 600 Watt PSU’lu ATX Kasa

eğer hdd'yi beğenmezseniz wd caviar blue alın

r9 290 a tabiki değer,900 lira civarına o kart fiyat/performans olarak mükemmel
    ama bütçen yetmiyorsa r9 280 al dedigim gibi,
  • msi r290 üzerinden bi kasa toplamaya karar verdim bütceyi aşıcaz illaki
  • Ben sana powercolorun r9 285 oneririm hem yeni mimari hemde daha çok performans ve daha az ısı çunku ne kadar fazla elektirik çekerse o kadarda fazla ısınır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoduman

Ben sana powercolorun r9 285 oneririm hem yeni mimari hemde daha çok performans ve daha az ısı çunku ne kadar fazla elektirik çekerse o kadarda fazla ısınır.

2gb 256 bit nasıl 4gb 512bitden daha iyi bir performans sunabiliyor hocam ? donanım konusunda acemiyimde aydınlatırsanız sevinirim

2gb 256 bit nasıl 4gb 512bitden daha iyi bir performans sunabiliyor hocam ? donanım konusunda acemiyimde aydınlatırsanız sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.