Şimdi Ara

2000 TL civarı camaşır makinesi tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
5.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    15 yıl bosch kullandık bir kere şikayet etmedik daha sonra o makine bozuldu wat24460tr modelini aldık oda bir kaç senedir bizimle yine onunda yıkama performansı gayet iyi memnunuz sorun yaşamayan bir çok insan var.Önerdiğiniz firmanın yetkili servisleri berbat forumda makinesinin paneli alev alan bir arkadaş vardı epey sıkıntılı süreçler yaşamıştı ben şahsen tercih etmem paslanma ve bir çok sorun görülüyor forumda açılan onlarca konu var araştırın bir zahmet.
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    İçim rahat etsin derseniz ek durulama ekleyebilirsiniz bir tuşa basmak çok zor değil 15 yıl boyunca wfl1610 modelini kullandık temizlikle ilgili bir sorun yaşamadık daha sonra bozulunca wat24460tr modelini satın aldık oda bir kaç senedir bizimle yıkamasından memnunuz burada önemli olan etken deterjan miktarını doğru ayarlamaktır.
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Önerdiğiniz hotpoint eski ve sorunlu bir cihaz.

1.

2.
    www.hepsiburada.com
    Hotpoint Ariston FCPR 90230 A+++ 9 kg 1400 Devir Çamaşır Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/hotpoint-ariston-fcpr-90230-a-9-kg-1400-devir-camasir-makinesi-p-HBV000007GAGW

3.
    www.hepsiburada.com
    Hotpoint RPD 1146 DX TK A+++ 11 Kg 1400 Devir Çamaşır Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/hotpoint-rpd-1146-dx-tk-a-11-kg-1400-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000HFLS9

4.
    www.hepsiburada.com
    Hotpoint Ariston RPD 925 JX TK A+++ 9 kg 1200 Devir Çamaşır Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/hotpoint-ariston-rpd-925-jx-tk-a-9-kg-1200-devir-camasir-makinesi-p-HBV00000HJ835

• quote:

Orijinalden alıntı: Be-Mine

İlginç bir durum var.

Electrolux'ün benzer (9KG, 1200devir, A+++) bir modeli olan EW6F4923EB için tüketim değerleri:
    Yıllık enerji (kWs) ve su (lt) tüketimi (2010/30/EC): 173,0 - 10390

olarak görünüyor:
    Link:https://www.electrolux.com.tr/laundry/laundry/washing-machines/front-loader-washing-machine/ew6f4923eb/

Yine benzer fiyatta olan BSH grubu Siemens WM12T480TR, Bosch WAT24480TR ve Profilo CMG120DTR modellerinin ise:
    • Yıllık Enerji Tüketimi: 152 kWh
    • Yıllık Su Tüketimi: 11.220 Lt

olarak belirtilmiş. Yani asıl su tasarrufu yapan Electrolux'ün modeli gibi görünüyor speclere bakıldığında. Hatta Electrolux'un tambur hacmi de daha geniş galiba. Ancak nette bu BSH grubu ile ilgili birçok durulama şikayeti de görüyorum. Asıl sorun su tasarrufu değil de teknik mühendislik yetersizliği/hatası olabilir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak nedeni ne olursa olsun temizleme ve durulama eksikliği varsa eğer, bu BSH ürünlerinden uzak durmak lazım!

(Birçok memnun yorum da var gerçi BSH hakkında, işin içinden çıkmak zor.)
    Kıyaslama yaparken aslında pamuklu eko yerine standart pamuklu programı kıyaslamak bence daha mantıklı. Pratikte insanların 4-5 saat süren bu programları kullandığını pek sanmıyorum.

Pamuklu programı kıyaslaması yapmak için iki cihazın da kullanma kılavuzlarını inceleyebilirsiniz. 9 kg yük için ortalama 70-80 lt su harcanır. Bu arada pratikte de bu makinelere 9 kg çamaşır sığdırabilmek çok mümkün değildir. Ev ortamında 65-70 lt kazanda gerçekte yıkanan çamaşır miktarı aslında 6-7 kg civarıdır. Bu durumda gerçek tüketim bir miktar daha düşer. Tahminen 60-70 lt diyebiliriz.

• Arçelik grubunun farkı, yedek parça fiyatlarının, ithal markalara nisbeten ucuz olması diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grundig GWM 9902 modeli gittigidiyorsa şuan 2100 tl. Ek garanti ücreti Arçelik’le aynı. 300 tl. Bu model için ne dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

Elektrolux ve aeg grubunu tavsiye etmem yetkili servisleri yeterli degil forumda acilmis şikayet başlıkları var Arçelik maalesef bosch grubunun gerisinde ancak yerli firmalar arasında en iyisi ama fiyattan kaybediyor o paralara bosch alabiliyorsunuz.
    Electrolux ve AEG maceram başlamadan bitti zaten.

Burada Electrolux satıcısı hiç yok, en yakın bayii İzmir'de. Tek AEG satıcısı olarak görünen Seren LTD'ye ait bir firmaya gittiğimde ise spotçu gibi küçük bir dükkanla karşılaştım. Elinde çok eski bir AEG modeli vardı sadece, diğerleri farklı markalardaki makinelerdi. Talep olmadığı için uzun süredir AEG makina getirmediğini, istersem getirtebileceğini söyledi. Saçma sapan bir durumla karşılaştım yani.

Baktığım AEG LFX6G9451R modeli için Teknosa'ya gittiğimde ise İstanbul stoklarında ürünün olduğunu, sipariş verirsem oradan geleceğini söylediler. Ama kampanya vs. yoktu zaten ve ürün 3.139 TL gibi yüksek bir fiyattı. internette diğer mağazalarda ortalama 2.500 TL gibi fiyatlarla alınabilir görünüyor.

Böyle olunca AEG ve Electrolux'un yetkili servis durumunu kontrol ettim ve ikisine de hizmet veren tek bir servis olduğunu gördüm. Diğer servisler de yakın konumlarda değiller.

AEG ve Electrolux'u yaygın olarak satılmamasından, yetersiz görünen servislerinden, ileride muhatap bulamama-yedek parça sıkıntısı çekme ihtimallerinden dolayı (Polonya ve İtalya üretim oluyorlarmış sanırım.) şimdilik eledim.

Öneriler için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blimonaromalı

Hocam altusun modellerine yönelin 9 kg 1200 devir olanını aldık tavsiye ederim fp ürünü.
    Benim ilgilendiğim modellere benzer bir Altus'un fiyatının çok da cazip olmadığını görüyorum. Belki başka modellerde makas açılıp Altus avantajlı oluyordur, onu bilemiyorum.

Benzer teknik özelliklerdeki (9KG, 1200devir, A+++, 152 kWh, ~50-53/70-75 dB) Arçelik 9123 YCM, Siemens WM12T480TR, Bosch WAT24480TR, Profilo CMG120DTR gibi modellerin muadili gibi görünen "Altus AL 9120 X" modeli 2000 TL civarına satılıyor baktığım kadarıyla. Sadece 100-300 TL arası daha ucuz gibi görünüyor diğer BSH modellerinden. Gerçi Arçelik 9123 YCM ile fark 500 TL'ye çıkıyor ki bu önemli bir avantaj denilebilir.

Tavsiye için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

İçim rahat etsin derseniz ek durulama ekleyebilirsiniz bir tuşa basmak çok zor değil 15 yıl boyunca wfl1610 modelini kullandık temizlikle ilgili bir sorun yaşamadık daha sonra bozulunca wat24460tr modelini satın aldık oda bir kaç senedir bizimle yıkamasından memnunuz burada önemli olan etken deterjan miktarını doğru ayarlamaktır.
    Biz de 10 yıl "Bosch Logixx 8 Sensitive WAS20761TR" kullandık ve memnunduk aslında. Rulmanlar dağılınca tamir edeyim derken kendi hatam yüzünden kullanılamaz hale getirdim. Yetkili serviste onarım çok maliyetli olacağı için değmeyecekti ama normal tamirciler 300-350 TLye rahatça halledebilirlerdi aslında. Sökülebilir kazan ve tamir edilmeye müsait parçalar çok avantajlıydı bu modelde. Yerli üretim olanlarda pres kazan olduğu söyleniyordu o zamanlar.

Şu ara ben de Bosch WAT24480TR almaya meyilliydim ama bu model ve muadili Siemens WM12T480TR için çok sayıda leke çıkarmama, çamaşır delme, yırtma vs. gibi problemlerden şikayet edildiğini görüyorum. Bu şikayetler hem hepsiburada yorumlarında, hem şikayetvar sitesinde, hem de bu forumda mevcut. Metal tel-para, ya da düğme-fermuar gibi sebeplerle olduğundan, tambur yıpranmasından falandır diye düşünmüştüm ama durum çok farklı ve ciddi galiba. Bu modellerde mühendislik hatası mı var diye şüphelenmiyorum değil.

Siz Bosch wat24460tr ile bu tür olumsuzluklar yaşamamışsınız anladığım kadarıyla. Sizin modelin ismi benzer ve bir ihtimal aynı nesil olsa da farklı tambur, kazan ve körük kullanılmıştır belki.

Son zamanlardaki yerli üretim BSHlarda bir dönem üretim hatası mı yaşandı acaba. Bu kadar ağır cihazların alımı, nakliyesi, değiştirmesi, servisi, tamiratı büyük dert. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor, yerine yerleştirip en az 10 yıl sorunsuz kullanabilmek lazım.

Umarım memnun bir şekilde kullanmaya devam edersiniz makinanızı.

NOT: Muadil Profilo CMG120DTR için benzer şikayetlerle karşılaşmadım ama bu model sonradan çıkmış sanırım, henüz karşılaşılmamış olabilir. Veya belki de CMG140DTR'yi geliştirip problemi halletmişlerdir, vardı ise eğer.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, en doğru kıyaslama için dediğiniz şekilde gündelik gerçekçi kullanım şekillerini inceleyip karşılaştırmak lazım. Ama bunu yapacak istek ve öncelik kalmadı bende.

Onun yerine biraz daha fazla tüketim yapsa da kronik sorunları olmayan ve parçaları uzun süre dayanacak, sorun çıkartmaya müsait extra janjanlı özelliklere sahip olmayan standart bir model bulup almaya can atıyorum diyebilirim.

Bozulan 10 yıllık "Bosch Logixx 8 Sensitive WAS20761TR" çamaşır makinasının aynısı satılsa şu an, direkt alırdım herhalde, en azından kronik sorunu olmadığından eminim. Ve bir dahakine rulman değişimini de hatasız yapabilirim.

2000 TL civarı camaşır makinesi tavsiyesi

Bu arada diğer araştıran arkadaşlar için yerel bayiilerden aldığım fiyatları da not düşeyim, örnek olması açısından:

Özellikler: 9KG, 1200devir, A+++, 152 kWh, ~51-52/73-75 dB
    * Profilo CMG120DTR: Nakit 2050 TL
    * Siemens WM12T480TR: Nakit 2400 TL
    * Bosch WAT24480TR: Nakit 2300 TL
    * Arçelik 9123 YCM: Nakit 2300 TL, kampanyasız
    (Süpürge hediyesi kampanyası ile taksitli 2750 TL falan demişlerdi galiba)

Beyaz eşyayı internetten almaya cesaret edemiyorum. Yoksa tabii ki daha düşük fiyatlara bulunabiliyor ya da bu fiyatlara taksitli alınabiliyor.

Wat24460tr ile 24480 arasında öyle ahım şahım fark yok tamburlar aynı alt yapıda aynı şimdi şöyle bir durum var bizim millet köpük görünce çamaşırın temiz olacağını sanıyor basıyor deterjanı makinenin yıkama hareketleri kısıtlanıyor kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar oysa ki kirlilik oranına göre miktar ayarlansa bu sorunlar olmayacak birde tamburu tıka basa dolduruyorlar tamburda hiç boşluk kalmıyor çitileme etkisi olmuyor ondan sonra makine kötü birde çoğu kişi tek bir programda çamaşır yıkıyor mesela annemi zar zor bu alışkanlığından vazgeçirdim beyaz ve renklileri tek bir programda yıkıyordu 24460 modeli annemlerde ben ise bana hediye edilen hoover marka makineyi kullanmak zorundayım

Bosch'un variosoft tamburlarından çok sayıda şikayet gelince bu tambur desenini kaldırıp wavedrum tambura geçiş yaptılar bosch'un rakipleri gibi su jeti,direct drive,farklı tambur dönüş modları olmasa da sıkmada ki dengeleme başarısı ve basit ancak işlevsel programları ile kalitesini gösteriyor.

CMG120DTR modeli devir düşültülmüş modeli 1200 devir sıkması var piyasada ki en popüler makinelerden biri ben şiddetle fiyat performans ürünü olan profilo makineleri öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Be-Mine

Haklısınız, en doğru kıyaslama için dediğiniz şekilde gündelik gerçekçi kullanım şekillerini inceleyip karşılaştırmak lazım. Ama bunu yapacak istek ve öncelik kalmadı bende.

Onun yerine biraz daha fazla tüketim yapsa da kronik sorunları olmayan ve parçaları uzun süre dayanacak, sorun çıkartmaya müsait extra janjanlı özelliklere sahip olmayan standart bir model bulup almaya can atıyorum diyebilirim.

Bozulan 10 yıllık "Bosch Logixx 8 Sensitive WAS20761TR" çamaşır makinasının aynısı satılsa şu an, direkt alırdım herhalde, en azından kronik sorunu olmadığından eminim. Ve bir dahakine rulman değişimini de hatasız yapabilirim.

Bu arada diğer araştıran arkadaşlar için yerel bayiilerden aldığım fiyatları da not düşeyim, örnek olması açısından:

Özellikler: 9KG, 1200devir, A+++, 152 kWh, ~51-52/73-75 dB
    * Profilo CMG120DTR: Nakit 2050 TL
    * Siemens WM12T480TR: Nakit 2400 TL
    * Bosch WAT24480TR: Nakit 2300 TL
    * Arçelik 9123 YCM: Nakit 2300 TL, kampanyasız
    (Süpürge hediyesi kampanyası ile taksitli 2750 TL falan demişlerdi galiba)

Beyaz eşyayı internetten almaya cesaret edemiyorum. Yoksa tabii ki daha düşük fiyatlara bulunabiliyor ya da bu fiyatlara taksitli alınabiliyor.
    internette çıkma kazan satan birçok tamirci var. Dilerseniz onlardan kazan alarak makinenize takabilirsiniz.

bjkyener kullanıcısına yanıt
    Ben de makinesi bozulan annem için makine bakarken denk geldim bu konuya. Profilo, gerçekten de F/P. Geçen sene yeni buzdolabımı Profilo olarak aldım mesela ama, BSH grubu ya da diğer ithal markalar bozulduğunda servis ve yedek parça masraflarının, yerli olanlara nisbeten daha yüksek olmaları beni düşündürüyor.

Ben de üstte bahsi geçen modeller arasında gidip-geliyorum ama arıza durumunda servis masrafı daha düşük olur diye şu an ki önceliğim Altus AL 9100.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 21 Mart 2019; 11:2:16 >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Elektronik klasik tabirle şans işi ancak bosch grubu cihazlar diğer bir çok markaya oranla daha az arıza oranına sahip ve daha dayanıklı.

5-6 yıl kullanırım sonra makineyi değişirim diyorsanız altus yerine bu cihazı alın daha iyi.

https://tavsiyeforumu.com/konu/seg-9100-camasir-makinesi-kendi-capimda-inceleme.1988/
  • Vestel'in V'sine bile uzak durmak istiyorum.

Önceliğim hâlâ Altus AL 9100.

BSH grubundan da kafama sadece Profilo CMG120DTR yatıyor an itibariyle.

Bu ikisi için ne düşünüyorsunuz?

• www.gittigidiyor.com
    Profilo CMG100DTR Çamaşır Makinesi Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/beyaz-esya/camasir-makinesi/profilo-cmg100dtr_spp_7473?id=419223958&utm_source=donanimhaber&utm_medium=referral

bu makineyi sipariş verecem. Daha önce kullanan var mı forumda. Daha önce hiç profilo almamıştım. bilgisi olan var mı. servis sıkıntı mı. Birde ekstra nasıl garanti uzatabiliriz.

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Altus'un vestelden pek farkı yok cmg120dtr 140dtr modelinin kırpılmış versiyonu basit işlevsel programlar iyi yük dengelemesi inverter motorun getirdiği sessizlik gibi temel özellikleri var diğer rakipleri gibi süslü özellikleri yok.

Bütçe kısıtlıysa altus yerine bunu alın çok daha iyi.

www.hepsiburada.com
    Profilo CMG100DTR A+++ 9 kg 1000 Devir Çamaşır Makinesi Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/profilo-cmg100dtr-a-9-kg-1000-devir-camasir-makinesi-p-MTPROFCMG100DTR

• Altus'u düşündüren sebepler:

1- Arçelik alt markası
    2- Düşük servis mâliyeti idi.

Profilo olarak da aklımda 140DTR vardı ama yukarıda, "Bazı kronik sorunları vardı. 120DTR ile bunlar giderildi" cümlesine denk geldiğim için 120DTR'ye yönelmiştim.

Altus, kalite olarak Vestel kadar kötü mü gerçekten? Eğer öyle ise, Profilo'dan başka seçeneğim kalmayacak çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 21 Mart 2019; 11:49:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Vestel'in V'sine bile uzak durmak istiyorum.

Önceliğim hâlâ Altus AL 9100.

BSH grubundan da kafama sadece Profilo CMG120DTR yatıyor an itibariyle.

Bu ikisi için ne düşünüyorsunuz?
    Altus ve Arçelik grubu çamaşır makinelerinde çok vasat. Mekanik aksam zayıf, performans düşük.

Ekonomik bütçeyle alınabilecek en iyi makine Profilo CMK100TR.

Daha 2000-2300 arası bakıyorsanız da Profilo CMG140DTR ve AEG LFX6G9451R. Başka makinelerle vakit kaybetmeyin.

• rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    CMG140DTR modelinin 1000 devirli versiyonu bosch alt yapısı ile üretilen bir cihaz servislerine bosch grubu bakıyor garantiyi servis vasıtası ile uzatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 21 Mart 2019; 11:46:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.