Şimdi Ara

2000 TL'ye PC topladım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.2000'e yeni bir pc topladım ama topladığım ilk pc olduğu için size sorma gereksinimi duydum.Bütçe max 2000 yani eğer şunu değiştir şunun yerine şu daha uygun falan derseniz ve ya uyumsuzluk falan olur mu bir bakarsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler

Resim:http://i.hizliresim.com/4RzqaY.png

Şey bir de R9 270X mi R9 280 mi daha iyi yani birinin biti daha yüksek diğerinin çekirdek hızı.Sizce hangisi daha iyi.

• R9 280 daha iyidir. İşlrmcini 6300 yap. Zaten o.c. ile 6350'nin seviyesine çıkabirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayari ne icin kullanacaksin?
    Bence R9 280

• Çoğunlukla oyun ve günlük işler.R9 280 daha iyi ise onu alayım ama çekirdek hızında neden bu kadar fark var ve fark eder mi? Performansta.Bir de 6350ye gerek yok mu 6300 la OC yapsam sorun çıkar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straxien -- 11 Ekim 2014; 9:03:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Straxien

Çoğunlukla oyun ve günlük işler.R9 280 daha iyi ise onu alayım ama çekirdek hızında neden bu kadar fark var ve fark eder mi? Performansta.Bir de 6350ye gerek yok mu 6300 la OC yapsam sorun çıkar mı?

R9 280 daha iyidir.

Bit değeri dediğin bellek erişim yoludur. 1 Hertz de kaç bit veri transfer ettiğini belirtir. Bellek hızı * bit değeri veri erişim hızını verir.

GPU da ise paralel işlemciler vardır. Onda da işlemcinin gücünü GPU Hızı * Paralel İşlem Birimi * Mimari Katsayı gücü verir.

Burada mimari katsayıdan kasıt şudur. Mimari gelişim her işlem birimini güçlendirir. Yani eski seri bir kart ile yeni seri bir kart kıyaslanırken bu oran oldukça önemlidir. Buna HD5 serisi ile HD6 serisini örnek verebiliriz.

Yani hız tek başına bir etken değil. 270 in askerleri daha hızlı ama düşmanı 280 in çok daha fazla askeri var böyle düşün. Ayrıca Hız farkı kapatılabilir.

• Straxien kullanıcısına yanıt
    Hocam bence islemciyi 8320 e artirip ekran kartinida r9 280 dual x yaparsaniz super olun unutmayin 280 270x e gore ortalama oyunlarda 8 9 fps daha fazla verir buda karti cok zorlayan oyunlarda daha cok akiciligi saglayabilir 8 9 fps

• O zaman şöyle yapacağım işlemci X6 6300 daha iyi f/p ürünü ve 280 dual x alacağım.6350 aklımda kaldı ama gerek yoksa X6 6300 ve R9 280 Dual X li sistem 2019 tl tuttu.Bu sistem falan uyumlu olur demi güç kaynağı falan yeter.Ayrıca başka öneriniz olursa sevinirim.Bir de X6 6 çekirdekli mi ?

Edit: Ekran kartlarına bakarken R9 280 MSİ Gamingi gördüm 20 lira falan daha ucuz dual x'ten ve çekirdek hızı çok daha fazla onu mu tercih etmeliyim yoksa dual x daha mı iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straxien -- 11 Ekim 2014; 10:26:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Msi tercih et...

• Evet bana da MSİ çok daha mantıklı geliyor hem daha havalı :D Çok teşekkürler.
  • sapphire r9 280x vapor x de deneyebilirsin çok fiyat farkı yok
  • 280x Vapor X 900 lira değil mi? Bütçemin çok üstünde.
  • vapor x 840 civarıydı, ben dual x in OC versiyonuna bakmışım 800 yazıyodu da ondan önerdim, standart versiyonu 650 tl miş görmemişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnz_ksk -- 11 Ekim 2014; 12:08:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.