Şimdi Ara

20000 TL Sistem Tavsiyesi (her şey dahil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: arman09

Öncelikle çok teşekkür ederim öncelikle bende
    CM MASTERBOX 5 GM 750W 80+ BRONZE MODÜLER PSU, USB3.0 X 2 SUPERMİDTOWER KASA

Kasa var samsung evo 860 250gb ssdde var ve 1tb Toshiba 7200 hdd var bunları kullanabilirmiyim?
    Onlar varsa şöyle yapalım size:

İşlemci AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Kutusuz , Fanlı) 1.414,73 TL
    Anakart MSI B450 Tomahawk MAX 4133mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart 860,50 TL
    Bellek Crucial 8GB Ballistix Kırmızı 3000mhz CL15 DDR4 Ram (BLS8G4D30AESEK) 258,28 TL
    Ekran Kartı Gigabyte GeForce RTX2080 Super Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı 5.914,49 TL
    Monitör Aoc 27" G2790PX 1ms 144hz VGA,DPPort,HDMI FreeSync Gaming Monitör 2.067,36 TL

Ara Toplam : 9.130,20 TL
    KDV Toplamı : 1.643,44 TL
    Genel Toplam : 10.773,64 TL

• quote:

Peki ekran kartı nı rtx yapsak fiyat bunlarla beraber ne olur
    rtx ne yapsak?
  • Nvidia ekran kartı olsa diyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Nvidia ekran kartı olsa diyorum
    Şöyle olabilir:

İşlemci AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Kutusuz , Fanlı) 1 1.414,73 TL
    Anakart MSI B450 Tomahawk MAX 4133mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart 1 860,50 TL
    Bellek Crucial 8GB Ballistix Kırmızı 3000mhz CL15 DDR4 Ram (BLS8G4D30AESEK) 2 258,28 TL
    Ekran Kartı Inno3D GeForce RTX2080 Twin X2 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı 1 4.975,68 TL
    Monitör Aoc 27" G2790PX 1ms 144hz VGA,DPPort,HDMI FreeSync Gaming Monitör 1 2.067,36 TL

Ara Toplam : 8.334,60 TL
    KDV Toplamı : 1.500,23 TL
    Genel Toplam : 9.834,83 TL
  • Süper oldu tşkler

• quote:

Süper oldu tşkler
    Daha performanslı oldu bu sistem uzun süre değiştirmezsiniz
  • Son 1 ayda 2 kasa topladım ama ne söylesem yine de birileri bişeyler diyecek. Tartışmayı da sevmiyorum.Zaten hali hazırda bir tane davam var :( O yüzden birkaç tavsiyem olacak sonradan pişman olmaman, üzülmemen için.

Kasanın arkasındaki egzos fanın dışında bir fan takma. Sadece gereksiz gürültü yapıyor. Onun yerine ön tarafından içeriye iyi hava alan, tepesindeki havalandırma panelinde 2 veya 3 fan slotu olan power supplu yeri altta olan bir kasa seç. Isınan hava zaten fan olmadan kendi kendine tepeden uzaklaşır. Temiz havayı da kasan ön veya yan taraftan alır.

Neden fan takma mı diyorum? Kasa fanlarının her birinin soğutmaya etkisi maks %2 kadar. Belli belirsiz bir soğuma gerçekleştirmek için o gürültüyü dinlemeye inan değmiyor. Şuan bunu içinde 8 fan olan bir kasadan yazıyorum :D

Sıvı soğutma da alma. Çift fanlılar gürültü yapıyor. Tek fanlılar ise hava soğutmalardan daha zayıf. İyi bir tek fanlı hava soğutma al bence. Tavsiyem fsp windale 6.

Son olarak da yine sessizlik için power supply seçimini iyi yap. Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650w kullanıyorum. Çünkü 80+ gold full modüler.

Ve ekran kartını sıvı soğutmalı veya 3 fanlı almaya bak. Diğer tüm fanlardan kısarken neden ekran kartı fanı çok olsun ki dimi? Ekran kartı en çok ısınan parçan. İşlemciden 3 kat daha fazla güç tüketiyor. Bu da aslında 3 kat daha fazla ısınma potansiyeli olduğu anlamına geliyor. 3 fanlı aldığın zaman soğutma bloğun büyük olduğu için fanları yavaş hızda dönecektir. Tek veya çift fanlılar yük altında bağırmaya başlıyor.

O kadar para verip geceleri şarkı türkü söyleyen bir kasa istemezsin bence. İyi forumlar.

• sakın suan pc toplamayın eger bütçeniz 17 bin tl yi dovize çevirip amazondan alın daha kaliteli ürünler alırsınız türkiyeyi tercih etmeyin ufacık bir doviz artısında fiyatlar acayip arttı

17k yı euro alıp amazon.de den siparisi geçebilirsiniz

2700 euroya baya kaliteli sistem yapılşır amazondan yada 3134 euroya çıkıp 20 k ya bişiler yapmak var
  • Yarın sabah ürünleri linkleriyle beraber atabilirim.Ancak şimdiden söylemem lazım,o sisteme RX590...Nasıl diyeyim,fazla gelir. :D

İroni bu arada saldırmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih Güzey

Son 1 ayda 2 kasa topladım ama ne söylesem yine de birileri bişeyler diyecek. Tartışmayı da sevmiyorum.Zaten hali hazırda bir tane davam var :( O yüzden birkaç tavsiyem olacak sonradan pişman olmaman, üzülmemen için.

Kasanın arkasındaki egzos fanın dışında bir fan takma. Sadece gereksiz gürültü yapıyor. Onun yerine ön tarafından içeriye iyi hava alan, tepesindeki havalandırma panelinde 2 veya 3 fan slotu olan power supplu yeri altta olan bir kasa seç. Isınan hava zaten fan olmadan kendi kendine tepeden uzaklaşır. Temiz havayı da kasan ön veya yan taraftan alır.

Neden fan takma mı diyorum? Kasa fanlarının her birinin soğutmaya etkisi maks %2 kadar. Belli belirsiz bir soğuma gerçekleştirmek için o gürültüyü dinlemeye inan değmiyor. Şuan bunu içinde 8 fan olan bir kasadan yazıyorum :D

Sıvı soğutma da alma. Çift fanlılar gürültü yapıyor. Tek fanlılar ise hava soğutmalardan daha zayıf. İyi bir tek fanlı hava soğutma al bence. Tavsiyem fsp windale 6.

Son olarak da yine sessizlik için power supply seçimini iyi yap. Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650w kullanıyorum. Çünkü 80+ gold full modüler.

Ve ekran kartını sıvı soğutmalı veya 3 fanlı almaya bak. Diğer tüm fanlardan kısarken neden ekran kartı fanı çok olsun ki dimi? Ekran kartı en çok ısınan parçan. İşlemciden 3 kat daha fazla güç tüketiyor. Bu da aslında 3 kat daha fazla ısınma potansiyeli olduğu anlamına geliyor. 3 fanlı aldığın zaman soğutma bloğun büyük olduğu için fanları yavaş hızda dönecektir. Tek veya çift fanlılar yük altında bağırmaya başlıyor.

O kadar para verip geceleri şarkı türkü söyleyen bir kasa istemezsin bence. İyi forumlar.
    Yorum ve tavsiyeniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Üstün körü (tabii müsaitseniz), parçalarıyla beraber örnek bir sistem toplamanız mümkün mü ? Tavsiyeleriniz ışığında.

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

sakın suan pc toplamayın eger bütçeniz 17 bin tl yi dovize çevirip amazondan alın daha kaliteli ürünler alırsınız türkiyeyi tercih etmeyin ufacık bir doviz artısında fiyatlar acayip arttı

17k yı euro alıp amazon.de den siparisi geçebilirsiniz

2700 euroya baya kaliteli sistem yapılşır amazondan yada 3134 euroya çıkıp 20 k ya bişiler yapmak var
    Yurtdışı ürünlerinde garanti olaylarının nasıl işleyeceğini bilmemem ve bununlada uğraşmak istemeyişimden dolayı TR içi tercih ediyorum ki zaten Kıbrısta yaşıyorum. Bu işleri daha kötü bir hale sokuyor. Teşekkürler yinede tavsiyeniz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilqinturks

Yarın sabah ürünleri linkleriyle beraber atabilirim.Ancak şimdiden söylemem lazım,o sisteme RX590...Nasıl diyeyim,fazla gelir. :D

İroni bu arada saldırmayın.
    Sistem tavsiyenizi bekliyorum hocam
  • Ryzen 3900x
    Gigabyte x570 auros master
    16gbx2 3600mhz rgb ram
    Sapphire rx5700xt nitro
    Seasonic 750w 80 plus gold psu
    Corsair ll120 rgb 3 fanli paket
    Phanteks evolv x kasa
    Corsair h115i platinum rgb sivi sogutma
    2 adet Samsung 1tb 970 plus m2 ssd
    Corsair k95 rgb cherry red mekanik klavye
    Logitech g703 fare

Bu sistemi yazmistim. Full donanim ve kalite sistem bu. Tabi tercih sizin. Bana diger sistemler zayif geldi buna gore

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fare olarak yeni çıkacak olan razer viper ı tavsiye edebilirim

daha gelmedi ama tested on field yani sahada test edildi ve gaming e uyumlu yeni tıklama teknolojisi güzele benziyor

• https://www.itopya.com/nzxt-h500i-siyah-mavi-temp-cam-rgb-akilli-atx-kasa/

• Geriye kalan parayla ekipman ve monitör alınır.

• pm atıcam.
  • kullanım tarzınızda veri taşıma rendering dosya arşivi veya film koleksiyonu vs yoksa mve ssd almanıza gerek yok.

arkadaşıma da 20 bin tl ye topladık ama 3 tane mmve ssd koydu mesela abartı oldu yani mantık dışı. harcamak için harcadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaplanas

kullanım tarzınızda veri taşıma rendering dosya arşivi veya film koleksiyonu vs yoksa mve ssd almanıza gerek yok.

arkadaşıma da 20 bin tl ye topladık ama 3 tane mmve ssd koydu mesela abartı oldu yani mantık dışı. harcamak için harcadı.
    Bütün işlemler için 1 ssd kullanıcam, almışken en iyisi alayım diyorum. Oda 500gblık olacak zaten.

Bütün yorumlar için teşekkürlerimi sunuyorum tekrardan, parçalar kafamda ufak ufak oturmaya başladı.

AMD RYZEN 9 3900X
    GIGABYTE X570 AORUS ULTRA (Master'e o kadar para vermek istemedim, wifi özelliği olduğu için bunu seçtim.)
    GIGABYTE 32GB(4x8) AORUS RGB 3200Mhz CL16 DDR4 RAM
    SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+
    SAMSUNG 970 500GB NVMe M2 SSD

Hala karar kılamadığım bir kaç husus var;

PSU ( Kasa ile birleşik mi alsam yoksa ayrı mı, ayrı alacaksam neye dikkat etmem gerek kaç Wluk psu bakmalıyım)
    Sıvı Soğutma ( Şimdilik işlemcinin içerisinden çıkan soğutmayı kullanmaya karar verdim, aciliyeti olmadığı için iptal ettim. Tekrar eklenebilir)
    Kasa (Model seçmekte çok zorlanıyorum, çünkü neye göre bakacağımı bilemiyorum. Bu gidişle TT P3e mahkum olucam gibi)
    Monitör ( Bazı arkadaşlardan 1080P olduğundan yakındılar Samsung 49" monitörün lakin tavsiyede bulunmadılar, buda beni şüpheye düşürdü.)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.