Şimdi Ara

2001-2002-2003 1.6 VTEC ES İLE LS ARASINDAKİ FARK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
49.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yakın zamanda bu model aralığında bir honda almayı düşünüyoruz, aracı kullananlardan artı ve eksilerini öğrenebilirmiyim? mesela konfor yakıt (özellikle lpg)? 1.4 kötümüdür? bide bu iki donanımda farklar nedir? benim gözüme ilk çarpan ls lerin çoğunda jant kapağı olması, şimdiden teşekkürler...

• ES üst donanım paketdir. Bildiğim kadarıyla LS'ye göre fazlalıkları:
    15" jant ve lastik (LS'de 14"),
    Sis farları (LS'de yok),
    Sunroof (opsiyonel olabilir. LS'de opsiyonel olarak bile değil, yan sanayi taktırılabilir, orjinal gibi olmaz),
    Arka tekerlerde de disk fren (belki). (LS'de ise kampana tipi),
    Sürücü kol dayama (LS'de yok),
    Orta konsolda bardak gözleri kapaklı (LS'de kapaksız),
    Muhtemelen CD-Radyo(+ kasetçalar ?) ve belki 6 hoparlör (LS'de Kasetçalar-Radyo, 4 hoparlör),

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 12 Mart 2011; 7:26:44 >
  • teşekkürler..
    diğer sorularıma cevap vericek yokmu arkadaşlar bi hondacı daha katılıcak aranıza :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgk90
    ..... kullananlardan artı ve eksilerini öğrenebilirmiyim? mesela konfor yakıt (özellikle lpg)? 1.4 kötümüdür?

Bakımları aksatılmayıp, periyodik değişimleri zamanında yapılmış ise 2002-2005 model 1.6 VTEC Civic'ler sınıfında en az yakan araçlardan biridir. Dolayısıyla LPG tüketimi de düşüktür. Sakin sakin, şehir içi kullanımda 100 km'de 9-10 litre LPG tüketim değeri vardır. Yine 90-100 km/saat sabit hızda şehirler arası uzun ve düz yol kullanımında LPG tüketimi 8 litre'nin altındadır. Bunları son 2,5 yılı LPG'li 7 yıllık bir Civic kullanıcısı olarak yazıyorum.

KONFOR konusu ise göreceli bir kavram. 90-100 km/saat'in üzerindeki hızlarda içeri aldığı motor ve özellikle lastik-yol sesi beni rahatsız ediyor. Hız arttıkça gürültü de artıyor. 200 km'lik bir otoyol-duble yol kullanımının sonunda yorulmuş hissediyorum. Bu yorgunluk biraz da araç yüksekliğinin düşük ve oturma konumunun yere yakın olmasından kaynaklanıyor. Bunun dışında beni rahatsız eden bir tarafı yok. İç hacmi sınıfına göre BENCE yeterince geniş ve arka tarafın ortası tamamen düz, yani içeri doğru bir mil çıkıntısı yok.

• çok teşekkür ederim güzel yazmışsınız, bizim renault 19 dan sonra baya konforlu gelr sanırım :)
  • Bir kaç noktayı düzeltmek isterim, ilk çıkan civicler yani makyajsız kasalar da arka disk fren yok, kapaklı bardak tutucular yok, sunroof yok, bunlar 2003 yılından itibaren eklendi. Ancak bazı 2003 modellerde bulunalilir çünkü kaporta makyajı yapılmadan önce bu donanımsal eklentiler yapılmıştı ama çok az bir araçta var, yani bulmak zor. Gelelim LS ile ES'nin farklarına. 2002 model civic ES kullanıcısı olarak kendi model yılıma ait donanımları yazacağım, çünkü maklajlı kaslarda donanım eklemeler oldu. ES'nin artıları; 15" alaşım jant, otomatik klima (LS'de manuel), aynalarda ısıtma, sürücü koltuğunda kol dayama (makyajlı kasalardakinden farklı, otobüs koltuklarındaki gibi), far yıkama, deri direksiyon ve vites topuzu, orjinal alarm. Bence ES donanımı tercih edin, çünkü 2. el olunca arada fiyat farkı yok denecek kadar az oluyor. 2003'ten itibaren üretilenlerde; kol dayama normal arabalardaki gibi orta konsolun devamında eşya saklama gözü içerecek şekilde yapıldı, arka frenler disk oldu, optitron göstergeler kondu, koyu renk araçlarda açık renk iç döşeme kullanıldı, sunroof seçeneği eklendi (ES'nin otm. viteslilerinde standart, diğerlerinde opsiyonel), jantların şekli değişti, far yıkama kaldırıldı, ES'lere cd çalar eklendi, direksiyon sisteminde iyileştirme yapıldı, bardak tutuculara kapak eklendi, vitesin şekli biraz değişti. Aklıma gelenler bunlar. Makyajlı kasa kullanan varsa, makyajlı kasada ES ile LS arasındaki farklar nedir daha net yazabilir.

Motor olarak 1.4 yok bu kasada, sadece 1.6 110 hp motor var. Performans ve yakıt tüketimi olarak o yıllarda rakiplerinin hepsinden üstündü. Biz 9 yılı aşkın süredir kullanıyoruz. Şimdilerde 170000 km yi geçti, daha motoruna anahtar değmedi. 142000 kmdeyken LPG taktırdım, hiç sorun yaşamadım. Şehiriçi otm. vites ile 100 kmde 9-10 lt gaz tüketirsin, buda 2,31 TL'lik aygaz ile kmde 22-23 kuruş anlamına gelir. Bu güne kadar ön amortisörler değişti (Antalya'da düzgün yol bulmak çok zor), diskleri daha yeni 170000 km bakımında değiştirdim, arka kampanalar daha ellenmedi bile. avrupa araçlarla kıyaslayınca çok sorunsuz bir araç. Zorlu koşullarda güvenle kullanabilirsiniz, tampon seviyesinde suya girmekten tutun da yaz sıcağında yüklü bir şekilde zorlu ve yokuş dağ yollarında gitmeye kadar (yaşadığım tecrübelerden örnek verdim). Bugüne kadar o kadar zorlanmaya rağmen hararet göstergesinin 1 milim yukarı çıktığını görmedim, LPG taktırıncaya kadar bir kere bile motora su eklemedim, motorun hiçbir yerini kapatmadan yıkamacılardaki tazzikli tabancalarla motoru yıkıyorum ve hemen ardından hiç sorun olmadan tek marşla çalışıyor. İç hacimi oldukça geniştir. Otm. vitesin performansı ve yakıt tüketimi aynı dönemdeki rakiplerinden yine çok üstündür.

Bu kadar övgü yeter, gelelim eksilerine; yol sesi fazla alır, süspansiyon konforu avrupa araçlara kıyasla düşüktür, bagajı biraz küçüktür, direksiyon biraz geç tepki verir (belki makyajlılarda direksiyon sistemindeki iyileştirme bu yönde olmuştur !). Artısı eksisinden fazla bir araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzitusi -- 17 Mart 2011; 11:21:08 >

• valla bende çok merak ediyorum arasındaki farkları bende de 2001 1.6 VTEC LS var (ruhsatta öyle yazıyor). ES de sayılan bütün özellikler benim aracımda da var. anlamadım bu işi. 15" alaşım jant, otomatik klima, aynalarda ısıtma, sürücü koltuğunda kol dayama, far yıkama, deri direksiyon ve vites topuzu, alarm, 4 cam otomatik, 4 hava yastığı, kumaş koltuk, bardak koymalık,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgk90

arkadaşlar yakın zamanda bu model aralığında bir honda almayı düşünüyoruz, aracı kullananlardan artı ve eksilerini öğrenebilirmiyim? mesela konfor yakıt (özellikle lpg)? 1.4 kötümüdür? bide bu iki donanımda farklar nedir? benim gözüme ilk çarpan ls lerin çoğunda jant kapağı olması, şimdiden teşekkürler...

markanın pek çok modeli var hangisini almak istiyorsunuz
  • Bende 2001-2003 arasi lpg li otomatik civic bakiyorum. ilk arabam olacak nasipse. Tavsiye eder misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende 2001 i vtec var komple temizlik boyasi yapıldı otomatik klima merkezi kilit alarm 4 cam otomatik
    Hic lpg takilmamis 1.4 ilginu çekerse msj at 0538 813 21 02

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.