Şimdi Ara

2001 BORALAR 8 VALF MI YOKSA 16 VALF MI?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HALEN ÜRETİMDE OLAN BAZI GOLFLERİN 16 VALF OLMADIĞINI BİLİYORUM.Bİ ARA 2001 MODEL BORA ALACAKTIK NASİP OLMADI.ACABA BU MODEL BORALAR KAÇ VALF?BİLEN VAR MII?

• 99-2002 arası 8V, 2002 den sonra 16V olarak çıktı. Pasific modelleri çıkmasıyla 16V motor piyasaya sürüldü
  • quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

99-2002 arası 8V, 2002 den sonra 16V olarak çıktı. Pasific modelleri çıkmasıyla 16V motor piyasaya sürüldü

şu işe bak.bizde şu anda 98 model 1.6 16 valf corolla var.bırak corollayı ford eskortta bile 16 valf motor var.anlamadığım şu.niçin vw gibi bir firma halen 8 valfli eski nesil motorlu araçlarıda üretiyor?doğan bile üretilmeye devam etseydi belki de 16 valfli yeni nesil motorlu arabalar çıkaracaktı?kimbilir!
  • Daha çok satış yapsın diye bence çünkü 8v teknolojisi eski oldugu için fiyatları iyi olur ve bu yüzden alıcısı daha çok olur
    quote:

Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

99-2002 arası 8V, 2002 den sonra 16V olarak çıktı. Pasific modelleri çıkmasıyla 16V motor piyasaya sürüldü

şu işe bak.bizde şu anda 98 model 1.6 16 valf corolla var.bırak corollayı ford eskortta bile 16 valf motor var.anlamadığım şu.niçin vw gibi bir firma halen 8 valfli eski nesil motorlu araçlarıda üretiyor?doğan bile üretilmeye devam etseydi belki de 16 valfli yeni nesil motorlu arabalar çıkaracaktı?kimbilir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihSultan -- 5 Şubat 2007; 22:28:36 >

• vala gayet dogal yenı audi a3 lerde 8valf nıye bole yapıyolar anlamıyorum
  • yeni lada bile 16v
  • hocam 2002 sonrası 16 v. tereddüt ettiğin bora olursa aç motoru bak kocaman 16 v yazar. kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: karenin

hocam 2002 sonrası 16 v. tereddüt ettiğin bora olursa aç motoru bak kocaman 16 v yazar. kolay gelsin

evet kardeşim bizdede 2000 bora vardı 16V di. bir yerinizden 8V diye uydurmayın lütfen.Hem aracı kullanmamışsıınız.hemde fikir beyan ediyorsunuz
  • Şu an 2007 model Golflerde bile 8 V seçeneği var. Seçenek diyorum dikkat edin. Madem öle 8V olanı almayın.

Ama yıllardır hep geliştirilmiş çok harika bir motordur. Valve anlamını bilmeyenler yorum yapmasın lütfen...
  • vw'nin 102 hp 8v'lik motoru halen seat leon'da ve altea'da kullanılmakta. sanırsam 2007 model golf ve audi a3'lerde de aynı motor var. ( 1.6 fsi olanlar değil tabi)

bu motorlar çok yakıyomuş galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: porcelain

vw'nin 102 hp 8v'lik motoru halen seat leon'da ve altea'da kullanılmakta. sanırsam 2007 model golf ve audi a3'lerde de aynı motor var. ( 1.6 fsi olanlar değil tabi)

bu motorlar çok yakıyomuş galiba.

1.2 motorlar dahi 16 valf.mesela albealar.
  • öncelikle üslubunu düzelt burası kahvehane değil. senin karşında çocuk yok. "bir yerinizden uydurmayın" gibi tabirler kullanamazsın dikkat et. varsa bir bildiğin getirir gösterirsin. ispat edersin biz yanlış biliyorsak eyvallah deriz. ama derdin kavga etmek ağız dalaşına girmekse yanlış yerdesin bunun için sokaklar daha uygun mekan. bu forumda kimsenin sokak ağzıyla konuşmaya hakkı yok.
    quote:

Orjinalden alıntı: erdor

quote:

hocam 2002 sonrası 16 v. tereddüt ettiğin bora olursa aç motoru bak kocaman 16 v yazar. kolay gelsin

evet kardeşim bizdede 2000 bora vardı 16V di. bir yerinizden 8V diye uydurmayın lütfen.Hem aracı kullanmamışsıınız.hemde fikir beyan ediyorsunuz

• quote:

2001 model Bora Comfortline arabamız vardı. Sıfır almıştık ve 5 sene boyunca bindik. 8valfdi.

(valve = sübap, demektir. 8v lerde silindir başına 2 valf , 16v lerde silindir başına 4 valf vardır.
    Yani, 8V modellerde 1 emme, bir de egzost valfi bulunurken, 16V modellerde 2emme 2 de egzost valfi bulunur. yukarıdaki mesajlarda birisi "bilmiyorsanız yazmayın demişti, ona ithafen yazdım)

maalesef 1999-2002 arası Tüm bora lar 8 valfdir. sanırım sen çok bildiğin için seni keklemişler 16 valf diye.

çünkü nerde keklenen var dikkat et çok bilenlerdir.

Evet boramız kazada pert olunca yerine peugeot 307hdi aldık (eniştem).
    Tabii ki boranın yerini tutmadı ama olsun.
    Şu an ben de elimdeki poloyu satıp bir 2002 bora almayı, ancak yakıt tüketimini düşürmek için tüp taktırmayı düşünüyorum ne dersiniz bu konuda.

Bir Dipnot: 8 valve araç 16 valve'ye göre %10 daha fazla yakıt tüketiyor bilginize.

düzenleme: açıklamayı geliştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 9 Şubat 2007; 0:58:22 >

• Sevgili climanjaro.

Açıklaman için teşekkürler. Çok incesin...
    quote:

valve = sübap, demektir. 8v lerde silindir başına 2 valf , 16v lerde silindir başına 4 valf vardır.
    Yani, 8V modellerde 1 emme, bir de egzost valfi bulunurken, 16V modellerde 2emme 2 de egzost valfi bulunur. yukarıdaki mesajlarda birisi "bilmiyorsanız yazmayın demişti, ona ithafen yazdım)
  • golflere 16v li motor 2001in 11.ayında geldi dostum aynı anda boraya gelmiş olsa 2001 sonunda alınmış bi boranın 16v olması imkansız değil
  • Merhaba arkadaşlar;
    Benim akrabada 2004 pasific 1.6 BORA var.Ama onun arabası 8v bu nasıl oluyor acaba.Bazı arkadaşlar 2001-2002'den sonrası 16v diyolar ama bahsettiğim arac 8v.
    Yoksa o yıllarda (2004 vs.) karışık üretim yapılmış olabilir mi?Çünki bizimkinin modeli 2004 hafife alınacak bir modelde değil yanii.

Böyle bir gerceği sizinle paylaşmak istedim.SAYGILARIMLA...
  • quote:

öncelikle üslubunu düzelt burası kahvehane değil. senin karşında çocuk yok. "bir yerinizden uydurmayın" gibi tabirler kullanamazsın dikkat et. varsa bir bildiğin getirir gösterirsin. ispat edersin biz yanlış biliyorsak eyvallah deriz. ama derdin kavga etmek ağız dalaşına girmekse yanlış yerdesin bunun için sokaklar daha uygun mekan. bu forumda kimsenin sokak ağzıyla konuşmaya hakkı yok.
    quote:

quote:

hocam yanlış anlaşılmasın laflarım orda size bir itam yok.eğer yanlış anlaşıldıysa lafım kusura bakmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: bluecat

Merhaba arkadaşlar;
    Benim akrabada 2004 pasific 1.6 BORA var.Ama onun arabası 8v bu nasıl oluyor acaba.Bazı arkadaşlar 2001-2002'den sonrası 16v diyolar ama bahsettiğim arac 8v.
    Yoksa o yıllarda (2004 vs.) karışık üretim yapılmış olabilir mi?Çünki bizimkinin modeli 2004 hafife alınacak bir modelde değil yanii.

dostum 2001 sonu motorlar 16v e geçmedi sadece o seçenek geldi yani iki motor da bulunabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: agiegas

quote:

Orjinalden alıntı: bluecat

Merhaba arkadaşlar;

dostum 2001 sonu motorlar 16v e geçmedi sadece o seçenek geldi yani iki motor da bulunabilir

Heee tamamdır arkadaşım cvpladığın için saol.iyi forumlar

• Benim bildiğim Pasific modeli çıktıktan sonra 16V motor kullanılmaya başlandı. Ayrıca zamanında bora kullandım. Kapputunu açıp baktığımda 8V yazıyordu. Bilmem anlatabildim mi erdor arkadaşım....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.