Şimdi Ara

2001 model civic vtec Nasıl ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

Orijinalden alıntı: ilker621

hocam cruze lar benimde hoşuma giden bir araç ama türkiyeden çekilmiş olmaları beni düşündürüyor

Her şartta 2001 civic ten kat kat iyidir bence

2 sene önce Cruze sahibiydim ve sattım.

Her şartta derken hangi her şartta onu anlayamadım.

Cruze'un performansı vasat, fren mesafesi vasat, otomatiği vasat, yan ayna görüşü vasat, yakıt tüketimi vasat.

Bu saydıklarımın hepsi 2001 Civic'de Cruze'un en az 2 katı daha iyi durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzakdağ

15 yaşında arabanın cacığı çıkmıştır,şöyle süper böyle sağlam şöyle sorunsuz palavralarını dikkate alma, en çok masraf çıkaracağı yaşlarda çünkü.. 30 bin az para değil..

Eğer doğru kişiden alınırsa Honda sorun çıkaracak araba değil.

Yukarıda arkadaşın dediği gibi 9 bin liralık masraflar falan hikaye yok öyle bir şey.

Araç full servis bakımlı ve değişen eden her parçası yetkili serviste değiştiyse hiçbir sorun olmadan binilir. 10 binde bir periyodik bakım yeterli.

Aracın bozulacak donanımı yok zaten. Sadece hayati donanımlara sahip. Keyfi donanımlar arıza çıkaran donanımlar oluyor genellikle, o da yok dediğim gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Focus 2 megane 2 cruze jetta astra h paralara bulursanız alın(fiyatlar çok yükseldi o paraya var mı yok mu bilmiyorum) Hepsi civici 3e katlar bu araçların. Beğenirseniz iç konsolunu primerada çok güzel araçtır.

Civicin artıları:
    Performans
    Sorunsuzluk
    Süspansiyonu çok güzel
    Başka bir şeyi yok. Yalıtımda donanımda detayda sınıfta kalıyor.

Saydığınız arabaların hepsini 3 aşağı 5 yukarı aynı seneye ait arabalar olarak kabul ediyorum. Tek tek senelerine bakmadım.

O senenin Focusları kesinlikle Civic'den daha üstün değil. Kokpit rezalet bir tasarıma sahip, ışıklandırmalar demode ve ciğeri Civic kadar uzun değil.
    Megane'ı dalga amaçlı yazdığınızı düşünüyorum, yorum yapmayacağım.
    Cruze hakkındaki yorumumu yukarıda yazdım. Tek artısı yalıtımı bana göre. Eksisi bolca...
    Jetta ise direksiyonu inanılmaz hissiz. Kimisi böyle sever, yolu hissetmek istemezler. Eğer konu sahibi de bu düşüncedeyse Jetta alınabilir.
    Astra H bu saydığınız arabalar içinde en güzeli. Fakat yine performans konusunda Civic'in gerisinde kalıyor. Ama sürüş zevki güzeldir.

Civic'in artılarına da muhalefet etmeden duramayacağım.

Süspansiyonu çok güzel demişsiniz fakat benim en eleştirdiğim noktası süspansiyonları. Aralığı az ve sert. Sanki araç spor araç olarak üretilmiş o sırada süspansiyonları takılmış da sonradan aile arabasına çevrilmiş gibi hissettiriyor.

• IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Kişiden kisiye gore degisir ustam bu dediklerin. Tabi bir de beklentiyle alakali. Saniyorum yol tutusu iyi olsun diye sert yapmışlar suspansiyonlari. Cok asiri sert degil. Konforlu da degil hani. Bmwden anlamam. Ama sportif karakterli oldugundan sert araclar diye bilinir. Tasarim bakimindan hala daha gideri var evet. Bir de japonlar yalitimi kotu diye elestirilir. Yenilerde durum nedir bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

Orijinalden alıntı: ilker621

hocam cruze lar benimde hoşuma giden bir araç ama türkiyeden çekilmiş olmaları beni düşündürüyor

Her şartta 2001 civic ten kat kat iyidir bence

2 sene önce Cruze sahibiydim ve sattım.

Her şartta derken hangi her şartta onu anlayamadım.

Cruze'un performansı vasat, fren mesafesi vasat, otomatiği vasat, yan ayna görüşü vasat, yakıt tüketimi vasat.

Bu saydıklarımın hepsi 2001 Civic'de Cruze'un en az 2 katı daha iyi durumda.

Fren ve performans konusunda 2001 civic in en az 2 kat daha iyi demeniz komik. Hemen hemen aynı paraya 2011 cruze almak varken 2001 civic almanın hiçbir mantığı olamaz. Cruze sürerken en azından arabaya biniyorum dersiniz ve güvende hissedersiniz.

• IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Bu lafı pek sevmem ama Cruze 2001 civic' inde 2007-2008 kasa olan civic' inde içinden geçer.Tek eksisi performansı ve yakıt tüketimi olabilir ondada kullananlar performanstan memnun olduğunu belirtiyor genelde.Performans düşüklüğünde bildiğiniz üzere aracın ağırlığının etkisi büyük.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Focus 2 megane 2 cruze jetta astra h paralara bulursanız alın(fiyatlar çok yükseldi o paraya var mı yok mu bilmiyorum) Hepsi civici 3e katlar bu araçların. Beğenirseniz iç konsolunu primerada çok güzel araçtır.

Civicin artıları:
    Performans
    Sorunsuzluk
    Süspansiyonu çok güzel
    Başka bir şeyi yok. Yalıtımda donanımda detayda sınıfta kalıyor.

Saydığınız arabaların hepsini 3 aşağı 5 yukarı aynı seneye ait arabalar olarak kabul ediyorum. Tek tek senelerine bakmadım.

O senenin Focusları kesinlikle Civic'den daha üstün değil. Kokpit rezalet bir tasarıma sahip, ışıklandırmalar demode ve ciğeri Civic kadar uzun değil.
    Megane'ı dalga amaçlı yazdığınızı düşünüyorum, yorum yapmayacağım.
    Cruze hakkındaki yorumumu yukarıda yazdım. Tek artısı yalıtımı bana göre. Eksisi bolca...
    Jetta ise direksiyonu inanılmaz hissiz. Kimisi böyle sever, yolu hissetmek istemezler. Eğer konu sahibi de bu düşüncedeyse Jetta alınabilir.
    Astra H bu saydığınız arabalar içinde en güzeli. Fakat yine performans konusunda Civic'in gerisinde kalıyor. Ama sürüş zevki güzeldir.

Civic'in artılarına da muhalefet etmeden duramayacağım.

Süspansiyonu çok güzel demişsiniz fakat benim en eleştirdiğim noktası süspansiyonları. Aralığı az ve sert. Sanki araç spor araç olarak üretilmiş o sırada süspansiyonları takılmış da sonradan aile arabasına çevrilmiş gibi hissettiriyor.

Focus 2 megane 2 diye belirttim. 2004 2005 Model araçlar yani. İçinden geçerler civicin. Sadece civicin en mantıklısı olduğunu göstermek için yazmışsınız.

Cruzeun frenleri nasıl daha kötü oluyor?
    38.3 metre cruze
    40.2 metre civic
    38 metre megane 2

Cruze dediğin araba ilk çıktığında sınıfındaki en yüksek kaza testi puanını almıştı. (Fd6 kaza ilk çıktığında 4 yıldız aldı. Arkasından güncelleme geldi ve yine 4 yıldız aldı. Hatırlatayım dedim) Tasarım desen yesyeni araç. Yol tutuşu yine 15 senelik civicten daha iyi. Siz cruze kullandığınıza emin misiniz? Eksisi sertliği ve performansı olur bu karşılaştırmada.

Beğenmediğin meganeda 6 havayastığı, dijital klima, kartlı çalıştırma var. Kaza testinden 5 yıldızı ve geniş amortisörlü bir bagajı var. Arkada davlumbazı ve yol bilgisayarı var.

Jettayı eleme sebebine güldüm. Civicin diğerlerinden eksiklerinden bahsederken detay, kalite deyip geçiyoruz ama inanılmaz farklar var. Mesela jetta ile farklarını yazayım. Ayrıntılı yol bilgisayarı, yalıtımı, amortisörlü torpido gözü, daha sert vernik(civicteki gibi toz üfleyince çizilenden değil), daha kalın sacı(en ufak doluda pert olmaz), amortisörlü arka ön kaput, ön arka kaput izolatörleri, donanım göre arka havalandırma kanalı, donanıma göre çift yönlü dijital klima, 8 havayastığı, abs, asr direksiyon üzerinden tuşlar, donanıma göre 8 hoparlör ve kaza testinden 5 yıldızlı. Tasarımı söylememe gerek yok. Civic oldukca eski duruyor jettanın yanında. Bu sadece jetta ile olan karşılaştırmasıydı. Kim takar uyduruk direksiyonu? Ki yolu direksiyondan sürekli olarak hissetmek iyi değildir. Bir süre sonra yoruyor. Mondeo ve almera ve clio 4ten dolayı o farkı iyi biliyorum.

Performans performans diyorsunuzda 110 beygir 1.6 arabayla neyin kafasını yaşıyorsunuz? Pistemi çıkacak bu adam? Düz atmosferik araba hafif olduğu için hızlı gidiyor. Tüm olay bu.

Civicin süspansiyonlarını beğenmiyorsanız almeraya binin lütfen 15" jantlarla çok konforlu geldi bana. Çukurları hissettirmiyordu. Lastiklerden dolayıda olabilir tabi ki ama orjinal ebatlar olduğu için önemi yok. Gerçi almerayla aynı ebatlara sahip. Ve almera taş gibi esnemiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uzakdağ

15 yaşında arabanın cacığı çıkmıştır,şöyle süper böyle sağlam şöyle sorunsuz palavralarını dikkate alma, en çok masraf çıkaracağı yaşlarda çünkü.. 30 bin az para değil..

Eğer doğru kişiden alınırsa Honda sorun çıkaracak araba değil.

Yukarıda arkadaşın dediği gibi 9 bin liralık masraflar falan hikaye yok öyle bir şey.

Araç full servis bakımlı ve değişen eden her parçası yetkili serviste değiştiyse hiçbir sorun olmadan binilir. 10 binde bir periyodik bakım yeterli.

Aracın bozulacak donanımı yok zaten. Sadece hayati donanımlara sahip. Keyfi donanımlar arıza çıkaran donanımlar oluyor genellikle, o da yok dediğim gibi.

o dediğinde çok zor be hocam, doğru kişiden alınan her araba iyidir ama doğru kişi çok zor denk gelir, geri kalan çoğu cacık olmaya başlamış haldedir. zaten ne kadar bakımlı da olsa yılların yorgunluğu üstündedir. hem istediği kadar bakımlı olsun 30 bin tl hakkı olmamalıdır..

• Sırf logosu Honda diye , 2001 model arabaya (yani 15 yaşında) arabaya 30 bin tl verilir mi iyi düşünmek lazım.

Hiçbir donanım kullanamazsın, düşük kilometreli bulamazsın.
    Satarken abi bunda motorun içinde bir motor daha var vitek açıyor uçuyorum kaçıyorum algısı verirsin o başka tabi.

iyi düşünmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhn2355

Bu lafı pek sevmem ama Cruze 2001 civic' inde 2007-2008 kasa olan civic' inde içinden geçer.Tek eksisi performansı ve yakıt tüketimi olabilir ondada kullananlar performanstan memnun olduğunu belirtiyor genelde.Performans düşüklüğünde bildiğiniz üzere aracın ağırlığının etkisi büyük.

Söyleyinde yavaş geçsin :)) Benım sordugum cruze kullanıcıları en son bela okuyordu şevo ya ama nedendırkı hiç civic ine bela okuyanını görmedim civic satıp civic alan adam tanıyorum. Yedek parça bolluğu 2. el pıyasası sorunsuzluk yakıt tuketımı konforu vs olarak artılar civic in daha fazla. Eleştirilebilecek tek kötü yanı civicde ses yalıtımı yok buda sadece serpme asfaltta bellı edıyor kendını geri kalanı 40-60 bın bandındakı aşırı paket bollugu aramayanlar için c segmentte sınıfının en guzel aracı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.