arkadaslar merhaba. foruma yeni katildim. konuyla ilgili diger basliklari okudum ama bi karara varamadim:( ben azerbaycanda yasiyorum. 40 gun once 2001 model 170bun kmde bir passat aldim. aracim 1.8t 170 hp. buraya amerikadan getiriliyor bu arabalar. bu araba benim ilk arabam dolayisiyla motor konusunda acemiyim.. araci aldigim zaman castrol marka yag koydurmustum. 2000 km sonra kontrol etmek aklima geldi:( dun cubukla kontrol ettim . ilk once guzelce pceteyle temisledim sonra yaga batirip cikardigimda cubukta hic yag olmadigini gordum. birkac defa denedim ama ayni sonucu aldim.. motordan herhang bir ses gelmiyor yag lambasi yanmiyor ve mavi duman da cikmiyor. acaba benmi biseyleri yanlis yapiyorum anlamadim. ustadalr bana bi yol gosterirse cok sevinirim.. simdiden teekkurler...
Motor sıcakken stop ettiğinizde tam 2 dk bekleyip yağ ölçümünü tekrar yapın. Mümkünse süre 3 dakikayı geçmesin. En ideal yağ ölçümü bu şekilde 2 ile 3. dk.lar arasında yapılır. Motor soğukken baktıysanız bütün yağ kartere süzüldüğü için yağı eksik görmüş olabilirsiniz. (Ki bu durumda bile çubukta hiç yağ olmaması normal değil gibi..) Bu kontrolde de yağ eksikse servise ya da iyi bir ustaya baktırın. Genelde bu motorlar sorun çıkarmaz, oldukça sağlamdır ama ihmal etmeyin..
*** Aracı uzun süre park ettiğinizde, park yerinde yağ damlaması ya da aracın altında herhangi bir yerde sızıntı falan gördünüz mü?
Sürekli 5000 devir gezinsen bile 2000 km de yağın bitmesi hiç normal değil.
kontagi kapatip 5 dakka bekleyip denemistim. cubugu ilk cikardigimda yag oluyo. temizleyip tekrar denedigimde cubuga yag bulasmiyo. anlamadigim yag bu kadar azaldiysa ikaz isigi niye yanmiyo. 2 gundur acaip moralim bozuldu yemeden icmden kesildim. hic yormuyorumda arabayi normal suruyorum. bugun firsatim olursa bi ustaya gosterecem neymis bakalim bizimkinin derdi...
Yağ eksikken lamba yanmaz. Yağ neredeyse bitecekken yada yağlama sisteminde arıza varsa yanar. Aracınız büyük ihtimal fazlaca yağ eksiltiyor, tamamlayıp sık sık kontrol edin. Turboda da sorun olabilir, kötüsü motor bitmiş de olabilir.
Arkadaşım öncelikle aracınız hayırlı olsun kullandığınız yağın numarası önemli bu araç turbo ve yüksek devirli olduğu için tam sentetik yağ kullanmalısınız diye biliyorum bence konuyu enine boyuna araştırarak en uygun yağı koymalısınız aksi taktirde motorunuzda farklı arızalar meydana gelebilir saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme