Şimdi Ara

2001 primera klima yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 2001 primera comfort aldım.arac klima kapalıyken peteklerden üflüyor bu normalmi.ilk defa kullandığım için anlamadım.yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar araçta yarı otomatik klima var . Öncelikle fan kapalı olsa bile üst taraftaki havalandırma peteklerinin olduğu yerde, petekleri açma kapama ve kırmızı mavi renkte olan bir ayar çubuğu bulunur. Mavi demek dışarıdan soğuk hava alması kırmızı ise içerideki havayı üflemesi anlamına gelir. eğer mavide tutarsanız kışın giderken gelen havayı ılıştırır eğer hava yönünü başka birşyere verirseniz oradan buz gibi hava üfler. Mümkün mertebe kırmızıda tutun.

Klima konusundada size yardımcı olayım. Resimde numaralandırdım herşeyi

1. numara klima açma kapama düğmesidir. Klimayı yazın soğutma kışında buğu çözmede kullanabilrsiniz .
    2 3 numara fan hızı ayarı 1-4 kademe arasıdır.
    4 numara havanın içeride sirküle etmesini sağlar. ben genelde önümdeki aracın egzoz gazını solumamak için sıkışıkl trafikte kullanırım.
    5 numara arka cam rezistansıdır.
    6 numara önemli ben kaloriferi auto konumunda kullanmanızı öneririm açıklamasını daha sonra yapacağım
    7 numara ön cama hava verir
    8 numara kışın ısıtmada ve cam çözmede kullanılır kışın bu konumda kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer yüzünüze doğru verirseniz gözleriniz kurur rahatsız eder.
    9 ayağa hava üfler
    10 yüze ve arka tarafa doğru hava üfler yazın klimayı çalıştırdığınızda bu konumda kullanmanızı öneririm.

Şimdi gelelim inceliklere.

Öncelikle aracın kaloriferininin sıcaklığı 18 ile 32 derece arasında ayarlanır. Bizim bundan önceki aracımızda otomatik klima falan olmadığı için yazın 18 e kışında 32 derecede kullanırdık. Bu tamamen size eziyet olur çünkü 32 dereceye getirip 1 kademeye getirdiğinizde siz öndekiler çok sıcaktan bunalır rahatsız olur arkadakiler ise üşür.

Mesela sabah soğukta arabayı çalıştırdınız .ısıtma için hava yönlendiriciyi 8 konumuna getirip 27 dereceye ısıyı ayarladıktan sonra 6. numaradaki auto tuşuna basın . Yalnız buradaki unutmamanız gereken şey KLİMADA DEVREYE GİRER klimayı kapatmak için ac tuşuna basın soldaki ekranda ac yazısı kalkacak.önce fan motoru üşümemeniz için 1. kademede çalışacak ve motor biraz ısındıktan sonra maksimum güçte çalışmaya başlayacaktır.ortamın sıcaklığı arttıkçada yavaş yavaş kalorifer devrini düşürecektir .

Ön camda veya camlarda buğu oldu çözmek istiyorsunuz. bunun içinde 7 konumuna getirin ısıyı isteğinize göre ayarlayın çok sıcak veya çok soğuk olmasına gerek yok her ısıda çözer. fanı kendiniz 3 numaralı tuşa basarak 4. kademeye getirin. hava yönlendirici 7 . konumda olduğu için otomatik olarak ac( klima) devrede olacaktır ve en kısa zamanda ön camdaki buğular gidecektir.
    ayrıca burada bir dip not eklemek isterim hava yönlendiriciyi 8 konumundan veya 9 10 farketmez, 7 konumuna aldığınızda ac(klima) otomatikman devreye girer ona dikkat edin isteğiniz dışı klima çalışıp fazladan yakıt tükettirmesin. ekranda ac yazması klimanında devrede olduğu anlamına gelir.

Başka bir sorununuz olursa seve seve cevap veririm.

2001 primera klima yardım

• Sanırım bu kadar ayrıntılı bir cevabı kimse beklemiyordu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sancaktar42

merhaba 2001 primera comfort aldım.arac klima kapalıyken peteklerden üflüyor bu normalmi.ilk defa kullandığım için anlamadım.yardımcı olursanız sevinirim
    cok tşklr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancaktar42 -- 6 Mart 2013; 22:21:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    golf klima yardım
    17 yıl önce açıldı
    2005 lancer abs sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.