Şimdi Ara

2002 Focus Ambiante 1.6i (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
19.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filtre değişen usta dikkat etmezse Focusların hepsi su alır ordan..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

Filtre değişen usta dikkat etmezse Focusların hepsi su alır ordan..

şimdi gidip baktım aslında bunun işçilikle bir alakası olmadığını gördüm
    neden derseniz

polen filtresini tutan plastik havuzu yerine monte ederken (burası camdan gelen suyun toplanıp tahliye edildiği yer) uç taraflarında yalıtım amaçlı kullanılan süngerimsi bir parça kullanılmış.
    bu süngerimsi parça zamanla orda birikmiş olan suya yenik düşümüş
    yani deforme olmuş
    arabanın park esnasındaki duşuş şekline görede eğer orda biraz su birikiyorsa ister istemez o süngerimsi
    parça deforme olduğu yerlerden içeri su almış.
    yani bunun polen filtresi süküp takma ile ilgisi yok
    izlenimlerim bunlar
    şimdi silikonladılar orayı kurumasını bekleyecem biraz.

Edit:İmla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitaydin -- 13 Kasım 2007; 16:56:44 >

• Yanlışın var.. Senin filtrenin kapağının tırnağını kırmamış olsalardı, o dediğin yere su dolmazdı..
  • quote:

Yanlışın var.. Senin filtrenin kapağının tırnağını kırmamış olsalardı, o dediğin yere su dolmazdı..

Selamlar,

Bence tasarımı hatalı, o tırnakları kırmamak için çok dikkat edilmesi gerekiyor.
    Bu kapaklar daha sonra revizyonlandı diye aklımda kalmış. İkinci seviye kapaklar garantiden değiştirilmişti.
    Benim araçta o zamanlar hiç su almadı ama daima polen filitresi nemlenirdi koku yapardı.
    Çift taraflı bant veya silikon uygulamayı yapmaya devam ediliyor demek ki.
    Ama zamanla camla , plastik parça arasında boşluk kalabiliyor.
    Aslında 3m in çok iyi yapışan çift taraflı bantları var ama silikon daha pratik ve ucuz çözüm geliyor olmalı.
    Tabiki kuruyuncaya kadar gerekli baskı sağlanırsa.

Herkese iyi sürüşler dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 13 Kasım 2007; 18:12:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: emrah-58

Vallahi kaç aydır absli araç kullanıyodum focusa geçtim abs yok fakat yüzlerce kez abs den daha iyi durduguna şahit oldum özellikle kaygan zeminde.

Adamlar her yerde bas bas bağırıyor.Abs firen durma mesafesini kısaltmaz uzatır.Fakat güveli duruş sağlar.Yani abs olmayan araç kızaklayarak viraj alamaz ama abs li araç her virajı rahatlıkla alır.Şunuda unutmamak lazım abs kızaklarken konfordan esinti kalmıyo sanki asfalt kırma makinesini kullanıyo gibisin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: umitaydin

Silikonladılar derken her zamanki siyah, plastikle cam arasına sürülen, yapıştırma silikonundan bahsediyorsan kesinlikle çözüm olmuyor. Özyürek haklı. Benim de başıma geldi oradan biliyorum. kapağı aşağı bastıran kuvvet tırnaklardan geliyor. Tırnaklar kapağı aşağı çekerken silikon vazifesini gayet iyi yapıyor. Yalnız öküzün biri o tırnakları kırdıktan sonra silikon bir süre yapışmış gibi duruyor ama kapak sürekli yukarı kalkma isteğinde olduğu için bir süre sonra silikondan kurtuluyor.

Asıl çözüm polen filtresini değiştirip o hazneyi iyice temizledikten sonra kapağı (üzerine bir ağırlık koyarak) yerleştirip, camla kapağın birleşim kenarına boydan boya (temiz bir işçilikle) silikon çekip kurumasını beklemek. Polen filtresi koku yapmaya başlamadan önce 1 yıldan fazla dayanır. Yılda bir bu işlemi uygulayarak "su" problemini çözebilirsin. Ama klima kullanılmışken klimayı kapattığında veya arabayı kapatıp tekrar havalandırmayı ilk çalıştırınca gelen kokuyu filtreden sanma. Soğumuş borularda yoğuşan nem kokusudur o. Tekrar klima çalışınca veya bir süre sıcak hava kullanınca geçer.

• çoktan beridir foruma yazıp sorayım dedim ama bir fırsat bulamamıştım burada görünce yazayım dedim.bendede benzer problem var.özelikle soğuklarda kumanda açmasına rağmen kilitlemiyor.şöför tarafındaki kiltle manuel kapayınca sadece kendini açıp kapatıyor.sağ taraftan her halukarda hepsini açıp kapatıyor.havalar iyi olduğunda problem yok.sorun ne olabilir acaba?
    quote:

hocam dün akşam ve bu sabah bişey dikkatimi çekti
    dün akşam araca alarm taktırdım alarm yolda giderken sapıttı
    merkezileri açtı kapatı durmadan
    elektrikçi alarm beyninden dedi
    aynı marka başka bir beyin taktık düzeldi
    yalnız akşam dikkatimi çeken şey aracın kiloetresini gösteren gösterge birden 0 oldu biraz sonra normale döndü sabahta bu işlem devam etti
    alarm mı takıncamı bişey oldu acaba aynı işlem sabahta oldu
    bakalım bu akşamda iyice dikkat edicem

özyürek usta sen bu konuya vakıfsın sanırım
    yardım edersen sevinirim

• herhalde kilitler soğukdan etkileniyor
    bende aynı durum vardı sol tarafın kilidini söktürüp temizlettim
    şuan için bir sorunum yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: gezgin_17
    çoktan beridir foruma yazıp sorayım dedim ama bir fırsat bulamamıştım burada görünce yazayım dedim.bendede benzer problem var.özelikle soğuklarda kumanda açmasına rağmen kilitlemiyor.şöför tarafındaki kiltle manuel kapayınca sadece kendini açıp kapatıyor.sağ taraftan her halukarda hepsini açıp kapatıyor.havalar iyi olduğunda problem yok.sorun ne olabilir acaba?

Her focus gibi sizinde sol kapı kilidiniz bozulmuş.. Ya yaza kadar idare edeceksin (Yazın düzelir :)) Yada değiştireceksin..
    (İyi bir usta bulursanız tamir olacağı kanatindeyim)
  • gezgin_17, hangi şehirdesin? İstanbul'sa bir usta yazayım. Benim arkadaşa aynı problem oldu. Servis direk "kilit değişecek" demiş. Nerden baksan 300-400 YTL... Başka şehirdeysen bile sor, soruştur, temizlet, olmadı kendin sök.. Bu servisçileri bu kadar şımartan filo firma arabaları. Bari bize bu fiyatları giydiremesinler..

• Arkadaşa 99 ambiente aldık. Yalnız ambiente donanımına artı olarak 4 çelik jant, sıralı lpg, sunroof, Sony CD-MP3 çalar var. Lastikeleride daha yepyeni. 15450'ye aldık. Bence senin aracında fiyatı gayet iyi.
  • dün itibariyle vss sensörü problemini halletmiş bulunuyorum
    bizim ford bayimiz vardı orda sordum vss sensörü varmış (çalıştığım firma Bendix fren)
    fiyatıda bana özel indirim yaptığı için gerçekten çok makuldü
    normalde her yerden 70ytl fiyat almıştım.
    dün serviste taktırdım ama sökmesi bi dert takması ap ayrı bir dert.
    artık kilometre ibrem daha sağlıklı çalışdığını gördüm
    bazen yolda giderken ani dalgalanma oluyordu ibrede artık oda olmamaya başladı.
    aynı problemi yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım
  • quote:

quote:

Filtre değişen usta dikkat etmezse Focusların hepsi su alır ordan..

şimdi gidip baktım aslında bunun işçilikle bir alakası olmadığını gördüm
    neden derseniz

polen filtresini tutan plastik havuzu yerine monte ederken (burası camdan gelen suyun toplanıp tahliye edildiği yer) uç taraflarında yalıtım amaçlı kullanılan süngerimsi bir parça kullanılmış.
    bu süngerimsi parça zamanla orda birikmiş olan suya yenik düşümüş
    yani deforme olmuş
    arabanın park esnasındaki duşuş şekline görede eğer orda biraz su birikiyorsa ister istemez o süngerimsi
    parça deforme olduğu yerlerden içeri su almış.
    yani bunun polen filtresi süküp takma ile ilgisi yok
    izlenimlerim bunlar

Edit:İmla hatası

dün istanbulda hava güzeldi dedim arabamı yıkayayım evin önünde
    yıkadım ve kapıyı açtığımda aynı yerden tekrar su aldığını gördüm
    silicon pek çözüm olmamış
    demekki o kapağı komple değiştirmem gerekiyor
    bu parçada sadece yetkili servislerde bulunuyor
    bize yine yetkili servis yolu göründü

• Ümit Aydın.. Yanlış yerde çalıştılar seninkinde..
    Aşağıda resimde işaretlediğim kapağın altında tırnaklar var o tırnaklar değişecek..
    + Bu kapak cama yapıştırılacak..
     2002 Focus Ambiante 1.6i

Edit: Resim ekledim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 26 Kasım 2007; 11:36:17 >
  • quote:

Ümit Aydın.. Yanlış yerde çalıştılar seninkinde..
    Aşağıda resimde işaretlediğim kapağın altında tırnaklar var o tırnaklar değişecek..
    + Bu kapak cama yapıştırılacak..
     2002 Focus Ambiante 1.6i

Edit: Resim ekledim..

hocam dediğin aynen doğru
    yetkili servise gittim
    onlarda aynısını söyledi
    senin işaretledğin kapak komple değişecek altındaki silikon yendien çekilip çift taraflı bir
    bantla yapıştıracaklar.
    kış aylarında genelde focusların değiştiriyorlarmış.
    ayrıca hazır açtırmışken ben polen filtresinin kabınıda yenisi ile değiştirin dedim.
    biraz tuzlu olacak ama ne yapayım yapacak bişey yok
    yaklaşık 150 ytl yi buluyor
    bundan sonra sadece ve sadece yetkili servise gidicem
    yada istanbul anadolu yakasında bildiğiniz temiz bir ford servisi varsa oraya

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitaydin -- 26 Kasım 2007; 12:40:17 >

• arabamı şimdi aldım servisde
    tam 200 ytl tuttu
    inşallah bundan sonra daha su almaz
  • Anadolu yakasında Herford var oraya gidin..
    www.herford.com.tr

Bence yanlış yaptın.. Ben hayatta 200 lira vermezdim.. Kırılan sadece 2 tane tırnak ve bu tırnaklar değişebiliyor.. 2 tırnak için de komple kapak değiştiren servis de kapatsın gitsin..
  • haklısın ama bi kere yaptırıp kurtulalım dedik
    sana bişey sorucam
    senin araçda orjinal sis farımı var yoksa sen sonradanmı taktırdın
    benim aracından sisfarlarının takıldığı ızgara aynı plastik tek parça
    bu ızgaraya nasıl sis farı taktırıyoruz
    elektrik hattı ayrıcamı çekiliyor
  • quote:

haklısın ama bi kere yaptırıp kurtulalım dedik
    sana bişey sorucam
    senin araçda orjinal sis farımı var yoksa sen sonradanmı taktırdın
    benim aracından sisfarlarının takıldığı ızgara aynı plastik tek parça
    bu ızgaraya nasıl sis farı taktırıyoruz
    elektrik hattı ayrıcamı çekiliyor

O zaman iyi etmişsin diyeyim.. İçine sinmiştir en azından..
    Benimkinde sisler orjinal..
    Senin ızgaranın sis farıan denk gelen yerleri işaretlenmiş.. Oralardan düzgünce keser, düzeltirsin.. İstersen sis farlı olan tiplerden alırsın ama pahalı 50-60 lira civarında.. Bence yeni almana gerek yok.. Mevcut ızgaranın kenarlarını kes yada kestir..
    Tesisat bazı araçlarda olabiliyor.. Kontrol etmek lazım.. Yoksa çekilecek.. Ama sorun tesisatta değil anahtarda çıkacak..
    Anahtarın tek kademeli.. Bu sebeple arka sislerle birlikte yanacaklar.. Bu da sis dışında yaktığın zaman arkadan geleni çok rahatsız edecek..
    Önce orjinal sis farlı anahtar bulmaya çalış.. geri kalanı ucuz vede kolay..

• dün akşamdan beri kalorifer motorundan çok gıcık bir ses gelmeye başladı
    sanırım motor bilye felan dağıttı
    çünkü çalışırken motorun devri duracak gibi oluyor
    sanırım bir elektrikçiye gitmem gerekli

bu aralar ne kadar problem çıkmya başladı arabamda
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.