Şimdi Ara

2002 ve 2025 asgari ücret ve alım gücü... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu büyük bir sorun, devletin bunu çözecek gücü var, bizde yeterinde toprak da var. Bu iş çözülünce yüksek kira sorunları da ortadan kalkacaktır. Bunu yapacaklarını biliyorum.

• mtanhu kullanıcısına yanıt

O vakit öyle yazmış olabilir, adam gibi adam sözünün arkasında durur. Duramayacağı lafın altında kalmaz. Ayrıca ciddiye almayacağım bir üyenin ciddiye almayacağım konusu hakkında neden bir şey yazayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

O vakit öyle yazmış olabilir, adam gibi adam sözünün arkasında durur. Duramayacağı lafın altında kalmaz. Ayrıca ciddiye almayacağım bir üyenin ciddiye almayacağım konusu hakkında neden bir şey yazayım.

kardeşim o kadar katı olmaya gerek, herkes hata yapar. fakat bu son yazdıkları dikkate değer.

• mtanhu kullanıcısına yanıt

Aynen kanka devlet pardon Erdoğan babba halledecek siz raaat olun hatta bir asgari ücret ile araba bile alacaksınız

Pollanya bile mezardan kalksa bu ne lan ben yatıyorum der 

• 2002 deki asgari ücretli sayısı ile günümüzdeki sayıyı da verebilir misin ? şuan halkın 3de 2 si asgari cürete çalışıyor

• Furkovic kullanıcısına yanıt

Hocam n'aptın yaa:)

Türkiye'nin toplam çalışan sayısı zaten %49.

Yani ülkenin anca yarısı çalışıyor. Ne 3/2 si??

• Ülkede acayip bir kesim var.Sürekli maaşa zam diye bağiriyor.Alım gücümüzü artıralim,vergileri indirin üretim yapalim diyen yok.Sürekli devletten para beklentisi,odeme beklentisi var.Galiba çektikleri kredileri maaşlara zam yaptirıp eritmek istiyorlar.Amaç bu
  • Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Öncelikle ben maaş ödüyorum.Asgari ücrette maaş değil alt sınırdır.Akp her zaman olduğu gibi sermayeyi korudu.Dua edin-edelim asgari ücretli organize değil.

konut konusunda masal anlatan adkadaş , akp parayı lüks konuta gömdü.damat bakan yapılmasa bu fiyatlar var mıydı.Ben o tarihlerde peşin ev aldım, bir yıldır satılmamıştı.O zaman konut arzı 1/10 muydu?

hep illüzyon, hile.

Şu anda döviz vb oynuyorlar, çevrem hep yurtdışına tatile gidiyor, buradanda bir gümleme gelecek.

akp yolsuzlukları ve kötü yönetimi zaten sebep, çözüm olamaz.Çünkü daha da kokuştular.

• mgora kullanıcısına yanıt

Akp gökyüzünden mi düştü?Sebep çözüm ilişkiniz yanlış

• Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Akp gökyüzünden düşmedi, bir çok sorunun sebebi.Liyakatsizliğin , utanmadan çalmanın, kanun tanımamanın, dini kalkan etmenin vb.Bu vakitten sonra düzelemezler dolayısı ile Akp’den çözüm beklemek boşa beklenti.Ancak anlık kozmetik değişiklikler yapabilirler.Düzeltemezler.

• Şimdi en önemi noktaya gelelim.

Asgari ücret 1000 dolar olsun ,devlete ne cebinden mi veriyor. Hatta bu tutar üzerinden prim topluyor.

Ekonomiyi öyle bir hala getirdiler ki ne rekabetçi maaş belirleyebiliyor ne de asgari ücretliye refah bir yaşam sunabiliyor.

Peki bu topladığı primleri 40 sene sonra hangi oranlardan emekli aylığı olarak geri dönüşü oluyormuş.

google dan benzeri veriler toplarsanız ben ekşiden alıyorum.

2000 öncesi aylık bağlama oranı

72.40

2000 – 2008/10 arası aylık bağlama oranı

66.50

2008/10 sonrası aylık bağlama oranı

52.12

Toplumun ne kadarı asgari alıyormuş almıyormuş bu ikinci sorgulanması gereken ...

• quote:

Orijinalden alıntı: mgora

Akp gökyüzünden düşmedi, bir çok sorunun sebebi.Liyakatsizliğin , utanmadan çalmanın, kanun tanımamanın, dini kalkan etmenin vb.Bu vakitten sonra düzelemezler dolayısı ile Akp’den çözüm beklemek boşa beklenti.Ancak anlık kozmetik değişiklikler yapabilirler.Düzeltemezler.

Bunlar akp nin değil toplumun sorunları.Insanlarımiz da aynı kafada olmasa bu kadar sene iktidar olabilirler miydi sizce?Üstelik diğer partilerde bu sorunlar yok diyebilir misiniz?

Ben şahsen akp yi eleştirmeyi bıraktım.Çünkü bana göre akp sorunun kendisi değil bir yansıması

• o dönemde asgari ücretle çalışan bir öğrenci stajyerler birde çocuk işçiler vardı o maaşı alsalar ölürlerdi zaten.

hatırladığım dönemde asgari ücret 325 milyon tl ne filandı işyerinde temizlikçi kadın bile 700 miyon filan alıyordu ev kirlarıda 400-450(varoş ilçeler) milyon filandı.

o zaman acemi tekniker halimizle ev tutsak yarısı kiraya gidecek diyorduk şimdi çok daha beter oldu.(dünyadada fırladı tabi sadece bizde değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Ocak 2025; 22:30:35 >
  • Konut kira fiyatları hala uygun. 3 kuruş zam yapıyoruz sızlanmalar başlıyor.
    Otomobil fiyatları manasız yüksek onun sebebi ellikinin alkışladığı vergi
  • aynı hesabı

- altın

- akaryakıt

- ekmek / simit

- peynir

vs...

kıyaslayarak yapmak lazım

• Bugün 4 asgarî ücretle iphone 16 pro alabiliyorsun.

2002'de kaç tane iphone 16 pro alabiliyordun?

Hesabı düzgün yapın, teknoloji çağında hala ekmek hesabı yapıyorsunuz.
  • 2002 yılı için bilinmesi gereken bir kaç şey daha var, 2002 de asgari ücretli ikramiye alırdı, 3-4 ayda bir çift maaştı, 1 ton kömür yardımı yapılırdı. iş kanunu değişince bu durum da değişti.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.