Şimdi Ara

''2004-2005 model BMW 520i'' LPG Uyumu ve Yakıt Tüketimi Hakkıdaki Tecrübeleriniz... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
37.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scaner123

quote:

Orijinalden alıntı: dursungungor

quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan
    yakıtı içeceği için lpg içinde ş.içi 34 35 kuruştan aşağısını beklemek hayal olur en iyi ihtimalle.

not: hocam alınma ama 25 bin tl nakitin var ve 60 bine bu aracı mı alacaksın? yuh diyorum... bu kadarda gösteriş merakı.. kusura bakmayın bu laflarım için ama demedende duramadım yani paranın 2 katından fazla kredi çekip gösterili diye eski model 2.000 motor araç almak... araba piyasası neden bu halde belli oldu. isteyen taşlayabilir bu yorumdan dolayı beni. düşüncem bu bence almayın. ya arıza çkıartırsa? verigis ayrı bir dert..

60 bin veripte aldığın bi araba gösterişli olmalı bence. Diyeceksiniz, o paraya başka gösterişli araba yokmu. Bir sürü var. Hem de modeli yüksek. Ama benim için BMW Bir tutku. Çocukluk hayalimdi. Şimdi yeni işe başladım. İlk maaşımı almadan BMW aramaya başladım ve alıcam.. (ayrıca arıza çıkarma ihtimali çok az ve çıkarırsa ufak tefek arızalar çıkartır, 520'den bahsediyoruz sonuçta. Bi de kime sorsam vergisi çok diyorlar. işte ben de vergisi, benzini derken çok masraf olur diye lpg taktırmayı düşünüyorum:):)

Hocam arkadaşın söylemek istediği neden 60.000 veripte BMW alıyorsun değil, neden 25.000 paran varken 60.000 lik araba alma düşüncesi içindesin ? Bence çok da haklı, Allah korusun bir kaza falan yaşasan altından nasıl kalkıcaksın ? Yine de takdir sizin tabiki.

Alıntıları Göster
    anladım da, 3 sene boyunca ayda yaklaşık 1200 tl kadar ödeme yapacam, kredi borcunu ödemek için. bekarım. artakalan maaşım bana çok çok yeter. hem ben bu arabaya en az 6-7 sene binerim. allah kaza bela vermesin de, olur ya kaza yaparsam kasko karşılar. ayrıca şart bu arabaya kasko.. yaptırmayı düşünüyorum ..

bi de arabaya lpg'ye uyumlu bi kit takıldığında performans kaybı yaşanmıyormuş. teşekkürler sizlerin sayesinde öğrendim.... Ancak LPG'de ne kadar yaktığı konusunda hiç bir fikrim yok halen

• quote:

anladım da, 3 sene boyunca ayda yaklaşık 1200 tl kadar ödeme yapacam, kredi borcunu ödemek için. bekarım. artakalan maaşım bana çok çok yeter. hem ben bu arabaya en az 6-7 sene binerim. allah kaza bela vermesin de, olur ya kaza yaparsam kasko karşılar. ayrıca şart bu arabaya kasko.. yaptırmayı düşünüyorum ..

bi de arabaya lpg'ye uyumlu bi kit takıldığında performans kaybı yaşanmıyormuş. teşekkürler sizlerin sayesinde öğrendim.... Ancak LPG'de ne kadar yaktığı konusunda hiç bir fikrim yok halen

Bak araba hayalin olabilir ama halk arasında şöyle bir söz vardır:''Boyundan büyük işlere karışma'' yani bu araba seni her türlü aşar, arabayı almak sorun değil yürütmek sorun,ayrıca yukarıda bazı arkadaslar demişki 35 krş yakar.Hayır 35 krş tan fazla yakar benim 1.6 motor 2005 elantram LPG de 35 krş yakıyor...Sen ise 2200 motor bmw ye bineceksin.Ayrıca araban bir sorun çıkardımı pahalı olur servisleri...Kısacası sen bu bmw yi alacaksan kendini minimum 40 krş maximum 50 krşa hazırla....

• quote:

Orijinalden alıntı: _ELantra_

quote:

Bak araba hayalin olabilir ama halk arasında şöyle bir söz vardır:''Boyundan büyük işlere karışma'' yani bu araba seni her türlü aşar, arabayı almak sorun değil yürütmek sorun,ayrıca yukarıda bazı arkadaslar demişki 35 krş yakar.Hayır 35 krş tan fazla yakar benim 1.6 motor 2005 elantram LPG de 35 krş yakıyor...Sen ise 2200 motor bmw ye bineceksin.Ayrıca araban bir sorun çıkardımı pahalı olur servisleri...Kısacası sen bu bmw yi alacaksan kendini minimum 40 krş maximum 50 krşa hazırla....

Alıntıları Göster
    Bu arabaya sıradan kitler yerine oldukça kaliteli, enjektörlre sahip bir lpg kiti taktırmanı öneririm.Bu arabaların motolrları benzie göre üretildiği için lpg performans düşmesini böyle önlersin.Ayrıca benzin ülkemizde malesef pahalı.Bu arabayı alıp gezemedikten sonra ne yapacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: _ELantra_

quote:

Alıntıları Göster
    izmir şehir içi 38-42 krş tüketiyor(lpg kiti prins), hangi şehirdesiniz bilmiyorum. Araca lpg takılıyor olmasına karşı degilim benzinle kesinlikle abartılı yakıt tüketimine sahip, arkadaşlara katıldıgım konu ise elinizdeki paranın 2 katından fazlası oranında kredi çekecek olmanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ar ge -- 22 Haziran 2011; 12:39:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ar ge

izmir şehir içi 38-42 krş tüketiyor(lpg kiti prins), hangi şehirdesiniz bilmiyorum. Araca lpg takılıyor olmasına karşı degilim benzinle kesinlikle abartılı yakıt tüketimine sahip, arkadaşlara katıldıgım konu ise elinizdeki paranın 2 katından fazlası oranında kredi çekecek olmanız.

Alıntıları Göster
    Bence bu kadar kredi çekmek yerine, 30-35bin TL'ye aynı motora sahip 2001-2003 E39 5.20 alın. E39 sizin her türlü talebinizi karşılayacaktır.

E39'larda da:
    Xenon far
    Isıtmalı koltuklar
    Elektrikli koltuklar
    8-10 Hava yastığı
    ESP
    Klima
    Sunroof
    Hız sabitleyici... bulabilirsiniz.

Zaten bir otomobil aniden gökten düşmüyor. Zaman içerisinde devamlı geliştiriliyor. 2004 model E60, ile 2003 model E39 arasında altyapı olarak öyle uçurum yok. Ama 96 model E39 ile 2004 model E60'ı kıyaslamayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ar ge

Alıntıları Göster
    2.2 litrelik 520i alana kadar benzer fiyata satılan 2.5 litrelik 525i'lere de bakabilirsiniz. Vergi olarak aynılar. Yakıt olarak da farkları olacağını düşünmüyorum. Hatta 525i, yer yer daha bile ekonomik olabilir. Fazladan beygirler de cabası

• quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

2.2 litrelik 520i alana kadar benzer fiyata satılan 2.5 litrelik 525i'lere de bakabilirsiniz. Vergi olarak aynılar. Yakıt olarak da farkları olacağını düşünmüyorum. Hatta 525i, yer yer daha bile ekonomik olabilir. Fazladan beygirler de cabası

Bir açıdan baktığınızda mantıklı düşündüğünüzü düşünebilirsiniz. Ama araç piyasası, yedek parça yaygınlığı, yedek parça ucuzluğu, çıkma parça bulunabilirliği, anlayan usta sayısı göz önüne alındığında kesinlikle M54. Yani 5.20i
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Bir açıdan baktığınızda mantıklı düşündüğünüzü düşünebilirsiniz. Ama araç piyasası, yedek parça yaygınlığı, yedek parça ucuzluğu, çıkma parça bulunabilirliği, anlayan usta sayısı göz önüne alındığında kesinlikle M54. Yani 5.20i

Bazı motor parçaları dışında aracın tüm aksamları 520i ile aynı diye biliyorum. Zaten sanayide biraz çevre edinince bulanamayacak bir araç parçası olmadığını da bizzat kendim biliyorum. Elbette M54 çok daha yaygın bir motor ama 218hp'lik 525'in keyfi de ayrı bir olay bence

• quote:

Alıntıları Göster
    520i güzel bir araç ancak yukarda yazılanlara katılıyorum. Borca girip alıyormuşsunuz.

Arıza çıkarmaz diye bir şey yok, 2.el araba alıyorsunuz sonuçta nasıl kullanıldığını bilmiyorsunuz, ya çıkartırsa ? Araç BMW diye bir arıza çıkarmayacağı anlamına gelmiyor sonuçta 7 sene eski bir araba. O zaman ne yapacaksınız, 7 yaşındaki E sınıfı bir arabanın arızasının altından kalkabilecek misiniz ?

Ben de sizin gibiyim, BMW hayranıyım aşırı derecede ama bir yerde de hayranlıktan kurtulup mantıklı düşünmek lazım. Ben size;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-kosifler-oto-2008-model-bmw-320i-75-000-km-52010239/detay/

-ilan temsilidir- şöyle bir şey öneririm. En azından daha makul ve mantıklı. Bence. Hatta 1-2 sene model düşürürseniz ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-speed-den-2006-bmw-3-20d-mpaket-lacivert-ici-bej-48921189/detay/

320d bile alabilirsiniz. LPG ile falan uğraşmanıza gerek kalmaz. Ama bu fiyata bulabileceğini 320d ler genelde fazla kilometrede olduğundan 320i'leri ciddi ciddi düşünmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 22 Haziran 2011; 13:35:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: quattroporte'S

Hocam 3 yıl boyunca ayda 1200 tl ödeme yapacağım, ardakalan maaşım bana ''çok çok yeter'' demişsiniz. Kadının yaşı, erkeğin maaşı sorulmaz derler ama maaşınız ne kadar? 3000,3500 tl gibi birşey olmalı diye düşünüyorum ki ardakalan para ile çok çok rahat geçinin.

Ayrıca şunu söylemeliyim bu kadar maaşınız varsa kredi çekmek size birşey yapmaz ancak geliriniz daha az ise bu olay size pahalıya patlayabilir. Örneğin yıllık kaskosu,20 bin bakımı,vergisini de işin içine katarsak ki asıl bunlar can yakıyor dikkatli olmak gerekiyor.

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaNeR.61 -- 22 Haziran 2011; 20:53:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TaNeR.61

quote:

Orijinalden alıntı: quattroporte'S

Hocam 3 yıl boyunca ayda 1200 tl ödeme yapacağım, ardakalan maaşım bana ''çok çok yeter'' demişsiniz. Kadının yaşı, erkeğin maaşı sorulmaz derler ama maaşınız ne kadar? 3000,3500 tl gibi birşey olmalı diye düşünüyorum ki ardakalan para ile çok çok rahat geçinin.

Ayrıca şunu söylemeliyim bu kadar maaşınız varsa kredi çekmek size birşey yapmaz ancak geliriniz daha az ise bu olay size pahalıya patlayabilir. Örneğin yıllık kaskosu,20 bin bakımı,vergisini de işin içine katarsak ki asıl bunlar can yakıyor dikkatli olmak gerekiyor.

edit: yazım hatası

Alıntıları Göster
    Ben olsam 1-2 yaşında Honda Accord bakardım o paralara. Vergiden yana kazançlı olur, taş gibi, nefis bi araca binmiş olursun. LPG de taktın mı, tadından yenmez.

• quote:

yakıtı içeceği için lpg içinde ş.içi 34 35 kuruştan aşağısını beklemek hayal olur en iyi ihtimalle.

not: hocam alınma ama 25 bin tl nakitin var ve 60 bine bu aracı mı alacaksın? yuh diyorum... bu kadarda gösteriş merakı.. kusura bakmayın bu laflarım için ama demedende duramadım yani paranın 2 katından fazla kredi çekip gösterili diye eski model 2.000 motor araç almak... araba piyasası neden bu halde belli oldu. isteyen taşlayabilir bu yorumdan dolayı beni. düşüncem bu bence almayın. ya arıza çkıartırsa? verigis ayrı bir dert..

Arkadaşa gösteriş meraklısı felan demek, cidden haksızlık.

Çünkü ben biliyorumki ülkemizde tamamına kredi çekip Opel, Toyota, Vw gibi araçlar alan insanlar var.

600 TL maaşı olan adamın cebinde 1500 TL'lik telefon var.

Eh bir zahmet 25.000 TL peşinatı olan adamda 5.20i alsın. Yani ben hiç birini eleştirmiyorum ama hepsini aynı kefeye koymamız lazım eleştireceksekde.

Hem adamın aylık gelirini bilmiyoruzki, belki adamın 5000 TL maaşı var, ancak peşinat biriktirmekle uğraşmak istemiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood1991

quote:

Çünkü ben biliyorumki ülkemizde tamamına kredi çekip Opel, Toyota, Vw gibi araçlar alan insanlar var.

Eh bir zahmet 25.000 TL peşinatı olan adamda 5.20i alsın. Yani ben hiç birini eleştirmiyorum ama hepsini aynı kefeye koymamız lazım eleştireceksekde.

Hem adamın aylık gelirini bilmiyoruzki, belki adamın 5000 TL maaşı var, ancak peşinat biriktirmekle uğraşmak istemiyor...

Alıntıları Göster
    newmonarch: hayatım boyunca elimde nakit ölçüsünde iş yapmış birisi ve hiçbir zaman kaybetmemiş birisi olarka 35 bin kredi bana çok geldi. ayda 5 bin kazanan adam 1 yılda 35 bin biriktirir, bi yıl sonra borç veya kredi riskini almadna arabasını alır ve biner. krediyi çekeceksin ya işlerin bozulursa? ya işten ayrılırsan çıkartırlarsa ya kaza yaparsında 15 binlralık masraf çıkarsa? aylık 2.2 motorun verigiside cabası. o kadar krediyle araba alanların tamamınıda eleştiriyorum çünkü bana da haksızlık yapıyorlar

dursungungor hocam bundan sonrası tamamen genel yorumlar siz alınmayın lütfen
    - bir adam krediyle araba alıyor parası yok yavaş yavaş öderim mantığı ile alıyor e bu tip insan lar çoğalıyor çoğalıyor ne oluyor? talep patlaması. sonra ne oluyor
    markalar bindirebildikleri zammı bindiriyorlar .bizde ederi 40 bin olan arabay 60 bin ödüyoruz bu tip insanlar yüzünden.
    -ne oluyor? cari açık artıyor ithalat artınca. ne oluyor? birkaç ay sonra peşin peşin ötv zammı geliyor. kim yüzünden ne yüzünden? cevabı belli.
    - ne oluyor? markalar makyajlı reklamlar yapıyorlar 0 faizli kredi vs. vs. birsürü insanda gidip parası yokken alıyor sonra? ödeyemiyor ve mağduru oynuyor. bende diyorum ki bu sefer mağdur falan değilsin arkadaşım az gözlüsün. ayağını yorganına göre uzatsaydın arabanı bankaa yok pahasına vermezdin hacze kurban olmazdın.

peki bu insnalar kredi çekmese, ayağını yorganına göre uzatsa ne olacak?
    - 0 araçalra ederinden milyarlarca fazla para ödemeyeceğiz
    - yollara daha az yeni araç çıkacağından önlem diye zırt prt petrol zammı yemeyeceğiz. ne alakası var diyene açıklarım ama anlaşılan bir cümle bence.
    -markarla kafalarına göre zam yapamacayklar çünkü talep çok daha az olacak, parası olan daha ucuza alacak binecek ve gidecek.
    - parası olmayan ne yapacak? 20 binede 0 dizel araç var ikinci el + lpg seçeneği var benzin seçeneği var ..20 bin nakit olan adamda 0 almak zorunda değil.
    - 5 bin 10 bin krediyi borcu bir nebze anlarımda bu kadarıda saçmalık yani niye hiç paran yokken gidip 50 bine 0 alırsın ki? çokmu prestij getirir?
    -.
    .
    .
    .
    .
    birüsürü madde var sizde çok iyi biliyorsunuz herkes ayağını yorganına göre uzatsa nakitle veya 5 10 lira borçla araç alsa. 50 bin borca girmese. işte bu iyi maddelerden sizin yazdığınız bir sürü insan yüzünden mahrum kaldığımIZ için ben eleştiririm, teğki gösteririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

newmonarch: hayatım boyunca elimde nakit ölçüsünde iş yapmış birisi ve hiçbir zaman kaybetmemiş birisi olarka 35 bin kredi bana çok geldi. ayda 5 bin kazanan adam 1 yılda 35 bin biriktirir, bi yıl sonra borç veya kredi riskini almadna arabasını alır ve biner. krediyi çekeceksin ya işlerin bozulursa? ya işten ayrılırsan çıkartırlarsa ya kaza yaparsında 15 binlralık masraf çıkarsa? aylık 2.2 motorun verigiside cabası. o kadar krediyle araba alanların tamamınıda eleştiriyorum çünkü bana da haksızlık yapıyorlar

dursungungor hocam bundan sonrası tamamen genel yorumlar siz alınmayın lütfen
    - bir adam krediyle araba alıyor parası yok yavaş yavaş öderim mantığı ile alıyor e bu tip insan lar çoğalıyor çoğalıyor ne oluyor? talep patlaması. sonra ne oluyor
    markalar bindirebildikleri zammı bindiriyorlar .bizde ederi 40 bin olan arabay 60 bin ödüyoruz bu tip insanlar yüzünden.
    -ne oluyor? cari açık artıyor ithalat artınca. ne oluyor? birkaç ay sonra peşin peşin ötv zammı geliyor. kim yüzünden ne yüzünden? cevabı belli.
    - ne oluyor? markalar makyajlı reklamlar yapıyorlar 0 faizli kredi vs. vs. birsürü insanda gidip parası yokken alıyor sonra? ödeyemiyor ve mağduru oynuyor. bende diyorum ki bu sefer mağdur falan değilsin arkadaşım az gözlüsün. ayağını yorganına göre uzatsaydın arabanı bankaa yok pahasına vermezdin hacze kurban olmazdın.

peki bu insnalar kredi çekmese, ayağını yorganına göre uzatsa ne olacak?
    - 0 araçalra ederinden milyarlarca fazla para ödemeyeceğiz
    - yollara daha az yeni araç çıkacağından önlem diye zırt prt petrol zammı yemeyeceğiz. ne alakası var diyene açıklarım ama anlaşılan bir cümle bence.
    -markarla kafalarına göre zam yapamacayklar çünkü talep çok daha az olacak, parası olan daha ucuza alacak binecek ve gidecek.
    - parası olmayan ne yapacak? 20 binede 0 dizel araç var ikinci el + lpg seçeneği var benzin seçeneği var ..20 bin nakit olan adamda 0 almak zorunda değil.
    - 5 bin 10 bin krediyi borcu bir nebze anlarımda bu kadarıda saçmalık yani niye hiç paran yokken gidip 50 bine 0 alırsın ki? çokmu prestij getirir?
    -.
    .
    .
    .
    .
    birüsürü madde var sizde çok iyi biliyorsunuz herkes ayağını yorganına göre uzatsa nakitle veya 5 10 lira borçla araç alsa. 50 bin borca girmese. işte bu iyi maddelerden sizin yazdığınız bir sürü insan yüzünden mahrum kaldığımIZ için ben eleştiririm, teğki gösteririm.

Alıntıları Göster
    quote:

birüsürü madde var sizde çok iyi biliyorsunuz herkes ayağını yorganına göre uzatsa nakitle

Bu dediğiniz sadece ütopya olur şu ortamda. İnsanların cebine para giriyor, banka kredi veriyor, Dünya'da ölümlü...Değilmi? Kredili araç almamak için bir sebep kalmıyor.

Ha siz bireysel olarak ayağınızı yorganınıza göre uzatabilirsiniz ama o zamanda ayağınız kesik gibi görünür bunca uzatmayanın içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 22 Haziran 2011; 15:22:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood1991

quote:

Alıntıları Göster
    lpg uygulanmış modelleri satış sitelerinde mevcut, buna göre şehiriçi ort 15 litre, şehirdışı ort 10 litre civarı lpg yakar.
    bu da şehiriçi 35-40 kuruş, şehirdışı 22-25 kuruşa denk gelir.
    performanslı kullanımda bu değerlerin %20 fazlasına kadar hesaplanabilir.
    ben de bazı arkadaşlar gibi tercihinizi fazla beğenmesem de çoğu kişinin hayali olan bir araca binecek olmanızdan dolayı zevkli sürüşler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilozof

lpg uygulanmış modelleri satış sitelerinde mevcut, buna göre şehiriçi ort 15 litre, şehirdışı ort 10 litre civarı lpg yakar.
    bu da şehiriçi 35-40 kuruş, şehirdışı 22-25 kuruşa denk gelir.
    performanslı kullanımda bu değerlerin %20 fazlasına kadar hesaplanabilir.
    ben de bazı arkadaşlar gibi tercihinizi fazla beğenmesem de çoğu kişinin hayali olan bir araca binecek olmanızdan dolayı zevkli sürüşler dilerim.

Alıntıları Göster
    üstad 2004 2005 gösterişli demişsin evet gösterişli ammavelakin o paraya yeni c5 alabilirsin ahanda sana gösteriş:)

• quote:

...o kadar krediyle araba alanların tamamınıda eleştiriyorum çünkü bana da haksızlık yapıyorlar...

Sizi bu cümlenizden dolayı yadırgıyorum. Elinizde nakit para bulunması size diğer insanları suçlama hakkı verebilir mi? Bu nasıl bir zihniyet???

O zaman nakit parası olanlar araba almasın. Sadece kredi çekenler alsın. Böylece talep düşünce arz-talep eğrileri daha aşağıda kesişerek daha düşük bir satış fiyatı oluşturur.

Bu zihniyete göre; sizin araba talebini artırıp; kredi ile araç alanların daha fazla borca girmesine ne hakkınız var???

Zaten günümüzün en büyük sorunu herkesin bencil davranması...
  • quote:

Orijinalden alıntı: soğutucu

quote:

...o kadar krediyle araba alanların tamamınıda eleştiriyorum çünkü bana da haksızlık yapıyorlar...

Sizi bu cümlenizden dolayı yadırgıyorum. Elinizde nakit para bulunması size diğer insanları suçlama hakkı verebilir mi? Bu nasıl bir zihniyet???

O zaman nakit parası olanlar araba almasın. Sadece kredi çekenler alsın. Böylece talep düşünce arz-talep eğrileri daha aşağıda kesişerek daha düşük bir satış fiyatı oluşturur.

Bu zihniyete göre; sizin araba talebini artırıp; kredi ile araç alanların daha fazla borca girmesine ne hakkınız var???

Zaten günümüzün en büyük sorunu herkesin bencil davranması...

Alıntıları Göster
    hayır efendim, herkes ayağını yorganına göre uzatsın dedim, parası olmayan araç almasın demedim.
    ayrıca oradaki o kadar kelimeside 30 40 milyar anlamında kullanımıştır, yazının tümünden de bu sonucu çıkarabilrsiniz. kredi ile araç alanların sayısına bir bakın, birde nakit alanların sayısına. kimin mağdur olduğunu görürsünüz. kredi çeken adma benden kat kat fazla zarar görüyor ve benim damarım burada kabaryor, 40 bin krediye 10 lira faiz ödenince kimsenin canı acımıyor mu ? glde itiraz etme. bunda yadırganacak birşey göremiyorum , bahsettiğim şey ayak yorgan meselesi. nakiti olan adam nakitine göre belki 3 5 fazlasına alsın diyorum ben. gerisi fuzuli duruma göre.

ben bankaların insanları sömürmesine
    insanların yıllarca uğraşıp biriktirdiği onca paranında sırf çok daha iyisini alma hevesi yüzünden boşa gitmesine (haciz vs durumlarında)
    ödeyememe korkusu ile saçlarının beyazlamasına, kanser kalp hastası olmasına
    boşu boşuna piyasanın yükselmesine neden olmasına
    çoluk cocuğunun rızkını faize vermesine
    yerli sermaye sayesinde kazandığı parayı yabancı bankalara faiz olarak yedirmesine
    yani KENDİ KENDİNİ SÖMÜRMESİNE karşıyım diye beni yadırgıyorsanız , yadırgamaya devam edin.

sizce hangimizin ki bencillik?

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

hayır efendim, herkes ayağını yorganına göre uzatsın dedim, parası olmayan araç almasın demedim.
    ayrıca oradaki o kadar kelimeside 30 40 milyar anlamında kullanımıştır, yazının tümünden de bu sonucu çıkarabilrsiniz. kredi ile araç alanların sayısına bir bakın, birde nakit alanların sayısına. kimin mağdur olduğunu görürsünüz. kredi çeken adma benden kat kat fazla zarar görüyor ve benim damarım burada kabaryor, 40 bin krediye 10 lira faiz ödenince kimsenin canı acımıyor mu ? glde itiraz etme. bunda yadırganacak birşey göremiyorum , bahsettiğim şey ayak yorgan meselesi. nakiti olan adam nakitine göre belki 3 5 fazlasına alsın diyorum ben. gerisi fuzuli duruma göre.

ben bankaların insanları sömürmesine
    insanların yıllarca uğraşıp biriktirdiği onca paranında sırf çok daha iyisini alma hevesi yüzünden boşa gitmesine (haciz vs durumlarında)
    ödeyememe korkusu ile saçlarının beyazlamasına, kanser kalp hastası olmasına
    boşu boşuna piyasanın yükselmesine neden olmasına
    çoluk cocuğunun rızkını faize vermesine
    yerli sermaye sayesinde kazandığı parayı yabancı bankalara faiz olarak yedirmesine
    yani KENDİ KENDİNİ SÖMÜRMESİNE karşıyım diye beni yadırgıyorsanız , yadırgamaya devam edin.

sizce hangimizin ki bencillik?

Alıntıları Göster
    Ben de şahsi olarak kredi çekip araba alma konusunda sizinle hemfikirim.

Fakat; "Kredi çekip araba alanlar yüzünden mağdurum." diyemem. Çünkü kimsenin kimseye karşı bir kastı yok. Herkes araba almaya çalışınca; arz talebi karşılayamayınca fiyatlar yükseliyor. Buna karşı da yapacak bir şeyimiz yok. Kimse suçlu değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: soğutucu

Ben de şahsi olarak kredi çekip araba alma konusunda sizinle hemfikirim.

Fakat; "Kredi çekip araba alanlar yüzünden mağdurum." diyemem. Çünkü kimsenin kimseye karşı bir kastı yok. Herkes araba almaya çalışınca; arz talebi karşılayamayınca fiyatlar yükseliyor. Buna karşı da yapacak bir şeyimiz yok. Kimse suçlu değil...

Alıntıları Göster
    Bencede kredi ile araba alınmaz. araba zaten cok masraflı bi şey. Ustune birde kredini faizi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.