Buji Ömrü
Herhese merhaba,
Buji ömrü konusunda bir karmaşa olduğunu düşünüyorum. Sizin de fikrinizi almak istedim.
Yeni nesil İridyum bujiler kullanılan iridyum sayesinde daha sert ve dayanıklı ve en uzun ömürlü buji türü. Tabi buna bağlı olarak maliyetleri de yüksek.
İnternette araştırınca ömürleri ortalama 100k-150K km olarak belirtilmiş 160K km 'den fazla kullanan kullanıcılar da var.
Diğer bir taraftan yetkili servisler buji değişimini 45k civarında öneriyor. Arada ciddi km farkı var.
Bu arada tüketim artışı konumuz değil. Bujinin ömrü 200K km civarlarında ise belki 125K km'lerden sonra tüketimi olumusuz etkileyecekse etkiler.
Merhaba arkadaşlar,
Artık çoğu arabada kullanılmaya başlanan bu sistemler hakkında kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum. Yeni araç alacak kişilere de hangi opsiyonları ekletmeleri konusunda yol göstermiş olursuuz.
Çarpışma Önleme Sstemi: Hayati bir özellik gibi duruyor. Kullanım sırasında hiç devreye girip kazayı önledi mi? Yoksa beklenmedik ani frenler yaptığından kapatıyor musunuz?
Otonom Sürüş Sistemi: İstanbul'un kitlenen otoyollarında sürücüyü son derece rahatlatacak bir sisitem. Dur kalk fonksiyonlu olanlar da mevcut. Mesela sıkışık bir E5 trafiğinde sistemi aktif edip km'lerce yol alanınız var mı ?
Değerli cevaplarınız için teşekkürler
5.20, C180 veya Pego 2008
|
Heykeli dikilecek adam, İsmini tarihe yazdı
|
Süper Kupa Geliri
|
Galatasaraya Süper Bacaksız
G.Saray'ın 'Aslanlı Yol' projesi
|
Manchester united -- Galatasaray D-Smart
Transitions Gozluk Camı
|
Meslek: Mühendis
e198c3f4a708523cc82af4be06ec5abeD.jpg |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.536
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 12.648 (Bu ay: 213)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 204 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor