Şimdi Ara

----->***2004 Civic 40, 50, 60, 70, 80 ve 97.500 km bakımları ***<----- (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir önceki bakımda (70.000km) gerek ön diskler-balatalar, gerekse arka kampana balataları için:
    "Bir 10.000km daha kullanın, sonraki bakımda gene kontrol ederiz, gerekirse değiştiririz" demişlerdi.

Bu kez ön diskler hakkında bir şey söylenmedi AMA ne durumda olduklarını soracağım.
  • Sormaya gerek yok, kalınlığını ölçtürsen belli eder kendini. Sıfır disk 22mm. olur; en son kullanma limiti için 19mm. diyorlar ama benimkiler 18,5mm'de iken değişmişti. Bilemedin 18mm.'e kadar kullan ama onun da altına düşürmeden değiştirt bence...
  • EVET, disk kalınlığını ölçtükten sonra değişim gerekip gerekmediğini söyleseler daha iyi olurDU.
    Ben, geçen hafta kontrol sırasında ustamın ölçüm yaptığını görmedim.
    Bugün ön balataları değiştirmeye gittiğimde "ön disklerin durumu nasıl?" diye tekrar sordum.
    Ölçüm yapmadan, sadece disk yüzeyini parmak ucuyla kontrol edip; "tırnak girecek şekilde oluk oluşmadıktan sonra sorun olmaz" dedi.
    Söylediği bu cümle, disklerin sağlığı açısından her ne kadar yanlış olMAsa da eksik.
    İşin açıkçası biraz salladı AMA benim de şu aşmada disk değişimi yapmaya pek niyetim yoktu.
    ASLINDA bakıma gitmeden önce frenajda da bir sorunum veya şikayetim yoktu AMA "balataların değişimi gerekiyor" dediklerinde,
    80.000km'dir hiç değişim yapılmamış olduğu için ben de yenilenmelerinin iyi olacağını düşündüm.

1 çift Bosch ön balata, (77,5 TL)
    Arka kampanaların kontrolü ve spreyle temizliği (temzileyici sprey 7,5 TL)
    Castrol Edge 5W-40 tam sentetik yağ, (77,5 TL)
    Bosch yağ filtresi, (10 TL)
    4 adet Bosch Platinum buji
    Hava filtresi (19 TL),
    Klimanın polen filtresi (23,5 TL)
    Klima koku giderici sprey uygulaması (7,5 TL)
    Prins-VSI'nın LPG filtresi (sadece bu 100TL, aslında erken oldu, yine de distribitör İPRAGAZ'ın fahiş fiyat politikası)
    Tüm bu işlemlerin işçiliği

TOPLAM: 420 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 4 Temmuz 2012; 10:17:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11
    ...
    Prins-VSI'nın LPG filtresi (sadece bu 100TL, aslında erken oldu, yine de distribitör İPRAGAZ'ın fahiş fiyat politikası)...

Sevgili Cenk,

Teleflex GFI LPG filtresi için Tunalı Oto 25 TL talep ediyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23
    quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11
    ...
    Prins-VSI'nın LPG filtresi (sadece bu 100TL, aslında erken oldu, yine de distribitör İPRAGAZ'ın fahiş fiyat politikası)...

Sevgili Cenk,

Teleflex GFI LPG filtresi için Tunalı Oto 25 TL talep ediyor. :)

Merhaba Haluk Ustadım,

Doğrudur,

ZATEN İpragaz bayiilik vermediği için paralel ithalat yaparak Prins-VSI montajı yapan, İngiltere Prins-VSI montaj fabrikalarında eğitim görmüş olan ve iyi bir Prins teknisyeni olduğuna inandığım Sayın Recep Usta da; Prins-VSI filterlerinin 25TL olduğunu, AYRICA, İpragaz'ın Prins servislerine her 25.000km'de değiştirilmesini söylediği bu filtrelerin, ilk 25.000km'den sonra ASLINDA her 75.000km'de değiştirilmesinin yeterli olduğunu yazmıştı.

Periyodik bakıma götürdüğüm bu Bosch Car Servis aynı zamanda Civic'e Prins-VSI montajını yapan yer olduğundan, usta "LPG bakımını da yapalım mı" diye sorduğunda, son LPG bakımından beri 20.000km geçmiş olduğundan, "yapalım" deme gaflatinde bulundum. Ne bileyim, daha 20.000km önce değişen LPG filtresini, bana sormadan değiştirceğini. Bundan sonra biliyorum ben yapacağımı...

• Son kez 80.000 km bakımının yapıdığı günden bu yana 1 yıla yakın zaman geçti.

KM: 97.500
    Aracı aldığımızdan bu yana 9 yıl + 9 ay geçmiş. 3 ay sonra 10. yılını kutlayacağız İNŞALLAH.

EN SONUNDA; bu sabah işe giderken, ilk triger seti değişimi ve periyodik bakımı için Civicimi BOSCH Car & Diesel Servisine bıraktım.
    Triger Seti: Daycon marka (Toyota'ya da bu tip yedek parça sağlayan bir markaymış) ile yenilendi
    V-kayışı: Değişti.
    Castrol Edge 5W-30 tam sentetik motor yağı: 4 litre
    Bosch yağ filtresi,
    Hava filtresi,
    Subap ayarı,
    İşçilik
    TOPLAM: 450TL

BENCE uygun bir fiyat.
    Geçen yıl HONDA Yetkili Servisine triger seti değişiminin maliyetini sormuştum. İşçilik ile birlikte 650 TL olduğunu söylemişlerdi.

• Polen?

Ben yıkadım gene
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307
    Polen?
    Ben yıkadım gene

Zaten 82.500 km iken yaptırdığım bakımda (27-Haziran-2012), değişmişti.
    Sabah bırakırken ben telaffuz etmemiştim. Bilmiyorum.
    Km olarak son bakımdan beri, net 15.000 km geçmiş, üstelik klimayı her gün kullandığım 2 yaz sezonu da geçirmişiz.
    Değişse de fena olmazmış hani...Belki de değişmiştir.
    Dün açılan "iş emri"ni bana email ile bana yollasınlar. Bakar, son durumu yazarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 20 Eylül 2013; 15:22:46 >
  • 2007 fd6 civic 140 bin km de lpg li. yeni almış bulunmaktayım. benden önceki sahibi 10-40 kullandığını söyledi.
    5-40 a geçiş yapmam doğru olur mu? + veya - yönde ne gibi değişiklikler olur? doğrumu yoksa yanlış mı yapmış olurum 5 40 a geçmekle?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.