Şimdi Ara

2004 e60 5.30i vs mazda rx8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklasık 1 aydır kafamda 60 bin tlye kadar tüm araçları tartıyorum bir türlü karar veremedim.Sonuç olarak eleye eleye 2 araca kadar düştüm, içlerinden birini alacağım

Birincisi o her yerde gördüğümüz bildiğimiz kasa e60 5.30ii

ikincisi ise mazda rx8 2006

geçenlerde rx8 ile ilgili konu açtım tam detaylı bir tavsiye alamadım.

Şimdi 60 bin tlye temiz 2004 e.60 5.30 i alınabiliyor.alacağım araç tahmini 180-200 bin kmde olacak.Ama bu kmler sorun değil diyolar bmw için,bakımının nasıl yapıldıgı önemli tabi

50 bin tlye de yeni sıfır motor takılmış sorunsuz 2006 model mazda rx8 bulunabiliyor.Araç max 10 bin kmde olur

Alacağım aracı yılda maximum 5 bin kilometre kullanırım.
    Şimdi ben 24 yasındayım parayı kendim biriktirdim o yüzden gerçekten vereceğim her bir kuruş çok önemli ailemden 1 tl bile destek almadan alıcam ikisini de.Çıkacak masraflar karsısındada ek olarak kenarda 10 bin tl durucak

Bu iki araçtan hangisi konforludur ? (trdeki tüm mazdalar full deri koltuk + sunroof full model olarak geldiler ve birçok sitede gerçekten çok konforlu bir araç olduğu söyleniyor.Fakat 5.30i konforuna yetişebilir mi ?

Bu araçların hangisi daha çok prestijlidir ve ilgi çeker ? Yani marka olarak bmw üstün fakat bu araç gerçekten türkiyede binlerce var .Rx8 daha mı çok ilgi çeker

Performansları aşağı yukarı aynı bmw 0-100 7 saniye. mazda 6.5 saniye. yakıt tüketimleri aşagı yukarı aynı.

yedek parça kasko rutin bakımlar masraflar bunlara önem vermiyorum sadece iyi bir araç olsun altımdaki.

Yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zan232 -- 22 Ağustos 2015; 4:47:10 >

• Bmw marka algisindan dolayi daha cok dikkat cekecektir. Rx8'e hic binmedim ancak 5 serisinin konforuna yetismesini cok zor olarak goruyorum. Ben 5 serisini alir ardima bakmazdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 530i tam anlamıyla yayla gibi araba

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

530i tam anlamıyla yayla gibi araba

pişman olmazsınız diyorsunuz yani
  • İhtiyaçlarınıza bağlı hocam, rx8 çok kullanışlı olmayabilir her zaman. Bence rx8 yerine s2000 daha güzel ve performanslı. 530 ise en azından ailecek kullanıma uygun;)

• Rx8 rotary motor kullaniyor,bu çok farklı bir motor bence ikisinin arasındaki secimde kilit nokta bu. Bence rx8 almadan önce kendine ilk bir servis veya saglam bir usta bul öyle giriş bu işe. Herkes anlamaz rotary'nin dilinden. Üretimden de kalkali çok oldu zaten,benim bildigim şu an ülkede bu motoru bir tek rx8 ve rx7 kullaniyor. Ve bmw 5.30i ve mazda rx8, iki araç klasman olarak çok çok farkli araçlar ihtiyacinizin tam olarak ne oldugunu gözden geçirirseniz hemencecik karar vermeniz lazim aslinda ikisi arasında.

• Ölmüş E60 alacağınıza çok daha iyi durumda E39 alın bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 Megane 1 vs Fabia
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi, dikkat çekicilik konusunda kesinlikle RX8 diyorum. Çok daha sportif ve alışılmışın dışında bir araç. 530 ise, E60 kasanın sıradanlığını taşıyor. Burda atladığımız bir konu da vergi. Rx8, bildiğim kadarıyla 1.3 vergisi ödüyor. Ben olsam Mazda alırdım kesinlikle.

• Rx8 diğer araçlara benzemez. Wankenl motor yatıyor altında ve sorunu ve yakıtı aklınızda bulundurun altından kalkabilirim derseniz rx8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRad67 -- 22 Ağustos 2015; 15:09:09 >
  • 2003 2004 clk320 düşündünüz mü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.30i
  • quote:

Orijinalden alıntı: haislip_13

Rx8 rotary motor kullaniyor,bu çok farklı bir motor bence ikisinin arasındaki secimde kilit nokta bu. Bence rx8 almadan önce kendine ilk bir servis veya saglam bir usta bul öyle giriş bu işe. Herkes anlamaz rotary'nin dilinden. Üretimden de kalkali çok oldu zaten,benim bildigim şu an ülkede bu motoru bir tek rx8 ve rx7 kullaniyor. Ve bmw 5.30i ve mazda rx8, iki araç klasman olarak çok çok farkli araçlar ihtiyacinizin tam olarak ne oldugunu gözden geçirirseniz hemencecik karar vermeniz lazim aslinda ikisi arasında.

İhtiyaç ile ne ilgisi var hocam, 5.30 u ailecek binmek için almayacak adam.
  • Rx8 cok klas sportif bir genc arabasi.Param ve motordan anlayan ustam oldugu surece Rx8 i tercih ederim

• Hocam yerinizde olsam M paket E39 540i alırdım (mümkünse manuel), kenardaki para ile de birçok şey yapılabilir. Manuel değilse çevirebilirsiniz en başta.
    Uzun yıllar keyifle bineceğiniz çok şık bir aracınız olur
  • 530i kullandım gidişi o kasaya göre çok iyi. dikkat çekmekse bmw nin marka algısı her zaman önde. mazda nın öyle çok iyi bir tasarmı da yok ben 530 alırdım
  • zan232 Z kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Her iki aracı da kullanmışlığım var. E60 kasa gerçi 5.20d idi ancak performans hariç diğer konularda bir fikir vereceği kanaatindeyim. Konfor anlamında rx8'den bir beklentinizin olmamasını öneririm. Araç spor görünümü kadar alt yapı olarak da spor tasarlanmış. Amortisörler oldukça sert, tabii bir 911 Carrera değil ama ince yanaklı lastiklerle birleşince epey bir sert sürüşü var, yolda ne varsa içeride poponuzda aynen hissedilir. Bu biraz da zevk meselesi tabii, uzun km'ler boyunca şehirler arası kullanmadığım için ben çok rahatsız olmamıştım hatta keyif bile veriyor spor kullanımda. Ancak beni asıl rahatsız eden konfor konusu, aracın arkadan itiş sisteminde araç alçak olduğundan şaft tüneli koltukların tam arasından geçmekte ve yalıtımı mı iyi yapılmamış nedri bilemem ancak acayip bir ısı yaymakta. Yazın özellikle sağ bacağınızda ve kısmen sağ kolunuzda bu ısıyı hissediyorsunuz ki klima falan hak getire pek bir faydası olmuyor. Benim kullandığım versiyon 2007ydi sanırım. Bunların ötesinde araba cidden spor görünümlü, 4 kişi kapasiteli ve arka koltuklara erişim muadillerine göre oldukça pratik ancak arka koltuklar basık ve klostrofobik. Bagajı zaten yok gibi. 10bin devir çeviriyor ve devir kesicisine girmeden önce BİP diye bir uyarı sesi veriyor ki bunu duymak için bile gazladığı oluyor insanın. Arkadan kolay kayıyor ancak çekiş kontrol oldukça başarılı, yere de yakın olduğundan kolaylıkla ancak yeterli adrenalini sağlayacak şekilde araç toparlıyor. Motoru cidden riskli, kesinlikle ama kesinlikle sentetik veya yarı sentetik yağ kullanmamalı ayrıca imkan varsa 2-3 bin km'de bir yağını değiştirmeli. Eskiten motor bloğu pek pahalu değildi, ancak halen uygun fiyatlı mı bilemiycem. Benim kullandığım araç 60 küsur bin km'deydi ve motorunda hiç bir sıkıntı olmadı. Tabii bu nasıl baktığınla ilgili tamamen, daha düşük km'lerde çok sayıda motor indiren rx8 var. Bence çok keyifli ve BMW'ye nazaran gençlere hitap eden bir araç.
    BMW için ise, ilk söyleyeceğim konu konfor olur. Cidden çok rahat ve yolda konforlu bir araç. 2.0d motoru bile oldukça performanslıydı, hayrete düşürdü beni 5.30i kesinlikle çok daha iyidir. RX8'den daha performanslı olacağını tahmin ediyorum ama sportiflik konusunda RX8 daha önde olur muhtemelen. Kasa çok büyük, çok konforlu ve prestij olarak içerisinden 40+ birisinin çıkmasını bekletiyor sanki. Eskidiği için prestiji ilk günlerindekinden biraz daha düşük olabilir ancak kesinlikle yüksek bence. BMW'nin alüminyum blok motorları da bildiğim kadarı ile biraz nazlı, iyi bakılmış olamlı ve çok zorlanmamışını bulmalısın bence. Şahsi görüşüm sürekli yanlayan bir BMW motor bloğu RX8 kadar arızaya açık olduğu. Valla çok zor karar, ben farazi olarak bile bir karara varamadım ki biriktirdiğin parayı birisini seçerek vermek daha da zor olmalı :)
    Son oalrak bir arkadaş daha önermiş, bunların arasına ben olsam 2nci nesil CLK serisini de değerlendirmeye alırdım. Prestiji her ikisi kadar, sportifliği ile konforu her ikisinin arasında bir yerde bence ancak performansı biraz daha düşük olabilir.
    Sorun olursa cevaplamaya çalışırım.

• İkisi çok farklı kulvarlarda araçlar.

530 çok daha konforlu iken Rx8 daha eğlencelidir. Yani ne istediğinizi bilmeniz gerek. Konfor mu eğlence mi? Rx8 530'un konforunu veremez, 530'da Rx8'in sürüş zevkini.
  • zan232 Z kullanıcısına yanıt
    530i.... 5-6 ay sonra Rx-8'den sikilacksin. Ama satisa koydugunda elden cikaramadigini goreceksin. 530i al, 5-6 ay sonra sikilirsan hemen satip rx-8 alirsin. 530i'den en az 1,5-2 yil sikilmayacaksin;) Bir abin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rx8 530i'den şahsen çok daha sportif ve özel görünüyor. Her insan arabayı ya ilk ya da nadir gördüğü için dönüp bakacaktır, ama bu hisleri BMW ile yaşayamazsın. Biri aile arabası birisi yarış arabası gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.