Şimdi Ara

2004 Megan 2 arıza.Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.2004 model 1.4 16V otantik megan aracım var.aracın filtrelerini ve yakıt pompasını yeni değiştirdim.bunun yanısıra gaz kelebeğini temizlettim.aradan 2 ay geçti ve aracım çalışmıyor.daha öncede bir kez yaşamıştım ve 20 belki de 30. denemede çalıştı.marş alıyor fakat motor çalışmıyor.dün arabayı vurdurdum ve hemen çalıştı.sanayide reno servisine götürdüm ve arıza hakkında pek bişey söyleyemedi.aküdendir dedi fakat aküden olsa marş almaz dedim.Tekrar aynı hatayı yaparsa arayın dedi ve ayrıldım.bugün sabah yine çalıştıramadım.dün 4-5 kez aralıklı zamanlarda çalıştırdım ve problem çıkmamıştı.Sizce problem ne olabilir?arabanın borcunu ödemeye çalışırken durmadan sıkıntısı çıkıyor.Lütfen yardım!!!

• Bu ne ya cevaplayacak kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekyaylaci2004

Arkadaşlar merhaba.2004 model 1.4 16V otantik megan aracım var.aracın filtrelerini ve yakıt pompasını yeni değiştirdim.bunun yanısıra gaz kelebeğini temizlettim.aradan 2 ay geçti ve aracım çalışmıyor.daha öncede bir kez yaşamıştım ve 20 belki de 30. denemede çalıştı.marş alıyor fakat motor çalışmıyor.dün arabayı vurdurdum ve hemen çalıştı.sanayide reno servisine götürdüm ve arıza hakkında pek bişey söyleyemedi.aküdendir dedi fakat aküden olsa marş almaz dedim.Tekrar aynı hatayı yaparsa arayın dedi ve ayrıldım.bugün sabah yine çalıştıramadım.dün 4-5 kez aralıklı zamanlarda çalıştırdım ve problem çıkmamıştı.Sizce problem ne olabilir?arabanın borcunu ödemeye çalışırken durmadan sıkıntısı çıkıyor.Lütfen yardım!!!

Ateşleme bobinlerine bir baktırın derim. Eğer ilk anda motor soğukken iyi ateşleyemiyorsa marş almaması olasıdır.
    Alternatörüde bir inceletin.

• bujileri felanda yeni değiştirmiştim.Motor soğukken oluyor ama ben zaten sakaryada yaşıyorum, yani çok soğuk yok burda. Birkaç gün kullanmadığım zaman araba çalışmıyor? Ama vurdurarak çalıştırdığımda, gün içinde birçok kez stop edip çalıştırdım.
  • Araba sürekli marş basıyor fakat çalışmıyor :(
  • Isıtma bujilerinizi kontrol ettirin.

Birde bujileri değiştirdim demişsiniz.
    Bujilerin bağlantı kabloları var ateşleme bobinleri bunlarada baktırabilirsiniz.

benzin ponpasıda sorun çıkartmış olabilir.
  • teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.Şimdi servisten geliyorum, aynı problem çıkacak olan arkadaşlar için bilgileri olsun diye paylaşmak istedim.Megane 2 lerde nerdeyse kronik bir sorun haline gelen manyetik kaptörmüş sorun.Ben özel serviste yaptırdım aracı ve 120 TL ye mal oldu.80 manyetik kaptörmüş, 40 TL de işçilik.Manyetik kaptörün fiyatı esasında 40 TL. Ama genel olarak işçilkten ve servisten memnun kaldım.Sakaryada olanlar içinde önerebilirim(bana pm atarlarsa yardımcı olurum). Şayet benzer problemle karşılaşırsanız manyetik kaptörünüzü bence kendiniz temin ederek daha ucuza mal edebilirsiniz.Teşekkürler, kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekyaylaci2004

teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.Şimdi servisten geliyorum, aynı problem çıkacak olan arkadaşlar için bilgileri olsun diye paylaşmak istedim.Megane 2 lerde nerdeyse kronik bir sorun haline gelen manyetik kaptörmüş sorun.Ben özel serviste yaptırdım aracı ve 120 TL ye mal oldu.80 manyetik kaptörmüş, 40 TL de işçilik.Manyetik kaptörün fiyatı esasında 40 TL. Ama genel olarak işçilkten ve servisten memnun kaldım.Sakaryada olanlar içinde önerebilirim(bana pm atarlarsa yardımcı olurum). Şayet benzer problemle karşılaşırsanız manyetik kaptörünüzü bence kendiniz temin ederek daha ucuza mal edebilirsiniz.Teşekkürler, kolay gelsin...

Tşk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.