Şimdi Ara

2004 VW BORA MI ? 2005 FORD FOCUS MU(SEAT TOLEDO ALINDI) ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
15.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca şunu da belirteyim; Zaten lpg uygulanacaksa yol bilgisayarının ne önemi var??
  • Arkadaslar yokmu aranızda bora ve golf kullananan.Surus dınamıgı aynımı ben golf ve jetta kullandım ama kullandıklarım yenı kasalardı.Borada aynı mı acabaBen focusun kullanımını pek sevmıyorum ama kronık bı sorunu olmaması guzel.Bora nasıldır.Bora hakkında bılgı ıstıyorum cunku bır tek onu kullanmadım.
  • parça fiyatları daha pahalı diyenler fiyatlarıda yazsınlar daha açıklayıcı olur.
    süspansiyonları, bozuk yollarda sarsıntıyı en az hissettiren vw araçlarıdır.
    focuslarda yol bilgisayarı var mı da vw deki eleştiriliyor.

arkadasım ben bora derim focusta iyi bir araç.(benim tercihim böyle olurdu)

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salula -- 25 Nisan 2008; 0:20:17 >
  • Bora daha kaliteli ve konforlu

İyi bir seçim olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: rochss

Arkadaslar yokmu aranızda bora ve golf kullananan.Surus dınamıgı aynımı ben golf ve jetta kullandım ama kullandıklarım yenı kasalardı.Borada aynı mı acabaBen focusun kullanımını pek sevmıyorum ama kronık bı sorunu olmaması guzel.Bora nasıldır.Bora hakkında bılgı ıstıyorum cunku bır tek onu kullanmadım.

tam olarak hangi konuda bilgi istiyorsun?
    kullanımı yazdım.süspansiyon konforu focustan daha iyidir.
    focus un yol tutuşu daha iyi diyenler acaba nerde ne kadar limitleri zorladılar acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: salula

quote:

Arkadaslar yokmu aranızda bora ve golf kullananan.Surus dınamıgı aynımı ben golf ve jetta kullandım ama kullandıklarım yenı kasalardı.Borada aynı mı acabaBen focusun kullanımını pek sevmıyorum ama kronık bı sorunu olmaması guzel.Bora nasıldır.Bora hakkında bılgı ıstıyorum cunku bır tek onu kullanmadım.

tam olarak hangi konuda bilgi istiyorsun?
    kullanımı yazdım.süspansiyon konforu focustan daha iyidir.
    focus un yol tutuşu daha iyi diyenler acaba nerde ne kadar limitleri zorladılar acaba.

En basıtı dıreksıyondakı orta sertlık ve hassasıyet. Gogusden tıkırtılar gelıyor mu.

• direksiyonu düşük hızlarda ve manevrada oldukça yumuşak.
    takribi 60 km/s hızda orta sertlik veriyor.
    göğüste herhangi bir tıkırtı olmaz.olursa belki bardak koyma yerinden gelebilir(çok bozuk yollarda)
  • 6 SENE 1999 MODEL bora kullandım....Yol tutuşu uzun yolu çok keyıflı bır araba....100 bın km de sattık en ufak bır arıza cıkarmadı....Kaporta desen çok saglam ve tok goruntusu var...Kapıların bagajın agırlıgı cok guzel...Focusa göre bence daha tok ve guven veren duruşu var....Tek dezaavantajı arkada oturma mesafesı dar bıraz...Babam su an seat ıbıza ya bınıyor...Hala borayı arıyor....Yoldan bora gecse donup bakıyor...Durusu kalıbıda guzel arabanın..Ben severım borayı....2004 model arabasorun cıkarmaz...Bence fıyatta makul....
  • 4 yıldan beri bora kullanıyoruz
    2000 model bizim araç 114000 km de
    4 yıldan beri hiçbir arza çıkartmadı
    benzini fazla yakıyor arka diz mesafesi iyi değil bunlar doğrudur.
    bagajı büyük içi döşemeleri v.s kaliteli ama pacıfıc lerin döşemeleri v.s içini sevmiyorum comfortline olsaydı daha iyi olurdu
    araçdan performans pek beklememek lazım benim kullandığım 8v lerde özellikle kalkışlarda ama uzun yolda çokk konforlu keyifli yolculuk yapılıyor
    zevkli bi araç çukurlu bozuk yollarda çukurları hissettirmez
    focusdan hem donanım olarak hem konfor olarak hem görünüş olarak bu kişiden kişiye değişir ama ben bora derim
  • İkisinide uzun zaman kullananma fırsatı buldum.Bora 1.6 pacific idi focus ise 2004 comfortline.Bora bizim arabaydı focus eniştemin.Bora focusa göre taha tok bi arabaydı.Verdiği kalite hissi daha iyiydi.Ancak focusun ön konsol çok daha şıktı bana göre.Ancak 60000 km deki focusun arka süspansiyonlarından acayip derecede ses geliyordu.Daha sonra 2001 focus aldı eniştem ama ondan bu seslerin hiçbirisi yoku üstelik araç 100 bin deydi.Boranın direksiyonu biraz daha sertti ancak kullanaması falan daha zevkliydi bana göre focustan.Focusun ses sistemi falan daha kaliteliydi.Benzin derseniz 102 bg 8v bi bora alacaksanız focustan fazla yakacaktır.105 lik almaya çalışın.Araçların bariz üstünlükleri yok birbirlerine karşı ancak şekil şemal olarak şu an bora daha çok hoşuma gidiyor.Bütçeniz müsaitse borayı alın değilse focusu alırsanız çok büyük bi kaybınızın olmayacağından emin olabilirsiniz

• bence her iki araç da gayet iyidir,hangisi seçilirse seçilsin doğru karar olur.ikinci elde aracın durumu çok önemli tabii..

ababadan'dan kopya gibi olucak ama doğru:
    benim de eniştemin 2003 bora pacific'i var,benimse 2004 focus ghia.eniştemin aracını kısa mesafe kullandığım için sürüşüyle ilgili bişey söyliyemiyeceğim.

benim tespitlerim:
    -bora kalite hissini gerçekten daha iyi veriyor,içindeki plastik aksam kaliteli.
    -bora içeri daha az ses alıyor.
    -altı yere çok yakın (eniştemin de sıkıntı yaşadığı bir konu bu).

eniştemin tespitleri:
    -focusu kullandı ve daha atak,seri olduğunu düşünüyor.
    -klima açıkken kalkışlarda aracının focusa nazaran daha çok zorlandığını düşünüyor.

(donanım durumuna girmedim,benim aracımınki daha fazla ama pacificle ghia donanım düzeyi olarak birbirinin muadili değil.)

tekrar söylemem gerekirse bence her iki araç da iyi,içine hangisi siniyosa,hangisi temizse onu al derim.şimdiden hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zooropa -- 25 Nisan 2008; 23:34:24 >

• enitemin 2004 comfortline vardı ben kullanmayı seviyodum ama vites gecisleri ck sertti birde baya bi dar gelmisti arac bana
  • Arkadaslar cevaplar ıcın tesekkur edıyorum.Bızdekı focus bugune kadar manıfold delıgı dısında hıc arıza yapmadı oda 20 ytl ye kaynak attırıp duzelttık.Bır cok forumu ınceledım Bora sahıplerı sanzumanda sorun oluyor demılser acaba bu ne kadar dogru yoksa kullananlarmı acemıde sanzumanı zorlayıp masraf cıkartıyorlar.Yakıt olayı sorun değil lpg takıcagım ıcın.Bora kullanan arkadaslar boranın bakım ucretlerı gercekten pahalımı veya masraf acma rıskı varmı.
  • Arkadaşım eski bir 2003 bora pacific kullanıcısı olarak diyeceğim

Gözün kapalı almandır çünkü alman bambaşkadır

Şaka bir yana focustan hem daha kaliteli hem de daha konforludur

Kronik arızası olduğunu da sanmıyorum

Benden o arabayı daha kötü yollarda ve daha zor şartlarda kullanan olmamıştır sanırım !!!

Satarken taş atıkları dışında yürüyeni motoru ve elektrik aksamı ilk günkü gibiydi

Hala da sattığım kişi sorunsuz bir şekilde kullanıyor plakayı değiştirmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 26 Nisan 2008; 0:29:30 >
  • quote:

Arkadaslar cevaplar ıcın tesekkur edıyorum.Bızdekı focus bugune kadar manıfold delıgı dısında hıc arıza yapmadı oda 20 ytl ye kaynak attırıp duzelttık.Bır cok forumu ınceledım Bora sahıplerı sanzumanda sorun oluyor demılser acaba bu ne kadar dogru yoksa kullananlarmı acemıde sanzumanı zorlayıp masraf cıkartıyorlar.Yakıt olayı sorun değil lpg takıcagım ıcın.Bora kullanan arkadaslar boranın bakım ucretlerı gercekten pahalımı veya masraf acma rıskı varmı.

ben rastlamadım sanzuman sorununa.
  • quote:

Arkadaslar 2 gun ıcerısınde bu ıkı arabadan bırısını alıyorum sızden fıkırlerınızı beklıyorum

2004 Bora 62.000 km de orjınal 23.000 ytl
    2005 Focus collectıon 75.000 km de orkınal 20.000 ytl

Bu ıkı araba arasında kaldım alınırsa LPG uygulanacak.Beklentılerım En az 3 yıl bınılecek kıldan tuyden seyler ıcın servıse yolum dusmuyecek cukurlarda tıkırtı sesı yol sesı gıbı sınır bozucu seyler yasatmıyacak.

Yorumlarınız karar vermeme destek olucak.

Borayı tek geçerim...

saygılar
  • 100 bın kullandım..Şansıman da hıc bır sorun olmadı..Vites gecıslerı bıraz sert ve kemıklı o kadar....
  • arkadaşlar iç hacim genişliği olarak ön diz arka diz mesafesi tavan yüksekliği olarak..hangisi daha başarılı?
  • Bora bence şimdiki Jettadan bile çok tutulan bi araba
    Vites geçişleri biraz serttir, kalkışları biraz hantaldır ama çok kaliteli ve karizma bi araba bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: D-Assault

Bora bence şimdiki Jettadan bile çok tutulan bi araba
    Vites geçişleri biraz serttir, kalkışları biraz hantaldır ama çok kaliteli ve karizma bi araba bence

Yani spor bir araç değil.
    Ama oturaklı bir araç Bora.
    WW de
    En tutulanları Passat ve Caddy
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.