Şimdi Ara

2005 Fiesta LED sis farı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pazar günü otururken bi anda gaza gelip ledlerden sis farı yapasım geldi

(15+21)x2 taneden 72 dar açılı ledle yaptım.

2005 Fiesta LED sis farı

her 3 taneye 180 lik direnç koydum (elimde çoook miktarda 180lik vardı)
    kendi içinde seri gruplar ise birbirine paralel bağlı şekilde monte ettim...

2005 Fiesta LED sis farı

Lehimler biraz kötü oldu sanki (hayatımda ilk kez yaptım)ama ledler sorunsuz çalışıyor.
    plakaların arkasına beyaz silikon sıktım.silikonun düz olması içinse üstü düz bi maddenin üstüne yerleştirdim.

2005 Fiesta LED sis farı

ardından standart montaj işlemi ;

2005 Fiesta LED sis farı

2005 Fiesta LED sis farı

2005 Fiesta LED sis farı

gücü ise şimdilik parklardan direk aldım ama içeri harici bi anahtar koyucam.

2005 Fiesta LED sis farı

2005 Fiesta LED sis farı

2005 Fiesta LED sis farı

2005 Fiesta LED sis farı

2005 Fiesta LED sis farı

2005 Fiesta LED sis farı

2005 Fiesta LED sis farı

2005 Fiesta LED sis farı

• gayet şık olmuş elinize sağlık.nekadara mal oldu toplam?
  • Gerçekten güzel bir çalışma yapmışsın.Maliyeti hakkında da bilgi verebilir misin?
  • LED = 100 tane aldım plakaya kullandım bi iki tane yaktım işte neyse,
    ebayden aldım 15 ytl civarı bişi yanında dirençler hediye geldi
    delikli pertinaks 2 tane aldım 4 ytl
    kablo zaten para değil
    silikona da para vermedim vardı ama 1-2 ytlden fazla değildir
    20 ytl civarı bi maliyeti var toplamda
  • Valla bişey değilmiş fiyatı.Benim de seneye aracın arka stobu için böyle birşey yapma planım var.
  • stopların camı seffaf olsa ben dakika durmam (:
  • Çok hoş gözukuyo.
  • Kir, çamur, su vs... bunun için bişey düşündünüz mü acaba. Bu arada çok çok şık olmuş.
  • 3 sefer su ile yıkadım hatta suyu direk üzerlerine tuttum süngerle üzerlerinden geçtim, herhangi bisorun yok ,canavar gibi calısıyolar (:

2005 Fiesta LED sis farı

bakalım önümüz kış ,zorlu havalarda nolcak bakalım
  • guzel bir ise kalkismissiniz fakat benim hosuma gitmedi.

sebebi;

1. kullandiginiz ledler cok adi, onlarin yerine arastiriniz "superflux led" oneriyorum.
    2. konumlandirma cok kotu olmus, bir sis farinin yeri, ustteki farin hizasi olmalidir. estetik goruntu budur, aksi taktirde yeni kasa J9 lari andiran bir goruntu olur. bknz: 407. karsidan sisleri acik bir 407 kendini belli eder ve hic estetik olmayan bir goruntusu vardir.
    3. cikma bir sis fari alip icine monte etseydiniz yagmur, camurdan da korurdunuz, orjinal yerine taktiginiz icin daha guzel gorunurdu.
    4. yok bide sismi alacagim diyorsaniz aksesuarcilarda hazir dizili ledler var 25cm si 10 ytl gibi bir sey. onlarin 10cm liklerinden alsaniz hem ledler ve devreler acikta degil, hem ince, hem de uygulamasi cok kolay.

ugrasmissiniz elinize saglik.
  • 1.evet çok kaliteli bi malzeme değil biliyorum.superfluxleri biliyorum ama onlar geniş açılı oluyor ,kullanmak istemedim karşıdan geleni rahatsız eder düşüncesiyle.
    2.tabiki sis farının yeri dediğiniz gibi olmalı ama bizim fiestalarda orası çok yuvarlak sabitlemek/açı tutturmak/montaj malzemesi bulmak çook zor oluyor
    3.cıkma sis farı bulabilsem zaten, direk onu adam edip onu takarım yerine.ayrıca yagmur camurla ilgili bi sıkıntım olmadı şimdiye kadar,gayet iyi koruma saglıyorlar
    4.kendim ugrasmak daha zevkli açıkcası ve o dediğiniz yöntem biraz pahalıya geliyor ve şeritlerdeki led sayısı çok az

son olarak bu acemilik çalışmam ,cok daha kaliteli ve daha iyi aydınlatmaya sahip çalışmalar da yapıcam...
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razi5000 -- 22 Mayıs 2011; 19:02:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.