Şimdi Ara

2005 FOCUS GHIA TIPTRONIC Değerli Görüşleriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski bir Golf kullanıcısı olarak Ford Focus HB arıyorum. Internette, 33000 km de 2005 model GHIA buldum. Araba oldukça temiz görünüyor. Bir tek sol arka kapı çizikten dolayı boyalı. Araç istanbul da ama ben değilim. 26000 TL talep edilen rakam. Kullanıcılarından ricam, bu araç hakkında bilgi paylaşımı. Yakıt tüketimi, konforu, dikkat edilmesi gerekenler ve en önemlisi pazarlık sınırlarım hakkında bilgiye ihtiyacım var. İlginiz için teşekkür ederim.

Ayrıca aracı alma düşüncesi oluşursa, expertiz yaptırmak için nereye götürebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goforlife -- 11 Aralık 2009; 13:21:58 >

• eğer tam otomatik olan değilse almayın. ford un asm diye hitap ettiği otomatikleştirilmiş manuel şanzumanı pek kaliteli değil
  • Merhaba,

Focus 2005 yılında iki ayrı kasa ile satıldı.
    Focus I ve Focus II olmak üzere. Tahmin ediyorum sizin baktığınız model Focus II 'dir.

Focus IIhttp://www.biracs.com/img/focus.jpg

Araç benzinli mi, dizel mi, düz vites mi otomatik mi, biraz daha bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışalım.
  • Araç benzinli ve otomatik. Sizin dediğiniz gibi Focus II. 33000 km de. Ilginiz için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: cenk2004

Merhaba,

Focus I ve Focus II olmak üzere. Tahmin ediyorum sizin baktığınız model Focus II 'dir.

Araç benzinli mi, dizel mi, düz vites mi otomatik mi, biraz daha bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışalım.

• Merhaba,

Ben de aynı araçtan kullanıyorum. Biraz bahsedeyim dilerseniz;

Öncelikle fiyat/performans değerlendirmesi açısından alınabilecek en iyi araçlardan biridir.

Motor'u 100 beygirdir ve 4 ileri klasik otomatik şanzımana sahiptir. Eski kasa Focus şanzımanının tiptronic hale getirilmişidir. (Yani, dilediğinizde manuel modda kullanım imkanınız mevcuttur).

Gerek motoru, gerekse şanzımanı oldukça sağlam ve sorunsuzdur. Eski nesil otomatik teknolojisinden dolayı yakıt tüketimi biraz fazla gibi görünebilir ama klasik otomatiklerin büyük bir kısmı ile yakın değerlerde yakmaktadır. (Ortalama 10 lt. civarı)

Ayrıca performans olarak, spor bir araç değil, aile otomobili olduğu bilinerek kullanılırsa gayet tatmin edicidir.

Belirtilen fiyat ise oldukça yüksek. 23 - 24 bin aralığı bence bu araç için uygundur.

Ekspertiz için İstanbul'da yetkili servisler ya da özel servis isterseniz, Taksim'de Liderler Ford Özel Servisi'ne gösterebilirsiniz.

İlgili Kişi : Osman Usta
    Liderler Oto

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenk2004

Merhaba,

Bu aracın farları çok güzel, mercekli ve gri zeminli.
  • Sevgili Cenk,

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Servise sordum sadece sizin dediğiniz gibi asm denilen otomatikler varmış. Tam otomatik yokmuş. asm olarak adlandırılanlarda dizellerde daha çok sorunluymuş. Kullanım hatasından kaynaklı da sorun olabiliyormus. Ilginiz için teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: fasher

eğer tam otomatik olan değilse almayın. ford un asm diye hitap ettiği otomatikleştirilmiş manuel şanzumanı pek kaliteli değil
  • Merhaba,

Bir düzeltme yapacak olursak;

ASM olarak isimlendirilen şanzıman eski kasa dizel Fiesta'da kullanılan şanzımandır. Sorunludur, bir çok kişinin canını yakmıştır.
    Dizel Focus'larda ise, CVT şanzıman kullanılmıştır. Ne yazık ki bu şanzıman da, yüksek torktan kaynaklı sebeplerden dolayı sıkıntı yaratmış ve yaklaşık iki yıldır üretilmemektedir. Zaten Ford web sitesine bakarsanız, Focus için dizel otomatik seçeneğinin olmadığını göreceksiniz.

Ancak benzinli Focus ve Fiesta'nın otomatik şanzımanlarında herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Özetle, ikinci el Focus dizel alacaksanız, düz vites tercih etmeniz son derece önemlidir. Benzinli de ise, düzgün bakılmış bir otomatik aracı uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz.
  • ben ekim 15'te sizin almayı düşündüğünüz aracın 2006 modelini 48 binde kazasız ve boyasız olarak 25 bin liraya aldım. 1-2 hafta önce bir arkadaşım da 2005 modelini yine 48 binde ve kazasız boyasız olarak 24 bin 500 liraya aldı. kapısında boya olmasından dolayı sizin baktığınız aracın da km daha düşüklüğünü de göz önünde bulundurursak 24- 24,5 bin lira civarı olması lazım.
  • peki bu modelin sadece dizeli olsa ve 65000 de olsa almamı tavsiye eder misiniz
  • düz vitese olabilir ama cvt işi piyango gibi ya çıkarsa :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.