Şimdi Ara

2005 Renault Scenic II 1.6 16v 115bg BVA Privilege 100.000 km izlenimlerim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
44.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok güzel inceleme olmuş. ben zamanında nasıl olmuşda mesaj atmamışım hayret.
    bir kaç yıl içinde MPV almayı düşünüyorum ve grand scenıc olma olasılığı bayaa fazla.
  • çok güzel özetlenmiş özellikle mpv araçlara alışanların birdaha başka sedan hb araçlara binememesi gibi, bende bu mpv sınıfı araçlara renault modus 1.5 dizel dynamic still paket aracımla başladım ve bende bağımlılık yaptı :) sattım ve bugun scenic 2 1.6 privelige tecno paket aldım görünüşü çok hoşuma gidiyordu ve gezmediğim yer bakmadıgım araba kalmadı mini couper bile alıyordum az kalsın içine oturmamla mini couperın inmem bir oldu yok dedim ben artık mpv sınıfı araç dısında araba kullanamam neyse scenic 2 1.6 motor arac düz vites ve ben lpg taktırmak istiyorum acaba taktırsam yakıt tüketimi ne kadar düşer ? mesela renault modus 1.5 dizel 5.7 litre yakıyordu dizel rahatlıgınada alışmıştım ve sunuda belirtmek istiyorum moduslarda scenic kadar kaliteli bir araç çok severek kullanmıştım bayanlar gençler ve yaşlılar için çok ideal bir mini mpv
  • msod arkadaşı başına gelen yağmur suların akıbetini bende yaşadım. bol yağmurlu şehirlerde yaşayan arkadaşların özellikle dikkat etmesini isterim.
  • konuyu hortlatmış oluyorum ama en güzel cevabı buradan alacağımı biliyorum. aşağıda ki scenic nasıldır sizce. 2006 fiestamın üstüne 8 bin istiyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-cok-temiz-full-plusfull-scenic-127785288/detay?showViewPreferences=false
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bu-modelde-bu-kadar-temizi-zor-bulunur-125839619/detay/

• Sayın m.C.k Merhaba,
    Öncelikle en başta aracınız ile ilgili vermiş olduğunuz detaylı ve sonrasında ki bilgilendirici yazılarınız için teşekkür ederim.
    2 yaşında bir çocuğum var. 2005 model Hyundai Getz 1.3 GLS aracımın ufak hacim ve boyutları ve daha geniş hacimli bir araç ihtiyacımdan dolayı sattım. Düşüncem genelde sorunsuz olmalarına istinaden Japon otomobilleri tercihi yönündeydi. Fakat 2. el araç aaştırırken genelde Fransız araçlarının parça maliyetlerinin yüksek oluşu kanısında olduğumdan hiç düşüncemde yokken donanım, konfor ve fiyat uygunluğu açısından 2004-2006 arası Laguna II 1.6 16Vi Privilege modellerine bakmaya başladım. Benzinli aracın rahatlığı ve 2. el bir arçata dizele kıyasla daha masrafsız ve çıkabilecek sorunların maliyet düşüklüğünden dolayı dizel araçlara pek ilgim yoktu fakat ekonomik olması yönünden araştırrmalarım yine Laguna II 1.9 dCi Privilege modellerine doğru yöneldi. Bu arada LPG ye karşı bir tutumumda var. Fakat bulmuş olduğum araçların şehir dışında olması internet görüp beğenip aracın yanına gittiğimde istediğim gibi çıkmama ihtimallerini göz önünede alarak belki daha fazla fiyat verecek olsamda en azından gidip beğenmeyip boşa yapacağım masrafa istinaden ikamet ettiğim Edirne ve çevresinde araç bakmaya başladım ve sonucunda 2004 model Scenic 1.6 16V otomatik Privilege+teknopaket+sun-roof 121000 km.de 23000 TL ilk sahibinden 1 parça boyalı bir araç buldum.
    Sizden ricam bu km.de bu fiyata makulmudür. Birde Laguna araştırırken otomotik viteslilerin özellikle 150000 km civarında veya sonrasında sorunlu olduğunu duyumladım. Aynı sıkıntıların bu araçta vey benzer başka kronik sorunları varmıdır. bir yandan da otomatik vites rahatlığına da nail olmak istiyorum.
    İyi günler dilerim,
    Saygılar.

• Aracı almadan önce bir deneme sürüşüne çıkmanızda fayda var.

Aracın kilometresinin doğruluğundan emin olmak için servis kayıtlarını ve tramer kayıtlarını inceleyin.

Piyasadaki Scenic'ler genellikle aile aracı olarak kullanıldığı için hor kullanılmamış oluyorlar genelde.

Fiyat kasko bedeline yakın, ne çok düşük, ne de yüksek.

Otomatik şanzıman konusuna gelirsek, şanzıman yağını değiştirtmenizde fayda var. Ayrıca ikinci el olarak baktığınız Laguna modellerinin kilometrelerinin düşük olma olasılığı çok düşük, ve aile kullanımı için Scenic daha konforlu bir otomobil.

Daha önce de 2.0 Laguna BVA Privilage sahibiydim, inanın Scenic daha kaliteli bir otomobil, kullanılan deriden tutun da konsolda kullanılan plastiğin kalitesine kadar daha başarılı.

2.el biraz şans işi, bulduğunuz aracı inceleyin detaylıca, 10 yaşına yaklaştığını ve artık masraf çıkarmaya başlayacak bir araç olduğunu unutmayın.

Aracı alırken de elektrikli el freninin çalışıp çalışmadığını, lastik değiştirirken bijonlara ulaşmak için açılması gereken kapakların anahtarının olup olmadığını, arka emniyet kemer bağlantılarının oynayıp oynamadığını kontrol ediniz ek olarak.

Donanım olarak sahibi olduğumuz araç ile aynı özelliklere sahip, günümüz otomobilleriyle benzer güvenlik donanımlara ve şase güvenliğine sahip bir otomobil.

İyi günler dilerim.

• m.C.k. kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelkle soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Bahsi geçen aracı satın aldım ve dediğiniz gibi servis ve tramer kayıtlarını inceledim. Aacın km.si orjinal ve düzenli olarak servise gitmiş gerekli görülen işlemlerin hiç birinden kaçınılmamış, gerek görülen değişimlerin hepsi yapılmış bir araç olduğunu servis dökümlerine bakarak bizzat şahit oldum.

Araçda şu an için sadece egzoz sesi var o da bugüne kadar hiç değişmemiş ve baktırdığımda bana söylenende arka bogaz kısmının ek yerinden kaçırdığı. Birde silecek cam su fiskiyelerinden su atmıyor fakat motor çalışıyor detaylı olarak henüz baktıramadım.

Elektirkli el freni çalışıyor.

Şanzuman yağının değişimine sorun yoksa gerek olmadığını söylediler ama önerinizi dikkate alacağım. Bazen vites değişimlerini hissediyorum fakat daha önce uzun süreli tam otomatik vites bir arac kullanmadım. Aracı biraz yakıt tasarrufu olması nedeni ile tabiri caizse ayağımın altında yumurta varmış gşbş gaza basarak kullanıyorum belkide onun etkisi olabilir. Bazende ilk kalkışlarda hemen bir ürtme sesine benzer bir ses geliyor.

Dediğiniz gibi 2.el biraz şans işi. Arac ile biraz daha haşır neşir oldukça daha adepte olacağım ama ilk izlenimlerim oldukça keyif alacağım bir araç olacağı ve Kızımda araçta çok keyifli :)

İyi günler dilerim.

• Güle güle, kazasız belasız kullanmanız dileklerimle...

Ek bilgi: Hız sınırlayıcı açıkken, hızlanmanız gerektiğinde, gaz pedalının sonundaki ert bölgeyi geçecek şekilde basarsanız, hız sınırlayıcı hızlanmanıza izin verir. Aksi taktirde belirlediğiniz hızın üstüne çıkmaz araç.

Ayrıca, sunroof komutlarınıza cevap vermezse, sunroof düğmesinin ortasına uzun süre basın, sistem kendisini resetleyecektir, bir problem yoksa çalışmaya devam edecektir.

İyi günlerde kullanın tekrar
  • m.C.k. kullanıcısına yanıt
    Detay bilgileriniz için teşekkür ederim
  • sayın m.c.k ye teşekkür ederim, gayet faydalı bilgiler...objektif aynı zamanda...

sonuç olarak 2006 privelaj almam gerektiğini anlamış bulunmaktayım doğru mudur?
  • Cok faydali bir paylasim olmus.Bazilari 10-15 km test surusu yapip inceleme yaptim edasiyla sacma sapan vakit kaybi konular aciyorlar.Siz aracin arizasindan girip,huyundan suyundan cikmissiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bilgiler olmuş, bende 2010 scenic düşünüyordum, biraz daha yattı kafama..
  • Güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler
  • gayet güzel bir anlatım olmuş, 2 aylık scenıc II kullanıcısıyım. ekleyecek hiçbirşey bulamadım şahsen. Bu aracı almayı düşünenler için güzel bir referans yazısı olmuş, emeğinize sağlık diyorum
  • Harika bir çalisma olmuş harfiyen katiliyorum teşekkürler

• en donanımlı hangisi oluyor??

privilege donanın hangi seviyede kalıyo?
  • Bence Scénic'in en iyi kasası bu
  • 2004 model araçta bu gün premium donanımları varmışya fransızlara sövenleri çarpar bu donanımlar

• Aga yazılanları ilgiyle okudum, Scenic'i yeni keşfediyorum. Aşağıdaki linkteki araçla ilgileniyorum. Bugün gititm gördüm akşam olmuştu o yüzden gördüklerimi yazıyorum.
    Genel olarak temiz ama sol arka kapının güneşliği üst sert parçası kırılmış servsi kaça değişir acaba. Bir de sunroof ön kısımda rüzgar kesici perdenin sağ sol yanları hafiften yırtılmış, sunroof zorlanıyor gibiydi.
    Başka kusur yok gibiydi sizce bu araç ne kadar eder almaya kalksam?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-scenic-privilige-plus-full-paket-175354051/detay/

• iskaroz48 İ kullanıcısına yanıt
    iyi fiyata almışsın hayırlı uğurlu olsun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.