Şimdi Ara

2006 1.6 hdi 45.000 km bakımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun 207 1.6 hdi'nin 45.000 bakımı için dolandım durdum.

Yağcıdan 4 litre TOTAL quartz 10w-40 yağ aldım: 40 Lira

Yetkili servisten; yağ filresi(13 lira) ve hava filtresi (21 lira) aldım

Bosch bayisinden bosch marka(made in UK) mazot filtresi; 70 lira

Bosch car serviste yağ ve mazot filtre değişim işçiliği 40 Lira

(hava filtresini kendim takacagım,basit)

Toplam tutar; 184 LİRA

• Bu işlemleri bende kendim yapıyorum.
    Bahause dan Castrol Magnatec Dizel 10/40W alıyorum Bahause un çıkşında Speed car diye bir yer var ora yağı ücretsiz değiştiriyor. Yağ Filitresi değişimi için 5TL veriyorum. Ama yeni Bakımda Castrol 5/40W Turbo Disel Tam sentetik motor yağı kullanıcam. Gerçi biraz pahalı ama olsun.

Hava filtresi için T25 tornavida ile kapağı sökülüp dediğiniz gibi değiştiriliyor.Basit bir işlem.

Polen filtresi var bide sanırım siz onu unutmuşsunuz? Oda kolay değişiyor. Gerçi 207 yi bilmiyorum ama 206 HDI de 30sn tamam. 20 TL civarında filtre.

Benim araçta 40.000 e geldi bende Mazot filtresini değiştiricem ama onun nasıl değiştirildiğini görmedim bir kere görmem lazım. (siz biliyorsanız tarif edermisiniz)

Birde fren balataları var arada onuda kotrol edin. Lastikleri söküp bakmak gerekiyor. MIN çizgisi var balatalarda. Benimki daha yarıya gelmiş.

Saygılar.....

• Polen filtresi temizdi,şimdilik erteledim..Ön fren balataları iyi durumdaydı,arkalar yarı seviyeden aşağı düşmüş,balatayı alırsam kendim değiştireceğim.

Bu fotograftaki sarı okların gösterdiği borular sökülüyor, boruları çıkardıktan sonra kırmızı yuvarlak şeklin oldugu yerde mazot filtresi(boruların hemen altında)...yalnız mazot filtresinin üzerinde iki adet sensör var bunlar eskisinden sökülüp yenisine takılıyor,araç üzerinde filtreye giren bir kaç mazot borusu var,montajı yaptıktan sonra pejo ambleminin oldugu plastik motor koruma kapagının altındaki balon gibi paçadan el marifetiyle bayağı bir pompalama yapılıyor(ismini biliyordum o parçanın da unuttum,onu 2 dakika kadar sıkıp bırakarak pompalama yapıyorsunuz),sanırım amaç yeni filtreinin içini mazotla doldurmak...Mavi okla polen filtre yerini gösterecektim,gerek kalmadı,ikinci fotografta belirttim.

Burada ise polen filtresinin yerini gösterdim,sarı kutunun oldugu yerde gözünüze çarpacak farklı renkte plastik kapak var,onu çıkarıp içeri bakarsanız polen filtrelerini görürsünüz..(207 1.6 hdi'de bu kısımda 2 adet polen filtresi var,ikincisi biraz sağ tarafta,içeri iyice bakın göreceksiniz).Eskisini çıkarıp yenisini takarken,yönüne dikkat ederek takın,polen filtresinin yönü var

207 1.6 hdi'nin Mazot filtresi Bosch kodu; 0 450 906 471 (1.4 motorlarınki farklı)

Fotografı;

• Çok Teşekkürler yaptığın açıklamalar baya aydınlatıcı olmuş.
    Benim araç 1.4 HDI yani 1.6 HDI ile biraz farklı.

100/km ortalama kaç lt yakıyor si. şd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Tuncay -- 31 Aralık 2009; 13:37:41 >
  • Rica ederim.Fotograflar 207'e ait değil,üstteki sanırım partnerin,alttaki de 307 olabilir,netten bunları bulunca bunların üzerinde gösterdim

Araç ağabeyimin ne yakıyor derseniz sadece 7000 km karma tüketim ortalamasını görmüştüm 100km'de 4,9 litre idi
  • Bakım uyarı lambasının nasıl söndürüleceği de şu şekilde;

kilometre sayacının ordaki kilometre düğmesine basılı tutuyorsunuz,anahtarı ekrandaki tüm uyarı lambalarınn yanacağı şekilde çeviriyorsunuz ve kilometre göstergesinde sayı çıkıyor, 10'dan 0'a kadar saymaya başlıyor.Sıfır görüldüğünde bakım uyarı ışığı resetlenmiş oluyor.Kontak anahtarını çıkarın yeniden takın,işlem tamam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.