Şimdi Ara

2006 C5 1.6 HDI SXPK?YORUMLARINIZ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
10.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oncelıgın ne onu belırledınmı,B,C,D hangı sınıf arac almak ıstıyorsun;C5 dusunen bırı olduguna gore D sınıfı hem konfor hem karızma olsun ıstıyorsun ama dıger sınıflardakı arclarada bakabılırım dersen B sınıfı olarak Hyundai accent dızel 1,5 dızel CRDI 110Hp 235 Nm torklu dızelı , C sınıfı dusunursen Toyota Corolla 124 HP benzınlı aracı,D sınıfı dusunursen 1.4 TSİ motorlu Passatı tek gecerım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: accentadmire2006crdi

Oncelıgın ne onu belırledınmı,B,C,D hangı sınıf arac almak ıstıyorsun;C5 dusunen bırı olduguna gore D sınıfı hem konfor hem karızma olsun ıstıyorsun ama dıger sınıflardakı arclarada bakabılırım dersen B sınıfı olarak Hyundai accent dızel 1,5 dızel CRDI 110Hp 235 Nm torklu dızelı , C sınıfı dusunursen Toyota Corolla 124 HP benzınlı aracı,D sınıfı dusunursen 1.4 TSİ motorlu Passatı tek gecerım.

vw alırsamda bu sefer para almanlara gidecek..toyota alsam elin japonuna gidecek..hyundai alsam elin korelisine gidecek..

Renault alırım orduya katkımız olur...

Bunları söylememin sebebi savunduğun fikirlerin tamamen saçma olması...

Ben fransızı da almanıda bilmem ne belasını da hiçbirini sevmiyorum ama mecburuz!!

Kimse üstüne alınmasın ama bu zihniyet olduktan sonra biz afrika ülkelerine döneriz...

• quote:

C5 Turkıyede satmıyor alemdar kardes ,satmazda. O sınıfta tahta oturmus bır passat var.ŞımdıTSI motorda cıktı pıyasaya C5 hepten sılınecek, toplasan Turkıyde yılda 500 tane satılmıyor ,passat 7 bın den asagı yıllık arac satısının altına dusmuyor.Hem C5 i ne yapacan Fransız malı, fransz malına para verdıkce sarkozy ıyıce kudurcak ,hapıs cezasını muebbete cevırtecek yasalar cıkartacak ,bırak fransız malını fransızlar alsın.

Bende bu düşüncelerinize asla katılmıyorum. Bu cümleler biz Citroen kullananları töhmet altında bırakıyor. Bize resmen çamur atıyorsunuz. Kendi aracımızı üretemedikten sonra Fransız ya da Alman ya da bilimum bir başka menşeili ürün arasında sizin bahsettiğiniz anlamda hiçbir fark yoktur. Olayın bir de Tarih boyutu var ama tartışmanın bir manası yoktur. Ben C5 kullanıyorum sen Accent kullanırsın saygı duyarım.

Söz konusu peynir, süt, yoğurt değil. Bakın burada kısmi milleyetçilik yaparım. Nasıl yaparım. Mümkün oldukça yerel kaynaklardan alışveriş yapmaya çalışırım ama yine de arkadaşım Danone ürünü aldı diye sizin yaptığınız gibi onu yermem.

Gelelim D sınıfındaki araç kıyaslamasına. Konuyu açan arkadaşa C5 hakkında ben oldukça fazla bilgi verdiğime inanıyorum. Madem para kendisinin, karar da kendisinin.

• Tabıkı en guzelı kendi aracımızı uretebılmemız. Iran bıle kendı aracını uretırken bız Devrım ,Andol ve Murat la baslayan macerada yarı yolda kaldık ,kolaycılıga kacarak kendı aracımızı uretemedık keske bızımde dunya capında tanınan Devrım ,Anadol ve Murat marka araclarımız olsaydı.İşin fransa tarafına gelınce franszılar bızlerı sevıyormu? pekı,sız sızı sevmeyen bır bakkaldan ,manavadan, marketten veya herhangıbır esnaftan alısverıs yapıyormusunuz bence yapıyormsunuz .Guler yuz goserenlerı tercıh edıyorsnuzdur, bende oyle yapıyorum ve bızlerı sevmeyen fransızların mallarını kullanmıyorum,herkesın kendı tercıhı,korelı, japon ve alman benı sevmesede dusmanlık yapmıyor olay bu.
  • quote:

korelı, japon ve alman benı sevmesede dusmanlık yapmıyor olay bu.

Size iki cevap vereceğim.

1. Yaşınızı ve tarih ve yakın tarihle olan yakınlığınızı bilmiyorum ancak yazdıklarınızdan yapacağım yorum ancak şu ki siz bu konuda benim bildiklerimi bilmiyorsunuz. Ben her MEB müfredatında yer almayan tarih ve yakın tarihimiz hakkında en az 500 sayfa okurum. Hem sağcısından hem de solcusundan okurum. Benim bildiklerimi bilseydiniz Fransızla Alman veya Koreli arasında hiçbir fark olmadığını siz de bilir yukarıdaki cümleyi yazarken birkaç kez daha düşünürdünüz.

2. Yaklaşımınız da bence yanlış. Ben zaten gidip Fransa.dan araba almıyorum. Fransız arabasını satan bir Trabzonlu.dan arabamı alıyorum. Bu bir zincirleme ticaret reaksiyonudur. Siz bankalarla hiç çalışmıyor musunuz? Türkiye.de bir bankaya ortak olmayan yabancı sermaye var mı? Kimin hangi bankada ne kadar hissesi var biliyor musunuz? Siz hiç barkodunda 8 ile başlamayan bir ürün satın almadınız mı? Bir Fransız arabası aldık diye mi bize bu zulüm ya da şöyle söyleyeyim siz Koreli arabası biniyorsunuz diye benden ve benim gibi Citroen kullananlardan daha mı milliyetçisiniz?

Bakın konu yörüngesinden oldukça taştı. Eğer citroen bölümünü ve citroen.i ya da genelleme yapayım sizin tabirinizle Fransızları sevmiyorsanız Citroen bölümüne de uğramayın o zaman. Bunlar sizin cümlelerinizden yola çıkarak herkesin yapabileceği bir değerlendirme. Bunu biz istemeyiz ama siz ifadelerinizle bunu istiyorsunuz. Bu milliyetçilik konuları da forumda çok tartışıldı ve hiçbirisinde neticeye ulaşılamadı. Çünkü siz yarın size cazip geliyor diye Citroen, Peugeot ya da Renault alabilirsiniz ya da ben koreli bir araba alabilirim.

• Yavuz kardes ismınden senın veya ailenın Osmanlı tarıhıne yabancı olmadıgın anlasılıyor,her devletın gızlı amac ve planları vardır ama bunu fransa gıbı futursuzca ve onur kırıcı bır sekılde yapmıyorlar,sarkozy bır kanunda cıkartıp kızılderılerın soykırıma ugradıgını ve ınkarını suc sayan bır yasa cıkarsa ya! Amerıkalı dostları onu nasıl operler acaba? yada bız onların cıkardıgı yasanın aynısı, noktsaına ve vırgulune dokunmadan cıkartıp, fransızlar Cezayırde soyırım yapmıstır desek, hangı fransz Turk malı alır cok merak edıyorum.Banka konusuna gelınce Yunalıların aldıgı fınansbank ve soykırıma destek vern HSBC ıle kesınlıkle calişmadıgımı belırtmek ısterım.
  • Hocam çok dar düşünüyorsun. Sadece HSBC ve Finansbank mı? Akbank, Oyakbank, Şekerbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi. Tarihte Türklere soykırım uygulamayan bir Avrupa devleti mi var, bir dostumuz mu var? Mısır.da İngilizlerin atalarımızı canlı canlı yaktıklarını, gözlerini kör ettiklerini bilir misiniz? Tarihimiz daha nice böyle vakalarla dolu.

Ben sizin bu sözlerinizden alındım doğrusu. Ne yapalım yani Citroen arabalarımızı yakalım mı? Herkes sizin gibi Kore arabası mı binsin. Siz Koreli arabası sürdüğünüz zaman bizden daha fazla mı Türk oluyorsunuz. Ben ısrarla bundan bahsediyorum çünkü sizin cümleleriniz bizi bununla itham ediyor yargılıyor.
  • Yavuz kardes,Osmanlı tarihini ogrenecek kadar meraklı bıri oldugumu ve tarıhı mırasıda ımkanlar olcusunde gezdıgımı bılmenı ısterım.Mısırda ingilizlerin atalarımız demeyelımde, dedelerımıze karsı ozllıkle seydıbesırdekı kampta yaptıkları ınsanlık dısı vahsı muameleyı Osmanlı tarıhını bılen bırı olarak bıldıgımı bılmenı ısterım.İnsanlarımıza ulasabılmenın en kolay yolu egıtım sevıyemzın dusklugu nedenıyle suan tv ler ve tv lerde haınlerın elınde oldugu ıcın bu konularda bılgılendırme yapılmıyor, aksıne fransız ,ıngılız hayranlıgı olusturuluyor Çanakkaleyı gezdıysen Gelıboludakı sehıtlıklerımızın yanındaki ıngılız ,fransız ve anzak mezarlıklarınıda gormussundur o mezarlılar trafık kazalarında olen ıngılız, fransız ve anzakların mezarlıkları degıl.Bu ulkeyı de afrıkadakı somurgelerıne benzer hale getırmeye calişırken olen dusmanların mezarları. O gun can verılerek verılmeyen bu ulke malesef orada yatan dusman asklerının torunlarına para karsılıgı verılıyor. İngılızler bizım dostumuz degıl, fransızlar da degıl ,fransızların koruyup kolladıgı ermenıler de degıl. Ermenıstan sınrını gordunmu bılmıyorum.Igdırın aralık ılcsınde goz kararıyla gorulebılen mesafede ermenıstanın baskentı erıvan ve sınır boyunca uzanıyor dag etegınde,adamlar oradan bakıp Agrı dagı ve dogu Anadolunun buyuk ermenıstanın bır parcası olmasının hayalını kuruyor,eger doguya gıdersen Nahcıvan sınırından gecerek ermenıstan sınırında sehıt dusen Azerı kardeslerımzın sehıtlıklerınıde gormenı ısterım. Çok degıl daha 1992 de neler oldugunu gorerek ıdrak edersen cok daha ıyı olur, tarıh kıtaplarında okumak yerlı olmuyor malesef

• Hocam bu konuyu tarih dersine çevirdik resmen. Farkındayım bildiklerimi ziyadesiyle biliyorsunuz. Özetle ben sizin bir Kore.li araç binmenize saygı gösteriyorum. Siz bizim Citroen kullanmamıza saygı göstermek zorunda değilsiniz. Herkesi kendi tercihleriyle baş başa bırakalım mümkünse.
  • Sayın Atilla bey ,
    iyi olduğunu ve milli duygulara zarar vermediğini düşündüğünüz kore,alman ve japon araçlarını övmek için DH Citroen topiği bence uygun biryer değil. Tabii ki saydığınız markaların artıları hatta onların da fanatikleri vardır bizim citroen fanatiği olduğumuz gibi. Lakin adı geçen markaları övüp bizimkini aşağılamaya çalışmak müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi.
    Bizim Citroen tutkumuz asla bir fransa sempatisi değildir kaldı ki onları günahım kadar şahsen sevmem. Bize hitap eden yanı ürettikleri teknoloji,güvenlik ve üstün sürüş makinasının bizde uyandırdığı haz duygusudur. duyduğumuz bu hazzı bize çok görmeyin lütfen. Buralarda ne citroen kullananlar fransız sempatizanı,ne honda kullanan japon ne de vw kullanan alman.
    Rica ederim benim hayatımı kurtaran bir teknolojiye hakaret etmeyin hyundai ile ilgili pozitif görüşlerinizi ilgili markanın topici altında aynı hayranlığı hissedebilecek arkadaşlarla paylaşın ..

Saygılar

• daceroo arkadasım dikkat edersen citroen kotudur demedım ,fransız malıdır fransızlar kullansın Turkıyede cıtoren satmıyor, satmazda dedım.Aylık cıkan auto ınfo derıgsınde cıtroenın ne kadar az sattıgını gorebılrsın. Bu dergıde her aracın ne kadar sattıgı rakamlarıya her ay verılır.Musluman mahallesınde salyangoz satma ısıne gelınce; salyangoz yeme ısı fransız kulturunde var ve suan Cezayır de Fas ta sokak ortsında seyyar satıcılarda haslanmıs salyangoz her yerde gozune carpar. Adam lar once teknolojılerını sonra kulturlerını getıriyorlar. Senın fransızları sevmemen onemlı degıl 3-4 nesıl gecınce otomatık olarak anlayıs degısiyor bu degsımde tıcaret yoluyla oluyor.Endonezya ,Banglades gıbı ulkeler Arap tuccarların saysınde musluman olmuslardır,sımdı durum tersıne dondu tıcaret yoluyla hrıstıyan kulturu olusturma var. Citroen fanatigi oldugunu yazmssın,Fanatik=Bir düşünceye ,bir inanişa baglanıp baska bır düsunce ve inanısı kabul etmeyen demektır. Daha fazla yazmanın anlamı yok bence.Herkesın bakıs acısının aynı olmasını beklemek fazla ıyımserlık olur,ben yıne de msır da, canakkle de ,Adana da, Gazıantep te ,Kahramanmaras ta, Sanlıurfa da fransız kursunlarıyla sehıt olan vatan evlatlarının kemıklerını sızlatmamak ıcın fransız mallarından uzak durmaya devam edecegım. Yazdıklarımın hıc birı fransızlara atılmıs ıftıra ve yalan degıldır. fransızlar hakkında yazdıklarım, fransızalrı en az benım kadar sevmeyen sızlerı, neden rahasız edıyor onuda anlamıs degılım.

• Arkadaşlar cidden tarih dersine dönmüş burası. Ama konu arabalar yani sonuçtaki ürünü değerlendiriyoruz. Ben citroen alacak olsam fransız malı olduğunu düşünmem beni ne kadar tatmin ettiğine bakarım. Keşke türk malı bir arac bu seviyelere çıkabilse türkiyenin kendi bir markası olsada ona sahip olsaydık. Türkiyede üretilen çok marka var ama maalesef kendi markamız yok :( bu konuda ne kadar geri kalmışız. Diğer hiçbir ülkeye güvenmiyorum ne fransız ne japon hepsi sorunlu ürünleri yolluyorlar. Kendi ülkelerindeki modellerle türkiyeye yolladıkları ürünler ne kadar farklı.
  • konu hortlatmak gibi olcak ama 2006 model bu araç alınır mı fiyatı uygun mudur arkadaşlar

• berkcan258 B kullanıcısına yanıt
    Alınır hocam uygundur

Kut Bayramınız kutlu olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.