Şimdi Ara

2006 Corolla ve 2007 Yeni Nesil Karşılştırması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 Corolla ve 2007 Yeni Nesil Corolla Sedan D-4D karşılaştırdığımızda hangisinin performansı daha iyidir.

• dostum biri 1160 kg 110 hp diğeri 1240 kg 126 hp
    Yeni nesil Corolla dizel hariç yeni nesil bir motora sahip...
    Yeni nesil Corolla çok daha sessiz.. ( Bence lastik farkı ya neyse )
    Fakat yeni nesil Corolla kapalı bir kutu..Eskisi ise sorunlardan arındırılmış olgun bir model...
    Yenisi de eskisi de ikinci elde çok iyi prim yapıyor...

Asıl soruna gelince ;şahsş fşkrim eski nesil Corolla daha performanslı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SACRED REICH

dostum biri 1160 kg 110 hp diğeri 1240 kg 126 hp
    Fakat yeni nesil Corolla kapalı bir kutu..Eskisi ise sorunlardan arındırılmış olgun bir model...

Dizel seçeneklerde eski neslin,benzinli seçeneklerdeyse çok fark olmamakla beraber yeni neslin yokuş ve yüklü durumlarda biraz daha etkili olduğu yönünde yorumlar okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Dizel seçeneklerde eski neslin,benzinli seçeneklerdeyse çok fark olmamakla beraber yeni neslin yokuş ve yüklü durumlarda biraz daha etkili olduğu yönünde yorumlar okudum.

Alıntıları Göster
    Dizelde kesinlikle eski kasa daha performanslı. Benzinlide ise yeni kasanın düz vitesini kullanmadım. MM/T bana ağır geldi. Eski kasa benzinli daha atak gibi. Ama yeni nesilin düz vitesi en iyisidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: demir_mert

Dizelde kesinlikle eski kasa daha performanslı. Benzinlide ise yeni kasanın düz vitesini kullanmadım. MM/T bana ağır geldi. Eski kasa benzinli daha atak gibi. Ama yeni nesilin düz vitesi en iyisidir...

Alıntıları Göster
    Yeni nesil Corolla nın ağırlığı ekstra bir yolcu kadar artmış ancak 110 beygir den 124 beygire yükselen güç ve 150Nm den 157Nm ye yükselen tork değerleri vites oranları ekonomik kaygılarla değiştirilmemişse performans açısından yeni nesli avantajlı kılar.
    Kullanımla sağlıklı kıyaslamalar yapabilmek bence yeni Corolla larında rodajdan çıkmaları gerekir,mukayese/test için binilen çoğu yeni Corolla henüz çok yeni çünkü..

• quote:

Yeni nesil Corolla nın ağırlığı ekstra bir yolcu kadar artmış ancak 110 beygir den 124 beygire yükselen güç ve 150Nm den 157Nm ye yükselen tork değerleri vites oranları ekonomik kaygılarla değiştirilmemişse performans açısından yeni nesli avantajlı kılar.
    Kullanımla sağlıklı kıyaslamalar yapabilmek bence yeni Corolla larında rodajdan çıkmaları gerekir,mukayese/test için binilen çoğu yeni Corolla henüz çok yeni çünkü..

Alıntıları Göster
    Dizellerde eski kasaların daha performansılı olduğu söyleniyor ama kağıt üzerinde 0-100km de eski kasa 13.3 sn ulaşırken , yeni kasa 12 sn de ulaşıyor. Test verileriyle pratiğe geçiş farklı mı oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: SACRED REICH

dostum biri 1160 kg 110 hp diğeri 1240 kg 126 hp

quote:

Orjinalden alıntı: SACRED REICH

arkadaşım yeni kasa düştümü ki ikinci ele ne zaman aldılarda sıkılıp satışa cıkardılar.yolda daha yeni yeni görüyoruz aracı.
    asıl meseleye gelince hiç bi fikrim yok aslında. karşılaştırma fırsatım olmadı daha yeninin direksiyonuna geçmek nasip olmadı daha.ama yeni teknoloji her zaman yenidir. yenisi daha kötü bi tiple çıkabilir bi aracın görsellik görecelidir ama daha kötü bi motorla çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

quote:

Orjinalden alıntı: SACRED REICH

arkadaşım yeni kasa düştümü ki ikinci ele ne zaman aldılarda sıkılıp satışa cıkardılar.yolda daha yeni yeni görüyoruz aracı.
    asıl meseleye gelince hiç bi fikrim yok aslında. karşılaştırma fırsatım olmadı daha yeninin direksiyonuna geçmek nasip olmadı daha.ama yeni teknoloji her zaman yenidir. yenisi daha kötü bi tiple çıkabilir bi aracın görsellik görecelidir ama daha kötü bi motorla çıkmaz.

Alıntıları Göster
    Yeni Nesil Corolla Dizel, Eski kasanın motorunu kullanıyor bildiğim kadarıyla. Peki bu durumda 100 kg daha ağır olan Yeni Nesil Corolla nasıl olurda performans olarak eski kasadan daha iyi olur merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih mehmet

Yeni Nesil Corolla Dizel, Eski kasanın motorunu kullanıyor bildiğim kadarıyla. Peki bu durumda 100 kg daha ağır olan Yeni Nesil Corolla nasıl olurda performans olarak eski kasadan daha iyi olur merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    Aynıı motor değil Dual VVTİ denilen yeni teknoloji ve yeni motor kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdemmani

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Erdemmani

Dizel motordan bahsediyor.

Bu fark kullanılan yeni yazılımın motordaki bazı ayarı değiştirmesinden kaynaklanabilir. Eğer yapılabiliyorsa bizim eski nesilerede atsınlar haksızlık olmsın

• quote:

Orijinalden alıntı: serrikoc

quote:

Orjinalden alıntı: Erdemmani

Dizel motordan bahsediyor.

Bu fark kullanılan yeni yazılımın motordaki bazı ayarı değiştirmesinden kaynaklanabilir. Eğer yapılabiliyorsa bizim eski nesilerede atsınlar haksızlık olmsın

Alıntıları Göster
    ben 2007 kullanmadım bir şey söyleyemeyeceğim ama şunu merak ediyorum 10 000bakımda arabaya ne tür yağ koyuyorlar bildiyiniz daha kaliteli bir yağ var mı varsa servise söylesek onu koyar mı? teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: 35cakrep35

ben 2007 kullanmadım bir şey söyleyemeyeceğim ama şunu merak ediyorum 10 000bakımda arabaya ne tür yağ koyuyorlar bildiyiniz daha kaliteli bir yağ var mı varsa servise söylesek onu koyar mı? teşekkürler

Alıntıları Göster
    castrol magnatec ya da elf in 0-30w
  • quote:

Orijinalden alıntı: telenor

castrol magnatec ya da elf in 0-30w

Alıntıları Göster
    yeni nesil corollanın 0-100km 12 sn eski kasa ise 0-100 13,3 sn motordada bir değişiklik yapılmadığına göre yeni kasanın daha seri olmasının nedeni vites oranlarının kısaltılması böylece araç daha seri olacak ama son hızı önceki kasaya göre daha düşük olacak.eski kasada da daha uzun oranlı bir vites oranı kullanıldığından yeni kasadan biraz daha yavaş olcak bu sefer de son hızı biraz artacak

• quote:

Alıntıları Göster
    d4d den bahsediyo benzinliden değil!

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    eski kasa corollada çabuk tıkanan polen filtresi ve klima performansının düşüşü kronikmiş doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

eski kasa corollada çabuk tıkanan polen filtresi ve klima performansının düşüşü kronikmiş doğru mu?

Alıntıları Göster
    Eski kasa corolla d4d de özellikle yokuşda kalkışlar tam bir işkenceydi.Yakıt tasarrufu falan tamam ama kullanış zevki yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haksin

Eski kasa corolla d4d de özellikle yokuşda kalkışlar tam bir işkenceydi.Yakıt tasarrufu falan tamam ama kullanış zevki yoktu.

Alıntıları Göster
    Yeknet polen filtresi yada toz filtrasi neden tıkanır ? Tozlu topraklı yollarda klima çalıştırmakla.... Tozlu tamir yapılan yola girdinmi yada önünde kamyon gidiyorsa klimayı kaapat havada ne kadar toz varsa filitreye yapışmaz.... Birde ben 3 ayda bir filitreyi söküp basınçlı hava ile temizliyorum.... Filitre tıkalı olursa klima ne yapsın ?....2004 SOL de klimayı 20 C ye alırsam üşüyorum...Devamlı 23 te tutuyorum....Bu sene İstanbul da 45 C yi yaşadık.... Ben sıkıntı çekmedim çok şükür....Daha klimaya el sürdürmedim....Hayırlısı Allah tan...... Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Yeknet polen filtresi yada toz filtrasi neden tıkanır ? Tozlu topraklı yollarda klima çalıştırmakla.... Tozlu tamir yapılan yola girdinmi yada önünde kamyon gidiyorsa klimayı kaapat havada ne kadar toz varsa filitreye yapışmaz.... Birde ben 3 ayda bir filitreyi söküp basınçlı hava ile temizliyorum.... Filitre tıkalı olursa klima ne yapsın ?....2004 SOL de klimayı 20 C ye alırsam üşüyorum...Devamlı 23 te tutuyorum....Bu sene İstanbul da 45 C yi yaşadık.... Ben sıkıntı çekmedim çok şükür....Daha klimaya el sürdürmedim....Hayırlısı Allah tan...... Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Allah Allah filtreyi kapatınca o tozlar nereye gidiyor peki? Ciğerlere...Filtrenin amacı ne ki arkadaşım

• arkadaşım yeni nesil corolla 1.6 benzinli class modeli 10,4 sn'de, MultiMode Class 12 sn'de ve 1.4 D-4D Dizel Class 12.1 sn'de 100 km/h hıza ulaşıyor. bizde 2006 model corolla sol var galiba 9.5 sn civarındaydı bu hıza ulaşmak için geçen süre. İki nesil aracın da max. hızları 195 km/h (yeni nesil dizelde 175 km/h). Yani uçurumlar yok ama durum bu =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumtube -- 21 Ağustos 2007; 21:55:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.