Şimdi Ara

2006 Focus Bixenon Far Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006 Model focusum var ve farlarını bixenon yapmak istiyorum.youtube'da bi video izledim çok hoşuma gitti video sahibine yazdım ama cevap vermedi fırsatı olmadı yada cevap vermek istemedi bilemiyorum...Bixenon far Linkte videoyu görebilirsiniz... 2 modülle hallettiğini yazmış yorumlarından birisinde ama nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiye sahip değilim.Yardımcı olabilecek yada yapabilecek bir usta tanıyormusunuz? Bu arada Ankara'da yaşıyorum.... Şimdiden teşekkür ederim..

• Google'a Ilker Kemal Xenon yazip numarasini bulun.Isinin en iyisidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginize teşekkür ederim ancak ankarada ikamet ediyorum.farları söküp gönderirsem işe gidip gelemem

• Arkadaşlar şu çakma zenon sevdasından vazgeçelim milletin gözünü kör etmekten ve küfür yemekten zevk mi alıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alsace34 -- 11 Şubat 2015; 8:44:09 >
  • evet keyfi sanamı kaldı

• 1-zenon değil xenon far
    2-bahsettiğimiz konu xenon değil bixenon
    3-xenon far ışığı dağıttığı için göz alır bixenonda mercek olduğu için ışık dağılmaz ve hella fardan daha az zararı vardır. ilgi alanın değilse sadece muhalefet olmak için yazma dostum.yardım istedik eleştiri değil açıklayıcı olmuşumdur umarım.3madde kısaca özetledim sana konuyu

• Bende de 2008 modeli var,ben de istiyorum ama far yükseklik ayarı olmadığından muayeneden geçemezsiniz deniyor.
  • Az önce bir arkadaşla görüştüm.500-1200 arasında değişen fiyat aralığı verdi.gidip yüz yüze görüşmeyi düşünüyorum.Muayeneden geçebilecek şekilde benim farımı kullanarak mercek montajı yapabileceğini söyledi.sadece xenon farı söküp hella far takıldıktan sonra muayeneden geçebiliyormuş.Tabi uygulamayı yaptırmış araç sahiplerinin referansı daha önemli benim için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabocuq

Az önce bir arkadaşla görüştüm.500-1200 arasında değişen fiyat aralığı verdi.gidip yüz yüze görüşmeyi düşünüyorum.Muayeneden geçebilecek şekilde benim farımı kullanarak mercek montajı yapabileceğini söyledi.sadece xenon farı söküp hella far takıldıktan sonra muayeneden geçebiliyormuş.Tabi uygulamayı yaptırmış araç sahiplerinin referansı daha önemli benim için...

xenon farınız olup da muayeneye giderseniz 2 kritere bakılır
    1. otomatik far yükseklik ayarı var mı? yani düğmeyle yaptığınız far yükseklik ayarı değil, farları ilk açtığınızda yukarı aşağı hareket ederek otomatik dengeyi bulan ve yokuş inip çıkarken farları indirip kaldıran sistem.

2. far yıkama sistemi var mı?

bu ikisi aynı anda yoksa asla geçemezsiniz. buna istisna sadece bazı araçlarda fabrika çıkışı xenon ve mercek olup far yıkama olmayanlar geçiyor. Bu modelleri de zaten TUVTURK çalışanları bildiğinden sorun yaratmıyor. tek seçeneğiniz var xenon ampulleri muayeneye giderken söküp eskilerini takmak sonra yine eski sisteme dönmek bu da biraz uğraştırıcı olacaktır.

• Mercekli dahi yapılsa far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı olmadığı için muayeneden geçmeyecek. Normal halojen takıp gideceksiniz muayeneye.
    Uygulama konusuna gelince tekno paket focusların yada st modellerin farlarından bulunursa işlem çok basit olur. Onlarda zaten orjinalinde mercek var. Sadece xenon kit takılacak. Eğer bulamassanız Ankarada Oktay Toker var. Mevcut farlara Hella mercek takıp orjinal gibi yapar. Bu arada bütçe yeterli ise balastlar gen5 olsun. Birçok uygulaması var zaten kendisinin. Ufak bir araştırma ile kendisine ve uygulamalarına ulaşabilirsiniz.
  • oem far alıp takmak daha mantıklı sanırım. muayene zamanı geldiğinde 2 vidaya bakacak.hemde orj. farı bozmadan yapılacak...piyasada güvenilecek esnaf çok az kaldı sizinde referans olabileceğiniz bi yer varmı bu konuyla ilgili?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.