ford focus çok güzel dizeli az yakıyor.1.6tdci 110 hp
Abi güzel arabada sedanı Ankarada taksi olarak kullanıyorlar Yani ben gıcık olurum taksi olarak gorsem
Bu arada en yakın arkadaşımda var focus bugun bindim gayet guzel araba.Ses sistemi falanda cok ii
TrCapital,ipod'u bağlayabileceğim bir çıkış olması yeterli,çünkü arabada dinlemek için ipod'u kaset adaptörüne bağlamaktan sıkıldım ve ipod sitesinde ford'un da ipod desteği olduğu yazıyor o yüzden sordum.
volkan_kolay,zaten düşüncem 2006model bi ford focus yani 1yaşında olmuş olacak.Herkesin ortak görüşü ghia,e bizde düşüncelerinize saygı gösterip araştırmalarda ghia'ya ağrılık vericez.
Ghia'da kaç adet kolon var ve markası çıkış gücü hakkında bilgisi olan var mı peki arkadaşlar,iyi verim alıyormusunuz ses sisteminden?
haklısın öyleymiş motoru seçince şanzıman değişiyor zaten sayfada. Yani manueller hep 115 otomatikler 100hp.
quote:
Orjinalden alıntı: volkan_kolay
senin gördüğün ghia 100hp motor seçeneği otomatik vitesli ghia donanım modelidir ghia otomatik versiyonda 100hp lik motor vardır onun için ghia 115hp lik manuel vites seceneginden daha pahalıdır belki ona dikkat etmedin ghia 100hplil modeli sadece otomatik olarak var manuel 100hp ghia modeli yok bütün ghia manuel modeller 115hp lik motor vardır..
quote:
Orjinalden alıntı: aakyuz
benim de bir sorum var trend'de sadece 100 beygirlik eski motor mu var yoksa 115 beygirlik opsiyonu da var mı
şimdi baktım fiyat hesaplama sayfasında trende 115 seçeneği gelmiyor ama dikkatimi çeken ghia 100 beygir ghia 115 beygirden pahalı görünüyor bir yanlışlık mı var acaba sitede.
quote:
Orjinalden alıntı: kamil20
TrCapital,ipod'u bağlayabileceğim bir çıkış olması yeterli,çünkü arabada dinlemek için ipod'u kaset adaptörüne bağlamaktan sıkıldım ve ipod sitesinde ford'un da ipod desteği olduğu yazıyor o yüzden sordum.
O zaman bağlayabilirsin, MP3 playerını torpido gözüne koyuyorsun, kablosunu da giriş yerine takıyorsun ve torpido gözünün kapağını kapatıyorsun, ortalıkta hiç kablo, player vs. kalmıyor, hepsi gözden uzak. Tek handikapı çalan şarkıların isimlerini göremiyorsun ya da ileri geri yapamıyorsun teyp üzerinden. Benim duyduğum bazı arabalarda (örn. Fiesta) Ipod desteği şu şekildeymiş; Ipod bağladığınızda şarkıların ismi teyp üzerinde yazıyormuş ve şarkıları ileri geri atlatabiliyormuşsunuz. Focus'ta bu tip bir bağlantı yok.
quote:
Ghia'da kaç adet kolon var ve markası çıkış gücü hakkında bilgisi olan var mı peki arkadaşlar,iyi verim alıyormusunuz ses sisteminden?
Sanırım 6 tane var, arka tarafı tam hatırlayamadım ama önde 4 tane var, arkada da 2 ya da 4 olması lazım ama ses konusunda hiç bir şüphen olmasın, eğer CD ya da yukarıda anlattığım gibi MP3 player bağlarsan sesi maksimuma kadar açabiliyorsun, öyle temiz bir ses veriyor (radyoda olmuyor ama ses cızırtılı gelmeye başlıyor). Eğer araç tuning fuarında ya da özel bir gösteride falan sergilenmeyecekse teyp ve hoparlörler işini fazlasıyla görecektir, mesela geçtiğin sokakları ayağa kaldırabilirsin Biz sesi açtığımızda camları kapamak zorunda kalıyoruz.
işte bunu duyduğuma sevindim.çünkü yazın çınarcıkta ki piyasa'da camı kapatmam hiç
emremuslu faturası elimde olmadığı için şu an tek tek sıralamıyorum ama kabaca şu rakkamlar kaldı aklımda 150 tl -30 bin işçiliği 50 tl - mazot filtresi hava filtresi, yağ ,yağ filtresi, 3M sprey(herhalde frenlerde kullanıldı), silecek suyu bunların toplamı üstünden bir de kdv alınınca 245 tl tuttu
quote:
Orjinalden alıntı: emremuslu
vezir kazasız belasız kullanmanı dilerim, yalnız polen filtresiz 245 ytl biraz bana fazla gibi geldi . boş bir zamanında detayları yazarsan sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: vezir
evet arkadaşlar 30000 km bakımını yaptırmış bulunuyorum.
Birkeç öğrendiğim mevzuu yu sizlerle paylaşmak istedim. Mazot filtresi hakkında 2 adet değişik kalitede ford elinde stok var. Bunlardan kaliteli olanı (çelik tel filtreli sanırım) 30000 km de bir değiştiriliyormuş. YAni siz aracınızı temmuz 2005 den sonra aldıysanız , aracanızda bu filtre var demektir ve 30000 km bakımı yapılana dek değiştirlmiyor.Ancak fiyatı da sanırım oldukça tuzlu imiş , tam olarak öğrenemedim. Benim aracım yeni focus TDCI haziran 2005 model olduğu için eski tip kağıt mazot filtresi değiştirildi.Bunun filtresi ise her 15000 km de bir değişiyormuş.KAgıt olanı 50 tl civarında , faturadan isteyene tam fiyatını verebilirim.
Bana 30000km bakım maliyeti ise 245 TL oldu.Bunun içinde polen filtresi yok.Ben bunu biraz titiz olduğum için önceden değiştirmiştim.Böyle olduğu halde 245 tl tuttu.İşçilik olarak 150TL KDV hariç para aldılşar haberiniz olsun.Artık pahalıdır , ucuzdur bunlar için yorumlar sizlere kalmış.
Bu arada Uzun zamandır beri bulamadığım tıkırtı olayı vardı , onu da bulduk .Hemen motorun altında ,aracın altındaki koruma kaldırılınca bir kelepçe gibi parça var demirden ,Bu parça kırılmış.Görevi eksozu gövdeye bağlamak .Eğer eksozdan bulamadığınız bir tıkırtı gelirse bunu aklınızda tutun.
focus tek kelimeyle mükkemmel bi seçim olacaktır ama bende ghia tercih etmeni öneririm çünkü ikisi arasında verdiin paradan fazlasını hakkeden farklılıklar var bence hem trend hemde ghia test et ozaman aradaki farkı daha iyi anlıyacaksın ama tabiki para senin eğer seni çok zorlucaksa trend al sonuçta focuss sorunsuz konforlu mutlu bi sekilde gezer durursun
evet test sürüşü yapmak daha iyi fikir edinmemi sağlar.haklısınız fiesta1903..teşekkür ederim.
arkadaşım focusun ghia modelinde sony cd/mp3 çalar ve 8 hoparlör var 4 tanesi tweeter bunların ses sistemi mükemmel ayrıca harici ipod bağlantısı var..
quote:
volkan_kolay,zaten düşüncem 2006model bi ford focus yani 1yaşında olmuş olacak.Herkesin ortak görüşü ghia,e bizde düşüncelerinize saygı gösterip araştırmalarda ghia'ya ağrılık vericez.
quote:
evet test sürüşü yapmak daha iyi fikir edinmemi sağlar.haklısınız fiesta1903..teşekkür ederim.
Kamil 20 merak ediyorum test sürüşü yaptın mı ? Sonuçlarını yazarsan sevinirim. Bendede Focus Sedan TCDİ Ghia var. yoksa aldın mı ? Haber vermedin halen gezmeklemi meşgulsun yoksa selamlar
hayırlı olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme