Şimdi Ara

2006 Ford Focus 1.6 Sedan düşünceleriniz??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar,2006 model 1.6 ford focus sedan almayı düşünüyorum arabanın güvenlik ve konforu orta sınıf bir araba için güzel,dış görünüşü de çok hoşuma gidiyor.tavsiye eder misiniz?
    Ya da herhangi bi sorun yaşadınız mı duydunuz mu?

• mühendislik açısından sınıfının en iyi 3 modelinden biri , tasarımını ve malzemesini beğeniyorsan, almaman için bir sebep yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

mühendislik açısından sınıfının en iyi 3 modelinden biri , tasarımını ve malzemesini beğeniyorsan, almaman için bir sebep yok
    Seni, şuanda 163.sayfasına ulaşmış FOCUS topicine yönlendireyim, burda hertürlü sorularına cevabı bulabilirsin....

FOCUS TOPİCİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmRSrL

Seni, şuanda 163.sayfasına ulaşmış FOCUS topicine yönlendireyim, burda hertürlü sorularına cevabı bulabilirsin....

FOCUS TOPİCİ

Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil20

çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kamil20

çok teşekkür ederim.

Rica Ederim ne demek..
  • Güzel arabadır, dizel mi benzinli mi düşünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRCaPiTaL

Güzel arabadır, dizel mi benzinli mi düşünüyorsun?
    agzımdan lafı aldın focus dedin ama trend mi ghia mı dizelmi benzinlimi
    quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 11 Aralık 2006; 18:54:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan_kolay

agzımdan lafı aldın focus dedin ama trend mi ghia mı dizelmi benzinlimi
    quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ghia'ların fiyat biraz daha yüksek oluyo o yüzden trend düşünüyorum nasılsa trend'de de olması gerek ekipmanlar var (benim düşüncem) . 1.6 motor olacak benzinli..

ilginize teşekkürler.

• quote:

arkadaşlar ghia'ların fiyat biraz daha yüksek oluyo o yüzden trend düşünüyorum nasılsa trend'de de olması gerek ekipmanlar var (benim düşüncem) . 1.6 motor olacak benzinli..

ilginize teşekkürler.

Alıntıları Göster
    buda focus aile tablosu...

2006 Ford Focus 1.6 Sedan düşünceleriniz??

• quote:

ilginize teşekkürler.

Alıntıları Göster
    quote:

ilginize teşekkürler.

Naçizane önerimi istersen ben sana Ghia öneririm, evet fiyatı biraz pahalıya geliyor ama inan eklenen donanımları sonradan almaya kalksan aradaki fiyat farkının iki katına ancak alabilirsin, bir de gerçekten dış özellikle de iç görünümü inanılmaz derecede arttırıyor.

İki arabaya da binmiş, dışarıdan ciddi gözlemlerde bulunmuş biri olarak kesinlikle Ghia tavsiye ederim, aradaki fiyat farkına deyecek hatta fiyat farkından fazlasını hakedecek donanımlar ekleniyor, bir düşün derim.

• quote:

quote:

ilginize teşekkürler.

Naçizane önerimi istersen ben sana Ghia öneririm, evet fiyatı biraz pahalıya geliyor ama inan eklenen donanımları sonradan almaya kalksan aradaki fiyat farkının iki katına ancak alabilirsin, bir de gerçekten dış özellikle de iç görünümü inanılmaz derecede arttırıyor.

İki arabaya da binmiş, dışarıdan ciddi gözlemlerde bulunmuş biri olarak kesinlikle Ghia tavsiye ederim, aradaki fiyat farkına deyecek hatta fiyat farkından fazlasını hakedecek donanımlar ekleniyor, bir düşün derim.

Alıntıları Göster
    Bence de almışken Ghia al en fazla 3 milyar oynar

• quote:

Orijinalden alıntı: FullPerfromance

Bence de almışken Ghia al en fazla 3 milyar oynar

Alıntıları Göster
    ghia ile trend arasındaki iç ve dış donanımda ne gibi farklar var?paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

ghia ile trend arasındaki iç ve dış donanımda ne gibi farklar var?paylaşırsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    benim de bir sorum var
    trend'de sadece 100 beygirlik eski motor mu var yoksa 115 beygirlik opsiyonu da var mı

şimdi baktım fiyat hesaplama sayfasında trende 115 seçeneği gelmiyor
    ama dikkatimi çeken ghia 100 beygir ghia 115 beygirden pahalı görünüyor
    bir yanlışlık mı var acaba sitede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aakyuz -- 12 Aralık 2006; 11:01:46 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Ghia ile Trend arasındaki farklar:

Dışarıdan; gövde rengi kapı kolları (2007 öncesi), gövde rengi yan aynalar (2007 öncesi), gövde rengi kapı çıtaları, motor kaputu ızgarasında krom kaplama, 16" alüminyum alışımlı jantlar.

İçeriden; deri kaplı direksiyon, elektrikli yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, hız kontrol sistemi (cruise control), yol bilgisayarı, çift bölgeli iklim kontrollü dijital klima, yağmur sensörü, far sensörü, gecikmeli sönen farlar (follow me home), otomatik kararan dikiz aynası, ön koltuk kol dayanağı ve eşya saklama gözü, arka bölüm aydınlatma lambası, soğutmalı torpido gözü, direksiyondan kumandalı Sony MP3 çalar, sürücü ve yolcu için bel desteği, torpido gözüne harici ses kaynakları bağlanabilmesi için soket giriş, arka kapılarda entegre perdeler, ön ve arkada yan hava perdeleri (2007'den sonra), çift kilitleme ve pasif alarm ünitesi.

• quote:

quote:

Ghia ile Trend arasındaki farklar:

Dışarıdan; gövde rengi kapı kolları (2007 öncesi), gövde rengi yan aynalar (2007 öncesi), gövde rengi kapı çıtaları, motor kaputu ızgarasında krom kaplama, 16" alüminyum alışımlı jantlar.

İçeriden; deri kaplı direksiyon, elektrikli yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, hız kontrol sistemi (cruise control), yol bilgisayarı, çift bölgeli iklim kontrollü dijital klima, yağmur sensörü, far sensörü, gecikmeli sönen farlar (follow me home), otomatik kararan dikiz aynası, ön koltuk kol dayanağı ve eşya saklama gözü, arka bölüm aydınlatma lambası, soğutmalı torpido gözü, direksiyondan kumandalı Sony MP3 çalar, sürücü ve yolcu için bel desteği, torpido gözüne harici ses kaynakları bağlanabilmesi için soket giriş, arka kapılarda entegre perdeler, ön ve arkada yan hava perdeleri (2007'den sonra), çift kilitleme ve pasif alarm ünitesi.

Alıntıları Göster
    TrCapital peki trend veya ghia da ipod girişi bulunuyor mu?

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

IPod girişi derken özel bir giriş mi yoksa her türlü MP3'ü bağlamak için gereken giriş mi? Çünkü Ghia'larda harici MP3 çalar ya da herhangi bir başka ses kaynağını bağlamak için giriş var ama CD Player üzerinde çalan şarkının adını göremiyorsunuz. Sanırım IPod girişi sadece Fiesta'larda var.

• quote:

quote:

IPod girişi derken özel bir giriş mi yoksa her türlü MP3'ü bağlamak için gereken giriş mi? Çünkü Ghia'larda harici MP3 çalar ya da herhangi bir başka ses kaynağını bağlamak için giriş var ama CD Player üzerinde çalan şarkının adını göremiyorsunuz. Sanırım IPod girişi sadece Fiesta'larda var.

Alıntıları Göster
    evet arkadaşlar 30000 km bakımını yaptırmış bulunuyorum.

Birkeç öğrendiğim mevzuu yu sizlerle paylaşmak istedim.
    Mazot filtresi hakkında 2 adet değişik kalitede ford elinde stok var. Bunlardan kaliteli olanı (çelik tel filtreli sanırım) 30000 km de bir değiştiriliyormuş. YAni siz aracınızı temmuz 2005 den sonra aldıysanız , aracanızda bu filtre var demektir ve 30000 km bakımı yapılana dek değiştirlmiyor.Ancak fiyatı da sanırım oldukça tuzlu imiş , tam olarak öğrenemedim. Benim aracım yeni focus TDCI haziran 2005 model olduğu için eski tip kağıt mazot filtresi değiştirildi.Bunun filtresi ise her 15000 km de bir değişiyormuş.KAgıt olanı 50 tl civarında , faturadan isteyene tam fiyatını verebilirim.

Bana 30000km bakım maliyeti ise 245 TL oldu.Bunun içinde polen filtresi yok.Ben bunu biraz titiz olduğum için önceden değiştirmiştim.Böyle olduğu halde 245 tl tuttu.İşçilik olarak 150TL KDV hariç para aldılşar haberiniz olsun.Artık pahalıdır , ucuzdur bunlar için yorumlar sizlere kalmış.

Bu arada Uzun zamandır beri bulamadığım tıkırtı olayı vardı , onu da bulduk .Hemen motorun altında ,aracın altındaki koruma kaldırılınca bir kelepçe gibi parça var demirden ,Bu parça kırılmış.Görevi eksozu gövdeye bağlamak .Eğer eksozdan bulamadığınız bir tıkırtı gelirse bunu aklınızda tutun.

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Mazot filtresi hakkında 2 adet değişik kalitede ford elinde stok var. Bunlardan kaliteli olanı (çelik tel filtreli sanırım) 30000 km de bir değiştiriliyormuş. YAni siz aracınızı temmuz 2005 den sonra aldıysanız , aracanızda bu filtre var demektir ve 30000 km bakımı yapılana dek değiştirlmiyor.Ancak fiyatı da sanırım oldukça tuzlu imiş , tam olarak öğrenemedim. Benim aracım yeni focus TDCI haziran 2005 model olduğu için eski tip kağıt mazot filtresi değiştirildi.Bunun filtresi ise her 15000 km de bir değişiyormuş.KAgıt olanı 50 tl civarında , faturadan isteyene tam fiyatını verebilirim.

Bana 30000km bakım maliyeti ise 245 TL oldu.Bunun içinde polen filtresi yok.Ben bunu biraz titiz olduğum için önceden değiştirmiştim.Böyle olduğu halde 245 tl tuttu.İşçilik olarak 150TL KDV hariç para aldılşar haberiniz olsun.Artık pahalıdır , ucuzdur bunlar için yorumlar sizlere kalmış.

Bu arada Uzun zamandır beri bulamadığım tıkırtı olayı vardı , onu da bulduk .Hemen motorun altında ,aracın altındaki koruma kaldırılınca bir kelepçe gibi parça var demirden ,Bu parça kırılmış.Görevi eksozu gövdeye bağlamak .Eğer eksozdan bulamadığınız bir tıkırtı gelirse bunu aklınızda tutun.

Alıntıları Göster
    vezir kazasız belasız kullanmanı dilerim, yalnız polen filtresiz 245 ytl biraz bana fazla gibi geldi . boş bir zamanında detayları yazarsan sevinirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: vezir

• quote:

Orijinalden alıntı: aakyuz

benim de bir sorum var
    trend'de sadece 100 beygirlik eski motor mu var yoksa 115 beygirlik opsiyonu da var mı

Alıntıları Göster
    senin gördüğün ghia 100hp motor seçeneği otomatik vitesli ghia donanım modelidir ghia otomatik versiyonda 100hp lik motor vardır onun için ghia 115hp lik manuel vites seceneginden daha pahalıdır belki ona dikkat etmedin ghia 100hplil modeli sadece otomatik olarak var manuel 100hp ghia modeli yok bütün ghia manuel modeller 115hp lik motor vardır..

quote:

Orjinalden alıntı: aakyuz

benim de bir sorum var

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_kolay

senin gördüğün ghia 100hp motor seçeneği otomatik vitesli ghia donanım modelidir ghia otomatik versiyonda 100hp lik motor vardır onun için ghia 115hp lik manuel vites seceneginden daha pahalıdır belki ona dikkat etmedin ghia 100hplil modeli sadece otomatik olarak var manuel 100hp ghia modeli yok bütün ghia manuel modeller 115hp lik motor vardır..

quote:

Orjinalden alıntı: aakyuz

benim de bir sorum var

Alıntıları Göster
    benim sana başka bir tavsiyem olacak sıfır trend focusa 35.000 ytl vermek yerine 30.000-35.000 ytl arası 2.el ghia dizel bir focus ta alabilirsin mesela ne dersin karar yinede senin ama yerinde olsam bunuda düşünürdüm...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.