Şimdi Ara

2006 Palio 1.2 8V Yol Bilgisayarı??!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu gün 14bin km de çok temiz bir palio aldım servise götürdüğümde aracın çok iyi durumda olduğunu söylediler. (birmod) fakat bu gün aracın yol bilgisayarından anlık yakıt sarfiyatına baktığımda sürekli 10 - 11 - 12 litreyi gösteriyordu bu yol bilgisayarına ne kadar güven olur? km de 300lira benzin yermi ki 1,2 motorlu araç ?? ya da net ne kadar yakıt sarfettiğini nasıl anlarım ? saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

Arkadaşlar bu gün 14bin km de çok temiz bir palio aldım servise götürdüğümde aracın çok iyi durumda olduğunu söylediler. (birmod) fakat bu gün aracın yol bilgisayarından anlık yakıt sarfiyatına baktığımda sürekli 10 - 11 - 12 litreyi gösteriyordu bu yol bilgisayarına ne kadar güven olur? km de 300lira benzin yermi ki 1,2 motorlu araç ?? ya da net ne kadar yakıt sarfettiğini nasıl anlarım ? saygılar..

active modellerindeki yol bilgisayarları 1 lt ile gidilebilen km yi gösterir...
  • anlık olarak o tür tüketim görülebilir. onun yerine ortalama tüketime bakmak daha mantıklı...
  • hatta 14 15 bile gösterdiği oldu üstelik düşük devirlerde demekki 1 lt ile gidilen yolmuş. bu da benim kafamdaki soruyu çözer. çok ama çok teşekkür ederim. herkese kazasız sürüşler :)
  • pandada onun ayarını değiştirebiliyorsun menüden yau... active'de değişmiyor mu?
  • yarın ilk iş ona bakarım :)
  • quote:

yarın ilk iş ona bakarım :)

dynamic modellerinde lt/100km olarak ta görülebiliyor..ancak active modelinde sadece km/lt olarak görüntülenebiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 10 Haziran 2007; 0:38:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ben bu aracı 14,500 e aldım klima yok abs ve yolcu hava yastığı yok. 14,000km çok temiz hiç bir boyası çiziği yok. ayarlanabilir direksyon yol bilgisayarı immobilisier orjinal cd çalar sürüvü hava yastığı felan var. aldığım fiyat uygun mudur ??
  • quote:

arkadaşlar ben bu aracı 14,500 e aldım klima yok abs ve yolcu hava yastığı yok. 14,000km çok temiz hiç bir boyası çiziği yok. ayarlanabilir direksyon yol bilgisayarı immobilisier orjinal cd çalar sürüvü hava yastığı felan var. aldığım fiyat uygun mudur ??

Uygun bence çünkü kmsi az
  • teşekkür ederim @greatchecker..

ama yine de bu araba beklediğim kadar ekonomik biyakıt sarfiyatına sahip değil. ortalama 220 230 kuruş yakıyor sanırım. ben 180 190 bekliyordum
    :(
  • aynı aracın sizdeki yakıt tüketimleri nelerdir ortalama arkadaşlar?
  • arkadaşım hayırlı olsun
    sana şunu söliyim 1.2 8v arabadan ekonomiklik bekleme
    illa ki yakar o motorlar
    ancak sıralı sistem lpg bağlattırırsan 16-17 ykr yakar ş.içinde
    benzinde 22-23 ykr yakması gayet normal

keşke arabanda klima da olsaymış
    eksikliğini hissedersin hem kullanırken,hem satacak olursan
    neyse allah kaza bela vermesin.

benim arkadaşımda 2004 albea 1.2 16v var o da şehiriçinde 23-24 ykr'nin altına inmiyor bilgine
    ama o araba 1.4 olsa o kadar yakmazdı
    çünkü 1.2 motor ağır kalıyor;dolayısıyla arabayı hareket ettirmek için daha çok güç sarfetmek zorunda
    o yüzden fazla yakıyor;ama 1.4 olsa bu kadar yakmazdı
    bunu babam da sölüyor arkadaşa;çünkü hep çok yakıyor diye gelip durur dükkana
    (1972'den beri tofaş yetkili servisiydik-2002'de özel olduk...)
  • ya bişi soracam, pandadaki 1.2 8V motor aynı deil mi??? öyleyse ben neden şehir içi 160, şehirlerarası 135 bin yakıom? tamam kasa farklı da bu kadar da fark eder mi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: FiatClub

ya bişi soracam, pandadaki 1.2 8V motor aynı deil mi??? öyleyse ben neden şehir içi 160, şehirlerarası 135 bin yakıom? tamam kasa farklı da bu kadar da fark eder mi???

evet aynı motor ama panda ile palio'yu yanyana koyduğun zaman da baya bi farkı var
    panda kuş gibi duruyor
    demek ki fark ediyormuş.
  • neyse arkadaşlar demek ki devirsiz sakin kullanımlarda bu araçla 200 yakmak mümkün böle idare edicez vergiden yedek parçadan ettiğimiz karla da benzini kapatıcaz az da olsa.. ama bu duruma üzüldüm beklentim daha düşük yakıt sarfiyatıydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

quote:

ya bişi soracam, pandadaki 1.2 8V motor aynı deil mi??? öyleyse ben neden şehir içi 160, şehirlerarası 135 bin yakıom? tamam kasa farklı da bu kadar da fark eder mi???

evet aynı motor ama panda ile palio'yu yanyana koyduğun zaman da baya bi farkı var
    panda kuş gibi duruyor
    demek ki fark ediyormuş.

pandada active'de kullanılan motor 1.28v değil 1.18v dir....

http://fiat.com.tr/tr/index.php?PageID=31

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 10 Haziran 2007; 16:22:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: havnitekin

quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

quote:

panda kuş gibi duruyor
    demek ki fark ediyormuş.

pandada active'de kullanılan motor 1.28v değil 1.18v dir....

http://fiat.com.tr/tr/index.php?PageID=31

1.1 motor 2007 modellerda var sadece 2005-2006 model activeler 1.2 60hp

• ben active demedim zaten, zaten imzamda dualogic, yani otomatik vitesli olduğu yazıyor, kaldı ki 2007 dualogicler hala 1.2 8V...
    zaten o 1.1 motor neden var hala anlamış deilim
  • quote:

ben active demedim zaten, zaten imzamda dualogic, yani otomatik vitesli olduğu yazıyor, kaldı ki 2007 dualogicler hala 1.2 8V...
    zaten o 1.1 motor neden var hala anlamış deilim

panda active'de 1.1 motor kullanılmasının iki nedeni var.
    1 - 1.1 fiat motor şu anda sadece pandada kullanılıyor..(motor stok durumu uygunluğu)
    2 - çok uygun fiyatla satılabilmesi için optimum durum

http://fiat.com.tr/tr/index.php?PageID=33

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 10 Haziran 2007; 23:46:29 >

• bi modelin bi versiyonu için bir motor üretmek... çok da karlı olmasa gerek... amaan, vardır fiatın bi bildiği...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.