Şimdi Ara

2007 DE ESKİ MODEL ARABALARA ÖTV ÇIKACAKMIŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
6.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "bizde avrupa gibi olalım eski arabalar trafikte olmasın artık" cümlesinden başka bir anlam çıkmıyor...
    quote:

Kaza yapmış tospağa görmek zor diil.Şimdi yeni nesil bi araç 100km den 0 a 40m civarı duruyor.Allah korusun 100 le giden tospağanın önüne beklenmeyen durum çıksa duramaz kaç kişinin canına kıyar

Ben eski aracımı (avrupalılar gibi) bakımlı tuttuğum zaman 100-0 km durma mesafesi yeni araçlarla aynı olacak mı?

quote:

Sen kaçtane bakımlı eski araç gördün.

Asıl sen "iyi oku bilgi sahibi ol", bak bakalım ben bakımlı-bakımsız gibi bir kelime kullanmış mıyım, yoksa yaştan mı bahsediyorum bi incele, "yaşlı" ile "bakımsız" arasındaki farkı bilmiyorsan sana daha ne diyeyim..

Çevreyi kirletmekten falan bahsediyorsun, sen 5-6 yaşında olupta simsiyah duman atan motoru bitik araçları hiç görmedin galiba, sen nerede yaşıyorsun? Burası Türkiye...

Edit: Muayenelerin adam gibi yapılmasını ben de istiyorum, böylece "yaşlı" araçlar değil "bakımsız" araçlar trafikten temizlenir de ak koyunla kara koyun belli olur....
    Trafikte gidiyorum, her yandan gaz-balata-yanık kokuları geliyor, sağa çekip bakıyorum bende bişey yok, bıktım artık milletin genç görünümlü hurdalarından...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 10 Mayıs 2007; 21:43:31 >

• devlet ilk önce açık olan çukurları yapsın. kaç dilaramız öldü o çukurlarda . benim gücüm eski arabaya yetiyo ne yapim . yani .
  • ÖTV indiriminden bahsediyor postu açan arkadaş. O konuda geçen ay bi teknik çalışma yapılıyordu, o basına sızdı..........
  • böle bi şey olmaz
  • eski arabalara garezinmi var eski arabaların kaza yapma oranı az yeni arabasına güvenen dallamalar daha fazla kaza yapıyor eski araba arıza yapsa aç kaputu yap bir şeyler araba yürür unutmayalımki
    aşırı israf iyi değildir ben arabamı ve avradımı kolay kolay değiştirmem

1986 doğanım var
  • ya bu millet ne çok şey duyuyor ağzı olan konuşuyor bu arada hıyar ekenlere üzücü haberim var hıyar ekmesinler zaten piyasada bayağı var ve çindende hıyar gelcekmiş :)))) hemde boy boy
  • arkadaşlar ötv çıksa nolur çıkmasa nolur yol yokki otobanlarda bile çukur var bi ayda 17 jant kapağı değiştirdim yeni arabada alsanız 3 ay sonra durum aynı olcak ya rot balascıya yada hurdacıya
    94 temprashl21
  • Dostum işte sorun burada zaten, o bahsettiğiniz genelde eski araçlarda oluyor..

Ayrıca ötv indirimi çıkarsa sadece dileyenler faydalanır kimse zorla size eski aracınızı verin size yenisini satacağız demez ki

Saygılarımla

quote:

Orjinalden alıntı: bykarizma

arkadaşlar ötv çıksa nolur çıkmasa nolur yol yokki otobanlarda bile çukur var bi ayda 17 jant kapağı değiştirdim yeni arabada alsanız 3 ay sonra durum aynı olcak ya rot balascıya yada hurdacıya
    94 temprashl21

• ya bu söyelntiler bizi canımızdan bezdirdi artık yeter!yolları yapmadılar her yer köstebek yuvası,0 araçta ötv gavur ölüsü gibi ağır.araç almak hemde 0 hayal olcak artık el kadar arabalar 30 milyar.eski araçlar kalksın ama adama sen maaş verme verdiğinide zamlarla ötv ,kdv ile geri al sonra yok kirlilikmişte falanmış!Önce para verin vatandaşa!!!!!
  • 1970 model ve eski arabalar artık antika araba sayılıyor.Ben bunu biliyorum , bunlara artık nasıl bi vergi geçirirler bilmiyorum....

Bize de tek çare kalıyor

Sherry Sherry lady....
  • yanii tamamda anladıkta sizi çukur deyip duruyorsunuz. 0 alsam nolcak almasam nolcak diyorsunuz. o zaman hayatımzın sonuna kadar iyi araba almayalım çukurlar var diee
  • Devletin vergi koyabilmesi için bunu ilgili yılın bütçe kanunda (ki bu da bir önceki yıl hazırlanır)
    bununla ilgili karar alarak düzenlemiş olması gerekir ya da bakanlar kuruluna buna ilişkin bir yetki verilmiş olması lazımdır.
    Yani kısaca devletin 2007 yılında olmayan bir vergiyi tahsil etmesi veya özelliklerinde değişiklik
    yapması bir önceki yıldan kanunlaşmışsa olabilir. Bu yüzden bu yıl için fazla endişe etmeye gerek yok. Ama tabii ÖTV kanundaki bakanlar kuruluna verilen yetkiyi okumak lazım.
  • Hala bir haber olmadığına göre büyük ihitmalle yalan oldu bu ÖTV indirimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: K@lken

Hala bir haber olmadığına göre büyük ihitmalle yalan oldu bu ÖTV indirimi

evet
  • quote:

Orjinalden alıntı: muho06

quote:

Orjinalden alıntı: K@lken

Hala bir haber olmadığına göre büyük ihitmalle yalan oldu bu ÖTV indirimi

evet

Konusunu duymak bile mide bulandırıcı!
  • quote:

Orjinalden alıntı: selim82

onuda cıkarsınlar 2 el de alınmasın bıktım ya hem fakiriz hem bizden cok vergi veren yok para babalarından alamıyolar bizden cıkarıyolar acısını 2 yıla kadar meclise yürürüz demedi demeyin

yürürüz abi
  • Yeniyle eski bir mi?

Ben 5-6 yaşında olup ta simsiyah duman atan araba görmedim.

Ancak öyle bişi olması için motor yağ yakıcak filan zaten yağ yakan arabaya motor yapılır öyle gezilmez.

Eski araçların yenileriyle bir olacağını savunmak külliyen saçmalık.

Evet Avrupa da da temiz bakılan özenilen araçlar hariç 2. el eski araç azdır.

Genelde verilip vergi muafiyetiyle yenileri alınır Avrupada 2. el araçlar çok ucuzdur.

Aynı durum ABD dede geçerli...

Kimse gelip ben arabamı çok seviyorum diyenin arabasını elinden almaz.

Ama durumu olup ta Şahinini verip çok uygun sıfır almayan adam da yoktur sanırım. Tabii arabaya verebilecek durumu varsa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: djoz

"bizde avrupa gibi olalım eski arabalar trafikte olmasın artık" cümlesinden başka bir anlam çıkmıyor...
    quote:

Kaza yapmış tospağa görmek zor diil.Şimdi yeni nesil bi araç 100km den 0 a 40m civarı duruyor.Allah korusun 100 le giden tospağanın önüne beklenmeyen durum çıksa duramaz kaç kişinin canına kıyar

Ben eski aracımı (avrupalılar gibi) bakımlı tuttuğum zaman 100-0 km durma mesafesi yeni araçlarla aynı olacak mı?

quote:

Sen kaçtane bakımlı eski araç gördün.

Asıl sen "iyi oku bilgi sahibi ol", bak bakalım ben bakımlı-bakımsız gibi bir kelime kullanmış mıyım, yoksa yaştan mı bahsediyorum bi incele, "yaşlı" ile "bakımsız" arasındaki farkı bilmiyorsan sana daha ne diyeyim..

Çevreyi kirletmekten falan bahsediyorsun, sen 5-6 yaşında olupta simsiyah duman atan motoru bitik araçları hiç görmedin galiba, sen nerede yaşıyorsun? Burası Türkiye...

Edit: Muayenelerin adam gibi yapılmasını ben de istiyorum, böylece "yaşlı" araçlar değil "bakımsız" araçlar trafikten temizlenir de ak koyunla kara koyun belli olur....
    Trafikte gidiyorum, her yandan gaz-balata-yanık kokuları geliyor, sağa çekip bakıyorum bende bişey yok, bıktım artık milletin genç görünümlü hurdalarından...

Yaw kardeş sen harbiden hangi ülkede yaşıyosun tamam sen bakısyosun aracına da kaç kişi eski araç alıpda bakım yaptırıyo.Evet eski araçlar temizlenmeli 79 renault 12 ts kaç metrede duruyo en bakımlısı???? yoksa 79 un teknolojisini hala kullanıyoruz veya yakalamaya mı çalışıyoruz.Hobi amaçlı kullanım dışında eski araçlar temizlenmeli.En bakımlı renault 12 1.4 şu an 2.0 motor araç kadar yakıyo ve kirletiyo frenler çok zayıf şahin doğan kartal,tempra ,tipo ,reno 9,12,21 trafikte ençok bunlar olduğu için bunları yazdım yoksa golf 3 bile kaldırılsın.İlk arabamız 79 reno 12 ts ydi.şimdi torosumuz var ötv çıksın hemen vericez ha senin 79 dan daha bakımlıdır.Evet taş gibi araba ama direksiyon ağır,frenler çok zayıf gidiyosun ama Allah a emanet.Gaz tenekesi tofaşlarında temizlenmesi lazım.İmkan olsa da herkes 2000 model üzeri ve 2 havayastıklı aktif gergili emniyet kemerli araçlara binse.Bırakın artık bu saçma sapan geri kalmış eski araba saplantısını.
    Birde yeni araçların bakım periyotları en düşüğü 15000 senin renault 12 5000 km.Ben renault 12 yi a dan z ye açmış tamirlemişim bana eski arabaları anlatma.100-0 mesafesi nerden baksan 51-55 mt arası.sabuncu beli yokuşunda biraz fazla fren kullan bak nasıl duman çıkıyo,uzun bi yokuş.Sen git bir iki yeni araç test et.93-94 toros 8 milyar ama 11-12 ye klimalı çapraz frenli hava soğutmalı diskli ve daha sağlam bi araç alabilirsin.

Eski araçlar preseeeee

• Frenlerinin zayıf olduğunu kabul ederim, fabrikasının yaptığından daha iyi hale getiremem tabiki, aracın sınırlarını bilerek kullanırım, sınırları bilmezsen altındaki hangi araç olursa olsun her zaman tehlike var...
    Bi hayli yeni araç test ettim merak etme, taksi işletiyoruz, "azıcık" araba görmüşlüğümüz var...
    Çok güvendiğin yeni araclarla sana mutluluklar dilerim...
  • Saol
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.