Şimdi Ara

2007 DE ESKİ MODEL ARABALARA ÖTV ÇIKACAKMIŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
6.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: kidemli cavus

Yeniyle eski bir mi?

Ben 5-6 yaşında olup ta simsiyah duman atan araba görmedim.

Ancak öyle bişi olması için motor yağ yakıcak filan zaten yağ yakan arabaya motor yapılır öyle gezilmez.

walla çık istanbul trafiğine. o kadar çok var ki. sayamazsın bile. motor yağ yaksa bile gezenler var. sen istanbulda yaşamıyorsun sanırım. 2006 model olupta hurdalaşmış bir sürü araba var istanbulda. çık gez dolaş...
  • o sabuncubeli rampasını ben çok iyi bilirim. 20 yıl manisada oturdum ben. niye fazla fren kullanalım ki? yeni araba da olsa eski araba da olsa yokuş aşağı inerken viteste ineceksin. o yolda çıktığın viteste in diye tabelalar var. sen onları okumadın sanırım alfa-x.
  • çok sevgili Din Kardeşim sen nasıl tofaş reno lara laf söylersin,yok durma mesafesimiş ,kardeş ambulans değiliz,tabakhaneyede tabak yetiştirmiyceğiz yani,benim 86 doğanım var istediğim gibi zıng diye duruyorum,
    bu arada yeni çağ yeni araba dersen haklısın ,yeni yakıt diyelim araba ne olursa olsun sonuçta Araplara gebeyiz. manyetik motor kullanalım bitmeyen enerji ne dersin
    http://video.eksenim.mynet.com/sabri_tek/MANYETIK_MOTOR/54238/ bak bu kardeşimiz konuya ilgili

• siz konu hortlatmak için mi üye oldunuz
  • yooo benim üyeliğim önce sadece ilgimi çekti vatandaş nasıl yazmış dedim tofaş ve reno hakkında diye
    hayret ettim çünkü onu doğuma tofaşla götürdüler yada doktoru tofaşla geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

siz konu hortlatmak için mi üye oldunuz

sende önce üye olmuş id'si 224418
  • :))) rütbem küçük ama ben senden önce geldim :)) şaka bir yana arkadaşlar tofaş ve reno bize yıllarca hizmet etti teneke yığını demek,olmaz boyumuzu aşmayalım murat 124 lerin pagişah olduğu zamanları biliyorum ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: atmen

:))) rütbem küçük ama ben senden önce geldim :)) şaka bir yana arkadaşlar tofaş ve reno bize yıllarca hizmet etti teneke yığını demek,olmaz boyumuzu aşmayalım murat 124 lerin pagişah olduğu zamanları biliyorum ben

Dediklerine katılıyorum. O yıllar da 124 arabası olan, Renault 12 arabası olan parmak ile gösterilirmiş. Ben doğduğumda 74 model beyaz 124 arabamız vardı. Öncesinde de 73 model kırmızı 124 varmış. 75 Ekim doğumluyum ben, 124'ü hatırlarım. 1981'de 131 Şahin oldu. Sonrasında sürekli değişken 131 Şahin arabamız oldu vs. vs.
    Tabi'ki teknolojik anlamda günümüz arabaları ile aralarında çok fark var. Ama en bakımlısı da bu gün halen daha sahibine hizmet eder ve bir o kadar daha gider. 90 yıllında 1990 model siyah Şahin aldık ve tam 14 yıl 2004'ün Ekim ayına kadar kullandım onu. Orjinal ve bakımlıydı. A'dan Z'ye her parçası vidasına kadar orjinaldi ve 2003 yazında 166500 km.'de her yerini yaptırmıştım arabamın. Sonra zamanı geldi deyip değiştirdim. Alan adam halen daha kullanıyor. Sadece LPG taktırmış o kadar, masraf bile yapmamış aldığında. Çünkü yağını bile satmadan bir hafta önce değiştirmiştim. En son geçen yıl gördüm arabamı, bir yerde park halinde duruyordu. Boyası bile bıraktığım gibi. Düşünün artık, 1990 model ve 2007 yılında 17 yaşındaydı bu araba. Bu arada, 170527 km. de sattım Şahinimi. Daha doğrusu satıp imzamda ki arabayı aldım.
    90 Şahin bu gün yine bende olsaydı, ilk günkü gibi olurdu. Ve benim gözümde o tarz bakımlı arabalar asla hurda değil. Daha geçenlerde yeşil bir 131 gördüm. 1978 modeldi. Direksiyonu, koltukları, camı, tamponları, T stopları, jantları ile orjinaldi. Sahibi ile sohbetde ettim ve 2. sahibi olduğunu 82 yılından beri kullandığını söyledi.
    Mesela Göztepe sanayi de 1975 model göl mavisi Murat 124 vardır. O da ilk günkü gibi döşemesinden direksiyonuna, camlarına kadar orjinaldir. Camları diyeceksiniz şimdi. Evet, bu arabalar ilk çıktığında camlarının kenarında kırmızımsı ve resimli bir etiket vardı. O etiketler halen daha camda vardı.
    Sonuç olarak, ben bu arabalara "teneke - hurda" demem. Her ne olursa olsun, vakti zamanında bir çok kişi araba sahibi oldu onlar sayesinde. Bana göre onlar geçmişte kalan birer anı.

• demekki ötv efsanesi sürüp gidecek.yıl 2029 hükümet ötv indirimine hazırlanıyor gibi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.