Şimdi Ara

2007civic mi 2012 fluence mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
8.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben yeni civic al derim eskisindeki kronik ufak tefek sorunlar giderilmiş ve kusursuza yakın bir araç olmuş pişman olmazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazarnet58

Honda Civic güzel araç kolay kolay da masraf açacak araç değil. Renault Fluence'yi ise birkaç kullanan kişiden duydum arka koltuğa 3 kişi zor sığdık diyorlardı. Dıştan güzel bir araç alınabilir hakkında çok şikayet duyulmadı. Bende bir Renault kullanıcısıyım Fluence'ye karşı bir nefretim yok yalnız ben olsam aracı yaşından dolayı değiştirmeyi düşünsem aynı modelin daha yaşı genç olanını alırdım çünkü şikayetçi olmadığınız bir araçtan başka bir araca geçmek biraz şans işi.

civic aks mesafesi 2675mm arka tekerlek iz genişliği 1530mm
    fluence aks mesafesi 2702mm arka tekerlek iz genişliği 1563mm

arka koltuğa sığmayanlar çok iri kişilerse sığmayabilirler ancak bizim araçların arkası çok geniştir emin olun.

• ikinci eli kuvvetli diye araba alma mantığı başka hangi ülke vatandaşlarında vardır sorarım...

araba rahat degil... yol sesi alıyor... dizeli yok... otomatik vitesi asırlar öncesinden kalma...

fluence tip olarak vasat bir araç olsada konfor iç mekan genişliği yakıt ve teknoloji olarak civic ten çok üstün...

ayrıca renaultların her nekadar basit konsolları olsada arabayı hiç kullanmamış biri bile arabaya binince rahatça işini halledebiliyor... çok düğme iyi bişey zannediyorsunuz ama c5 ten biliyorum araçta giderken klima ayarı için bütün düğmelere tek tek bakana kadar canınız çıkıyor...

böyle bir mantık olmaz... çok düğme olunca iyidir geçiniz bunları...
  • olayın 2. elle falan alakası yok.
    fluance sorun makinası bir otomobil.
    Rönonun sümbülle beraber yaptığı en kötü araç.
    2012 bile olsa tercih edilmez.
    Başka modellere bakmanızı,veya 2. el temiz lpg li civic araştırmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

ikinci eli kuvvetli diye araba alma mantığı başka hangi ülke vatandaşlarında vardır sorarım...

araba rahat degil... yol sesi alıyor... dizeli yok... otomatik vitesi asırlar öncesinden kalma...

fluence tip olarak vasat bir araç olsada konfor iç mekan genişliği yakıt ve teknoloji olarak civic ten çok üstün...

ayrıca renaultların her nekadar basit konsolları olsada arabayı hiç kullanmamış biri bile arabaya binince rahatça işini halledebiliyor... çok düğme iyi bişey zannediyorsunuz ama c5 ten biliyorum araçta giderken klima ayarı için bütün düğmelere tek tek bakana kadar canınız çıkıyor...

böyle bir mantık olmaz... çok düğme olunca iyidir geçiniz bunları...

2. el olayı nedir ? Burada 2. elde iyi olan araç civic mi oluyor ?

-Araba rahat değil diyorsun. Kaç km ve ne kadar süre kullandın , ne kadar yolculuk ettin ?

-Yol sesi alıyor. Tamam kabulüm fluence'e göre yol sesi fazla alıyor.

-dizeli yok. Alacak kişinin tamamen kendi tercihidir , lpg ile kullanmak isterse civic tercih eder. Sadece benzinli ve tek motor seçeneği olup bu kadar satış yapan başka model varsa açıklada bilelim. Civic'in Dizel motorunun olmaması fluence'nin hayrınadır bence.

- otomatik vitesi asırlar öncesinden kalma...

ŞİMDİ BURAYA DİKKAT SİSSİL UMARIM CEVAP YAZABİLİRSİN !!!!

http://www.honda.com.tr/teknik_detay.aspx?model=28

http://www.honda.com.tr/teknik_detay.aspx?model=27

Bu elegance otomatik ve düz vites versiyonlarının verileri.

Honda'nın otomatik şanzımanı manuele göre sadece 0.6 lt fazla yakıyor ve buna rağmen şehir arası yolda 0.3 lt az yakarak ortalama tüketimde sadece 0.1 lt fazla yakıt tüketiyor. 5 ileri otomatik şanzıman !!!!

ÜSTÜN TEKNOLOJİK RENÖYA BAKIYORUZ.

http://www.renault.com.tr/araba/binek/fluence/ozellikler

1.6 privilege manuel tüketim değerleri

şehir içi 8,8 - şehirler arası 5,4 - ortalama 6,7

ÜSTÜN TEKNOLOJİYE SAHİP 4 İLERİ BVA ŞANZIMANIN VERİLERİNE BAKIYORUZ !!!

Şehir içi 10,6 - şehirler arası 5,8 - ortalama 7,9 lt.

O da ne ? Şehir içinde neredeyse 2 lt , ortalamada ise neredeyse 1.5 lt fazla tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 20 Temmuz 2012; 17:20:54 >

• Eğer 2012 Civic mi deseydiniz fluence derdim fakat 2007 olduğu için civic diyorum. 2012 Civic hiç tat vermedi bana sürerken. Ağır geldi doğrusu. Fakat fluence de 2012 olması ile çok puan alıyor. BVA şanzımanla CVT şanzıman karşılaştırınca da Civic öne geçiyor tabii ki. Yakıt olarak da daha cimri olacağını düşünüyorum.
  • araba rahat degil... yol sesi alıyor... dizeli yok... otomatik vitesi asırlar öncesinden kalma...
    PARDON CİVİCTEN BAHSEDİLİYO DİMİ
  • Arkadaşlar bir düzeltme yapalım Fluence dizel otomatik EDC şanzımanlıdır BVA degil...Honda Civic te CVT şanzıman degil tam otomatik şanzıman...Değiştirilemez diye bişey yok çünkü arada 4 yaş fark var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: faith_388

Arkadaşlar bir düzeltme yapalım Fluence dizel otomatik EDC şanzımanlıdır BVA degil...Honda Civic te CVT şanzıman degil tam otomatik şanzıman...Değiştirilemez diye bişey yok çünkü arada 4 yaş fark var...

Dizelleri edc , benzinli versiyonları bva. Sonuçta böyle bi şanzıman kullanılıyor ve dizelde kullanmak zorunda. Bva şanzımanı dizelde kullansa heralde 1 tane otomatik dizel satamaz. Edc'yi kendide üretmiyor zaten.

Madem civic'in şanzımanı çağ dışı , renö bildiğin taş devrinde yaşıyor.

Ayrıca civic'in şanzımanı performans törpüleme dışında neredeyse kayıpsız çalışıyor. Performansı uzun dişli oranları törpülüyor sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 20 Temmuz 2012; 17:22:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: faith_388

Arkadaşlar bir düzeltme yapalım Fluence dizel otomatik EDC şanzımanlıdır BVA degil...Honda Civic te CVT şanzıman degil tam otomatik şanzıman...Değiştirilemez diye bişey yok çünkü arada 4 yaş fark var...

Dizelleri edc , benzinli versiyonları bva. Sonuçta böyle bi şanzıman kullanılıyor ve dizelde kullanmak zorunda. Bva şanzımanı dizelde kullansa heralde 1 tane otomatik dizel satamaz. Edc'yi kendide üretmiyor zaten.

Madem civic'in şanzımanı çağ dışı , renö bildiğin taş devrinde yaşıyor.

Ayrıca civic'in şanzımanı performans törpüleme dışında neredeyse kayıpsız çalışıyor. Performansı uzun dişli oranları törpülüyor sadece.

o artık Reno'nun tercihi bva tercihi neden yapılmış bilmiyoruz...Farklı şanzımanlar kullanılabilir tabi satışları etkiler...Mesela AUDİ multitronic ve s-tronic, Volvo Powershift ve geartronic...Civic'in otomatigi tabiki bva'dan iyidir ona bişey demem zaten...Şuan fluence'in avantajı dizel olması,4yaş fark olması ve yeni nesil çift kavramalı şanzıman olması ama 2012civic olsaydı farklı olurdu...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.