Şimdi Ara

2008 honda civic silkeleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ADEM0667

evet bugun itibari ile sorun çözüldü..maalesef şanzuman yağından kaynaklanıyormuş..konu ile ilgilenip cevap yazan herkese teşekkürler..umarım daha sonra ki zamanlarda bu sorun ile karşılaşan arkadaşlara fikir sahibi olur..konu ile ilgili şanzuman ustalarına soruorum diorum ki "usta araç lambadan kalkarken yada trafikte dur kalkta ilerlerken araç 1-2 yapıp 2 den 3 geçerken silkeliyor diyorum "-haa tamam ya o şanzuman bunlarda kroniktir yapar yapar" diyor..ee napacaz usta diom "-şanzuman açılcak bakacaz" ee sonra "-tamir etcez" ee fiyat ne?"-3-4 bin tutar dior..maalesef ustalar hepsi değil tabi ama ezberci olmuş hatta ve hatta araca binipp bobin buji vs her şeyi deneme yapıo en son oo bu beni aşar deyip indi arabadan..başka ustya paslıo helede araç lpgli ise kaçış kolay lpye git demek..kim olursa olsun hele ki tanıdık tavsiyesi ile gidilen ustadan uzak durun..velhasıl sorunu kendimiz hallettik tahminlerimiz doğru çıktı..üstteki yorumlarda araç 10 dk dan sonra ısındıktan sonra yapıyor olması transmission yorumunu yapan arkadaş doğru tahmin etti ki bende öle düşünmüştüm..
    ohh bee şimdi rahatladım artık..herkese yeniden teşekkürler..

Problem çözümünü ilk mesaja eklerseniz daha iyi olur.

Gözünüz aydın hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: offendicula

Subap ayarı?

hımm..olabilir mi evet biraz subab zıplamasına da benzemiyor değil..araca bilgisayar ile bağlanmadı da usta arıza tespiti falanda yapmadık..ama subab olsa gaz yememe yapar aksine gaza basınca devir arttırınca normale dönüyor..1500-2000 arasını sert gaza basarak geçince olmuyor..garip bir durum..

Bana da subap gibi geldi hocam. Bu zaten bilgisayarda görünmez, lpg li araçlarda biraz daha erken kilometrelerde ayarını yaptırmalisiniz, bir diğer aklıma gelen sanziman yağı. Ama düşük ihtimal.

subab olmayabilir tabi ustaya gidince sölüycem ama daha önceki aracım cruze idi subab sorununu gayet yakından ve iyi biliyorum sorunlu arabadan sorunsuz arabaya geçelim dedik başıma bu durum geldi..
    ..şanzuman yağı bende düşündüm ama şanzumana en son girecem tüm ihitimalleri eledikten sonra..subab ayarını yazdım kenara

Bende Cruze var. Rölantide silkeleme yapıyor. Sizce bu da subap ayarından olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: offendicula

Subap ayarı?

hımm..olabilir mi evet biraz subab zıplamasına da benzemiyor değil..araca bilgisayar ile bağlanmadı da usta arıza tespiti falanda yapmadık..ama subab olsa gaz yememe yapar aksine gaza basınca devir arttırınca normale dönüyor..1500-2000 arasını sert gaza basarak geçince olmuyor..garip bir durum..

Bana da subap gibi geldi hocam. Bu zaten bilgisayarda görünmez, lpg li araçlarda biraz daha erken kilometrelerde ayarını yaptırmalisiniz, bir diğer aklıma gelen sanziman yağı. Ama düşük ihtimal.

subab olmayabilir tabi ustaya gidince sölüycem ama daha önceki aracım cruze idi subab sorununu gayet yakından ve iyi biliyorum sorunlu arabadan sorunsuz arabaya geçelim dedik başıma bu durum geldi..
    ..şanzuman yağı bende düşündüm ama şanzumana en son girecem tüm ihitimalleri eledikten sonra..subab ayarını yazdım kenara

Bende Cruze var. Rölantide silkeleme yapıyor. Sizce bu da subap ayarından olabilir mi?

cruze kaç model ve kaç km de..cruzede çok çeken biriolarak iyi bilirm dertlerini..soğukken aşırı titrme pır pır yapıosa ki öledir..ısınınca biraz azalır daha sonra ilerleyen durumlarda düz yolda bile araç gitmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADEM0667 -- 7 Eylül 2015; 20:22:00 >

• Çok faydalı bir paylaşım olmuş.Benzer sorun kendi aracımda da vardı şanzıman yağını değiştirerek hallettim.Konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler.
  • Aynı sorun bende var, her zaman olmuyor arasıra oluyor. Konuyu gördüğüm iyi oldu tşk.

• Merhabalar. İlk mesajda bahsedilen sorunun birebir aynısını yaşıyorum. Araç 2008 FD6 Civic Otomatik. Şanzıman yağı orjinaliyle 5 bin km önce değişti. (Filtresi değişmedi) 2. vites ve 3. vites arasında 1000-2000 devir arasında şayet gaza hafif dokunarak ilerliyorsanız sıkışık trafikte filan araç bazen titriyor. Ancak gaza sert dokunursanız hiçbir şey olmuyor. Benzinde de LPG'de de aynı sorunu yaşıyorum. Ateşlemeden olduğunu düşündük ve bobin ve bujileri orjinaliyle değiştirdik. Aracı N'ye alıp benzer gaza dokunuş yaptığımda ise ne kadar denersem deneyim o silkeleme olmadı. Şanzımandan olabileceğini düşünüyorum. Motor kulağı yan sanayi takılmış. Ondan dolayı olabilir mi? Bu sorunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdüklerini paylaşabilirler mi? İlk mesajdaki çözüm yağ yeni değiştiği için benim arabada işe yaramaz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shisui -- 14 Haziran 2024; 19:4:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.