Şimdi Ara

2008 honda civic silkeleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam..forumda aradım ama bulamadım..aracım 2008 otomatik honda civic..araç çalıştırdıktan yani yol aldıktan 5-10 dk sonra ısınınca araç lambada kalkarken yada trafıkte dur kalkta hızlanırken vites 2den 3 e geçerken 1500-2000 devirde silkeleme yapıyor..gecen hafta buji-bobin değiştirdim düzelmedi..ustam şanzuman olmadığını söyledi..(ankara şaşmaz hondacı kadir usta bilen bilir)lpg den şüpehendi..lpg ciye gittik beyin değiştirdik gene aynı şeyi yaptı.vel hasıl lpg tesisatı tamamen değişsin dedi..BU KONUYA SORUNA BENZER KARŞILAŞAN OLDUMU VEYA ÇÖZÜM BULAN VARSA CEVAPLARINIZI BEKLİYORUZ..HERKESE BOL FORUMLAR..

06.09.2015 tarihi itibari le..

sorun çözüldü..maalesef şanzuman yağından kaynaklanıyormuş..konu ile ilgilenip cevap yazan herkese teşekkürler..umarım daha sonra ki zamanlarda bu sorun ile karşılaşan arkadaşlara fikir sahibi olur..konu ile ilgili şanzuman ustalarına soruorum diorum ki "usta araç lambadan kalkarken yada trafikte dur kalkta ilerlerken araç 1-2 yapıp 2 den 3 geçerken silkeliyor diyorum "-haa tamam ya o şanzuman bunlarda kroniktir yapar yapar" diyor..ee napacaz usta diom "-şanzuman açılcak bakacaz" ee sonra "-tamir etcez" ee fiyat ne?"-3-4 bin tutar dior..maalesef ustalar hepsi değil tabi ama ezberci olmuş hatta ve hatta araca binipp bobin buji vs her şeyi deneme yapıo en son oo bu beni aşar deyip indi arabadan..başka ustya paslıo helede araç lpgli ise kaçış kolay lpye git demek..kim olursa olsun hele ki tanıdık tavsiyesi ile gidilen ustadan uzak durun..velhasıl sorunu kendimiz hallettik tahminlerimiz doğru çıktı..üstteki yorumlarda araç 10 dk dan sonra ısındıktan sonra yapıyor olması transmission yorumunu yapan arkadaş doğru tahmin etti ki bende öle düşünmüştüm..
    ohh bee şimdi rahatladım artık..herkese yeniden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADEM0667 -- 6 Eylül 2015; 22:48:33 >

• silkeleme tekleme sorununu cruze da bosch marka bujiyle düzelttik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mor yakut

silkeleme tekleme sorununu cruze da bosch marka bujiyle düzelttik
    buji olmadığını gözümle gördüm..orjinal iridyum buji taktık yine yaptı..
  • Motor kulağı

• quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

Bu mesaj silindi.
    beklemiyorum değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEM0667

beklemiyorum değil..

Alıntıları Göster
    motor kulağı olduğunu sanmıyorum..rolantide herhangi bir silkeleme yok sadce 2-3 arası 1500-2000 devir arası yapıyor..kaput acıp gaza basınca motor taş gibi ileri geri oynama bile yok..

• Subap ayarı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic Stop ediyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: offendicula

Subap ayarı?

hımm..olabilir mi evet biraz subab zıplamasına da benzemiyor değil..araca bilgisayar ile bağlanmadı da usta arıza tespiti falanda yapmadık..ama subab olsa gaz yememe yapar aksine gaza basınca devir arttırınca normale dönüyor..1500-2000 arasını sert gaza basarak geçince olmuyor..garip bir durum..
  • quote:

quote:

Subap ayarı?

hımm..olabilir mi evet biraz subab zıplamasına da benzemiyor değil..araca bilgisayar ile bağlanmadı da usta arıza tespiti falanda yapmadık..ama subab olsa gaz yememe yapar aksine gaza basınca devir arttırınca normale dönüyor..1500-2000 arasını sert gaza basarak geçince olmuyor..garip bir durum..

Bana da subap gibi geldi hocam. Bu zaten bilgisayarda görünmez, lpg li araçlarda biraz daha erken kilometrelerde ayarını yaptırmalisiniz, bir diğer aklıma gelen sanziman yağı. Ama düşük ihtimal.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

quote:

Subap ayarı?

Bana da subap gibi geldi hocam. Bu zaten bilgisayarda görünmez, lpg li araçlarda biraz daha erken kilometrelerde ayarını yaptırmalisiniz, bir diğer aklıma gelen sanziman yağı. Ama düşük ihtimal.

subab olmayabilir tabi ustaya gidince sölüycem ama daha önceki aracım cruze idi subab sorununu gayet yakından ve iyi biliyorum sorunlu arabadan sorunsuz arabaya geçelim dedik başıma bu durum geldi..
    ..şanzuman yağı bende düşündüm ama şanzumana en son girecem tüm ihitimalleri eledikten sonra..subab ayarını yazdım kenara

• Aracın beynini sıfırlayıp deneyin

• Subap ayarindan degildir bence. Gazci subap ayarina yollamisti beni. Kontrol ettirdim adam dedi fabrikadan ciktigi gibi. Kolay bozulmaz bunlar. Kac km olduguna bagli tabi.

• quote:

Şimdi gelirler honda arıza yapmaz sen bozmuşsundur demeye başlarlar

Yorumunuz kullaniciya bir katkı saglamiyorsa lütfen size kalsın kirlilik yaratmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: Seaside Rendezvous

quote:

Şimdi gelirler honda arıza yapmaz sen bozmuşsundur demeye başlarlar

Yorumunuz kullaniciya bir katkı saglamiyorsa lütfen size kalsın kirlilik yaratmayin

Tamam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ADEM0667 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ankarada çok methini duyduğum Honda Tech isimli bir servis var isterseniz bir ziyaret edin orayı.
    Sanırım yardımcı olacaklardır.
    (Servisle ilgim alakam yok İstanbulda yaşıyorum tamamen duyumlar üzerine tavsiyede bulundum)
  • benzindeykende yapuosa lpg ile alakasi yoktur ki lpg ile uğraşmayin, sadece 2 den 3 e ise transmission a kaciyor kafa

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Subap ayarindan degildir bence. Gazci subap ayarina yollamisti beni. Kontrol ettirdim adam dedi fabrikadan ciktigi gibi. Kolay bozulmaz bunlar. Kac km olduguna bagli tabi.

arac 137 bin de..şimdi farklı bir usta ile görüştüm benzinde de yapıorsa lpg tesisatı değildir dedi subab ayarı veya yazılım dedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_500

benzindeykende yapuosa lpg ile alakasi yoktur ki lpg ile uğraşmayin, sadece 2 den 3 e ise transmission a kaciyor kafa

transmission durumunu biraz açıklarmısınız nereyle alakalı bir durum..anladığım kadarıyla şanzuman ile alakalı bir durum.
  • Tam egr valfi devrinden bahsediyorsunuz. Motorun biraz isinmasida ispati. En azindan valfin fisini cekip bir deneyin. Subaptan boyle silkeleme yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 29 Ağustos 2015; 15:49:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Tam egr valfi devrinden bahsediyorsunuz. Motorun biraz isinmasida ispati. En azindan valfin fisini cekip bir deneyin. Subaptan boyle silkeleme yapmaz.
    evet bugun itibari ile sorun çözüldü..maalesef şanzuman yağından kaynaklanıyormuş..konu ile ilgilenip cevap yazan herkese teşekkürler..umarım daha sonra ki zamanlarda bu sorun ile karşılaşan arkadaşlara fikir sahibi olur..konu ile ilgili şanzuman ustalarına soruorum diorum ki "usta araç lambadan kalkarken yada trafikte dur kalkta ilerlerken araç 1-2 yapıp 2 den 3 geçerken silkeliyor diyorum "-haa tamam ya o şanzuman bunlarda kroniktir yapar yapar" diyor..ee napacaz usta diom "-şanzuman açılcak bakacaz" ee sonra "-tamir etcez" ee fiyat ne?"-3-4 bin tutar dior..maalesef ustalar hepsi değil tabi ama ezberci olmuş hatta ve hatta araca binipp bobin buji vs her şeyi deneme yapıo en son oo bu beni aşar deyip indi arabadan..başka ustya paslıo helede araç lpgli ise kaçış kolay lpye git demek..kim olursa olsun hele ki tanıdık tavsiyesi ile gidilen ustadan uzak durun..velhasıl sorunu kendimiz hallettik tahminlerimiz doğru çıktı..üstteki yorumlarda araç 10 dk dan sonra ısındıktan sonra yapıyor olması transmission yorumunu yapan arkadaş doğru tahmin etti ki bende öle düşünmüştüm..
    ohh bee şimdi rahatladım artık..herkese yeniden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADEM0667 -- 6 Eylül 2015; 22:34:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.