Şimdi Ara

2008 model 1.4 sx C4 Aldım Yardım lütfen!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar 10 gün önce sivastan C4 aldım 1.4 sx 16v . araba 52.250 Km de idi aldığımda 15.11.2007 de trafiğe çıkmış çok fazla yol yapmış ilk sahibi biraz da hor kullanmış arabanın tarihini bile ayarlayamamış düşünün artık nasıl kullandığını neyse size bir kaç sorum olacak şimdi yarın servise götüreceğim kayseri somtaş. yolda gelirken anti pollution faulty uyarısı verdi. pollution kirlilik olduğu için herhalde hava filtresinde problem var bunun dışında bujileri değişmeli miyim? bir de şehir içi yolda çukura girince çok ses yapıyor bu normal mi daha önce ERA vardı2008 amortisörler yumuşak olduğundan ses yoktu . Benzinli olduğu için km yi pek önemsemedim. C4 kullanıcıları başka neye baktırmalıyım? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

• bir de far ayarlarını ben yapabilir miyim ? baktım göremedim ayar vidası gibi bişey. bilen varsa bi el atsa da yapsam
  • Farlar zaten 3 kademeli içeriden onu ayarlayabiliyorsun,birde senin yol bilgisayarı ingilizce sanırım,onu serviste türkçe yaptırırsan daha rahat anlarsın..soruna gelincede evet,hava filtleleri dolmuş ,onlarla ilgili sorun var
  • quote:

Orjinalden alıntı: sNaP_21

Farlar zaten 3 kademeli içeriden onu ayarlayabiliyorsun,birde senin yol bilgisayarı ingilizce sanırım,onu serviste türkçe yaptırırsan daha rahat anlarsın..soruna gelincede evet,hava filtleleri dolmuş ,onlarla ilgili sorun var

türkçe yol bilgisayarı sadece makyajlı kasa da var. direk fabrikada arabalar üretilirken yükleniyor ve baylas ve serviste henüz bu yazılım yok o yüzden serviste yüklenemiyor

birde bu antipolition hatasının 50 tane yakın farklı sebepten verebiliyor bu hataya bakıp bir şey söyleyemeyiz.
  • abicim içerden farları ayarlamama rağmen ayar bozuk onu biliyorum. bir de bujileri değişmeli miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: omerdayi

abicim içerden farları ayarlamama rağmen ayar bozuk onu biliyorum. bir de bujileri değişmeli miyim?

bu hatayı 10 larca farklı sebepten veriyor araba mesela arabayı stop ettirirsende bu hatayı veriyor. bu hataya bakarak buji ile ilgili bir şey söylemek mümkün değil.
  • Yerinizde olsam, hava filtresini ve bujileri en azindan kontrol etmek için söker bakardim. Durumu kötü ise muhakkak degistirmelisiniz.
  • hava filtresini denedim de sökemedim daha önce era vardı onun hava filtresi havayı ön tamponun yanndan alıyordu ve sökmesi kolaydı bununkini beceremedim bujileri yakıt için değiştirmeyi düşünüyorum 53000 e yakın ya yakıt sarfiyatı düşer mi diye sormuştum yarın sabah servise gideceğim de gerek yoksa öpülmeyim dedim siz tecrübesiniz ben arabanın yabancısıyım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omerdayi

hava filtresini denedim de sökemedim daha önce era vardı onun hava filtresi havayı ön tamponun yanndan alıyordu ve sökmesi kolaydı bununkini beceremedim bujileri yakıt için değiştirmeyi düşünüyorum 53000 e yakın ya yakıt sarfiyatı düşer mi diye sormuştum yarın sabah servise gideceğim de gerek yoksa öpülmeyim dedim siz tecrübesiniz ben arabanın yabancısıyım.

omerdayi, dostum aracin motorunun 1.4 benzinli oldugunu farkederek duzeltiyorum; sizin motorun filtresi 1.6 lara nazaran daha kucukce olup on cama yakin motor bolgesinde ortadadir. Filtre muhafazasinin uzerinde ayrilma yuzeyini sabitleyen vidalari sokerek direkt filtreye ulasabiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis06 -- 26 Ocak 2009; 21:04:08 >

• servise gittim bujileri filtreleri yağı değiştiler bir de rot kolları değişmeliymiş
    ses yapıyor bi kaç ay idare eder inşaallh. arıza lambası söndü. şimdilik iyi bkalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.